Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Historiallisen lämmin kesä alkaa vääjäämättä kääntyä kohti syksyä ja siksi onkin oikea aika, mitä syksyn toimintamme tarjoaa.

21.-24. elokuuta Senioriupseerien kerhon sotahistoriallinen bussi- ja junaretki talvi- ja jatkosodan taistelupaikoille Suomen maaperällä. Retken ilmoittautumisaika on jo umpeutunut, joten hyvää matkaa osallistujille. ”Rannalle jääneitä” varten pyrimme laatimaan kiintoisan matkaraportin tuonnempana julkaistavaksi.

22. syyskuuta klo 18:00 Kerhoesitelmä Töölön auditoriossa: KTM Göran Lindgren ”Jatkosodan JR 26 (Ässärykmentti)”

21. lokakuuta klo 13:00 Syysseminaari ”Suomen vaikeat valinnat 1940-1941” Katajanokan Kasinolla Ilmoittautumiset Hannu Venäläiselle sähköpostilla venalaisenhannu@gmail.com. Seminaarissa julkistetaan kerhon 70-vuotisjuhlakirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan”, jonka voit Senioriupseerien kerhon jäsenenä hankkia itsellesi joko ennakkotilauksella 20 €:n jäsenhintaan, ostamalla seminaarin yhteydessä hintaan 25 € tai verkkotilauksella Reserviupseeriliiton toimiston kautta hintaan 29 €. Ennakkotilausohjeet saat sähköpostitse syyskuun aikana. Maistipala ”Viipuri vallattu” juhlakirjasta on toisaalla tässä lehdessä.

25. marraskuuta klo 18:00 Kerhon syyskokous Töölön auditoriossa. Esille sääntöjen määräämät asiat. Kokousesitelmän pitää apul.prof. Mikko Karjalainen aiheesta ”Kannaksen valtaus”

9. joulukuuta Pikkujoulu, paikka vielä varmistumatta

Kaikkien tilaisuuksiemme järjestämiseen vaikuttavat edelleen jatkuva korona-pandemia ja ennen muuta ärhäkän delta-variantin torjuntatoimet, joten muutoksia/tarkennuksia nykyisiin yleisiin kokoontumisrajoituksiin ja näin ollen myös meidän järjestelyihimme on lupa odottaa. Syyskuun kerhoesitelmä tullaan todennäköisesti toteuttamaan hybridinä Teams-sovellusta käyttäen kattavan osallistumisen mahdollistamiseksi.

Hyvää ja lämmintä kesän loppua!!

Hallitus

Kanta-Helsinki

Päivitetyt yhteystiedot: Yhdistys on ottanut käyttöön päivitetyt yhteystiedot (sähköpostien ja kotisivujen pääte muuttunut; @khru.fi). Yhdistyksen puheenjohtajan tavoittaa puheenjohtaja@khru.fi, sihteeri sihteeri@khru.fi, ampumaupseerit ampumaupseerit@khru.fi, tiedotus tiedotus@khru.fi.

Yhdistyksen kotisivut ja lisätietoja toiminnasta osoitteessa www.khru.fi.

KHRU 100-toimikunta: Yhdistyksen hallitus on perustanut toimikunnan valmistelemaan ja toteuttamaan KHRU:n 100-vuotiasta historiaa käsittelevää tutkimusprojektia. KHRU on Suomen vanhin reserviupseeriyhdistys, ja juhlii satavuotiasta taivaltaan vajaan viiden vuoden päästä (3.12.2025). Kaikki jäsenistön suulliset ja kirjalliset kontribuutiot liittyen yhdistyksen tai reserviupseeritoiminnan satavuotiaaseen historiaan, ja historiaprojektiin ovat tervetulleita.

Yhteydenotot historiaprojektiin liittyen sähköpostilla khru100@khru.fi tai puhelimitse puheenjohtaja Henri Borodavkin (p. 040 966 9920) tai Pirkka Jalasjoki (p. 050 349 5921).

Ampumatoiminta: Töölön pistoolivuorot: KHRU:lle on pistoolivuoro parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla. Radalla on mahdollisuus ampua useimmilla palvelusasekaliipereilla ja tarvittaessa myös laina-ase järjestyy. Lisäksi vuorojen päätteeksi pyritään ampumaan SRA-harjoitusrasteja. Lisätietoa ja ilmoittautumiset vuorolle etukäteen: ampumaupseerit@khru.fi.

KHRU:n yhteystiedot: Puheenjohtaja Henri Borodavkin (puheenjohtaja@khru.fi), ampumaupseerit (ampumaupseerit@khru.fi). yhdistyksen verkkosivut: www.khru.fi

Munkkivuori

MURUHallitus toivottaa kaikille jäsenille hyvää alkavaa syyskautta. Tulevan syksyn toiminta painottuu perinteisesti ammuntaan.

Piirin ammunnoista Santahaminassa on tietoja Reservin Sanomien muissa ilmoituksissa mahdollisin koronapoikkeuksin. Seppälän ampumapäivät: Koko päivän vuoroja 21.8, 11.9, 2.10. 23.10. ja 13.11. Voi ampua pistoolilla, kiväärillä sekä haulikolla.  Eväät ja makkarat mukaan ja nähdään radalla.

Urheilutalon .22 ammunnat ja Töölön pistooliammunnat alkanevat lokakuussa, jos rata on silloin auki. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Sama koskee myös syyskokousta.

Jos tunnet itsesi sairaaksi älä tule tilaisuuksiin ja muista turvalliset etäisyydet. Jos et ole sähköpostilistalla, ilmoita sähköpostiosoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) klo 17.00 parillisten viikkojen torstaisin.

HUOM! Radalla poikkeusjärjestelyt koronatilanteen vuoksi, otathan ne huomioon saapuessasi. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle sähköpostitse: ammunta@ihru.fi

Viikottaiset ampumavuorot jatkuvat jälleen Töölön radalla. Ota yhteyttä ammunta@ihru.fi, mikäli haluat mukaan ampumaan. Paikkoja rajoitetusti, joten nopeimmat ilmoittautujat pääsevät mukaan

Tikkurilan Reserviupseerikerho

TiRUK-logoSyksyn ampumavuorot alkavat 31.8.2021 klo 19.00

Ammunnoista lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh.0505602047.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Tapiolan Reserviupseerit

www.tapiolanreserviupseerit.fi

YHTEYSTIETOMME

Tapiolan Reservinupseerit ry

  • Puheenjohtaja kapt res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)
  • ltn res Hannu Valkonen (hannu.valkonen (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 555 5388)

Töölön Reserviupseerit

Kerhon vuoden 2021 hallitus on järjestäytynyt! Kokonaisuutena hallituksen kokoonpano näyttää tältä:

Puheenjohtaja: Sampsa Pietilä
1. Varapuheenjohtaja ja nuorisoupseeri: Emmi Aivola
2. Varapuheenjohtaja: Juho Anttila
Sihteeri: Sonja Leinonen
Rahastonhoitaja: Pasi Heiskanen
Ampumaupseeri: Jarkko Pakkanen
Viestintäupseeri: Juuso Heikkinen
Koulutusupseeri: Janne Romppainen
Perinneupseerit: Antero Jauhiainen ja Risto Piekka
Hallituksen jäsen: Aleksi Murtojärvi

Seuraa tiedotusta Töölön ampumaradasta sähköpostitse, Facebook-ryhmässä sekä epävirallisemmassa Whatsapp-ryhmässä (linkki löytyy mm. Facebook-ryhmästä “Töölön Reserviupseerit” tai pyytämällä).

Kerhon toimihenkilöt/hallituksen tavoittaa sähköpostitse: toolonreserviupseerit@gmail.com

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

Koronatilanne vaikuttaa edelleen kurssien toteutumiseen. Kannattaa erityisesti katsoa mitä verkkokursseja on tarjolla

https://mpk.fi/
https://mpk.fi/koulutukset/verkkokoulutus/

LISÄÄ KURSSEJA, AMMUNTAA, LIIKUNTAA JA MUITA TAPAHTUMIA

Katso myös HRUP:n sivulta, mitä kaikkea on tarjolla koronasta huolimatta https://www.hrup.fi/toiminta/kalenteri/

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2021

Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti.

Ilmoittautuminen joko netissä tai sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873

Seuraavat harjoitusammunnat Töölön radalla tiistaina 31.8.2021.

SRA-AMMUNNAT 2021

Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston SRA-ammunnat jatkuvat myös kesän jälkeen ja vuoden ensimmäinen vuoro on lauantaina 28.8. klo 12-14:30:

 • Ilmoittautuminen 23.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen sra piste hru ät viestiosasto piste net

SRA-ammuntoja järjestetään tänä vuonna kuukausittain, pois lukien kesäaikana. Loppuvuoden vuorot ovat 25.9., 23.10., 4.12. ja 18.12. Vuoroilla on koronatilanteesta riippuen tarjolla lainakalusto ja patruunoita omakustannehintaan. Ilmoittautumisohjeet lähetämme vuorokohtaisesti  myöhemmin, mutta päivämäärät kannattaa laittaa jo nyt kalenteriin. Tarkastelemme 25.9. ja myöhempien vuorojen laina-asekäytäntöä aina edeltävän vuoron jälkeen.

AMPUMAKILPAILU 2021

Viestiosasto järjestää myös tänä vuonna ampumakilpailun. Kilpailun tarkoitus on aktivoida Viestiosaston jäseniä osallistumaan ammuntaan sekä panostamaan ampumataitonsa kehittämiseen.

Kilpailuaika on 22.6.-9.11.2021. Kilpailusuoritteita on mahdollista tehdä sinä aikana olevilla Viestiosaston ampumavuoroilla.

Tarkemmat säännöt löytyvät nettisivuiltamme: https://www.rul.fi/viestiosasto/ammunta/

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Signal ryhmän kautta. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi / päivitä tietosi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Pimeäajokurssi pidetään 14.9.–26.10. ja Sinisen Reservin organisoima meritaitokilpailu 17.–18.9. Kilpailu on erinomainen mahdollisuus virkistää taitojaan ja samalla hyvä oppimistapahtuma – joukkueessamme on vielä tilaa, tervetuloa mukaan!

Haemme lisää aktiiveja mukaan meritoimintaan. Joukossamme on erinomaiset mahdollisuudet kehittää merenkulullisia taitoja mm. optisen ja tutkanavigoinnin parissa sekä harjoitella erilaisia hätä- ja erityistilanteita varten. Tiedustelut: puheenjohtaja Marko Vuorinen, marko_vuorinen@hotmail.com.

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 18.11. klo 18.00 Suojeluskuntatalon auditoriossa osoitteessa Töölöntorinkatu 2 sekä tarvittaessa etäyhteydellä. Varsinaisen kokouksen lisäksi ohjelmassa on mielenkiintoinen esitelmä kylmän sodan aikaisesta sukellusvenesodankäynnistä. Tarkemmat osallistumisohjeet sekä kokousmateriaali toimitetaan jäsenille loka-marraskuun vaihteessa.

Yhteysupseeritoiminta on toistaiseksi taukotilassa koronaviruspandemian aiheuttamien rajoitustoimien ja tapahtumien perumisen takia. Sinisen Reservin yhteysupseeriviirikkö tiedottaa jäseniään mahdollisista komennuksista sähköpostilistan välityksellä.

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölön ampumaradalla parittomien viikkojen lauantaisin klo 12–14.30. Muistamme ampumavuorolle tulijoita olemaan yhteydessä ampumaupseereihin vähintään kahta päivää ennen vuoroa, jotta pystymme antamaan tarkempia ohjeita ja tiedottamaan mahdollisista muutoksista. Ilmoittautua voit joko Aku Kaikkoselle (aku.kaikkonen@gmail.com, p. 040 530 8421) tai Ville Haapalinnalle (ville.haapalinna@if.fi, p. 050 424 5097). Yhdistyksen aseet, varusteet ja patruunat ovat jäsentemme käytössä.

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

SRA-AMMUNNAT LAUANTAI 28.8.2021 KLO 12:00-14:30

Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston SRA-ammunnat jatkuvat myös kesän jälkeen ja vuoden ensimmäinen vuoro on lauantain 28.8. klo 12-14:30. HUOM! Jokaisella osallistujalla oltava OMA ase, kotelo, suojalasit, kuulosuojaimet, suojakäsineet ja maski)!

Osallistuminen edellyttää suoritettua SRA-ampujatutkintoa sekä voimassaolevaa vakuutusta (joko RUL Plus tai Suomen ampumaurheiluliiton kilpailulisenssi). Osallistujamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 23.8. mennessä sähköpostitse osoitteeseen sra.hru(ät)viestiosasto.net

SRA-ammuntoja järjestetään tänä vuonna kuukausittain, pois lukien kesäaikana. Loppuvuoden vuorot ovat 25.9., 23.10., 4.12. ja 18.12.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja maj Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com
Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com
Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi
http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

KERHOILLAT JA ESITELMÄT

Koronamääräysten takia pitämättä jäänyt HX-esitelmä Dassault Rafalesta pidetään syyskuussa. Muiden pitämättä jääneiden esitelmien ajankohdat varmistuvat lähempänä. Myös Mersunsauva-kilpailu järjestetään syyskaudella.

Kerhoillat pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla Helsingin Kampissa osoitteessa Kansakoulunkuja 3A. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki. Esitelmien osalta voimassa on kerhon uusi puhujaohjeistus.

VAINAJIEN PÄIVÄN SEPPELEENLASKU

Ti 7.9. klo 15 Seppeleenlasku ja muistotilaisuus Ilmavoimien vainajien päivänä Helsingin Hietaniemen hautausmaalla. Pukeutumissuositus tumma päällystakki, valkea kaulaliina ja isot kunniamerkit. Kokoontuminen klo 14.45 hautausmaan portin ja Arkadiankadun risteyksen alueelle.

Ti 14.9. klo 18 esitelmä: Benjamin Garlette, Dassault: Rafale

Syyskaudella:

EASA:n lentoturvallisuustyö

UTJR/Hekopataljoona

ILMAVKOM:n edustaja: Ilmavoimat tänään

HAULIKKOKISA

Perinteinen haulikkokisa järjestetään syyskuussa Hyvinkään ampumaurheilukeskuksessa.

RUL:N JÄSENEDUT JA -LEHDET

Lisätietoja on osoitteessa

www.rul.fi/jasenille/jasenedut

JÄSENASIAT

Ilmailukerhon verkkosivuilla www.rul.fi/ilmailukerho mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista.

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle jmlaurio(at)gmail.com tai 050 462 1274

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Kiitokset kaikille Maaottelumarssiin osallistuneille kerhon jäsenille.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon loppuvuoden 2021 AMPUMAVUOROT pistoolilla ovat tiistaisin 14.9., 12.10.,9.11. ja 14.12. klo 16.30-18.30 Töölön radalla koronarajoitukset huomioiden (maski, hansikkaat).

Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at)kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Hyvää alkavaa syyskautta.

Syksyn Padasjoen leiri järjestetään pe-su 17-19.9.2021. Sellaisilla jäsenillä, jotka eivät kevään leirillä ampuneet kilpailusuoritusta kerhon ampumamestaruuskilpailussa, voivat tehdä sen syksyn leirillä. Leirin ohjelmaa vielä suunnitellaan ja siitä tiedotetaan jäsenille erikseen. Merkatkaa ajankohta jo kalentereihinne. Korona-määräysten mahdollisesta vaikutuksesta tapahtumaan tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja antavat Hannu Nisula (hannu.tapio.nisula@gmail.com) ja Miika Koistinen (miika.koistinen@hotmail.com).

Maanpuolustuksellista kirkkopyhää vietetään 3.10.2021 Hämeenkylän kirkossa Tilaisuus alkaa klo 10 ja sen jälkeen on kirkkokahvit. Tervetuloa mukaan.

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00. Ilmoittautumiset Hannu Nisula 0400-567098, Mika Ojanen 050-4676802.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Yhteyshenkilöt osaavat kertoa tilanteen radoilla korona-rajoitusten suhteen. Tilanteesta tiedotetaan kotisivuilla. www.rul.fi/lansivantaa.

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Normala skytteturen har åter startat, som vanligt udda veckors torsdagar i ”Luolan” i Tölö. Även nya skyttar är välkomna. Kontakta skytteofficer Axi Holmström (axi@hsrk.fi) för mera information.

Under hösten 2021 ordnas en distansutbildning (primärt på finska) gällande befolkningsskydd och Helsingfors bergskyddsrum, primärt riktad till personer som inte för tillfället har en krigstida placering. Tilläggsinformation finns på MPK:s sidor och direkt länk hittas på klubbens hemsida (hsrk.fi) under Aktuellt. Ytterligare information fås även av klubbens beredskapsofficer Christian Arrhenius (christian@hsrk.fi).

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Koronan vuoksi pyydetään aina varmistamaan tilaisuuden toteutuminen vastuu-upseerilta ja yhdistyksen nettisivuilta.

Ammunta

Ammunnat jatkuvat, kun korona on hellittänyt, Töölön luolassa parittomina viikkoina, joka toinen perjantai klo 16.00-19.00. Et tarvitse omaa pistoolia. Yhdistykseltä löytyvät aseet ja omakustannushintaan patruunoita. Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai senioriturvavakuutus hankittuna. Sen saat Reserviläisliitosta puh: 09-40562040. Ensimmäisellä ampumakerralla et vielä tarvitse vakuutusta. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Henrik Kiiskinen: henrik.kiiskinen@gmail.com. Koronan vuoksi ampumarata on kuitenkin toistaiseksi suljettu.

Yhdistyksen kotisivut

Yhdistyksen tiedotteet löytyvät myös yhdistyksen kotisivuilta http://www.rul.fi/pohjois-helsinki 

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)
Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero.kujala@gmail.com)
iedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)
Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivalorak@gmail.com)

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerhon perinteinen perinneaseratapäivä pidetään 22.8.2021.

Kerholaisia ja kerhomme vieraita ilmoittautuneita 20 kurssilaista.

Radalla noudatamme PV:n ja MPK:n sääntöjä ja ohjeita.

Seuraavan kerran ratapäivä on 7.11.2021.

Kaikissa tapahtumissa noudatamme myös koronavirus-ohjeita.

Nälän karkotukseen suosittelemme Ravintola Kaartia

t. Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

PADASJOEN AMPUMALEIRI 2/2021

Johtorenkaan ampumaleiri 2/2021 järjestetään 3.-5.9.2021 Padasjoella. Ilmoittautumiset 27.8.2021 mennessä sähköpostilla: toni.aalto@iki.fi

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖNTORIN AMPUMARADALLA 2021

Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2021 ratavuorot: 25.8. , 22.9. , 20.10. , 17.11. ja 15.12.

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla. Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Kerhon hankkeena ollut Lauttasaaren muistomerkkitykkien kunnostus Myllykalliolla ja Veijarivuorenpuistossa valmistui. Pilotti projektina aloitettua tykkien peruskunnostusta vauhditti piiriltä saatu ”koronatuki” toiminnan aktivoimiseen. Tykkien ehostus alkoi 12.6 irtomaalin/ruosteen poistolla ja jatkui ruostepintojen lakkakäsittelyllä sekä pohjamaalauksella 27.7 asti. 2 – 3 h tunnin työvuoroja oli kaikkiaan 9, joista kertyi yhteensä 34 työtuntia. Pintojen ruiskumaalaus suoritettiin 5.8. Tykit ovat nyt nähtävissä uudella vihreällä tykkivärillä maalattuina. Käy katsomassa työn tulos!

Lauantaina 25.9.2021 pidetään Etelä – Suomen Ilmapuolustusseminaari Tuusulan Ilmatorjuntamuseolla, vähintään striimattuna. Teemana on ”Simulaattorit ilmapuolustuksen tukena”.

Kerho järjestää lauantaina 9.10. klo 12.00 Rannikkoprikaatissa Upinniemessä tutustumisammunnan jäsenilleen MPK:n uusilla kivääreillä ja lisäksi perinteisen Varvasammunnat -pistooliammuntakilpailun tällä kertaa 9mm pistooleilla. Ammunnoissa saa käyttää myös omia aseita, mutta tuothan samalla myös omat a-tarvikkeet. Ilmoittautuminen: www.mpk.fi meripuolustuspiirin alta, katso tarkemmat ohjeet kerhon sivuilta tai MPK:n kotisivulta!

Kerhon syyskokous pidetään keskiviikkona 10.11.2021 klo 17.00 Vanhan Suojeluskuntatalon auditoriossa klo 17.00 Töölöntorinkatu 2:ssa.

KRH-kerho

krhkerho

Kerhon puheenjohtaja: Sami Lentilä, lentilasami@netscape.net

Rautateiden Reserviupseerit

vr

Kerhoillat ovat toistaiseksi katkolla koronan vuoksi.

AMPUMAVUOROT 2021

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

27.8. (vk 34)
24.9. (vk 38)
22.10. (vk 42)
19.11. (vk 46)
17.12. (vk 50)

Maanantaina 23.8.2021 alkaen klo 17.00 kokoonnumme Jokelan eränkävijöiden majalla (Uudenkyläntie 263, Hyvinkää). Pidämme perinteisen ruutiaseammunta illan ja nyt olemme ottaneet ohjelmaamme myös perinteisen ”pystykorvan” joten ammumme hieman nostalgisissa merkeissä.

Reservin lääkintäupseerit

Reservin lääkintäupseerit

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toimii poikeusoloissakin jäsenistönsä edun eteen. Tärkeimmät toimintamme osa-alueet ovat meri- ja ampumatoiminta.

Lisätietoja: Meritoiminta ja Lavansaari: Make Kaasalainen, markku.kaasalainen54@gmail.com
Navigaatiojaosto ja Ahven3: Matias Kaivos, matias.kaivos@co.inet.fi
Sisärata-ammunta: Pauli Nerg, pauli.nerg65@gmail.com
Ulkorata-ammunta: Jukka Soini, jukkasoini55@gmail.com
Jäsenasiat ja nuorten toiminta: Juha Wallius, walliusjuha@gmail.com

Merkkipäiväonnittelut jäsenistöllemme:
Vääpeli res Anu Kaniin, 50 vuotta, 27.8.2021
Ylimatruusi res Ari Ekström, 60 vuotta, 4.9.2021

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skyttet i Luolan fortsätter på hösten.

Vi återkommer med datumen när skyttet igen börjar.

Markus Liesalho
Ordförande
0400 421002
svenska@helresp.fi
www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläisten matka Hiidenmaalle

Matkamme Hiidenmaalle pyritään toteuttamaan syyskuussa,  11.9 – 13.9.2021 koronatilanteen salliessa.

Majoitumme hotelli Paduun. Bussi- ja lauttakuljetukset on varattu. Oppaanamme on vanha tuttu Anne Kurepalu ja bussia kuljettaa Arvi.

Matka ohjelma on aiemman suunnitelman mukainen. Palaamme yksityiskohtiin lähempänä matkan ajankohtaa.

Ilmoittautumiset sihteeri Ari Karvoselle: ari.karvonen@sok.fi tai 0107687925

Toivotaan, että koronaepidemia on syksyllä selätetty ja matkamme voisi vihdoin toteutua.

Hyvää kesää teille kaikille ja pysytään terveinä.

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Espoon Reserviläiset

Yhdistyksemme on Töölön sisäampumaradalla vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Koronaviruspandemian johdosta toiminnassa on rajoituksia. Seuraa sivuamme espoonreservilaiset.nimenhuuto.com

Maanantaimarssit alkavat uudelleen 13.09. Lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21@gmail.com

Yhdistyksemme Padasjoen koulutuskeskuksessa järjestettävä viikonlopun mittainen ampumaurheiluun keskittyvä tapahtuma Padasjoen Marraspäivät järjestetään 19.-21. marraskuuta. Tarkempia tietoja lähempänä tapahtumaa, mutta varaa aika kalenteriisi jo nyt!

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset toimintakalenterista ja uutissivuiltamme www.esres.fi

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Syksyn tapahtumia

Viranomaisohjeistuksen salliessa

Ti 7.9. klo 15 Seppeleenlasku ja muistotilaisuus Ilmavoimien vainajien päivänä Helsingin Hietaniemen hautausmaalla.

Ti 14.9. klo 18 esitelmä: Benjamin Garlette, Dassault: Rafale

Ti 12.10. klo 18 Esitelmä: EASA:n lentoturvallisuustyö

Ti 9.11. klo 18 Esitelmä: auki

Joulukuu: Ajankohtaista Ilmavoimista. Päivä tarkentuu myöhemmin.

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla Helsingin Kampissa osoitteessa Kansakoulunkuja 3A. Kerhoilta alkaa mahdollisuudella ruokailuun klo 18.

Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on nykyään miehillä pikkutakki, kauluspaita, siistit housut ja kengät, mutta ei lenkkitossut.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry:n kevätkokous järjestetään tiistaina 14.9.2021 klo 18.00, Döbelninkatu 2, Helsinki. Tervetuloa! Lisätietoja saat puheenjohtajalta tai sihteeriltä osoitteesta helsinki(at)helresp.fi

Helsingin Reserviläiset ry:n syyskokous järjestetään tiistaina 19.10.2021 klo 18.00, Döbelninkatu 2, Helsinki. Tervetuloa! Lisätietoja saat puheenjohtajalta tai sihteeriltä osoitteesta helsinki(at)helresp.fi

Yhdistyksen uuden hihamerkin (velcro pohjalla) voi jatkossa hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä, varaa tasaraha 5 euroa.

 

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30.

30.8., 27.9., 25.10., 22.11. ja 20.12.

Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

13.9., 11.10., 8.11. ja 13.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseenkäyttäjillä hansikaspakko.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit tiedottaa!

HAU:n tilaisuudet peruttu toistaiseksi koronaviruksen johdosta.

Vuosikokouksesta ilmoitetaan myöhemmin.

Hallitus

Helsingin Yawara

Helsingin Yawara on perinteikäs, vuodesta 1987 toiminut jujutsuseura, jossa harjoitellaan taistelulajitekniikoiden lisäksi myös itsepuolustusta. Harjoittelu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Liityimme reserviläistoimintaan mukaan parisen vuotta sitten, joten seuran toiminta sopii hyvin myös maanpuolustushenkiselle harjoittelijalle, harjoittelemamme tekniikat ovatkin hyvin käytännönläheisiä lähitaistelussa.

Tervetuloa treenaamaan perinteikkääseen seuraan omista lähtökohdistasi! Olemme juuri aloittaneet uuden kurssin ja halutessasi sinulla on mahdollisuus suorittaa kurssin päätteeksi keltainen vyö. Harjoittelemme sekä Vallilassa että Töölössä.

Tarkemmat tiedot:

www.helsinginyawara.fi

Tiedustelut:

Kai Ahotupa, 6. dan jujutsu
majuri res.
puh.nro 040 041 8705

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 SANTAHAMINAN AMPUMARADAT

Uusia ampumavuoroja on tulossa syksyn aikana. Nyt on hyvää aikaa huoltaa ja puhdistaa aseet

 

 JÄSENRETKI SKÖLDVIKIN JALOSTAMOLLE SIIRTYY MARRASKUULLE

Autojoukkojen Helsingin killan jäsenretki NESTEEN Sköldvikin jalostamolle joudutaan siirtämään pahenevan Covid-19 pandemian takia marraskuulle. Ilmoitamme ajankohdan tarkemmin myöhemmin. Seuraa kotisivujamme säännöllisesti, niin pysyt ajan tasalla reaaliajassa tämänkin retken osalta.

Alustava aikataulu:

 • Lähtö Helsingin keskustasta Marskin patsaalta Kiasman edestä tilausbussilla klo 09.00 Itä-Keskuksen (Turunlinnan tien linja-autopysäkki Itiksen ja Puhoksen välissä) kautta Sköldvikiin, perillä  ollaan n. 09.45.
 • Jalostamon toiminnan esittely 10.00 -12.00
 • Oma kustanne lounas
 • Lyhyt kiertoajelu Porvoossa päättyy uuteen Brunbergin suklaatehtaan myymälään
 • Paluu samaa reittiä klo 15.00 mennessä

Kilta osallistuu retken kuljetuskustannuksiin.

Tarkempi hinta ja ilmoittautumisaika ilmoitetaan myöhemmin.

 

 JÄSENPÄIVÄ 2 – JÄSENSAUNA SANTAHAMINASSA SIIRRETÄÄN LOKAKUULLE

Killan jäsenpäivän saunominen siirretään lokakuulle. Tarkempi päivänmäärä ilmoitetaan myöhemmin.

 

MAASTOAJOKOULUTUS TOTEUTETAAN 18.9.2021

Autojoukkojen Helsingin kilta järjestää jatko-osan vuoden 2018 maastoajoneuvosafarille. Osoite: Monninkyläntie 115, PORNAINEN. Killalle räätälöidyn safarin järjestää MIL-safari. Ohjelma on seuraava:

 • Kahvit ja sämpylät- Museokierros sisällä- Maastopukuihin pukeutuminen – Turvallisuuskoulutus- Museo kierros ulkona- Jako kahteen joukkueeseen.
 • Joukkue 1: Jokainen pääsee kokeilemaan Saurer Rynnäkköpanssarivaunulla ajoa – Joukkue 2: Maastokuorma-autosafari (2-3 henkilöä auto)
 • Joukkueiden vaihto, makkaran grillailua laavulla
 • Joukkue 2: Jokainen pääsee kokeilemaan Saurer rynnäkköpanssarivaunulla ajoa. – Joukkue 1: Maastokuorma-autosafari (2-3 henkilöä / auto)
 • Varusteiden luovutus ja diplomien jako ryhmän omalla kuvalla

Kesto noin 3 tuntia.

Aloitamme klo 11.00. Kokoontuminen klo 10.45 mennessä.

Tarkempi hinta ja maksutapa ilmoitetaan myöhemmin, mutta hinta on kiltaystävällinen.

Ilmoittaudu 13.9. mennessä toimisto@ajhk.fi tai 040 5643295. Safari järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään 8. Kuljetus Pornaisiin on kimppakyydeillä. .

Mukaan kengät, millä pärjää ulkona maastossa.

 

KILLAN VUOSIKOKOUS 13.10.2021

Killan vuosikokous pidetään 13.10. klo 17.30 alkaen. Tarkempi paikka ilmoitetaan myöhemmin, mutta laita aika jo kalenteriisi. Pyrimme järjestämään tilaisuuteen myös suunnitellun esitelmän, mikäli pandemiarajoitteista ei johdu estettä.

 

JÄSENTUOTTEET

Uutena jäsentuotteena on myytävänä jäsentarra. Se on pyöreä, halkaisija 10 cm ja osittain läpinäkyvä. Niitä on kiinnitystavaltaan kahta eri versiota. Tarrapinta on joko etu- tai takapuolella. Hinta on 2 euroa/kpl. Jäsentarrojen kuvat ja lisätiedot löydät killan kotisivuilta jäsentuotteiden kohdalta.

Stadin Sissit

SISSIOS

 KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

 AMPUMATOIMINTAA: Ampumavuorot Töölön radalla; Rata avautui 1.6.2021 korona-rajoituksin.  Katso ajankohtaiset ohjeet.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.

Ikisissien ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet.  Ilmoittautuminen christer.mikkonen(at)elisanet.fi.

Ampumaharjoitukset Santahaminassa MPK:n ampumavuoroilla; Katso ajankohtaiset ohjeet.  Ilmoittautuminen; www.mpk.fi.

 

SALITOIMINTAA: Töölön harjoitussali; Sali avautui 1.6.2021 korona-rajoituksin.  Katso ajankohtaiset ohjeet.

Nitrojumpan alkamisaika sovitetaan virustilanteen mukaan.

 

MAASTOTOIMINTAA: Tiedusteluharjoitus Proto21 Mikkelin Karkialammella 1. – 3.10.2021.  Ota kaverisi mukaan ja ilmoittaudu nyt MPK:n kurssikalenterissa; https://koulutuskalenteri.mpk.fi/koulutuskalenteri ja hae proto21.

Harjoituksen tavoitteena on tiedustelujoukkueen perustaminen, johtaminen, viestitoiminta sekä kehittyminen yksilö- ja joukkotasolla.

Kilpailevat osastot pääsevät mm. tiedustelemaan ja iskemään kohteelle sekä toteuttamaan väijytyksen ja osallistumaan kovapanosammuntoihin.  Samaan aikaan järjestettävä kohteensuojausharjoitus takaa mehukkaan ja haastavan tiedustelukohteen.

 

VUOSIKOKOUKSET:  Sissikerhon ja –osaston sääntömääräiset syysvuosikokoukset järjestetään 11.11.2021 klo 18.00 alkaen Suojeluskuntatalon auditoriossa ja Teams-kokouksena koronatilanteen niin vaatiessa.  Kokouksissa käsitellään sääntömääriäiset asiat. Ilmoittautumiset vesa.vepsa(at)gmail.com 4.11. mennessä.

 

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Vesa Vepsä 040 5687 009 / vesa.vepsa(at)gmail.com; Sissiosasto pj: Henri Tourunen 040 847 8121 / henri.tourunen(at)gmail.com. 

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Yhteystiedot, Kenttätykistökerho ja Uudenmaan tykistökilta:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi), Oskari Matilainen – VPJ, Maiju Kaski – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi)