2023-01

Uusi vuosi käyntiin – varapuheenjohtajan puheenvuoro

Tervehdys, arvoisa lehden lukija! Käytän tässä Helsingin reservin sanomien numerossa puheenjohtajiston puheenvuoron. Perinteisesti ensimmäisessä kirjoituksessa uudet puheenjohtajat ovat myös esittäytyneet. Olen Tuomas Hauvala, reservin luutantti Helsingistä ja piirin 1. varapuheenjohtaja tämän ja ensi vuoden ajan. Liityin piirin toimintaan heti kotiutumisvuonnani 2017, mistä tie kulki nuorten toimikunnan kautta aluksi muihin piirin toimikuntiin, piirihallitukseen ja 1.1. tänä vuonna aloitin 2 vuoden kauden piirin puheenjohtajistossa. Kotikerhoni on Jääkärikerho ja olen jäsenenä myös Itä-Helsingin Reserviupseereissa. Kuten olen tuonut esille useasti puheenjohtajaehdokkuuden aikana, en ole kuitenkaan lähtenyt piirihallitukseen mukaan erityisemmin kenenkään edustajaksi, vaan meidän kaikkien reserviupseerien ja reserviläisten asialle ajamaan kaikille yhteistä etua ja hyvää.

Toimin tämän vuoden piirin koulutustoimikunnan puheenjohtajana, sekä järjestötoimikunnan jäsenenä. Koulutus on edelleen painopisteenä koko piirin toiminnalle ja näin ollen pyrimme täyttämään ja mahdollisuuksien mukaan jopa ylittämään piirikokouksen hyväksymät toiminnan tavoitteet koulutustoimikunnan osalta. Tässä aiheessa tulemme etenemään koulutustoimikunnan entisen puheenjohtajan erinomaisesti viitoittamalla tiellä järjestämällä jäsenistölle kohdennettuja koulutustapahtumia ja jatkamalla erinomaista, syvällistä yhteistyötä MPK Etelä-Suomen kanssa. Kiitokset jo tässä vaiheessa piirin henkilökunnalle erinomaisesti alkaneesta yhteistyöstä koulutusasioiden saralla. Käytän samalla tilaisuuden hyväkseni ja kannustan kaikkia kouluttamisesta ja koulutusasioista erityisen kiinnostuneita liittymään koulutustoimikunnan jäseniksi ottamalla yhteyttä osoitteeseen koulutus @ hrup.fi.

Piirin 1. varapuheenjohtajan tontille kuuluu olennaisesti myös piirin talous ja hallinto yhteistoiminnassa piiritoimiston ja muun puheenjohtajiston kanssa. Piirimme on taloudellisesti vakaalla pohjalla, eikä meidän tarvitse olla tällä hetkellä huolissamme vaan voimme jatkaa piirin toiminnan kehittämistä levollisin mielin. Tästä on kiittäminen piiritoimiston ja aikaisempien hallitusten erinomaista työtä, jolla on taattu toimintamme jatkuvuus myös näinä aikoina, kun inflaatio on nousussa yhtä jalkaa korkojen kanssa.

Tätä kirjoitettaessa (24.2.2023) on Ukrainan sota kestänyt tasan vuoden. Kansainvälisen yhteisön apua tarvitaan edelleen päivittäin Ukrainassa, samoin valtioiden välistä aseapua. Emme saa edelleenkään unohtaa, että Euroopassa käydään yhä sotaa, vaikkakin siitä on valitettavasti tullut arkipäivää, joten kannustan jokaista lehden lukijaa miettimään keinoja Ukrainan ja ukrainalaisten auttamiseksi.

Palataan takaisin kotosuomen asioihin. Eduskuntavaalit järjestetään 2.4.2023. Turvallisuuspoliittinen tilanne Euroopassa on, edellä mainituista syistä muuttunut merkittävästi edellisten eduskuntavaalien jälkeen. Puolustuskykyinen ja -tahtoinen Suomi, asevelvollisuuden ja reservin toiminnan kehittäminen sekä kokonaisturvallisuuden kehittäminen ovat asioita, jotka korostuvat seuraavan neljän vuoden aikana. Reserviupseeriliitto on laatinut vaaliohjelman, johon jokaisen liiton jäsenen on varmasti helppo yhtyä. Koko ohjelmaan voi ja kannattaa tutustua osoitteessa rul.fi.

Reserviupseeripiirimme toiminta on tänä vuonna lähtenyt mainiosti käyntiin ja uusi piirihallitus on innokkaana työn touhussa toimikunnissa. Mikäli juuri sinulla on ideoita tai parannusehdotuksia toimintaamme, kannustan tuomaan ne esille, esimerkiksi hallituksen jäsenille tai suoraan toimiston väelle. Piiri on, kuten tapana on ollut sanoa, kerhoja ja jäseniä varten. Tehdään siis yhteistyöllä- ja toiminnalla meille kaikille mielekästä toimintaa.

Tuomas Hauvala
1. varapuheenjohtaja
Helsingin Reserviupseeripiiri ry

Jaa uutinen: