01/2021 uutiset

Uudenmaan aluetoimiston vuosipäivä verkossa

Uudenmaan aluetoimisto vietti vuosipäiväjuhlaansa etänä perjantaina 19.2.2021. Poikkeuksellisista ajoista huolimatta tilaisuus vietiin läpi tyylikkäästi. Tilaisuus alkoi Kaartin soittokunnan Jääkärimarssilla.

Kaartin Jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen esitti avaussanat ja totesi, että rykmentti ja siihen kuuluva Uudenmaan aluetoimisto ovat toimineet hyvin poikkeusoloissakin.

Eversti Petteri Tervonen

Aluetoimiston päällikkö everstiluutnantti Vesa Sundqvist jatkoi, että aluetoimisto on onnistunut elämään ajassa. Toimitilat ovat kehittyneet voimakkaasti, erityisesti Kontulan tilat ja Santahaminan portilla sijaitseva asiakaspalvelupiste ovat tulleet hyvään tarpeeseen.

Everstiluutnantti Vesa Sundqvist

Juhlapuheen piti Sotaveteraaniliiton toiminnanjohtaja Sakari Martimo. Aiheena hänellä oli sotaveteraanityön perinneaikaan siirtyminen. Martimo totesi, että veteraanityö on osa maanpuolustustahtoa ja parhaiten puolustusvoimat tekee veteraaniperinnetyötä täyttämällä tehtävänsä.

Juhlan lopuksi suoritettiin palkitsemiset. Ikämiessuojeluskunnan säätiön puheenjohtaja Kimmo Karila jakoi säätiön perinnemiehan ylikomisario Juha Hakolalle. Hakola on Uudenmaan maanpuolustusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja. Hän on merkittävästi edistänyt kokonaisturvallisuutta eri tehtävissä toimiessaan.

Hermannien puheenjohtaja Matti Riikonen jakoi neljä stipendiä: maavoimien esikunnan oikeudellinen osasto sekä toimistosihteerit Roosa Lehtinen, Maria Uusi-Simola ja Salla Pihlajaniemi.

Kaartin soittokunta lähetti tilaisuuteen videotervehdyksen.

Jaa uutinen: