2023-02


Yli 500 reserviupseeria lähes 30 Nato-maasta kokoontuu Helsingissä kesäkuussa

Maailman suurimman reserviläisjärjestön CIOR:n vuosittainen kesäkongressi 25.-30.6.2023 tuo Suomeen yli 500 osallistujaa maista, jotka kuuluvat Natoon tai ovat sen kumppaneita. Kesäkuun viimeisellä viikolla Helsingin katukuvassa näkyy tapahtuman myötä ennennäkemättömän paljon reservin sotilaita eri maiden univormuissa.

Helsinki valittiin CIOR:n kesäkongressin 2023 kokoontumispaikaksi aikoinaan vuonna 2020. Kyse on vaativasta tapahtumasta, jonka osallistujien odotukset ovat korkealla. Kongressi ja sen yhteydessä järjestettävät MILCOMP-sotilasmoniottelu ovat kolmen vuoden valmisteluiden huipentuma ja suomalaisten reserviupseerien organisointikyvyn taidonnäyte.

-Isännyyden aikoinaan vuonna 2020 saadessamme emme voineet aavistaakaan missä maailmantilanteessa CIOR:n kesäkongressi meillä järjestetään. Koko maailman katseet ovat jo valmiiksi kohdistuneet Suomeen, joten paineet järjestää todella huippuluokan tapahtuma kansainvälisille vieraillemme eivät ole mitenkään pienentyneet. Olemme lähes 30 000 reserviupseerin järjestö, joten erittäin motivoituneiden ja kyvykkäiden jäseniemme ansiosta tapahtumasta tulee menestys, josta voimme olla ylpeitä, toteaa Reserviupseeriliiton toiminnanjohtaja Janne Kosonen.

Kongressin yhteydessä järjestetään intensiivinen ja vauhdikas MILCOMP-sotilaistaitokilpailu sekä sotilas- ja siviilikriisinhallinnan yhteistoimintaa kehittävä CIMEX-harjoitus. Samalla viikolla Helsingissä kokoontuvat myös Naton lääkintäreserviupseerien järjestö CIOMR sekä nuoret reserviupseerit ympäri maailmaa YROW-toimintansa puitteissa. Edustajia on paikalla myös Nato-maiden aliupseerien liitosta CISOR.

CIOR:n puheenjohtajamaa vaihtuu kesäkokouksen yhteydessä kahden vuoden välein. Kesästä 2022 kesään 2024 puheenjohtajamaana toimii Viro. Suomen Reserviupseeriliitto järjestää näin ollen kesäkongressin 2023 Helsingissä yhteistyössä Viron Reserviupseeriliiton (Eesti Reservohvitseride Kogu – EROK) kanssa, mikä vahvistaa maiden pitkäjänteistä yhteistyötä entisestään.

Teksti ja kuva: Reserviupseeriliitto

Jaa uutinen: