Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Senioriupseerien kerho
https://www.rul.fi/senioriupseerit/

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Toiminnallisesti haastava vuosi 2021 on lähestymässä loppuaan seuraavalla kerhon ohjelmalla: 25. marraskuuta klo 18:00 Kerhon syyskokous Töölön auditoriossa. Esillä sääntöjen määräämät asiat. Kokousesitelmän pitää apul.prof. Mikko Karjalainen aiheesta ”Kannaksen valtaus”.

Auditorion kokoontumisrajoitteet on purettu, ainoastaan normaalit hygienia- ja maskisuositukset ovat voimassa. Kokous välitetään myös Teams-sovelluksen kautta, jonka linkki lähetetään viimeistään puoli tuntia ennen kokouksen alkua.

9. joulukuuta Pikkujoulu, paikka ilmoitetaan sen varmistuttua sähköpostitse jäsenistölle. Kaikkien tilaisuuksiemme järjestämiseen vaikuttaa edelleen korona-pandemiasta johtuva epävarmuus, jolloin muutoksia/tarkennuksia nykyisiin kokoontumisrajoituksiin ja näin ollen myös meidän tilaisuuksiemme järjestelyihin voi vieläkin olla tulossa. Ilmoitamme näistä sähköpostin välityksellä.

Artikkelikirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan”. Suomen itsenäisyyden ajan alkuvuosia ja erityisesti Suomen sotien 1939-45 kriittisiä vaiheita kuvaava artikkelikirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan” on saatavana marraskuun alusta alkaen Suomen Reserviupseeriliiton toimiston kautta hintaan 29 €/kpl kotiin kannettuna.

Hyvää syksyn jatkoa !!

Hallitus

Kanta-Helsinki

Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/khru/

Yhdistystoiminta:

KHRU:n syyskokous: Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään 23.11. klo 18:00 alkaen Maanpuolustusjärjestöjen talon auditoriossa (Döbelninkatu 2). Pyydämme lähettämään ilmoittautumiset kokoukseen yhdistyksen sihteerille sähköpostitse sihteeri@khru.fi.

Esitelmätoiminta:

Syyskokouksen jälkeen 23.11. klo 18:30 Reserviupseerikoulun kurssinjohtaja, everstiluutnantti Tommi Sikanen, kertoo RUK:n koulutuksen nykytilasta ja vastaa kysymyksiin RUK:n toimintaan liittyen. Tilaisuuden arvioitu kesto 1h. Esitelmään voi ilmoittautua osallistujaksi myös etänä. Ilmoittautumiset etä/läsnä: sihteeri@khru.fi

”Puolustusvoimien Koulutus 2020 -ohjelma on merkittävällä tavalla muuttanut varusmieskoulutuksen sisältöä, pedagogiikkaa sekä rytmitystä. Tämä on vaikuttanut erityisesti reserviupseerikurssin toteutukseen. Korona-ajan toimintamalleista on saatu oppia moneen suuntaan, ja tästä johtuen reilun kolmen viime vuoden aikana jokainen kurssi on ollut jossain määrin erilainen toisiinsa ja aiempaan nähden. Rajoitusten purkautuessa on aika tarkastella tapahtunutta ja pyrkiä löytämään hyvät käytänteet ja vakauttaa ne. Muistaen kuitenkin, että seuraavaan sotaan valmistautuminen vaatii jatkuvaa oman toiminnan kriittistä tarkastelua.”

Ampumatoiminta:

Töölön pistoolivuorot jatkuvat syyskauden parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla 27.10., 10.11., 24.11., 8.12., 22.12. Vuorojen lopuksi ammutaan toiminnallinen rastiharjoitus. Radan rajoitukset ovat poistuneet, mutta edelleen suositellaan käytettävän kasvomaskia ja suojakäsineitä. Laina-aseiden käyttö on mahdollista. Lisätietoa ja ilmoittautumiset vuorolle etukäteen: ampumaupseerit@khru.fi

Padasjoen ampumaleiri: Kiitos kaikille Padasjoen ampumaleirillä mukana olleille jäsenille ja virolaisille aseveljille. Leirillä oli mahdollisuus tutustua toiminnalliseen ammuntaan sekä kokeilla erilaisia aseita. Monipuoliset ampumaohjelmat soveltuivat sekä vasta-alkajille että ammuntaa ennenkin harrastaneille. Perinne tulee jatkumaan myös 5.-7.8.2022 – merkitkää päivät kalenteriin!

KHRU:n yhteystiedot: Yhdistys on ottanut käyttöön päivitetyt yhteystiedot (sähköpostien ja kotisivujen pääte: @khru.fi). Yhdistyksen toimihenkilöt tavoittaa: puheenjohtaja@khru.fi, sihteeri@khru.fi, ampumaupseerit@khru.fi, tiedotus@khru.fi.

Yhdistyksen kotisivut ja lisätietoja toiminnasta osoitteessa www.khru.fi.

Munkkivuori

MURU

Munkkivuoren Reserviupseerit ry

Munkkivuoren Reserviupseerit ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään keskiviikkona 17.11.2021 kello 18.30 alkaen taloyhtiön kokoustiloissa, Ulvilantie 29/1 A, pihanpuolella. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokoonnutaan ulko-ovelle. Kokousjärjestelyiden vuoksi pyydetään ilmoittautumaan 12.11.21 mennessä osoitteeseen: mauri.routio@sci.fi

Tervetuloa kaikki mukaan.

Urheilutalon 22-vuorot jatkuvat parittoman viikon perjantaisin klo 18.00 –19.30. Radalle mahtuu, joten osallistukaapa harjoituksiin ahkerasti. Seuraava vuoro on 29.10. Ammunnat vetää Yrjö Alastalo, puh. 0400 306787.

Seppälän radalla jatketaan perinteisin kuvioin vielä kaksi kertaa tällä syyskaudella 23.10 ja 13.11. Mahdollisuus ampua sekä pistooli- että kiväärilajeja.

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/ihru/

Tikkurilan Reserviupseerikerho

TiRUK-logo

Tikkurilan Reserviupseerikerho – Dickursby Reservofficersklubb ry
http://www.tiruk.net/

Lokakuun reserviupseeri-ilta esitelmineen pidetään 28.10.2021 klo19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Esitelmän pitää evl. evp Erkki Pekonen ja aihe on ” Globaalit muutokset Venäjän haasteina: USA – Kiina kamppailu sekä energiamurros”. Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

Syyskokous 25.11.2021 klo 19.00 alkaen ja sen jälkeen reserviupseeri-ilta ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen 11. pykälän mukaiset asiat eli mm. vahvistetaan vuoden 2022 toimintasuunnitelma, jäsenmaksun suuruus ja talousarvio sekä valitaan yhdistyksen hallitus vuodelle 2022. Kahvitarjoilu! Kokouksen jälkeen reserviupseeri-ilta esitelmineen

Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

VETRES-toimikunta järjestää perinteisen isänmaallista, sotilasaiheista ja sota-ajan musiikkia sisältävän tapahtuman nimellä ”Sinivalkoista musiikkia” lauantaina 23.10. klo 15.00 Viertolan koululla Tikkurilassa, Liljatie 2.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla.

2.11.2021 on pienoiskiväärikilpailu: asento klo 19.00

9.11.2021 on pienoiskiväärikilpailu: Toivo Kultti klo 19.00

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh. 0505602047.

Tapiolan Reserviupseerit

Tapiolan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/tapiola2/

Töölön Reserviupseerit

Töölön Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/toolo/

Tervehdys tämän digitaalisessa bittimuodossa olevan lehden lukijat! Toivottavasti syksynne on ollut värikäs, sillein hyvällä tavalla.

Pandemia-aika ei kenties ole vielä ihan täysin kuitattu, mutta pikkuhiljaa ainakin reserviläiselämä alkaa näyttää normaalimmalta. Tämä tarkoittaa myös Töölön osalta sitä, että pian näemme toisiamme jo paljon enemmän.

Hallituksen keskusteluissa on ollut puhetta, että ensi vuoden teemana voisikin olla nimenomaan se, että tapaamme toinen toisiamme. Ajatuksena on, että pidempään mukana olleet jäsenet voisivat tuoda kenties jo hieman unohtuneita perinteitä. Tuoreemmat jäsenet (allekirjoittanut mukaanlukien) voisivat olla mukana keskustelussa ideoimassa kenties aivan uusia toiminnan muotoja. Toivottavasti pääsemme toteuttamaan tammikuussa perinteisen vuodenavausristeilyn. Tiedotamme tästä lisää pian!

Varmaa kuitenkin on, että kerhon ylivoimainen ykkösnyrkki, huipputuote, aarrearkku, eli ampumatoiminta pääsee jatkumaan vihdoin ja viimein kunnossa. Ruton ollessa valloillaan olemme saaneet täydennettyä kalustoamme siten, että kaikille löytyy varmasti jotain uutta testattavaa.

Ampumavuorot jatkuu marraskuun alusta tavalliseen tapaan parillisten viikkojen tiistaisin ns. tutussa paikassa klo 19-21. Haluatko ensimmäistä kertaa mukaan ampumaan? Äkkiä viestiä osoitteeseen toolonreserviupseerit@gmail.com.

2.11. eli marraskuun ensimmäinen ampumavuoro onkin suunnattu ennen kaikkea niille jäsenille, jotka ovat liittyneet viimeisen parin vuoden aikana, kun tominta on ollut katkolla. Saadaan kaikki vihdoin toivotettua kunnolla tervetulleiksi toimintaan!

Ensi vuodelle olisi jaossa myös paikkoja kerhon hallitukseen. Tule mukaan päättämään ensi vuoden linjoista sekä hallituslaisista kerhon syyskokoukseen perjantaina 19.11. klo 18.00 Töölöntorinkadun auditoriossa. Mikäli sähköpostiosoitteesi on kerhon tiedossa, laitamme myös sitä kautta terveisiä ja kokousmateriaalia. Mikäli sinulla on sellainen tunne, ettemme ehkä tiedä ajankohtaista sähköpostiasi, voit lähettää asiasta viestiä niin ikään osoitteeseen toolonreserviupseerit@gmail.com

Ystävällisesti ja tulevista tapaamisista innostuneena,
Sampsa Pietilä
Puheenjohtaja
Töölön Reserviupseerit

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto ry
https://www.rul.fi/viestiosasto/

VIESTIOSASTON SYYSKOKOUS KESKIVIIKKONA 24.11.2021 KLO 17
Viestiosaston syyskokous on alustavasti keskiviikkona 24.11.2021 klo 17:00 SK-talon auditoriossa. Osallistuminen on mahdollista myös etänä Teamsin kautta. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ml. toimintasuunnitelma vuodelle 2022 ja valitaan hallitus vuodelle 2022 (säännöt ovat nettisivuillamme kohdassa Viestiosasto ry). Kokouksen jälkeen luvassa myös mielenkiintoinen esitelmä! Laittakaa päivämäärä ylös! Tarkemmat tiedot myöhemmin.

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT
Syksyn kurssitarjonta alkaa muotoutua. Kannattaa seurata aktiivisesti MPK:n sivuja
https://mpk.fi/
https://mpk.fi/koulutukset/verkkokoulutus/

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2021
Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Vuoroja järjestetään parittomien viikkojen tiistaisin klo 19-21. Ilmoittautuminen ensisijaisesti Viestiosaston nettisivujen kautta tai toissijaisesti sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873. Seuraavat harjoitusammunnat Töölön radalla tiistaina 26.10.2021 klo 19.
Huom! Katsothan viimeisimmät tiedot koronarajoituksista: https://www.rul.fi/viestiosasto/ammunta/

SRA-AMMUNNAT 2021
Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston SRA-ammunnat jatkuvat ja seuraava vuoro on lauantaina 23.10. klo 12-14:30. Ilmoittautuminen 22.10. mennessä sähköpostitse osoitteeseen sra piste hru ät viestiosasto piste net. SRA-ammuntoja järjestetään tänä vuonna kuukausittain, pois lukien kesäaikana. Loppuvuoden vuorot ovat 4.12. ja 18.12. Huom! Katsothan viimeisimmät tiedot koronarajoituksista: https://www.rul.fi/viestiosasto/ammunta/

AMPUMAKILPAILU 2021
Viestiosasto järjestää myös tänä vuonna ampumakilpailun, jonka säännöt löytyvät nettisivuilta! Kilpailumuotona on jälleen PA4 sovellettuna ja jokainen ampuja saa kirjauttaa 3 suoritusta, joista 2 parasta huomioidaan.

AMPUMAKILPAILU PIONEERIOSASTOA VASTAAN
On jälleen se aika vuodesta, kun valmistaudumme kohtaamaan Pioneeriosaston PA4-kilpailussa, johon otetaan mukaan 6 ampujaa kummastakin kerhosta. Kilpailu järjestetään Viestiosaston vakiovuorolla tiistaina 23.11. klo 19-21.
Ilmoittautumiset 2. ampumaupseerille osoitteeseen ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tarkemmat tiedot nettisivuiltamme: https://www.rul.fi/viestiosasto/ammunta/

LIIKUNTAKILPAILU 2021
Hei kaikki Viestiosastolaiset nyt liikkumaan! Viestiosasto kannustaa jäseniään liikkumaan näin syksylläkin. Osallistu kävelykilometrikisaan osoitteessa http://www.kavelykilometrikisa.fi/accounts/register ja laita rekisteröitymislomakkeen kohtaan ”Joukkueen osallistumiskoodi” meidän kerhomme koodi, joka on VO_2021.
Kaikkien kävelylenkin ilmoittaneiden kesken arvotaan 25€ arvoinen lahjakortti! Kävelylenkit voit ilmoittaa kätevästi kilometrikisan nettisivuilla (oma sivu / Kirjaa kilometrisi).
Huom! Kisa on käynnissä 31.10.2021 asti.

TIEDOTUS
Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Signal ryhmän kautta. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi / päivitä tietosi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry Esbo-Grankulla Reservofficerare rf
https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Helsingin Reservimeriupseerit ry
https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto ry
https://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerho ry
https://www.rul.fi/ilmailukerho/

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho ry
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Helsingin Reserviupseerien Jääkärikerhon 70. vuosipäivää juhlistetaan perjantaina 8.4.2022. Tarkempaa tietoa juhlapaikasta ja päivän ohjelmasta tulee syksyn aikana.

Seuraavat AMPUMAVUOROT pistoolilla pidetään 9.11 ja 14.12 klo 16:30–18.30 Töölön radalla koronarajoitukset huomioiden (maski, hansikkaat). Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at)kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Töölön radan ampuvavuorojen ohella järjestetään AMPUMAKOULUTUSTILAISUUS puoliautomaattikivääreillä ulkoradalla marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna 6.11. Paikkana on Myllykosken Hevosmäen ampumarata Kouvolan suunnalla. Ennakkoilmoituksia tarvitaan tilaisuuden järjestämiseksi, ja vielä mahtuu mukaan. Joten mikäli olet kiinnostunut, ota yhteyttä Jormaan tai minuun pasi.rintamaa(at)posti.com, puh 040 8288657

KERHO-/SAUNAILLAT jatkuvat 2.11 ja 7.12. klo 16–19. Joulukuun kerhoiltaa vietetään perinteisesti juhlavammin kalaillallisen merkeissä. Paikkana Santahaminan Kiltasauna, noin 900 m Leipuriniementietä itään. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat saunajuomat ja eväät sekä pyyhe.

Jääkärikerhon toiminta palautuu syksyn aikana normaaliksi ja toivottavasti tämä näkyy myös tilaisuuksiin osallistujien määrässä. Tule mukaan ja ota rohkeasti yhteyttä!
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Länsi-Vantaan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/lansivantaa/

LVRU aloittaa toimintakeskuksessa viikoittaisen lenkkisaunan kuntoilun lisäämiseksi. Tavoitteena, että jokainen tekee oman kuntotasonsa huomioivan pienimuotoisen urheilusuorituksen, jonka jälkeen on tarjolla sauna. Ilmoittautumiset lenkkisaunaan ja lisätietoja antaa Ville Arekallio, 050 4059 123.

Muistutamme vielä LVRU:n sääntömääräisestä syyskokouksesta, joka pidetään toimintakeskuksessa Rystypolku 4 keskiviikkona 27.10.2021 klo 18.30 alkaen. Kokouksessa käsitellään normaalit sääntömääräiset asiat kuten talousarvio, toimintasuunnitelma sekä hallituksen valinta.

Fyysinen osallistuminen kokoukseen on nykyisten määräysten mukaan mahdollista. Varaudu käyttämään maskia kokouksessa. Halukkaille järjestetään Teams-etäyhteys. Linkki lähetetään jäsenten RUL:n rekisterissä olevaan sähköpostiosoitteeseen viimeistään tuntia ennen kokouksen alkua. Tervetuloa päättämään kerhon asioista.

Reserviläisammunnat järjestetään mahdollisuuksien mukaan tiistaina 2.11.2021 klo 17 alkaen Tikkurilan urheilutalon ampumaradalla. Makuulta 20 laukausta 22 kaliiberin kivääreillä, matka 25 metriä. Merkitkää kalenteriin ja seuratkaa ilmoituksia asiasta.

Kerhon pikkujoulu järjestetään lauantaina 20.11.2021 klo 19 toimintakeskuksessa (edellyttäen että koronamääräykset sallivat). Tarkempia tietoja ilmoitetaan myöhemmin.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2021 järjestetään normaali itsenäisyyspäivän ohjelma sen mukaan kuin määräykset sallivat. Aamulla klo 11 seppeleenlasku ja lippulinna / kunniavartio Pyhän Laurin kirkon sankarihaudoilla. Klo 15-17 on itsenäisyysjuhla Martinlaakson koululla. Näihin tilaisuuksiin tarvitaan vapaaehtoisia, jotka voivat ilmoittautua puheenjohtaja Miika Koistiselle (miika.koistinen@hotmail.com).

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00. Ilmoittautumiset Hannu Nisula 0400-567098, Mika Ojanen 050-4676802.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.
Yhteyshenkilöt osaavat kertoa tilanteen radoilla korona-rajoitusten suhteen. Tilanteesta tiedotetaan kotisivuilla. www.rul.fi/lansivantaa.

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f.
https://hsrk.fi/wp/

Bästa officerare,

Påminnelse om klubbens höstmöte måndagen den 22.11.2020 kl. 18:30 i auditoriet på Döbelnsgatan 2 (ingång från Tölötorggatans sida). På mötet behandlas stadgeenliga ärenden.

Medlemmar kan även delta på distans (preliminärt via Zoom), men detta kräver förhandsanmälan, senast 12.11.2021 per epost till christian@hsrk.fi. Röstningsmetoder och övriga specialarrangemang meddelas närmare till dem som anmält distansdeltagande. Anmälan för dem som kommer på plats är önskvärt, men inte ett krav.

Normala skytteturen fortsätter som vanligt udda veckors torsdagar i ”Luolan” i Tölö. Även nya skyttar är välkomna. Kontakta skytteofficer Axi Holmström (axi@hsrk.fi) för mera information. Klubbens skyttemästerskap ordnas under november månad, sannolikt i samband med en vanlig skyttetur. Närmare detaljer publiceras på hemsidan och Facebook.

Klubbens medlemmar deltar traditionsenligt i hedersvakten på julafton vid hjältegravarna på Sandudd. Ytterligare information fås av klubbens traditionsofficer Dick Lundell (dick.lundell@gmail.com).

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/pohjois-helsinki/

Hallituksen kokous
Seuraava hallituksen kokous ennen syyskokousta.30.11.2021 klo 17.30 Malmin kirkolla.

Syyskokous
Sääntömääräinen syyskokous pidetään Malmin kirkolla, 30.11.2021 klo 18.30. Kokouksessa käsitellään sääntöjen (12 §) mukaisesti mm. ensi vuoden toimintasuunnitelma, vahvistetaan jäsenmaksun suuruus ja talousarvio sekä valitaan ensi vuoden hallitus, puheenjohtaja ja enintään kaksi varapuheenjohtajaa.

Ammunta
Ammunnat jatkuvat Töölön luolassa parittomina viikkoina, joka toinen perjantai klo 16.00-19.00. Et tarvitse omaa pistoolia. Yhdistykseltä löytyvät aseet ja omakustannushintaan patruunoita. Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai senioriturvavakuutus hankittuna. Sen saat Reserviläisliitosta puh: 09-40562040. Ensimmäisellä ampumakerralla et vielä tarvitse vakuutusta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Henrik Kiiskinen: henrik.kiiskinen@gmail.com.

Yhdistyksen kotisivut
Yhdistyksen tiedotteet löytyvät myös yhdistyksen kotisivuilta http://www.rul.fi/pohjois-helsinki sekä yhdistyksen facebook-sivuilta.

Yhteyshenkilöt
Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)
Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero.kujala@gmail.com)
Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Autokerho

HUOLTOUPS

Helsingin Reserviupseerien Autokerho ry

Autokerhon sääntömääräisen syyskokous 22.10.2021 klo 17.00

Perinneaseratapäivä pidetään 7.11.2021.

Vuosipäivä ja pikkujoulu, juhlava lounas avec, 10.12.2021 Ravintola Kaarti Kello 13:00.

Jouluaaton kunniavartioon osallistuminen yhdessä Töölön reserviupseerien kanssa 24.12.2021.

Seuraava luolavuoro 8.11.2021

t. Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

Rannikkotykistökerho Johtorengas ry
https://www.rul.fi/rannikkotykisto/

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Helsingin Reserviupseerien Ilmatorjuntakerho ry
http://itkerho.net/

Lauantaina 9.10. pidettiin kerhon tutustumisammunnat MPK:n kivääreillä ja perinteiset kerhon pistooliampumakilpailut ”Varvasammunnat” Rannikkoprikaatissa Upinniemessä. Kilpailun voitti Markku Yli-Perttula (93 pistettä), toiseksi tuli Matti Heinänen (86 pist) ja kolmanneksi tuli Kimmo Nyyssönen (85 pist). Tilaisuuteen osallistui 8 kerhon jäsentä. Ohessa syksyn tulevia tapahtumia:

26.10. klo 18. Ilmatorjuntamuseolla kirjauutuuksien esitelmäilta 1) Ahti Lappi – Keijo Tossavainen: Tähtien Sotaa – Ohjus-ja avaruuspuolustuksen kehitysvaiheita ja 2) Reijo Alanne: Tampereen ilmapuolustuksen taistelupaikat1

16.10.2021 klo 14-15.30 Ilmatorjuntamuseolla esitelmätilaisuus jonka jälkeen opastettu kierros museossa klo 16-18. Esitelminä 1) Dipl. ins. ja YLEn eläkkeellä oleva tekninen johtaja Jorma Laiho: AM-asemien alasajo ja 2) Fil.kand. ja YLE:n radioarkiston eläkkeellä oleva päällikkö Lasse Vihonen: Radioasemiemme käyttö lentosuunnistuksessa 1941-1947. Osanottomaksu yleisöltä 5 euroa, maksetaan kahvioon. Ennakkoilmoittautuminen ei ole pakollinen, mutta erittäin suotava järjestelyiden vuoksi. Ilmoittautumiset Heikki Marttilalle puh. 040 7741 869 tai sähköposti hemar(at)kolumbus.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä on mainittava sähköpostiosoite tai puhelinnumero, jotta voidaan tiedottaa mahdollisista muutoksista.

10.11. klo 17.00 Ilmatorjuntakerhon sääntömääräinen syyskokous Vanhan Suojeluskuntatalon auditoriossa Töölöntorinkadulla.

26.11. klo 18.00 Ilmatorjuntasäätiön It-aselajin vuosipäivän vastaanotto Ilmatorjuntamuseolla. Vieraiden vastaanotto klo 17:45 alkaen. Paraatipuku / tumma puku ja kunniamerkit. Ilmoittautumiset viimeistään 15.11. jussi.ylimartimo@mil.fi

12.12. klo 12:12 It-kerhon perinteinen joululounas. Paikka avoinna, seuraa tiedotusta tältä kerhon nettisivuilta itkerho.net !

KRH-kerho

krhkerho

Helsingin Reserviupseerien Kranaatinheitinkerho ry

Rautateiden Reserviupseerit

vr

Rautateiden Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/vrhki/

Reservin lääkintäupseerit

Reservin lääkintäupseerit ry
https://www.reservinlaakintaupseerit.fi/

Reservin lääkintäupseerit ry:n koulutuspäivä järjestetään taas viime vuoden tauon jälkeen 20.11.2021 klo 9-18, osoitteessa Töölöntorinkatu 2B, auditorio, Helsinki.

Tämän vuoden koulutuspäivän teemana on ajankohtaisesti viime vuosien tapahtumat huomioiden “Tasavalta kriisin keskellä”. Koulutuspäivänä keskitymme kuulemaan yleisesti kansakuntaa ja sen toimintavalmiutta uhkaavista tekijöistä sekä toimintajärjestelyistä niiden varalle. Luentojen välissä järjestetään lounas- ja kahvitauot, jotka sisältyvät koulutuksen hintaan. Koulutuksen päätteeksi järjestetään luennoitsijoiden kesken paneelikeskustelu, jonka jälkeen jatketaan suoraan yhdistyksen vuosikokoukseen.

Koulutuspäivä järjestetään hybriditapahtumana, ja etäosallistumismahdollisuus järjestetään. Koulutuksen hinta yhdistykseen kuulumattomille on 40€ ja etäosallistuminen 30€. Yhdistyksen jäsenille ja opiskelijoille osallistumismaksu paikanpäällä 30€ ja etänä 20€.

Tarkemmat ilmoittautumistiedot ja koulutuspäivän virallisen ohjelman löydät kotisivuiltamme www.rlu.fi

Terveisin,
Järjestelytoimikunta ja RLU hallitus

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry
https://merireservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus ry
https://kokonaismaanpuolustus.reservilaisliitto.fi/

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 16-19.
Följande skytten är 28.10, 11.11 och 25.11 Förhandsanmälning är obligatorisk.
Ifall du ej tidigare varit på skytte kontakta Axi Holmström, axi@hsrk.fi.

Markus Liesalho, Ordförande 0400 421002
svenska@helresp.fi
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläiset ry
https://s-ryhman-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset

Espoon Reserviläiset Ry
https://espoon-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset ry:n sääntömääräinen vuosikokous 2021 järjestetään Espoossa torstaina 4. marraskuuta alk. klo 18:00, os.
Kivimiehentie 1 (auditorio), 02150 Espoo. Kokoukseen voi osallistua myös etänä netin välityksellä tapahtuvan puhelinneuvottelun kautta.

Osallistujat ilmoittautuvat joko sähköpostilla osoitteeseen info@esres.fi tai https://espoonreservilaiset.nimenhuuto.com/ -sivumme kautta.
Ilmoittautumiset 3. marraskuuta mennessä. Kerro ilmoittautuessasi osallistutko kokoukseen paikan päällä vai etänä.
Kokouksessa käsitellään säännöissä mainitut asiat kuten johtokunnan henkilövalinnat, tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio.

Yhdistyksemme on Töölön radalla vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Koronaviruspandemian johdosta toiminnassa on rajoituksia.
Seuraa sivuamme espoonreservilaiset.nimenhuuto.com. Huomio: Jos haluat peruuttaa ilmoittautumisesi vuorolle ilman hyväksyttävää ja perusteltua syytä,
tulee se tehdä viimeistään kyseistä vuoroa edeltävänä keskiviikkona espoonreservilaiset.nimenhuuto.com:in kautta. Jos peruutat ilmoittautumisesi em.
ajankohtaa myöhemmin tai et osallistu varaamallesi vuorolle, yhdistyksemme perii sinulta 20 € peruutusmaksun.

Maanantaimarssit: lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230.
Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21@gmail.com

Yhdistyksemme Padasjoen koulutuskeskuksessa järjestettävä viikonlopun mittainen ampumaurheiluun keskittyvä tapahtuma Padasjoen Marraspäivät järjestetään 19.-21. marraskuuta.
Sunnuntaina Marraspäivillä järjestetään toiminnallinen kilpailu, joka sopii myös ensikertalaiselle. Kilpailussa ammutaan kiväärillä ja pistoolilla.
Kilpailun osallistumismaksu 10 €. Tarkempia tietoja lähempänä tapahtumaa, mutta varaa aika kalenteriisi jo nyt!

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset toimintakalenterista ja uutissivuiltamme www.esres.fi

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Helsingin Reservin Ilmailuosasto ry
https://helsingin-reservin-ilmailuosasto.reservilaisliitto.fi/

Syksyn tapahtumia

Ti 9.11. klo 18 Esitelmä: Pekka Henttu: EASA:n lentoturvallisuustyö. Ti 14.12. klo 12 Joululounas Helsingin keskustassa. Menu ja hinta ilmoitetaan myöhemmin. Lounaan jälkeen esitelmä: Mikko Honkasalo: Utin Jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan toiminta. Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla Helsingin Kampissa osoitteessa Kansakoulunkuja 3A. Kerhoilta alkaa mahdollisuudella ruokailuun klo 18. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on nykyään miehillä pikkutakki, kauluspaita, siistit housut ja kengät, mutta ei lenkkitossut.

JÄSENASIAT Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille helander.jari(at)gmail.com. Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry
https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksen uuden hihamerkin (velcro pohjalla) voi jatkossa hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä, varaa tasaraha 5 euroa. Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30. Kokoontuminen klo 18.30. 25.10., 22.11. ja 20.12. Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313. Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00. Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti: 8.11. ja 13.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com. Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu. Patruunamyynti vain laina-aseilla ampuville. Ratamaksut suoritetaan paikan päällä MobilePaylla tai käteisellä.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR). Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, niin yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseenkäyttäjillä hansikaspakko.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com.

Lopen 15.11. pimeäammuntaan mahtuu vielä muutama mukaan: Ilmoittautumiset 10.11.2021 mennessä sähköpostilla juhani72@protonmail.com tai puhelimella: 040-3113993. Osallistumismaksu on 10 € ja se on maksettava 12.11.2021 mennessä yhdistyksen tilille FI80 1572 3000 0264 92.

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle: Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry
https://vantaan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit ry
https://pohjois-helsingin-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit ry
https://huoltoaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Yawara

Yawara ry
https://yawara.reservilaisliitto.fi/

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry
https://mpkl.fi/jasenyhdistys/autojoukkojen-helsingin-kilta-ry/

JÄSENRETKI SKÖLDVIKIN JALOSTAMOLLE JOUDUTAAN PERUMAAN

Autojoukkojen Helsingin killan jäsenretki NESTEEN Sköldvikin jalostamolle 2.11. perutaan. Yrityksessä tehtiin päätös perua kaikki yritysvierailut tältä vuodelta COVID-19 pandemiasta johtuen. Pyrimme toteuttamaan vierailun ensi vuoden syksyllä.

AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILLAN ESITELMÄ JA JOULUINEN LOUNAS 26.11.2021

Autojoukkojen Helsingin kilta järjestää jäsenpäivän 26.11. ravintola Kaartissa alkaen klo 13.00 jouluisen lounaan ja esitelmän kera. Tilaisuudessa Eversti Petteri Kajanmaa esitelmöi: ”Afganistanin rauhanturvaoperaatio”. Lounas alkaen klo 13.00 edulliseen Kaartin hintaan ja esitelmä alkaen klo 14.00. Tuo ystäväsikin mukaan. Ilmoittaudu 23.11. mennessä joko toimisto@ajhk.fi tai 0405643295.

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Kuvat ja hinnat tuotteista ovat killan kotisivuilla. Tuotteita voi tilata myös puhelimitse numerosta: 040 5045133. Kiitos.

Autojoukkojen Helsingin kilta – Nykyajassa vahvasti mukana – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

Helsingin Sissikerho ry
https://stadinsissit.fi/

Helsingin Sissiosasto ry
https://helsingin-sissiosasto.reservilaisliitto.fi/

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

AMPUMATOIMINTAA: Ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys ammunta(at)stadinsissit.fi. Ikisissien ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen christer.mikkonen(at)elisanet.fi. Ampumaharjoitukset Santahaminassa MPK:n ampumavuoroilla; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen; www.mpk.fi.

SALITOIMINTAA: Töölön harjoitussali; Katso ajankohtaiset ohjeet. CJJ-lyhytkurssi 1.11. alkaen. Ota yhteys sali(at)stadinsissit.fi.

VUOSIKOKOUKSET: Sissikerhon ja –osaston sääntömääräiset syysvuosikokoukset järjestetään 11.11.2021 klo 18.00 alkaen Suojeluskuntatalon auditoriossa ja Teams-kokouksena koronatilanteen niin vaatiessa. Kokouksissa käsitellään sääntömääräiset asiat. Ilmoittautumiset puheenjohtaja(at)stadinsissit.fi 4.11. mennessä.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: puheenjohtaja(at)stadinsissit.fi.
Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä jasenasiat(at)stadinssissit.fi.

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerho ry
https://www.rul.fi/ktkerho2/

Uudenmaan Tykistökilta ry
https://uudenmaan-tykistokilta.reservilaisliitto.fi/

Uudenmaan Viestikilta

Uudenmaan Viestikilta ry
http://uudenmaanviestikilta.fi/

Uudenmaan viestikillan syyskokous pidetään 30.11.2021 kello 18.00. Kokouksen paikkana toimii Aalto-yliopiston rakennus Maarintie 8, 02150 Espoo, neuvotteluhuone 1593. Kokoukseen on mahdollista osallistua poikkeamislain 375/2021 mukaisella etäyhteydellä, joka on osoitteessa https://aalto.zoom.us/j/61369479326.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja kokouksen jälkeen vietetään killan pikkujouluja paikallisessa ravitsemusliikkeessä. Tervetuloa!