2023-05

Vuoden viestintäteko 2023 -palkinto Helsingin reservipiireille

Sananvapauden Pro Patria -kiertopalkinto

Helsingin Reserviupseeripiirille ja Helsingin Seudun Reserviläispiirille on myönnetty Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton Vuoden 2023 viestintäteko -tunnustuspalkinto uusien toimintojen onnistuneesta ja monipuolisesta viestinnästä.

Piirien alueella on vuoden aikana kehitetty uusia toimintamuotoja, joista on viestitty tehokkaasti. Samanaikaisesti molempien piirien jäsenmäärä on kasvanut voimakkaasti ja piirin yhdistykset ovat ottaneet uudet jäsenet hyvin mukaan uusiin toimintoihin.

Viimeksi kuluneen vuoden aikana onnistuneita kehityshakkeita ovat olleet mm. HRUP:n Reserviläiskirje-kampanja, HelResP:n johtama Keravan sisäampumaratahanke ja piirien yhteinen Stadin jotos.

Näiden tapahtumien viestinnässä on tehty mm. seuraavia toimia:
– Erilliset tiedotustilaisuudet medialle (mm. Stadin jotos) kutsutilaisuus
– Lähetetty laajalla jakelulla kutsuja toimittajille
– Juttuja mm. Ruotuväessä, Reserviläisessä ja Helsingin Reservin Sanomissa
– Helsingin Reservin Sanomat on julkaisutoiminnaltaan myös erittäin onnistunut piirilehti niin printti- kuin sähköisenä versiona
– Helsingin reservipiirit ottaneet some-kanavat hyvin käyttöön, Insta-tilit esim. RES-piirillä ja HRUP:n nuorten toimikunnalla

Reserviläisjärjestöjen Vuoden piirilehtipalkinto myönnettiin vuodesta 1996 lähtien ansioituneelle piirilehdelle. Vuosittain myönnetyn huomionosoituksen palkintona on ollut uusimaalaisen reserviläisaktiivi Reijon Nummelan lahjoittama Sananvapauden Pro Patria -patsas.

Vuonna 2017 perinteinen Vuoden piirilehtipalkinnon tilalle tuli Vuoden viestintäteko -tunnustuspalkinto, joka voidaan myöntää piirilehden lisäksi piirin tai reserviyhdistyksen nettisivustolle tai muulle sähköiselle viestinnälle, videolle, yksittäisen tapahtuman viestintäkokonaisuudelle. Tunnustuspalkinto voidaan myöntää myös ansioituneelle viestinnän tekijälle.

Palkinnon saajan ratkaisee Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton nimeämä toimikunta. Tunnustuspalkinnon saajan nimi liitetään edelleen Sananvapauden Pro Patria -kiertopalkintoon. Lisäksi palkintoon liittyy 500 euron apuraha.

Jaa uutinen: