2023-06

Uudenmaan infotilaisuudet reserviläisille

Uudenmaan aluetoimiston päällikkö evl Markku Jämsä avasi ja moderoi kaikki tilaisuudet.

Helsingin Reserviupseeripiirin ja Uudenmaan aluetoimiston vuonna 2022 toteuttama Reserviläiskirje-hanke ja infotilaisuudet reserviläisille saivat jatkoa, kun Uudenmaan reservipiirit toteuttivat yhteistyössä Uudenmaan aluetoimiston kanssa vastaavan hankkeen loka-marraskuussa 2023. Kirjeitä reserviläisille lähetettiin tällä kertaa yhteensä 13 500 ja infotilaisuuksia järjestettiin vastaavasti kolme; keskiviikkona 8.11. Laurentius-saliissa Lohjalla, tiistaina 14.11. Järvenpää-talossa Järvenpäässä sekä keskiviikkona 15.11.2023 Taidetehtaalla Porvoossa. Kirjeen vastaanottajia ja kutsuttuja oli kaikista reservin henkilöstöryhmistä; upseereita, aliupseereita ja miehistöä.

Tilaisuuden avasi Järvenpäässä Puolustusministeriön kansliapäällikkö, kenrl evp Esa Pulkkinen.

Tilaisuuksien ohjelma muodostui Puolustusvoimien ja muiden asiantuntijoiden avainpuheenvuoroista sekä Maanpuolustusjärjestöjen ja Maanpuolustuskoulutus MPK:n tietoiskuista. Tilaisuuden avasi Lohjalla prkenr Sami Nurmen (PLM), Järvenpäässä kansliapäällikkö, kenrl evp Esa Pulkkisen (PLM) ja Porvoossa kenrm evp Harri Ohra-Ahon puheenvuorot otsikolla Suomi, Nato ja asevelvollisuus.

Toisena puhujana oli kaikilla paikkakunnilla vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja ev Eero Svanberg (PE), joka kertoi mm. muutoksista asevelvollisuudessa ja kutsunnoissa sekä puolustusvoimien odotuksia ja vinkkejä reserviläisille sotilaallisen ammattitaidon ja kenttäkelpoisuuden ylläpitämiseksi.

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen tarkastaja ev Eero Svanberg.

Tilaisuuksien tavoitteita olivat mm. ajankohtaisen informaation jakaminen reserviläisille sekä heidän aktivointi omaehtoiseen ja vapaaehtoiseen kouluttautumiseen sekä mukaan maanpuolustusjärjestöjen toimintaan. Salissa kuultiinkin myös Maanpuolustuskoulutus MPK:n, Reserviläisliiton ja Suomen Reserviupseeriliiton puheenvuorot.

Lohjalla Maanpuolustuskoulutus MPK:n puheenvuoron piti toiminnanjohtaja, prkenr evp Antti Lehtisalo.

Yleisöllä oli mahdollisuus esittää esiintyjille myös kysymyksiä. Kysytyimpiä aiheita olivat ampumaharrastuksen aloittaminen sekä julkisuudessakin keskusteltu aloite reserviläisten maanpuolustushankintojen mahdollisesta veroedusta. Tästä lisää myös Helsingin Reservin Sanomissa, jahka asia etenee.

Tilaisuudet päättyivät Uudenmaan Reserviupseeripiirin ja Uudenmaan Reserviläispiirin puheenjohtajien kaptl res Tatu Häkkisen ja sotmest res Mats Fageströmin yhteiseen puheenvuoroon – olihan kyseessä myös jäsenrekrytointitilaisuus.

Uudenmaan piirien puheenjohtajat kaptl res Tatu Häkkinen ja sotmest res Mats Fageström.

Kaikilla paikkakunnilla keskeisessä järjestäjäroolissa olivat myös paikalliset yhdistykset, jotka pitivät tapahtumapaikoilla omia esittelypisteitään ennen varsinaisen ohjelman alkua. Samalla osallistujat saivat nauttia sotilaskotisisarten tarjoilemat munkkikahvit.

Vihtiläisten reserviläisten “värväystoimisto”.
Aktiivisen reserviläisen mallia Porvoosta.

Osallistujien palaute tilaisuuksista oli positiivista ja useat pyysivät lisätietoja niin Maanpuolustuskoulutus MPK:n kurssitarjonnasta kuin reserviläistoiminnastakin. Tervetuloa mukaan reserviläistoimintaan!

Ensi vuonna jälleen Helsingissä!

Järjestäjien oli helppo hymyillä. Vasemmalta Jarmo Rytinki UUDALTSTO, puheenjohtaja Tatu Häkkinen URUP, toiminnanjohtaja Risto Lehto URUP/UUDRESP sekä puheenjohtaja Mats Fagerström UUDRESP.

Teksti ja kuvat: Helsingin Reservin Sanomat

Jaa uutinen: