2023-04


Vares 2GUN – hyvän mielen kisa

Varusteleka on useamman kerran järjestänyt Finnish Brutality -nimisen toiminta-ammuntakilpailun, jonka konseptissa on paljon hyvää. Tästä inspiroituneena VaRes järjesti oman 2GUN kilpailun.

Käytännössä 2GUN:ssa turvallisuussäännöt olivat samat kuin SRA:ssa. Suurin ero säännöissä oli tuomarin roolin muutos valmentajaksi, joka auttoi kilpailijaa läpi rastin haasteista. Jokaisella rastilla oli myös kolmen minuutin mittainen maksimiaika. Eniten pidin 2GUN -sääntökohdasta ampua ase tyhjäksi valmentajan valvonnan alla, jolloin tyhjää asetta ei koske käsittelysektorit. Tämä mahdollistaa monipuoliset fyysiset suoritteet ja ammunnan rastin aikana.

Viiden rastin kilpailu piti sisällään suoraan Varustelekan Brutalitystä kopioituja rasteja hieman muutettuna, jotka olisi ollut kiva suorittaa VaRes Cupeissa, mutta eivät oikein onnistu SRA:n alla.

Spinner -niminen maalilaite on yksi 2GUN maalilaitteista, jotka tuottavat suurta tunneskaalaa ampujalle. Nyt Vareksella on spinnereitä toiminnassa pari ja oletan saavani kaikki kerrat täyteen harrastajia, kun tarjoan spinner -harjoituksen kalenteriin.

Kahvakuula kuuluu myös 2GUN vakio rasteihin. Kuulan heitto vaatii voimaa ja tekniikkaa, joten tällä tavalla tulee mukavasti täytettyä liittotason tavoitteita kuntoilun lisäämisestä reserviläisyhdistyksissä.

2GUN:ssa ampujan muistia koetellaan monin eri tavoin, VaRes 2GUN:ssa päädyttiin painamaan Kimbleä, mikä kertoi sitten mistä ja mitä taulua tulee ampua.

Selkäkantamuksen kanssa toiminta riippuu kovasti kantamuksen koosta ja painosta, joten tämän rastin justeeraaminen hankalammaksi onnistuu repun painoa säätämällä.

Fyysisyys voidaan viedä 2GUN:ssa paljon ylitse ampumasuorituksen ja riittävän korkealle laitettu tanko oli ehkä eniten puheenaiheena yhdistyksen chat -palvelussa kisan jälkeen.

Viiden rastin jälkeen oli Cooperin testi alle 40-vuotiaille Cooper-divisioonassa ampuneille, jossa valtaosa juoksi TST-varusteissa.

Konseptia suosittelen kaikille yhdistyksille omiin kisoihin ja näin toiminta-ammunnassa kilpaileminen on ampujalle helppoa ja suoritukset turvallisia. Omat OPEN -luokan kalustonkin voi tulevaisuudessa jättää kotiin samaan kaappiin pipon remmin kanssa, koska esimerkiksi VaRes 2GUN kilpailu voitettiin TT2 Mauserilla.

Teksti ja kuvat: Antti Kettunen

Jaa uutinen: