04/2021 uutiset

Uudet tuulet puhaltavat Reserviläisliiton toimistolla

Vasemmalla järjestöpäällikkö Suvi Salo, keskellä toiminnanjohtaja Minna Nenonen ja oikealla jäsen- ja toimistosihteeri Anna Mutanen. Edessä liiton puheenjohtaja Ilpo Pohjola.

Liiton uusi toiminnanjohtaja aloitti työnsä elokuussa. Syksystä on tulossa monella tavalla kiireinen, mikäli koronatilanne ei tuo isompia muutoksia suunnitelmiin.

Reserviläisliiton toimistolla Helsingin Döbelninkadulla alkoi tällä viikolla puhaltaa uudet tuulet, kun liiton uusi toiminnanjohtaja Minna Nenonen aloitti työssään maanantaina 2.8. Minna on aikaisemmin työskennellyt MPK:n Lounais-Suomen valmiuspäällikkönä, Alastaro Golf Oy:n toiminnanjohtajana sekä yrittäjänä tilitoimistossa. Lisäksi hän on pitkään toiminut reserviläistoiminnan eri luottamustehtävissä.

– Haluan uutena toiminnanjohtajana tuoda piirit ja yhdistykset näkyvämmin mukaan osaksi liiton toimintaa. Tulen ensitöinä soittamaan jokaisen piirin toiminnanjohtajan läpi ja vaihtamaan ajatuksia yhteydenpidosta piirien ja liiton välillä. Liiton viestinnässä tulee jatkossa vahvemmin näkymään paikallistason toiminta, esimerkiksi somessa tuomme paremmin esille sitä monipuolista reserviläistoimintaa, mitä eri piireissä tehdään, toteaa Minna Nenonen.

Minnan lisäksi liiton toimistolla työskentelee järjestöpäällikkö Suvi Salo, tiedottaja Antti Pynttäri, jäsen- ja toimistosihteeri Anna Mutanen sekä toimisto- ja viestintäsihteeri Eeva Tulisalo.

Kohti syksyä

Koronaviruksen neljäs aalto asettaa jälleen haasteita toiminnan järjestämiselle. Liitto seuraa tarkasti viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Syksyllä tullaan järjestämään muun muassa Huipputapahtuma Satakunnassa 17.-19.9., piirien toiminnanjohtajien neuvottelupäivät Lahdessa 7.-8.10. ja liittokokous Imatralla 20.11. Lisäksi liitto on mukana Kokonaisturvallisuusmessuilla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 1.-2.10. Lukioissa käytävä, kokonaisturvallisuuden tietämystä mittaava Turpotietäjä-tietokilpailu kisataan ympäri Suomen 8.10. ja valtakunnallinen finaali pidetään Helsingissä talvisodan alkamisen muistopäivänä 30.11. Reserviläisliitto on mukana kilpailun toteuttamisessa.

Reserviläisten edunvalvonnan osalta tulee aktiivinen syksy. EU:n kahden lyijykieltoesityksen etenemistä seurataan tiiviisti ja pyritään vaikuttamaan yhdessä sidosryhmien kanssa siihen, että esitykset huomioivat suomalaisen reserviläistoiminnan. Näiden lisäksi käynnissä on ampumaratojen ympäristölupahanke, jossa vähintään 150 ampumaradalle pyritään saamaan voimassa oleva ympäristölupa. Hanke on kolmivuotinen ja sen rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö. Liitto on hankkeessa mukana yhdessä neljän muun tahon kanssa. Kolmivuotinen hanke on tällä hetkellä puolivälissä. Valtioneuvosto julkaisee syksyn aikana kerran vaalikaudessa julkaistavan puolustusselonteon. Lisäksi loppusyksystä valmistuu asevelvollisuuden ja siviilipalveluksen tulevaisuutta pohtivan parlamentaarisen komitean loppuraportti.

Liiton sisäistä tiedottamista myös uudistetaan nyt syksyllä. Syyskuusta lähtien ilmestyy kolme uutiskirjettä: kuukauden ensimmäisellä viikolla koko jäsenistölle lähtevä uutiskirje reserviläistoiminnan ajankohtaisista asioista ja liiton jäseneduista, kuun puolivälissä luottamushenkilöille lähetettävä Yhdistystiedote-uutiskirje sekä kuun viimeisenä päivänä Toimintaturva-jäsenille lähtevä uutiskirje ajankohtaisista ampumaharrastajien jäseneduista.

Lähde: 5.8.2021 Reserviläisliiton tiedote

Jaa uutinen: