04/2019 uutiset

Wanhalla Veteraanilla rohkaiseva alkukesä, näyttelyjen aukioloa jatkettu syyskuun loppuun

Rauhanturvaamisen ja veteraanityön perinnekeskus Wanhan Veteraanin ensimmäisen kokonaisen näyttelykesän alku Haminassa on ollut rohkaiseva. Varsinkin alkusyksyyn painottuva ryhmäkysyntä johti perinnekeskusta jatkamaan Lauri Törni 100 vuotta ja suomalaisen Waffen-SS vapaaehtoispataljoonan näyttelyjen aukioloa yleisölle yhdellä kuukaudella syyskuun loppuun saakka.

Kesä-heinäkuun kävijämäärät ja tiedossa olevat alkusyksyn ryhmät ennakoivat Wanhan Veteraanin sisäänajokesän maksavien kävijöiden määrän nousevan noin 6000 henkeen.

– Siihen uusi museo voi olla tyytyväinen. Vie oman aikansa ennen kuin uutena toimijana hyvää palautetta saanut tarjontamme tunnetaan. Alku on hyvä, Wanhan Veteraanin toiminnanjohtaja Vesa Kangasmäki sanoo.

Tulevat näyttelyt

Wanhan Veteraanin rauhanturvaamisen pysyvä perusnäyttely saa marraskuun alusta tuekseen talvikauden vaihtuvan näyttelyn. Suurelle yleisölle pitkälti tuntemattoman näyttelyn aihe on ”Suomen kansa kerää, uhraa ja taistelee – sotien 1939-45 aikainen vapaaehtoinen talkoo- ja varainkeräystoiminta”.

– Sotahistorian harrastaja ja tietokirjailija J-P Alanderin keräämä kattava aihekokoelma tulee ensimmäistä kertaa julkisesti nähtäville.  Näyttely on erittäin mielenkiintoinen ja se on auki yleisölle marras-maaliskuussa viikonloppuisin ja ryhmille aina sovittaessa, näyttelypäällikkö Ismo Flink kertoo.

Kesän 2020 vaihtuvan näyttelyn teemana Wanhassa Veteraanissa on varsinkin Suomen talvisodan menestykseen ratkaisevasti vaikuttaneet Suojeluskunta- ja Lotta Svärd järjestöt.

Jaa uutinen: