Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

31.8. Senioriupseerien kerhon syysretki avec Luumäelle, presidentti P. E. Svinhufvudin Kotkaniemeen. Mukaan mahtuu tälle Isänmaamme historian kannalta tärkeälle retkelle, ja ehtiikin vielä, jos toimii nopeasti! Katso ohjelmasta ilmoittautumisohjeet!

Retken erillinen ohjelma tämän lehden sisäsivuilla.

25.10. Senioriupseerien kerhon Syysseminaari. Ilmoittautuminen tarvitaan, ja ohjeet löytyvät lehdessä olevasta erillisestä seminaariohjelmasta. Kannattaa hoitaa ilmoittautuminen ajoissa ja varmistaa paikkansa vuoden päätapahtumassamme. Huippuesiintyjiä taas tarjolla! Ja ”jälkilöylyt” yhteisellä kerhopalalla Katajanokan Kasinon ravintolassa. Asevelihintaan, ei siis maksa mitään, ja hyvää on aina ollut.

Tapahtuman erillinen ohjelma tämän lehden sisäsivuilla.

15.11. Senioriupseerien kerhon sääntömääräinen syyskokous Töölöntorin auditoriossa kello 18.00.

Kokousesitelmä: Jukka I. Mattila: Viro 1918- 1920.

Syyskokouksessa esitellään ja käsitellään kerhomme strategisen suunnitelman päivitys vuoteen 2020 saakka ja luodaan siten perusta vuoden 2019 toiminnalle. Tule mukaan päättämään näistä tärkeistä asioista.

Listalla on myös hyvin tärkeitä henkilövalintoja. Osa hallituksesta uudistuu sääntöjemme mukaan, joten ilmoittaudu halukkaaksi osallistumaan hallitustyöskentelyyn tai tuo mielellään jo ennakkoon puheenjohtajalle esityksiä hallituksen uusiksi jäseniksi

29.11. Kerhon pikkujoulu; paikka ja ohjelma ilmoitetaan myöhemmin

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Ampumatoiminta: Yhdistyksen sisäratavuorot jatkuvat kesätauon jälkeen normaalisti parittomien viikkojen keskiviikkona ja ensimmäinen vakiovuoro järjestetään elokuun lopussa 29.8.2018. Ratavuoroille pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon yhdistyksen ampumaupseereille (ampumaupseerit@khru.net).

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), Sihteeri Heikki Hynynen (hynynen.heikki@gmail.com). www.khru.net.

Munkkivuori

MURU

Hallitus toivottaa kaikille jäsenille hyvää alkavaa syyskautta. Tulevan syksyn toiminta painottuu perinteisesti ammuntaan.

Piirin ammunnoista Santahaminassa on tietoja Reservin Sanomien muissa ilmoituksissa.

Seppälän ampumapäivät:
Koko päivän vuoroja 1.9, 15.9, 6.10. 20.10. ja 17.11

Voi ampua pistoolilla, kiväärillä sekä haulikolla.

Eväät ja makkarat mukaan ja nähdään radalla.

Urheilutalon .22 ammunnat ja Töölön pistooliammunnat alkavat lokakuussa. Ammutaan parillisten viikkojen perjantaisin kello 18 – 19.30. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Jos et ole sähköpostilistalla, ilmoita sähköpostiosoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry järjestää ampumaleirin Padasjoella 24.-26. elokuuta, tarkemmat tiedot löytyvät IHRU:n nettisivuilta: https://www.rul.fi/ihru/

Tarjoamme perinteiset tutustumisammunnat erityisesti nuorille reserviupseereille HRUP:n radalla Töölössä 30. elokuuta klo 18. Tervetuloa mukaan tutustumaan yhdistyksemme toimintaan!

Kerhomme lähettää partion Syysjotokselle Parolaan 14.-16. syyskuuta. Ilmoittaudu mukaan sähköpostitse: ihrury@gmail.com!

Ilma-aseammunnat jatkuvat Tukikohdan radalla (Puotilantie 1 D) alkaen klo 17.00 parillisten viikkojen keskiviikkoina.

Pistooliammunnat HRUP:n radalla Töölössä jatkuvat parittomien viikkojen torstaisin klo 19.00. Lisätietoja ja saapumisohjeet radalle osoitteesta ihrury@gmail.com.

Tikkurila

TiRUK-logo

Seuraava reserviupseeri-ilta on 27.9.2018 klo 19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Esitelmän pitää sotahistorian dosentti Markku Salomaa aiheesta ”Manilan laukaukset”.

Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

 

Syyskokous pidetään poikkeuksellisesti vasta 29.11.2018

 

Lokakuun reserviupseeri-ilta pidetään 25.10.2018 klo19.00 alkaen”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa.

Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

 

Muistakaa täyttää ResUL:n sähköinen kuntokortti, joka löytyy ResUL:n nettisivuilta.

 

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.net

 

Ampumavuorot alkavat tiistaina 4.9.2018 klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla.

2.10.2018 on tarkkuussarja 20 ls kilpailu alkaen klo 19.00

Lisätietoja antaa ampumaupseeri Jukka Luotola puh.0500-455474.

 

16.9.2018 on Hämeenkylän kirkossa Uudenmaan alueen veteraanien kirkkopyhä.

Tilaisuus alkaa messulla klo 10 ja jatkuu pääjuhlana sen jälkeen. Pääjuhlan jälkeen on tarjolla keittolounas ja kahvit

Messussa saarnaa kenttäpiispa Pekka Särkiö ja juhlapuheen pitää HSSVP:n puheenjohtaja Pertti Laatikainen.

Töölö

HUOMIO! Poiketen aiemmin ilmoitetusta Töölön reserviupseerit juhlivat 50v. taivaltaan 5.10. Hietsun Pavoljonissa. Kutsu tapahtumaan lähetetään jäsenistölle sähköpostitse, joten varmistathan että sähköpostisosoitteesi on kunnossa jäsenrekisterissä. Tämä onnistuu helpoiten kerhon sähköpostiosoitteesta, joka löytyy alta. Tervetuloa mukaan!

Padasjoen ampumaviikonloppu järjestetään perinteisesti 7-9.9. Padasjoen harjoitusalueella. Paikka löytyy mm. Google Mapsista osoitteella: Kelkutteentie 35, Padasjoki.

Ohjelmassa toiminnallista ammuntaa sotilashenkisellä kalustolla (esim AR-15, RK, MP5, 9mm pistooli ja pistoolikarbiini, haulikkokalustoa jne.), sekä jäsenten omilla metsästys/urheiluaseilla (rajoitteet: kaliiberi kiväärissä max. .338 LM, pistoolissa .45), viikonlopun painotus on toiminnallisessa ammunnassa sotilaallisella näkökulmalla. Myös perinteisempiä ratalajeja on täysi mahdollisuus harrastaa toiminnallisempien lajiharjoitusten sivussa.

Lainakalustoa ja patruunoita ostettavaksi on järjestetty paikan päälle, joten et tarvitse omaa kalustoa. Kuulosuojaimia & suojalaseja löytyy myös lainattavaksi, mutta suojaimien ollessa kyseessä suosittelemme omien mukaan ottamista (kunto on varmasti parempia kuin lainakalustolla). Et tarvitse aiempaa kokemusta, vaikka varusmiespalveluksestasi olisi jo tovi. Jokainen osallistuja tekee oman taitotasonsa mukaan ja opastusta löytyy yllin kyllin tarvitsijoille.

Aikataulu (karkea)

Perjantai:

Saapuminen alueelle omien aikataulujen mukaisesti ja toiminta-ammunnan harjoitusrakennelmien valmistelu. Ammutaan jos aikataulu antaa myöten. Illemmalla paistetaan makkaraa ja jutellaan mukavia (saunaakin saa lämmittää). Eli saa ja voi tulla jo perjantaina työpäivän jälkeen, mutta viimeistään lauantai-aamuna klo 10.00 pitäisi olla paikalla.

Lauantai:

Aloitellaan noin 10 maissa ampumatoiminta. Päivällä syödään kerhon tarjoama keittolounas sopivassa kohtaa ja ampumatoimintaa jatketaan klo 18 asti, jonka jälkeen huolletaan kalusto. Kerhon juhlavuoden kunniaksi tarjotaan juhlapäivällinen kerhon oman grillimestarin toteuttamana. Illalla lämmitetään sauna, istutaan tulilla ja parannetaan maailmaa eli saunailta luonnon äärellä.

Sunnuntai:

Mahdollisuus ampua klo 12 alkaen, jonka lisäksi siivotaan majoitus.

Mikäli pe-su ei sovi kalenteriisi, voit tulla myös lyhemmäksikin aikaa tapahtumaan esim. la klo 10-18. Kerrothan tästä ilmoittautuessasi.

Majoitus: parakkimajoitus, omat petivaatteet tai makuupussi mukaan.

Ruokailu: omat makkarat ja aamupalat, kerho tarjoaa keittolounaan sekä päivällisen lauantaina.

Kustannukset: kimppakyydit, patruunat oman kulutuksen mukaan käteisellä paikan päällä (omakustanne pyöristettynä seuraavaan euroon), ei osallistumismaksua.

Ilmoittautuminen sähköpostitse: toolonreserviupseerit@gmail.com 31.8. mennessä. Kerro viestissä osallistutko tapahtumaan millä aikavälillä (la vai la-su yms.), lisäinfoa saa samasta osoitteesta kysymällä!

Ilmoittautuneille laitellaan tarkempaa tietoa sähköpostitse lähempänä tapahtumaa.

Kerhon ampumavuorot jatkuvat tuttuun tapaan, joka toinen tiistai klo 19-21. Kerho tarjoaa ensikertalaisille patruunat ja heidän toivotaan ilmoittautuvan ennakkoon kerhon sähköpostiin. Jo ennestään tutuille riittää kun ilmestyy vähän vaille vuoron alkua radalle.

Kerhomme yhteystiedot: toolonreserviupseerit@gmail.com

Facebook: Töölön Reserviupseerit

Hyvää alkanutta syksyä ja nähdään kerhon parissa niin naamatusten kuin verkossakin!

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

TOIMINTAPÄIVÄ LAUANTAINA 01.09.2018

Viestiosasto järjestää yhdessä Pioneeriosaston kanssa toimintapäivän Santahaminassa lauantaina 1.9. alkaen klo 8:45. Ohjelmassa on ammuntaa eri aseilla, johon osallistuminen ei edellytä mitään aiempaa kokemusta, sillä ampumaupseerit kouluttavat sinulle kaiken tarpeellisen! Ohjelmassa on myös jo perinteinen (meri)lohen valmistus nuotiolla!

Ohjelma

08:45 – 09:00       Ilmoittautuminen Santahaminan portin P-paikalla (HUOM! Ennen porttia oleva silta nousee ylös tasan klo 9:00!)

09:00 – 09:15       Alkupuhuttelu ja siirtyminen ampumaradalle

09:30 – 12:00       Ammunnat pistooliradalla

12:00 – 15:00       Pioneeri- ja viestiaiheisia esittelyjä/rastitehtäviä Teerisaunan ympäristössä (ei fyysisiä)

15:00 – 18:00       Saunomista ja grillausta Teerisaunalla

18:00 –                  Käynti Upseerikerholla ja/tai Sotkussa

Kerhomme sponsoroivat tapahtumaa, joten osallistumismaksu jäsenillemme on vain 20 EUR! Maksu sisältää ammunnat patruunoineen, muut rastit, ruokailut ja saunomisen, mutta ei toki ostoksia upseerikerholla ja sotkussa. Ammunnan ensikertalaisille on vakuutus, mutta muilla tulee olla joko Reserviläisen ampumaturva (RAT) tai Suomen ampumaurheiluliiton (SAL) lisenssi. Oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus on erittäin suositeltava (kerhot eivät sitä hanki), mutta ei pakollinen.

Ilmoittautuminen viimeistään ma 27.8.: puheenjohtaja ÄT viestiosasto.net tai 0400 448204 (myös tekstiviesti on ok). Ilmoita nimi, sähköpostiosoite, kännykkänumero, mahdollinen erityisruokavalio, mahdollisen auton rekisterinumero ja KOKO henkilötunnus, joka tarvitaan Santahaminan kulkulupaa varten.

Tarkemmat ohjeet varustuksesta, maksusta jne. tulevat ilmoittautuneille myöhemmin.

Tule ihmeessä mukaan tähän mukavaan ja rentoon tapahtumaan!

SRA-AMMUNTAA TÖÖLÖN PISTOOLIRADALLA TORSTAINA 6.9. KLO 19-21

  • Ammutaan SRA-rasteja pistoolilla ja pistoolikarbiinilla
  • Käytettävissä on lainapistooli ja -kotelo sekä MP5-pistoolikarbiini ja RONI:lla varustettu Glock
  •  Myös omat aseet ovat sallittuja (huomioi radan kaliiberirajoitukset, kiväärikaliibereista sallittu ainoastaan .22 LR)
  • Patruunoita laina-aseisiin on saatavilla samaan omakustannehintaan kuin kerhon vakiovuoroillakin (0,20 € / lks)
  •  Osallistuminen edellyttää suoritettua SRA-ampujatutkintoa sekä voimassaolevaa vakuutusta (joko Reserviläisen ampumaturva tai Suomen ampumaurheiluliiton kilpailulisenssi). Molemmat kortit/todistukset otettava mukaan ammuntoihin
  • Osallistujamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä
  • Ilmoittautuminen (nimi ja puhelinnumero) 4.9. mennessä ampumaupseeri Mikko Leskiselle sähköpostitse osoitteeseen ampumaupseeri2 ÄT vestiosasto.net

Viestikoulutus ja KURSSIT

Kerhomme tukee erityisesti nuorten jäsenten osallistumista kursseille ja koulutuksiin. Hallitus päättää tapauskohtaisesti tuen myöntämisestä vapaamuotoisen, perustellun hakemuksen pohjalta.

Kaikki MPK:n kurssit löytyvät koulutuskalenterista www.mpk.fi/koulutuskalenteri.

Kannattaa katsoa syksyn koulutustarjontaa ja ilmoittautua ajoissa !
AMPUMAKILPAILU 2018 ON VAUHDISSA

Kilpailun tarkoitus on aktivoida Viestiosaston jäseniä osallistumaan ammuntaan sekä panostamaan ampumataitonsa kehittämiseen. Kilpailuaika on 13.2. – 9.10.2018. Kilpailusuoritteita on mahdollista tehdä sinä aikana olevilla Viestiosaston ampumavuoroilla (kts. alla). Paras kilpailukerta ja osallistumisaktiivisuus ratkaisevat.

Kilpailumuotona on Palvelusammunta 4 (PA4). Jokaisen vuoron lopussa ammutaan yksi kappale kilpailuun hyväksyttäviä suoritteita, jonka tulos kirjataan ylös. Katso säännöt tarkemmin: Ampumakilpailu 2018.
Lisätietoa: Mikko Leskinen 050 405 5873, ampumaupseeri2 ÄT viestiosasto.net.

Huom! Kilpailuun osallistumiseen ei tarvita aiempaa kokemusta tai omia varusteita. Ampumaupseerimme opastavat kaiken tarvittavan.

Viestiosaston ampumaratavuorot

Harjoitusammunnat Töölön radalla jatkuvat tuttuun tapaan parittomien viikkojen tiistaisin klo 19-21, kokoontuminen klo 18:50. Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Vuoroilla on käytettävissä kerhon aseet, suojalasit sekä kuulosuojaimet, ja mikä parasta, ampumaupseerit opastavat turvallista aseenkäsittelyä. Aiempaa kokemusta tai omia varusteita ei siis tarvita, ainoastaan käytetyistä patruunoista tulee suorittaa omakustannehintainen maksu.

Ilmoittautuminen joko netissä www.rul.fi/viestiosasto/toiminta/ammunta/, sähköpostitse ampumaupseeri2 ÄT viestiosasto.net  tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873.
LIIKUNTAKILPAILU 2018

Järjestämme viime vuoden tapaan liikuntakilpailun kerhomme jäsenille. Arvomme kaikkien RESUL:n kuntokortin mukaan yli 100 pistettä vuoden aikana keränneiden kesken 2 kpl palkintoja. Kuntokortti löytyy tästä: www.resul.fi/kuntokortti. Ei kun kuntoilemaan! Olkaamme tänäkin vuonna piirin kerhoista numero 1!

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

Ekskursio ilmatorjuntamuseoon Hyrylään 29. syyskuuta. Tutustutaan museoon ja kuullaan ent. Ilmatorjunnan tarkastajan eversti evp:n Ahti Lapin esitelmä Helsingin ilmatorjunnasta 1944 ja yleensä ilmatorjunnasta 2018.

Tavataan museon portilla Klaavolantie 2 Tuusula kello 10.00. Kuljetus omilla autoilla. Ilmoittautuminen 15.9. mennessä kaj.lannenpaa@kolumbus.fi. Hänelle myös tiedot autottomien kuljetustarpeista.

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Hyvää Suomen Puolustusvoimien  juhlavuotta.

 

Merivoimien 100 vuosipäivää juhlittiin 9.7 helteisessä Turussa. Aurajoen rannoille oli kiinnittynyt suuri määrä merivoimien eri aluksia. 100-vuotisjuhlaa kunnioitti läsnäolollaan myös aluksia Ison Britanian, Ruotsin, Tanskan, Latvian, Puolan, Viron ja Liettuan merivoimista. Sininen Reservin yhteysupseeriviirikkö hoiti paikalle 15 kokenutta yhteysupseeria avustamaan laivastovieraita. Iltapäivällä Merivoimien komentaja Taipalus piti kutsuvierasvastaanoton Suomen Joutsenen kannella. Myös Tasavallan Presidentti sekä puolustusministeri kunnioittivat läsnäolollaan tilaisuutta. HRMU oli myös hienosti edustettuna. Päivä huipentui Turun Linnassa pidettyyn komentajan isännöimään vuosipäivän illalliseen, joka kokosi Kuninkaan ja Kuningattaren saleihin yli 300 vierasta.

 

Meritoiminnassa M/S Lavansaaren syyskausi on käynnissä ja torstaiset viikkoharjoitukset jatkuvat. Seitsemän harjoituksen kokonaisuus muodostaa kansimiehen pätevyyttä vastaavan koulutuskokonaisuuden. Aluksen satamapaikka sijaitsee Santahaminan Radioniemessä. Joukossamme on erinomaiset mahdollisuudet kehittää merenkulullisia taitoja mm. optisen- ja tutkanavigoinnin parissa sekä harjoitella erilaisia hätä-/erityistilanteita varten.  Kyselyt: marko_vuorinen (ät) hotmail.com.

 

Ammuntojen vakiovuorot jatkuvat Töölössä 2018 lauantaisin 12:00 – 14:30. Muista olla yhteydessä ampumaupseeriin vähintään kahta päivää ennen vuoroa, saadaksesi tarkemmat ohjeet (www.hrmu.fi).

 

Tulevia tapahtumia:

 

3.9. Sinisen reservin ampumapäivä 3

14-15.9. Meritaitokilpailu

29.11 Yhdistyksen syyskokous

 

Hyvää purjehduskautta toivottaen

 

Marko Vuorinen

Puheenjohtaja

Helsingin Reservimeriupseerit ry

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Ampumavuorot:

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat vuonna 2018 keskiviikkoisin 19-21:30, seuraavina päivinä: 5.9., 3.10., 31.10., 28.11. ja 26.12. sekä lauantaisin 9:30-12, seuraavina päivinä: 15.9., 13.10., 10.11. ja 8.12. Erityisesti lauantain vuoroilla on ollut hyvin tilaa.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on myös aseita ja kouluttaja.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille maanantai-iltaan mennessä ja lauantaivuoroille torstai-iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen (at) pp.inet.fi tai tommi.laakkonen (at) porvoo.fi.

Padasjoki:

Perinteinen Padasjoen ampumaleiri järjestetään 6.-7.10.2018 yhdessä Pohjois-Helsingin reserviupseerien kanssa. Paikalle voi tulla jo perjantai-iltana.

Merkitse aika jo nyt kalenteriin, lisätietoa tulee lähempänä tapahtumaa.

Toimintapäivä Santahaminassa LA 1.9:

Viestiosasto järjestää yhdessä Pioneeriosaston kanssa toimintapäivän Santahaminassa lauantaina 1.9. alkaen klo 8:45. Ohjelmassa on ammuntaa eri aseilla, johon osallistuminen ei edellytä mitään aiempaa kokemusta, sillä ampumaupseerit kouluttavat sinulle kaiken tarpeellisen! Ohjelmassa on myös jo perinteinen (meri)lohen valmistus nuotiolla!

Ohjelma

08:45 – 09:00 Ilmoittautuminen Santahaminan portin P-paikalla (HUOM! Ennen porttia oleva silta nousee ylös tasan klo 9:00!)

09:00 – 09:15 Alkupuhuttelu ja siirtyminen ampumaradalle

09:30 – 12:00 Ammunnat pistooliradalla

12:00 – 15:00 Pioneeri- ja viestiaiheisia esittelyjä/rastitehtäviä Teerisaunan ympäristössä (ei fyysisiä)

15:00 – 18:00 Saunomista ja grillausta Teerisaunalla

18:00 – Käynti Upseerikerholla ja/tai Sotkussa

Kerhomme sponsoroivat tapahtumaa, joten osallistumismaksu jäsenillemme on vain 20 EUR! Maksu sisältää ammunnat patruunoineen, muut rastit, ruokailut ja saunomisen, mutta ei toki ostoksia upseerikerholla ja sotkussa. Ammunnan ensikertalaisille on vakuutus, mutta muilla tulee olla joko Reserviläisen ampumaturva (RAT) tai Suomen ampumaurheiluliiton (SAL) lisenssi. Oma vapaa-ajan tapaturmavakuutus on erittäin suositeltava (kerhot eivät sitä hanki), mutta ei pakollinen.

Ilmoittautuminen viimeistään ma 27.8.: puheenjohtaja@viestiosasto.net tai 0400 448204 (myös tekstiviesti on ok). Ilmoita nimi, sähköpostiosoite, kännykkänumero, mahdollinen erityisruokavalio, mahdollisen auton rekisterinumero ja KOKO henkilötunnus, joka tarvitaan Santahaminan kulkulupaa varten.

Tarkemmat ohjeet varustuksesta, maksusta jne. tulevat ilmoittautuneille myöhemmin.

Aktiivisuustaulukko

Haluamme kehittää toimintaamme vastaamaan tarpeitasi antamasi palautteen perusteella.

Yksi uusi ja tärkeä tapa antaa palautetta on kertoa, millaisessa toiminnassa olet ollut mukana.

Keräämme tiedot taulukkoon ja palkitsemme vuoden aktiivisimman osastolaisen kertyneiden aktiivisuuspisteiden perusteella.

Tästä eteenpäin palkitsemisen painotus siirtyy ”rivijäseniä” suosivaksi.

Tietosi ovat tärkeitä myös kun raportoimme osaston toiminnasta HRUP:iin ja RUL:oon, sillä aktiivisimmat osastot palkitaan mm. rahallisella tuella.

On tärkeää, että saamme Sinut mukaan tähän yhteiseen kehitystyöhön joten jos haluat lisätietoja aktiivisuustaulukosta, ota yhteyttä osaston sihteeriin.

Kun olet ollut mukana jossain toiminnassa, jonka koet jollain tavalla liittyvän maanpuolustukseen, niin lähetä tieto saman tien: pioneeriosasto.hrup(at)gmail.com

Esimerkiksi:

Otsikkokenttä: Aktiivisuus

Nimi: Pekka Pioneeri

Aika: 20.4.2017

Tapahtuma: Pioneeriosaston tutustumiskäynti Uudenmaan aluetoimistoon

Järjestäjä: Pioneeriosasto

Koulutus:

Pioneeriosasto järjestää syksyllä kaksi koulutusseminaaria: Suojeluseminaari järjestetään lauantaina 8.9. Katajanokan kasinolla klo 9-17. Ohjelmassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja suojelun saralta, ja seminaari kustantaa 30€, sisältäen lounaan. Lisätietoa Suojeluseminaarista saa Timo Lukkariselta.

Lauantaina 10.11. klo 9:30-15 järjestetään Museo Militariassa Pioneeriseminaari yhdessä Maavoimien esikunnan kanssa. Lisätietoa Pioneeriseminaarista saa Jukka Rusilalta.

Löydät seminaarimainokset myös tästä lehdestä.

 

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Nuorille jäsenille muistutuksena, että Pioneeriosaston nuorisojäsenille tarkoitettu Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Pioneeriosaston Nuoret”

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja kapt Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

Urheilu-upseeri ltn Jan Falck, 044 277 9185, jan.falck(at)helsinki.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

Syksyn esitelmäkausi alkaa perjantaina (huomaa viikonpäivä) 7.9. klo 18. Jyrki Myyryläinen Patrialta pitää esitelmän Pilot Training ja Multi-Crew Pilot License -koulutus. Iltapäivällä klo 15 Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku ja muistotilaisuus Hietaniemen hautausmaalla Alppilentäjien haudalla. Ennen esitelmää perinteinen Mersunsauvakilpailu-tyyppinen tietokilpailu.

Muistotilaisuudessa siviiliasuisilla tumma päällystakki ja valkea kaulaliina.

Lokakuun kerhoilta on oiva tilaisuus kutsua tuttuja muista pk-seudun kerhoista. Tiistaina 9.10. vieraanamme on kapteeni Mikko Kankaisto aiheenaan Lentäjäurani tämänhetkinen tilanne.

Mikko Kankaisto kävi vuonna 2012 nuorena hävittäjälentäjänä kertomassa mietteitään valitsemastaan urasta. Nyt kuulemme mihin hän on ehtinyt urallaan.
Ilmoittautumiset Atte Paukulle viim. 4.10., s-posti aarneuntamo(at)gmail.com Mainitse kerho johon kuulut sekä osallistutko ruokailuun (n. 25 euroa). Kuvaaminen ja äänitallenteiden teko kielletty ellei muuta ilmoiteta.

Ti 9.10. sääntömääräinen syyskokous klo 17. Esityslistalla toimintasuunnitelman ja talousarvion hyväksyminen vuodelle 2019, hallituksen valinta ja muut sääntömääräiset asiat.

 1. klo 18.30 Esitelmä: Kapt Mikko Kankaisto: Lentäjäurani tämänhetkinen tilanne,

kerhoilta avoin muillekin pk-seudun kerhoille, ilmoittautuminen vaaditaan

Ti 13.11. klo 18 Esitelmä: ILMAVE edustaja: Ajankohtaista ilmavoimista
Ti 11.12. klo 12 Joululounas Suomalainen Klubi, esitelmä: Atte Paukku: Kokemuksia vaelluksista Espanjan vanhoilla vaellusreiteillä

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla osoitteessa Kansakoulunkuja 3A, Helsinki. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki. Esitelmien osalta Chatham House -sääntö.

AMMUNTAVUORO
Pistooliammuntavuoromme jatkuvat parittomina viikkoina tiistaisin Helsingin Reserviupseeripiirin sisäradalla Töölössä. Lisätietoja saat aseupseerilta.

JÄSENASIAT
Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista:
https://www.rul.fi/ilmailukerho

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Puheenjohtaja kiittää aktiivisesta osallistumisesta elokuun ampumavuorolle. Meitä oli 10 ampujaa paikalla. Kerhon seuraavat syksyn AMPUMAVUOROT pistoolilla ovat tiistaina 25.9., 23.10., 13.11. ja 11.12. klo 17 – 19 Töölön sisäampumaradalla. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Osallistujien tulee ilmoittautua viimeistään päivää ennen tilaisuutta Jorma Nisula, ”jorma.nisula (at)kolumbus.fi” tai Matti Sortila ”matti(at)sortila.fi”.

Syksyn KERHO-/SAUNAILLAT Santahaminassa ovat Kiltasaunalla (osoite Leipurinniementie 10) kuukauden ensimmäisenä tiistaina 4.9., 2.10., 6.11. ja 4.12. klo 16-19. Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Lisävinkki kerhon NUORILLE JÄSENILLE: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy muuta toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Yhteystiedot: puheenjohtaja Jorma Nisula puh. 0400 453709, jorma.nisula(at)kolumbus.fi.

Kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Syksyn ohjelmasta muistutetaan, että Padasjoen leiri on pe-su 21.9-23.9. Luvassa on uudenlaista ohjelmaa. Merkitkää kalenteriin ja seuratkaa ilmoittelua.

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä nuorisoupseeri Miika Koistiselta (miika.koistinen@hotmail.com)

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16-19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14:30-17:00.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla.

Kaikkiin ampumatilaisuuksiin ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com tai olli.pusa@pusa.fi

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Hoppas alla haft en skön sommar! Även på HSRK återgår vi till normala rutiner med skytte udda veckors torsdagar kl. 17 i Luolan. Ytterligare info av klubbens skytteofficer (Axi Holmström, 040-7733830, axi@hsrk.fi). Som alltid är även nya skyttar hjärtligt välkomna, anmäl er dock gärna i förväg till Axi.

Ber även medlemmar boka datumet 4.5.2019 i kalendern för klubbens 70-årsjubileum. Närmare information om festen publiceras vid ett senare skede.

På eventuella frågor svarar informationsofficer Christian Arrhenius (christian@hsrk.fi).

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Hallituksen kokoukset

Seuraava hallituksen kokous Malmin kirkolla 22.11.2018 klo 17.30.

Yhdistyksen 50-vuotisjuhla

Yhdistyksen 50-vuotisjuhlia vietetään Suomenlinnan upseerikerholla 31.8.2018 alkaen klo 18.00 (Suomenlinna C 53). Tumma puku tai sotilaspuku. Isot kunniamerkit. Osallistuminen vahvistetaan maksamalla illalliskortti 35€/henkilö 15.8.2018 mennessä tilille FI14 579026201098 52. Kyseessä kutsuvieras- ja avec-tilaisuus. Tarkemmat tiedot, ruokavaihtoehdot ja juhlaohjelma Väinö Kuukka gsm 050-3014764.

Sotamuseo

Vierailu sotamuseoon Suomenlinnassa 29.9.2018. Tapaaminen lauttarannassa klo 12.00. Kyseessä on avec-tilaisuus.

Ampumaleiri

Perinteinen Padasjoen ampumaleiri 5.-6.10.2018. Lisätietoa myöhemmin tässä lehdessä ja kotisivuiltamme.

Syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Malmin kirkolla 22.11.2018 klo18.30.

Ammunta

Ampumavuorot Töölön luolassa jatkuvat parittomina viikkoina, joka toinen perjantai klo 16.00 – 19.00. Et tarvitse omaa pistoolia, yhdistykseltä löytyy kalustoa, patruunoita voi hankkia omakustannushintaan. Ennen ammuntaa sinulla tulee olla reserviläisen ampuma- tai senioriturva etukäteen hankittuna. Saat sen Reserviläisliitosta puh. 09-40562040 tai kätevästi reserviläisliiton kotisivulta. Huom. ensimmäisellä tutustumiskerralla et tarvitse vielä omaa, henkilökohtaista ampumaturvaa! Ilmoittautuminen ja lisätiedot Töölön luolan ampuvavuoroille: Jouko Kylmälä, puh. 0400430632.

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)

Sihteeri Lauri Kylmälä (041-5360310 / lauri.kylmala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivaloirak@gmail.com).

Yhdistyksen kotisivut

Vieraile myös yhdistyksen kotisivuilla:

http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Autokerho

HUOLTOUPS

Autokerho oli mukana heinäkuun MPK:n perinneasekurssin järjestelyissä ja

nyt suunnittelemme syksyn vuosikokousta ja seuraavaa vuotta.

Ilmoitamme seuraavassa lehdessä vuosikokouksesta tarkemmin.

Hyvää kesän jatkoja.

HRUP:n Autokerhon hallitus

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

JOHTORENKAAN AMPUMALEIRI 2/2018 PADASJOELLA 26.-28.10.2018

Vuoden toinen ampumaleiri lähestyy! Ilmoittautuminen on avoinna su 21.10 asti osoitteessa https://www.mpk.fi/Koulutuskalenteri (kirjoita hakusanaksi ”johtorengas”)

Lisätietoja: toni.aalto@iki.fi

AMPUMAVUOROT TÖÖLÖN AMPUMARADALLA 2018

Hyödynnäthän loistavan mahdollisuuden ampumataidon treenaamiseen! Kerholla on joka kuukausi oma vuoronsa Töölön ampumaradalla ja olet myös tervetullut, mikäli esim. haluat vain kokeilla uutta harrastusta, mutta olet vielä epävarma jatkon suhteen. Kysy siis rohkeasti lisätietoja asiasta puheenjohtaja Toni Aallolta, toni.aalto@iki.fi tai 040 311 3348. Ajankohdat ovat perinteiseen tapaan keskiviikkoisin klo 19-21:30, Vuoden 2018 ratavuorot: 19.9. , 17.10. , 14.11. ja 12.12.

KERHON VIESTINTÄ JA JÄSENTEN YHTEYSTIEDOT

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Lennokkitapahtuma Ilmatorjuntamuseolla 25.8.(Maali- ja harrastelennokit, esitelmiä ja lennätyksiä. Hekolennätyskilpailu.

Etelä-Suomen ilmapuolustusseminaari Parolassa 6.10. Ilmoittautumisohjeet seminaariin MPK:n sivujen kautta.

Kuukausiesitelmä 20.10. klo 14.00 Ilmatorjuntamuseolla. Eversti evp Ahti Lappi: Sotilasilmailun ja ilmatorjunnan kehitys 1. maailmansodassa.

klo 15.00 sotahistorioitsija Carl Geust: Venäjän ilmavoimat 1. maailmasodassa.

Ilmatorjunnan vuosipäiväjuhla 30.11. Ilmatorjuntamuseolla.

12.12. klo 12.12 it-miesten perinteinen joululounas Ravintola Perhossa.

KRH-kerho

krhkerho

Kerhon puheenjohtaja Sami Lentilä lentilasami(at)netscape.net

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

Syyskauden 2018 OHJELMA

 • Yhdistyksen syyskokous pidetään maanantaina 22.10.2018 klo 16.30.

Kokouksen jälkeen Matti Tainan esitelmä aiheesta: Inkeriläisten vaiheet Suomen joukoissa jatkosodassa.

Kokouspaikka: Döbelninkatu 2  Helsinki  5 krs  nh.

 • Yhdistyksen pikkujoulukokous pidetään maanantaina 3.12.2018 klo 16.30.

Kokousesitelmä tri hc Sampo Ahto ”vuosi 1918 Suomen historiassa”.

Kokouspaikka: Döbelninkatu 2  Helsinki  4 krs  nh.

 

 

 

AMPUMAVUOROT SYYSKAUDELLA 2018

Yhdistyksellä on ampumavuorot perjantaisin HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä:

19.10. (vk 42)

16.11. (vk 46)

14.12. (vk 50)

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta.

Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä:

http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa, josta varsinaisen vakuutusmaksun osuus on 5,50 euroa.

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Kesä on sujunut toiminnan merkeissä, varsinkin merisektorin puolella on tapahtunut paljon.

m/s Lavansaari on ollut viikottaisessa ajossa, osana kansimieskurssia sekä normaaleilla torstaiajoilla. Alus laskettiin vesille varhain ja se osallistui jo toukokuussa kauden ensimmäiselle Russarön-keikalle, Linnakkeenkunnostuskurssille. Lavansaaren varsinaiset viikkoajot  aloitettiin kesäkuussa.

Aluksen uusi kotisatamahan on Santahaminan Radioniemessä, MPK:n Papinlahden laiturissa.

Vanha aluksemme  Ahven 3 puolestaan on ollut Ahvenjaoksen hoidossa ja silläkin on ehditty sekä lähelle että kauas. Pisin reissu oli Saaristomerelle ja takaisin. Vanha sotaratsu selvisi matkasta hienosti ja kaikki toimi mainiosti. Molemmat alukset ovat olleet Santahaminassa laiturissa.

Ensimmäinen kansimieskurssipäivä alkoi vauhdikkaasti pelastautumispukuharjoituksella.

Kurssilaiset ovat tähän mennessä ehtineet harjoitella muun muuassa  aluksen hallintaa, reittisuunnittelua,  navigointia; ohjaajana, ruorimiehenä ja tähystäjänä toimimista sekä paljon muuta jota aluksen liikennöimisessä tarvitaan. Ajoharjoittelukurssilla ollaan käyty Porkkalan Järvössä, jossa oli yöpyminen Suomenlinnan Rannikkotykistökillan tukikohdassa. Ajoharjoittelukurssit on tarkoitettu kaikille jotka haluavat merelle m/s Lavansaarella.

Muutakin keikkaa on ollut: Lavansaarella tuurattiin eräänä viikonloppuna m/s Kuivasaarta, jolla oli tehtävä Russarössä. Vietiin Rannikkotykistökillan porukoita Kuivasaaren linnakkeelle. Yö vietettiin  saaressa paistellen makkaraa ja nauttien saaren rauhasta. Lavansaari teki myös mukavan ajoharjoittelumatkan Loviisaan. Mukana oli pari kansimiesharjoittelijaa ja pari vähän kokeneempaa seiloria. Reissu onnistui mainiosti ja taas tuli paljon uutta kokemusta ja oppia kaikille mukana olleille. Tietenkin ollaan poikettu myös lähisaarilla kuten Vallisaaressa, jossa pidettiin tauko sen jälkeen kun kansimieskurssilaiset olivat treenanneet merimiestaitoja ja harjoitelleet laituriin ajoa sekä ankkurointia.

Merivoimien vuosipäivää vietettiin Turussa heinäkuun alussa. Juhlapäivänä 9.7. Sininen Reservi ja MPK lippuineen asettivat yhteisen joukkueen paraatikatselmukseen.

Lavansaaren ilta-ajoille torstaisin on luvassa eri teemoja, ajelua ja kansimiesharjoittelua. Kaikki ovat tervetulleita mukaan, niin kansimieskurssilaiset kuin muutkin. Ilmoittautumiset pari päivää aiemmin päällikölle. Nimi, sotu ja puhelinnumero. Lavansaaren torstaiajoihin tulee saapua klo 17.30 mennessä. Reitti laiturille löytyy nettisivuiltamme.

Linnakevenepukeutuminen on vapaata kun kyseessä ovat ”omat” ajomme, muuten asu määrätään ohjeistuksen mukaiseksi. Mikäli sinulla on ajoihin liittyviä kysymyksiä, käänny Matias Kaivoksen tai Markku Kaasalaisen puoleen.

Jäsenistöllä on mahdollisuus hankkia veneviirejämme sekä perälippuja sääntöjen edellyttämällä tavalla henkilökohtaiseen käyttöönsä. Oma venekatsastajamme, Matias on käytettävissä tarvittaessa.

Sinä joka kuulut navigaatiojaokseen, muistathan kympin jaosmaksun,  jonka turvin pidämme yllä toimintaa. Tilinumero ja jaosmaksuviitteet löytyvät nettisivuiltamme.

Muista myös liiton jäsenmaksu jos se vielä on hoitamatta.

Jäsenillämme on koko kauden mahdollisuus käydä Upinniemessä Kirkkonummen reserviläisten ampumavuoroilla. Katso ratavuorot ja -ohjeet Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta. Vuoroille  ilmoittaudutaan etukäteen ja ampujilla pitää olla voimassaoleva reserviläisen ampumaturvavakuutus ja omat suojavälineet. Upinniemen portilla on nimilista Kirkkonummen reserviläisten listan yhteydessä. Jukka Soini antaa lisää tietoa Kirkkonummen ja Porkkalan reserviläisten ampumavuoroista ja meikäläisten osallistumisesta niihin. Jukka antaa myös ohjeet kuinka lainata kerhomme omia aseita.

Sinulle, joka et vielä ole jäsen: Täytä jäsenhakemuslomake yhdistyksen nettisivuilla. Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä hyvämaineinen 18 vuotta täyttänyt Suomen kansalainen.

Seuraa facebooksivujamme, nettisivujamme ja lue jäsenpostejamme niin pysyt kartalla, osa toiminnoista näet tarkentuu ja lyhyelläkin aikaikkunalla voi ilmaantua mukavaa tekemistä. Muista käydä katsomassa Sinisen Reservin sivuja, sillä jäsenyhdistykset osallistuvat tapahtumiin. Katso myös  Reserviläisliiton ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sivuja – kaikissa on meille kiintoisaa asiaa ja esim. MPK:n sivuilta löydät ajankohtaisen kurssikalenterin.

Toimintakalenteri:

Sinisen Reservin ampumakilpailut: Sinisen Reservin Ampumapäivä 3 järjestetään 1. syyskuuta Raasin ampumaradalla. Kivääri 150 m. radalla ja pistooliammunta 25 m. radalla.

Sinisen Reservin Ampumapäivä 4 (Rynnäkkökivääriammunta) järjestetään 22. syyskuuta Upinniemessä. Ilmoittautumiset MPK:n kotisivuilta.

Upinniemen ulkoradat ovat käytössämme, kts. Kirkkonummen reserviläisten nettisivuilta.

Lavansaaren loppukesän ajokalenteri: (voi tulla tarkennuksia)
Ilmoittautumiset ajoille vähintään 2 arkipäivää aiemmin kalenteriin merkatulle päällikölle.

23.-26.8.2018 Pelikaanikilta / First 36.7 World Cup 2018
30.8.2018 Viikkoajoharjoitus
6.9.2018 Viikkoajoharjoitus
13.9.2018 Viikkoajoharjoitus
14.-15.9.2018 Meritaitokilpailut
20.9.2018 Viikkoajoharjoitus
21.-23.9.2018 Ajoharjoittelu 3
27.9.2018 Viikkoajoharjoitus, HRMU Kauppatori-Suomenlinna
5.-7.10.2018 Syksyn suurharjoitus NUOLI, Upinniemi, SVK-kertaus II
5.-7.10.2018 Merenkulun kouluttajakurssi
11.10.2018 Viikkoajoharjoitus
19.- 21.10.2018 Ajoharjoittelu 4
9.-11.11.2018 Siirtoajo telakointia varten

Meritaitokilpailut:  Sininen Reservi ja MPK:n Meripuolustuspiiri järjestävät perinteisen kilpailun 15.9.  Kilpailun sääntöjä on uusittu, joukkueessa on kolme osanottajaa. Lauantaina kilpailu alkaa klo 07.00 aamiaisella ja sen jälkeen käskynjaot ja kisan aloitus. Kilpailu päättyy  klo 18.00 mennessä ja sen jälkeen aluksen siirto Santahaminaan. Toimitsijoita tarvitaan kisan ajaksi lauantaille. Toimitsijoille järjestetään brief 3.9.

Keskiviikkona 5.9. Sininen Reservi ja MPK:n Meripuolustuspiiri järjestävät Nuku Rauhassa kampanjan osana turvallisuustapahtuman (yleisötapahtuma) Vaasassa.

Perjantaina 9.11. klo 18:00 on Suomenlinnassa perinteinen purjehduskauden päättäjäissauna Merisotakoululla. Ilmoittautumiset Sinisen Reservin kotisivuilla noin kolme viikkoa ennen tapahtumaa.

Sinisen Reservin ja Merivoimien yhteisesti järjestämä Meripuolustuspäivä toteutetaan lauantaina, 24. marraskuuta Merisotakoululla Suomenlinnassa.

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19. Följande tillfällen är 30.8, 13.9 och 27.9.

Triangelkampen 2018

Terränglöpning på Kasaberget Grankulla tisdagen 28.8 kl. 18.30.

Orientering i Västerby Ekenäs lördagen 15.9 kl. 10.00.

Luftpistols- och luftgevärsskytte i Västerby skyttehall, Ekenäs lördagen 15.9 kl. 12.00.

Avslutningsfest i Dragsvik lördagen 20.10 kl. 19.00.

Övriga tävlingar

Tammet tävlan i Baggby Ekenäs måndagen 17.9 kl.18.00. Deltagaravgift 5 euro.

Skogsstigen på Ramsholmen, Ekenäs lördagen 22.9 kl. 11.00. Deltagaravgift 5 euro.

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Syyskauden 2018 pirtti-illat Vuosaaressa 11. 9., 9. 10. (syyskokous), 13. 11. sekä 11. 12. puurojuhla, kukin alkaen klo 18:00. Tervetuloa!

Ampumavuorot Töölön Luolassa parittomilla viikoilla torstaisin klo 19-21:30 Itä-Helsingin Reserviupseerit ry:n kanssa ja joka sunnuntai klo 12-14:30 Vääpelikilta ry.n kanssa

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Syksyn ensimmäisen kerhoillan voi jo merkitä kalenteriin. Perjantaina 7.9. klo 18

Jyrki Myyryläinen Patrialta pitää esitelmän aiheesta Pilot Training ja Multi-Crew Pilot License -koulutus. Iltapäivällä klo 15 Ilmavoimien vainajien päivän seppeleenlasku ja muistotilaisuus Hietaniemen hautausmaalla Alppilentäjien haudalla. Ennen kerhoiltaa on Mersunsauvakilpailu-tyyppinen tietokilpailu.

Muistotilaisuudessa siviiliasuisilla tumma päällystakki ja valkea kaulaliina.

Loppuvuoden ohjelma:

ti 9.10. sääntömääräinen syyskokous klo 17

Klo 18 Esitelmä: Kapt Mikko Kankaisto: Lentäjäurani tämänhetkinen tilanne

ti 13.11. klo 18 Esitelmä: ILMAVE edustaja: Ajankohtaista ilmavoimista

ti 11.12. klo 12 Joululounas klo 12 Suomalainen Klubi, esitelmä: Atte Paukku: Kokemuksia vaelluksista Espanjan vanhoilla vaellusreiteillä

Kerhoillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla osoitteessa Kansakoulunkuja 3A, Helsinki. Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on miehille solmio ja pikkutakki. Esitelmien osalta noudatamme Chatman House -sääntöä.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Maanantaimarssit marssitaan maanantaisin Pirkkolassa. Noin 8 km lenkki. Ei erillistä ilmoittautumista, ilmestyt vain paikalle. Paikka: Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikka Pirkkolantien varressa. Lähtökynnys ylitetään klo 17.30. Haasta yksi tai useampi kaverisi liikkumaan! Lisätiedot: Juha Matikainen / juha_matikainen@suomi24.fi.

Pohjois-Haagan Yhteiskoululla pelataan sählyä joka sunnuntai kello 19.00–20.00. Uudet ja vanhat pelaajat ovat tervetulleita! Pelaajien ikähaarukka on ollut noin 25–50 vuoden välillä. Ilmoittautuminen tapahtuu www.nimenhuuto.com -sivuston kautta. Uudet pelaajat: Kirjoita joukkueen nimeksi ”Stadin ressujen salibandy” ja salasanaksi ”Ressusalibandy”. Näin pääset kirjautumaan sivustolle ja ilmoittautumaan tapahtumaan. Peleihin mukaan tarvitset oman mailan ja urheilutossut. Lisätiedot: Jyri Vilamo / jyri.vilamo@gmail.com

Töölön radalla on sunnuntaisin ampumavuoro 12.00 – 14.30. Lisätiedot: Markku Nieminen 0400 709 782, mardes@kolumbus.fi tai Timo Kyyhkynen (09) 753 7837.

Helsingin Reserviläiset

Vuoden 2018 ratavuorot:

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla kello 19.00- 21.00.

24.9, 22.10, 19.11, 17.12.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti alkaen sunnuntaista klo 14.00 ratavuoropäivään klo 14.00 mennessä. Laina-asetta tarvitsevia (.22 cal) otetaan vuorolle max. 6 ampujaa, yhdistys tarjoaa patruunat (koskee henkilöitä joilla ei omaa asetta ja sellaisen aikovat hankkia 2 vuoden harrastuksen jälkeen). Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset laina-aseen. HUOM vuorolle otetaan yhteensä max.12 ampujaa.

Mukana oltava kunnossa oleva vakuutus (esim. Reserviläisen ampumaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Oma ase (.22- .45ACP), patruunat ja suojaimet.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313.

 

Tiistain ratavuorot Töölön sisäradalla kello 16.30- 19.00.

11.9, 9.10, 6.11, 4.12.

Näillä vuoroilla on mahdollisuus lainata yhdistyksen 9x19mm pistooleja, lisäksi saatavilla on patruunoita hintaan 15€/50 kpl. Muista varata tasaraha.

Tästä vuorosta lisätietoja: asevastaava, uimonenjouko(at)gmail.com / 045 126 1174

 

Ruutisavun ratavuorot kello 17.00- 19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Vuoroja on varattuna seuraavasti:
24.09, 22.10, 19.11 ja 10.12 kello 17:00 – 19:00.

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 25€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistyksellä on ase lainaan kyseisille vuoroille.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli itsellä ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 15 €/50 kpl.

Muista ottaa ampumapäiväkirjasi myös mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on rajoitetusti. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen@gmail.com

Yhdistys etsii Facebook sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhdistyksemme järjesti 9.8.2018 Tutustumisen Fazer Experience Vierailukeskukseen Vantaalla.

Opastettuun näyttelykierrokseen ja suklaatastingiin

osallistui 17 jäsentämme.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

KILTARETKI PIETARIIN 7.-9.9. LÄHESTYY

Kiltaretkestä Pietariin on tulossa retken jälkeen killan kotisivuille runsaasti valokuvia.

 

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS JA ESITELMÄ 5.10. KLO 17.00

Kutsu sääntömääräiseen syyskokoukseen 5.10.2018 klo 17.00 Santahaminan Perinnetalolla. Käsitellään killan säännöissä mainitut asiat, kuten johtokunnan henkilövalinnat, tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio. Kokouksen jälkeen esitelmä. Tarkemmin seuraavassa numerossa. Kokouksen yhteydessä on kahvitus. Kiltatuotteita on myynnissä. TERVETULOA.

 

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Täydensimme varastoamme, joten kaikka tuotteita on saatavilla. Tuet samalla kiltasi toimintaa. Katso tarkemmin killan kotisivuilta.

KILLAN INTERNETSIVUT www.ajhk.fi

Seuraa säännöllisesti killan kotisivuja, niin pysyt selvillä reaaliajassa, mitä on tapahtunut ja mitä toimintaa on tulossa.

 

Autojoukkojen Helsingin kilta – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Stadin Sissit

Sissit-logoSISSIOS

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

MAASTOTOIMINTAA: Yhteystiedot maastotoimintaan: Sami Manner sami.manner(ät)gmail.com tai Aarne Björklund baarne(ät)gmail.com

 

AMPUMATOIMINTAA: Kevään ampumavuorot ovat käynnistyneet: Töölön ratavuorot parillisilla viikoilla ma ja pe klo 19-21:30.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(ät)stadinsissit.fi ota yhteys jyri.tahtinen(ät)gmail.com.

Lisätietoa ampumaharjoituksista Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla www.stadinsissit.fi/ampumaharjoitukset-santahaminassa/ tai toisaalla tässä lehdessä. Huomioi ilmoittautumisohjeet piirin vuoroille tämän lehden Ampumatoimintaa-sivulla.

SALITOIMINTAA: Perinteinen Budo kohtaa nykypäivän vaatimukset. Vakiovuorot ma & ke. Salivastaavalta tietoa toiminnasta: sali.sissit@gmail.com
Ja pe Ikisissit (Nitrot) 18.00–19.30 Lisätietoja iki-sissien salitoiminnasta => www.stadinsissit.fi

SISSIEN HISTORIIKKI

Haluatko Stadin Sissien historiikin? Historiikkia Varjosta valoon myydään Sissien tilaisuuksissa  etukäteismaksua vastaan. Kirjan hinta on 30€. Ohjeet ostoon löydät myös Sissien nettisivuilta.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(ät)gmail.com;  Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(ät)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(ät)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan mailiisi.

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

www.tapiolanreserviupseerit.fi / www.esres.fi

ESRES ILMOITTAA:

Maanantaimarssit joka maanantai, lähtö Pirkkolan ulkopuiston pysäköintialueelta klo 17:30.

Töölöntorin sisäampumaradalla on kerhon vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin alk. klo 17:00.

Saathan kuukausittaisen jäsentiedotteemme sähköpostiisi? Mikäli et, ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen info@esres.fi

Tapahtumien lisätiedot, ohjeet, toimintakalenteri ja muita uutisia: www.esres.fi

———————–

TARU ILMOITTAA:

Tapiolan reserviupseerien valvotut vuorot Lahnuksen ampumaradalla keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18:00 alkaen.

Ampumaan voi tulla mukaan myös kaverit. Ampumaturva tai kilpailulisenssin oltava voimassa. Ratamaksulle 5 € TARUlaisille ja 10 € muille.

Mahdollisuus käyttää kerhon kivääreitä etukäteen varattuna.

Lisää ammuntamahdollisuuksista tapiolanreserviupseerit.fi.

———————–

Keskiviikkon 22.8 kello 17:00 tulevan kauden tapahtumien suunnittelutapaaminen Lahnuksessa. Hyvä tapa päästä tapaamaan yhdistyksen aktiiveja ja vaikuttamaan tapahtumien sisältöön. Suunnittelutapaaminen kestää noin tunnin, jonka jälkeen mahdollisuus ampua omilla tai yhdistyksen .22-kaliiperisilla.

———————–

Keskiviikkona 29.8 ja 20.9 kello 17:00 ampumajuoksu Lahnuksen ampumaradalla. Osallistumismaksu 10e (ei tarulaisilta 15e) käteisenä ja tasarahana mukaan. Kisaan pääsee tasatunnein 17-18-19. Paikanpäällä pukuhuone, jossa voi vaihtaa vaatteet, vessa ja suihku. Patruunat ja aseet sisältyvät osallistumismaksuun.

Kilpailu käydään pienoiskiväärillä 50 metristä. Kolme 10 laukauksen sarjaa ja sarjojen välissä 2,6 km lenkkipolku. Mukavaa yhdessäoloa ja reipasta urheilua.

Paikalle pääsee myös busseilla 349 ja 355. Pysäkki E7915 on juuri ennen risteystä.

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2018:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:_0400 805 124,
Oskari Matilainen – VPJ, Janne Hänninen – Sihteeri (sihteeri@ktkerho.fi),
Patrick Hjelt – rahastonhoitaja, Tapio Laakso – Nuoriso,
Jorma Kainulainen – Ase ja urheilu sekä Raine Mönkkönen – Lohjan patteri.