Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Vallitsevan koronavirustilanteen johdosta KAIKKI KEVÄTKAUDEN JÄLJELLÄ OLEVAT TAPAHTUMAMME PERUUNTUVAT/SIIRTYVÄT MYÖHEMMIN ILMOITETTAVAAN AJANKOHTAAN.

Hallitus tutkii mahdollisuuksia järjestää nämä peruuntuneet tilaisuudet syksyllä.

 

SYYSKAUDEN 2020 OHJELMASTA VOIDAAN TÄSSÄ VAIHEESSA KERTOA SEURAAVAA:

17.-20.09.2020 syysretki ”Talvisotaa 1939-40 Laatokan Karjalassa”

Asiantuntijaoppaana toimii sotahistorian tutkija KTM Göran Lindgren avustajanaan Jarmo Sarjanen. Vastuullisena matkanjärjestäjänä Vihdin Liikenne Oy/VL-Matkat

Tällä sotahistoriallisella retkellämme tutustumme talvisodan katkeriin mottitaisteluihin Laatokan Karjalassa. Yksi talvisodan ihmeistä oli vihollisen pysäyttäminen tällä suunnalla. Käymme Kitilän, Koirinojan ja Lemetin mottialuella ja Kollaan maineikkailla taistelutantereille ja muistomerkeillä. Käymme vielä Suojärvellä saakka, jonka kauppalakeskuksesta Suvilahdesta suomalaiset joukot luopuivat Ylipäällikön mielestä liian helposti.

Matkan hinta 532 €/hlö jaetussa 2 h huoneessa, mikäli osallistujia on vähintään 25.

1 h huoneen lisämaksu on 50 €.

Matkan hintaan sisältyvät bussikuljetukset ohjelman mukaan, majoitukset 3 yötä puolihoidolla (= aamiainen ja illallinen), keittolounaat sunnuntaina ja tiistaina , asiantuntijaoppaan palvelut, Venäjän ryhmäviisumi sekä rekisteröintimaksu.

Matkan hintaan ei sisälly henkilökohtaista matkavakuutusta eikä laskutuslisää  5 €/lasku.

Uutta sähköistä Venäjän e-viisumia ei voi saada tälle matkalle, jolla käydään Karjalan tasavallan alueella. Henkilökohtaisesta moniviisumista hyvitys 80 €.

Kattavan matkavakuutuksen ottamista mahdollisen sairauden varalta suositellaan.

Matkaohjelma ja lisäohjeet löytyvät Vihdin Liikenteen kotisivuilta www,vihdinliikenne.fi, jonne myös ilmoittautumiset tai puhelimitse 09 444774, sähköposti myynti@vihdinliikenne.fi

Matkaa hoitaa Helena Kuosmanen.

22.10.2020 Syysseminaari ”Suomen vaikea vuosi 1940” Katajanokan Kasinolla klo 13:00.

19.11.2020 Syyskokous Töölöntorin auditoriossa klo 18:00, jonka jälkeen kokousesitelmä klo 19:00

Mainittujen syyskauden sekä kevätkaudelta mahdollisesti siirtyvien tapahtumien  toteutuminen ja aikataulutus riippuvat koronatilanteen kehittymisestä ja eri viranomaistahojen tämän johdosta antamista suosituksista ja määräyksistä.

Hyvät Senioriupseeriveljet!

Suomi ei ”miesmuistiin” ole kokenut nyt elettävän kaltaista yksilöitä ja yhteiskuntaa monellakin tavalla koettelevaa ajanjaksoa. Näkymätön vihollinen järkyttää yhteiskuntamme perusrakenteita ja on jo osin osoittanut globalisoituneen maailman haavoittuvuuden.

Vaikka nyt saattaa tuntua vaikealta jaksaa tilanteen yli, on hyvä muistaa, että 80 vuotta sitten Suomi ja suomalainen elämänmuoto oli vielä paljon kovemman paikan edessä, eikä silloin meitä auttanut muu kuin luottamus toisiimme ja kansalliseen kestokykyymme.

Niistä vaikeuksista selvittiin, vaikkakin kovan hinnan maksaneina. Siispä tästäkin vastoinkäymisestä selvitään.

Hyvää ja aurinkoista kevättä ja kesää!

Hallitus

Helsingin Reserviupseeripiiri

Kanta-Helsinki

kantahelsinki

Yhdistystoiminta: Yhdistyksen kevätkokous Pidetään perjantaina 15.5. klo 17:00 alkaen etäkokouksena Microsoft Teams:lla. Pyydetään ilmoittautumiset kokoukseen yhdistyksen sihteerille sähköpostitse ennen kokousta jani.vo.piippo@gmail.com. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja ohjeet kokoukseen osallistumiseksi.

Ampumatoiminta: Töölön pistoolivuorot on peruttu toistaiseksi. Seuraamme HRUP:n rataohjeistuksia ja valtioneuvoston linjauksia ja tiedotamme loppukevään vuorojen jatkosta. Lisätietoja vuorotilanteesta: ampumaupseerit@khru.net.

Padasjoen ampumaleiri: KHRU järjestää jäsenilleen perinteisen ampumaleirin Padasjoella 31.7.-2.8.2020, mikäli vallitseva tilanne sen mahdollistaa. Merkitkää ajankohta hyvissä ajoin kalenteriin! Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua toiminnalliseen ammuntaan sekä kokeilla erilaisia aseita. Monipuoliset ampumaohjelmat soveltuvat sekä vasta-alkajille että ammuntaa ennenkin harrastaneille. Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset ampumaupseereille 20.7.2020 mennessä (ampumaupseerit@khru.net).

Yhteystiedot: Puheenjohtaja Jussi Kangaspunta (puheenjohtaja@khru.net, 0503756772), ampumaupseerit (ampumaupseerit@khru.net). yhdistyksen verkkosivut: www.khru.net.

Helsingin Reserviupseeripiiri

Munkkivuori

MURU

Urheilutalon tämän kevään 22-vuorot jäivät maalis- ja huhtikuussa ampumatta koronan rajoitusten vuoksi. Samoin Töölön ammunnat ovat ohi tältä kaudelta. Nämä ammunnat jatkuvat kesätauon jälkeen lokakuussa.

Seppälän radalla on rajoitus maksimissaan 10 henkeä tilaisuutta kohti. Tämän vuoksi Seppälän ampumatilaisuudet on peruutettu. Suunnitellut vuorot kevätkaudelle ovat 30.5 ja 13.6. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme, jos rajoituksia puretaan. Varmistakaa ennen radalle lähtöä, ettei tilaisuuksia ole peruutettu.

Lopuksi vielä hyvä uutinen. RUL on myöntänyt kerhollemme viime vuoden toiminnasta toimintapalkkion. Kiitos kaikille toimintaan osallistuneille jäsenillemme. Välttäkää väenkokouksia ja olkaa varovaisia koronan kanssa. Toiminta käynnistetään heti kun se on mahdollista.

Jos et ole vielä sähköpostilistalla, lähetä osoitteesi: mauri.routio@sci.fi

Helsingin Reserviupseeripiiri

Itä-Helsingin Reserviupseerit

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/ihru/itahki

Helsingin Reserviupseeripiiri

Tikkurila

TiRUK-logo

Saadun informaation perusteella on kaikki toukokuun tapahtumamme peruutettava.

Samoin on peruutettu kaikki VETRESin tapahtumat.

Jaamme lisää informaatiota jatkosta toukokuussa, kun uutta kerrottavaa on saatu virallisista tiedotuskanavista.

 

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Pysytään terveinä.

Helsingin Reserviupseeripiiri

Töölö

Arvoisa Töölön reserviupseerikerhon jäsen!

  

Ajat ovat erikoiset, mutta hyvällä reserviupseerihengellä kuljemme askel askeleelta kohti valtakunnan hallituksenkin mainitsemaa Uutta Normaalia.

Tilanne elää rajoitusten ja harrastusmahdollisuuksien suhteen tämän median julkaisuväliä nopeammin, joten ajankohtaisin tieto mm. ampumavuorojen jatkumisesta tullee piiriltä ja kerholta sähköpostitse. Näillä näkymin kuitenkin toimintaa päästään kunnolla jatkamaan aikaisintaan syksyllä. Rästiin jäänyt kevätkokous pyritään järjestämään kesäkuun aikana. Seuraa sähköpostiasi ja kerhon Facebook-ryhmää (Töölön Reserviupseerit). Mikäli et muista meiltä saaneesi sähköpostia laisinkaan missään vaiheessa, otapa yhteys toolonreserviupseerit@gmail.com.

Olethan muistanut maksaa jäsenmaksusi? Muutamakymmentä jäsenmaksua on vielä kerhomme osalta rästissä.

Pysytään terveenä ja pidetään parhaamme mukaan huolta toisistamme ja kunnostamme!

Helsingin Reserviupseeripiiri

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

VIESTIOSASTON KEVÄTKOKOUS

Hallitus seuraa koronatilannetta ja ilmoittaa erikseen kevätkokouksen ajankohdan ja paikan.

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT

MPK:n koulutustoiminnan keskeyttämistä on jatkettu 31.7.2020 saakka.

Tänä aikana järjestetään kuitenkin verkkokoulutuksia ja webinaareja, joten seuratkaa MPK:n sivuja ja ilmoittautukaa tapahtumiin.

VIESTIOSASTON UUSI WHATSAPP RYHMÄ

Viestiosaston jäsenille tarkoitettu Whatsapp ryhmä on luotu, ja toimii myös koronaepidemian aikana ! Linkki ryhmään löytyy jäsenkirjeestä.

LIIKUNTAKILPAILU 2020

Viestiosasto kannustaa kaikkia jäseniään RESUL:in ja HRUP:in suositusten mukaisesti ottamaan käyttöön puolustusvoimien ”MarsMars” -liikuntasovelluksen älypuhelimessaan mahdollisimman pian. MarsMars on suunniteltu erityisesti reserviläisten liikunnan tukemiseen. Liikuntakilpailu 2020 on määritelty tukemaan tätä tavoitetta.

Toimi seuraavasti:

  • Mene puhelimesi applikaatioasennuspalveluun ja asenna ”MarsMars” -sovellus
  • Luo profiili
  • Lisää Viestiosaston liikuntaupseeri Johannes Siponen kaveriksi, jotta Viestioasto voi seurata kuinka moni Viestiosastolainen on ottanut applikaation käyttöönsä. Liikuntaupseerimme tunnistaa nimestä ”Johannes Siponen” ja profiilikuvan ”HRUP Viestiosasto” -tekstistä. Liikuntaupseerin kaveriksi lisänneiden Viestiosastolaisten kesken arvotaan vuoden 2020 Liikuntakilpailun palkinto.

Jos tarvitset MarsMars -sovelluksen käytössä tukea niin ota yhteyttä ensisijaisesti sovelluksen ”Tuki” -palveluun. Lisäksi tavoitat tarvittaessa Liikuntaupseeriimme sähköpostilla ”liikuntaupseeri ät viestiosasto piste net” tai MarsMars -sovelluksen yksityisviestillä

MarsMars -sovelluksen kehityksen edistyessä Viestiosasto tulee hyödyntämään sen ryhmä/tiimi/joukkue tms. ominaisuuksia. Siihen asti Viestiosastolaiset hyödyntävät Applikaation ”kaveri” -toimintoa yhteisen tekemisen kehittämiseen liikunnan osalta.

RESUL ei jatka enää ”Sähköinen Kuntokortti” -palvelun ylläpitoa ja sen käyttäjille suositellaan MarsMars -sovellusta korvaavana vaihtoehtona. Lisäksi ammunnan harrastamisen seurantaan erityisesti suunniteltu sovellus tullaan julkaisemaan RESUL:in toimesta myöhemmin.

Nähdään MarsMars sovelluksessa!

Viestiosasto kannustaa jäseniään pitämään huolta kunnostaan myös koronaepidemian aikana, niiden rajoitusten puitteissa mitä viranomaiset ovat antaneet. Suomessa riittää kaunista luontoa, jossa liikkua!

VIESTIOSASTON AMPUMAVUOROT 2020

Harjoitusammunnat Töölön radalla on keskeytetty toistaiseksi. Tämä koskee sekä tiistaiammuntoja että SRA-ammuntaa. Ammuntojen jatkamisesta tiedotetaan erikseen.

TIEDOTUS

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Whatsapp ryhmän kautta. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

Helsingin Reserviupseeripiiri

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

ESPOO-KAUNIAINEN RESERVIUPSEERIT

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reserviupseeripiiri

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Kerhon nettisivut: https://www.rul.fi/hrmu/

Helsingin Reserviupseeripiiri

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Arvomerkkitilaus:

Pioneeriosaston jäsenillä on mahdollisuus tilata PV:n virallisia upseerin M05-arvomerkkejä hintaan 4€/kpl. Kyseessä siis samat arvomerkit joita PV:n henkilökunta käyttää, ja näitä ei muualta saa. Lisätiedot ja tilaukset Jukka Rusila (jukka.rusila(at)ramboll.fi)

Padasjoen ampumaharjoitus:

Pioneeriosasto järjestää perinteisen Padasjoen ampumaharjoituksen jälleen syksyllä, varaa kalenteriisi jo 2.-4.10. Lisätietoa Jukka Rusilalta.

Verkkokoulutusta PVMoodlessa:

Osasto suosittelee jäsenilleen PVMoodlen käyttöä itseopiskeluun nyt kun viralliset kertausharjoitukset ja MPK:n kurssit on peruttu. Suositeltavia kursseja esimerkiksi:

– Perustietoa Puolustusvoimista -verkkokurssi (1 rinnasteinen kertausharjoituspäivä, lähetä skannattu todistus sähköpostitse Uudenmaan aluetoimistoon)

– CBRN-opetuspaketti

– Taisteluensiapu-opetuspaketti

– Verkkokoulutuksen perusteet -verkkokurssi

– Ase- ja ampumakoulutus -opetuspaketti

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan myös sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla. Myös HRUP:n kiertokirje lähetetään joka kuukausi sähköpostilla, joten jos sähköpostiosoitteesi ei toimi, jäät paitsi paljosta.

Pioneeriosaston yleinen Facebook-ryhmä löytyy hakusanalla ”Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto”. Huom! Jos olet jo Facebook-ryhmän jäsen, mutta et saa ilmoituksia julkaisuista ja tapahtumista, muista klikata ryhmän Ilmoitukset päälle. Ohjeet saat tarvittaessa sihteeriltä.

JÄSENEKSI voit liittyä netissä tai ottamalla yhteyttä sihteeriin. Osoitteenmuutokset myös netissä.

Yhteystiedot:

Puheenjohtaja maj Timo Lukkarinen, 040 538 9648, timo.lukkarinenxx(at)luukku.com

Sihteeri, tiedotusupseeri vänr Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen (at) gmail.com

Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen (at) pp.inet.fi

http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Helsingin Reserviupseeripiiri

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

KERHOILLAT

Kerhoillat on toistaiseksi peruttu koronaviruspandemian takia. Tilannepäivitys syksyn tilanteesta on 21.8. ilmestyvässä Helsingin Reservin Sanomien verkkolehdessä sekä sähköpostitiedotteena.

RETKET

Teemme kaksipäiväisen retken Suomen Ilmailuliiton päälentonäytökseen Kauhava Air Show’n 29.-30.8.2020 (la-su). Majoitus entisellä Lentosotakoululla. Ilmoittautumiset sihteerille viimeistään heinäkuun aikana.

Päätös Sveitsin Zollikonin retken 5.-9.9.2020 (la-ke) toteutumisesta tehdään viimeistään pe 15.5.

AMPUMATOIMINTA

Toukokuun haulikkokisa siirtyy myöhempään ajankohtaan. Pistooliammuntavuoro on peruutettu eikä sisäampumaradalle tule mennä.

Tilaisuuksien ja retkien tilanteesta tietotetaan kerhon verkkosivuilla

https://www.rul.fi/ilmailukerho sekä sähköpostilla. Ilmoita mahdollinen muuttunut sähköpostiosoitteesi tai muuttunut perinteinen postiosoitteesi  jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle  jmlaurio(at)gmail.com

Toivotamme Ilmailukerhon jäsenille turvallisia poikkeusaikoja.

Hallitus

Helsingin Reserviupseeripiiri

Jääkärikerho

JÄÄKÄRIKERHO

JÄÄKÄRIKERHO

Jääkärikerhon kevään AMPUMAVUOROT pistoolilla on peruttu toistaiseksi. Vuorojen alkamisesta ilmoitetaan sähköpostilla sekä Jääkärikerhon kotisivuilla, jos ne alkavat uudelleen. Syksyn vuorot jatkuvat tiistaisin 11.8., 8.9., 13.10., 10.11. ja 8.12. Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Kevään KERHO-/SAUNAILLAT Santahaminassa Kiltasaunalla on peruttu toistaiseksi. Käyntien alkamisesta ilmoitetaan sähköpostilla sekä Jääkärikerhon kotisivuilla, jos ne alkavat uudelleen. Syksyn tilaisuudet jatkuvat tiistaisin 4.8., 1.9., 6.10., 3.11. ja 1.12. Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat eväät, saunajuomat sekä pyyhe.

Kerhon NUORET JÄSENET: Käykää myös osoitteessa ”HRUP.fi”. Sieltä alakohdasta ”Nuorten toiminta” löytyy lisää toimintaa ja nuoria jäseniä palvelevia linkkejä.

Jääkärikerhon kotisivut: https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Helsingin Reserviupseeripiiri

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Nuorten upseerien toiminnasta, facebook-sivuista ym. voi kysyä Ville Arekalliolta ville383@gmail.com ja Miika Koistiselta miika.koistinen@hotmail.com

Töölön pistoolivuorot ovat toistaiseksi tauolla.

Tikkurilan Urheilutalon radalla on ampumavuoro perjantaisin klo 15:00-17:00, 22 kal. aseilla. Ilmoittautumiset Seppo Kulmalalle P: 040 586 9252.

Päästäksenne sähköisen tiedotuksemme piiriin, ilmoittakaa sähköpostiosoitemuutoksenne sähköpostiimme:  lvrury@gmail.com.

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on

www.rul.fi/lansivantaa

Hallitus

Helsingin Reserviupseeripiiri

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Bästa officerare,

Det rådande corona-läget har fortsättningsvis en betydlig inverkan på klubbens verksamhet.

Klubbens vårmöte flyttas framåt och ny kallelse kommer att publiceras/skickas av styrelsen vid ett senare tillfälle.

Distriktets inomhus skyttebana hålls fortfarande stängd och klubbens pistolturer fortsätter när banan åter blir tillgänglig. Utomhusbanorna i både Loppi och Lahnus är fortfarande öppna, så hugade skyttar kan söka sig till dem.

Märk att MPK erbjuder distanskurser (på finska), t.ex. ”Sotilasjohtamisen teoriaopinnot” och ”Sotilasjohtamisen pedagogiaopinnot”. Dessa hittas på nätsidan mpk.fi.

För uppdateringar gällande klubbens verksamhet uppmanar vi er att följa hsrk.fi eller HSRK Facebook-sidan.

Helsingin Reserviupseeripiiri

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Koronatilanteen vuoksi yhdistyksen toiminta on odottavalla kannalla, mutta seuratkaa yhdistyksen nettisivua:

http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040-7239641 / jarkko.t.paananen@gmail.com

Sihteeri Eero Kujala (040-8641417 / eero kujala@gmail.com)

Tiedotus Jorma Loimukoski (045-6090610 / jorma.loimukoski@gmail.com)

Viestintä Kari Raatikainen (0400-200566 / ivaloirak@gmail.com).

Helsingin Reserviupseeripiiri

Autokerho

HUOLTOUPS

Sääntömääräinen Kevätkokous pidetään syyskuun loppuun mennessä ja

Autokerhon vuosipäivän vietto syksyn aikana Ravintola Kaartissa

Tarkempi ajankohta ilmoitetaan seuraavassa lehden numerossa.

Autokerhon syyskokouksen 23.10.2020, tapaaminen ravintola Kaartissa.

Tarkemmat tiedot ilmoitamme seuraavissa lehdissä.

RUK 100 vuotta pääjuhla siirretty vuodella eli uusi ajankohta 12.6.2021.

Kerho toivottaa kaikille mukavaa kesää ja kevyttä kaasujalkaa.

  1. Autokerhon Hallitus

Helsingin Reserviupseeripiiri

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

Kerhon virallisena viestikanavana toimii jatkossakin Helsingin Reservin Sanomien tapahtumakalenteri. On hyvä huomioida, että osa lehden numeroista ilmestyy nykyään printtiversion sijaan digilehtenä. Aika ajoin kerhon hallitus tiedottaa jäsenistöään tapahtumista ja vastaavista myös sähköpostilla.
Varmistathan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla, niin vastaanotat mm. ilmoitukset Helsingin Reservin Sanomien julkaistuista digilehdistä, Helsingin Reserviupseeripiirin muut tiedotteet kuin Johtorenkaan sähköpostitkin! Muuttuneet yhteystietosi voit ilmoittaa RUL:n toimistoon (toimisto@rul.fi).

Helsingin Reserviupseeripiiri

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Ilmatorjuntakerhon toiminta on toistaiseksi keskeytetty poikkeustilan vuoksi.

Kerho pitää kevätkokouksen 2.9.2020 vanhan suojeluskuntatalon auditoriossa, josta

virallinen kutsu tulee Reservin Sanomien seuraavassa paperilehdessä.  Kerhon ampumavuorot pyritään aloittamaan myös kun mahdollista.

Helsingin Reserviupseeripiiri

KRH-kerho

krhkerho

Helsingin Reserviupseeripiiri

VR Helsingin Reserviupseerit

vr

TALVI / KEVÄTKAUDEN OHJELMA

Ruutiaseammunnat Jokelan Eränkävijöiden majalla 17.8.2020. Kokoontuminen Jokelan asemalla klo 17.00.

AMPUMAVUOROT VUONNA 2020 Yhdistyksellä on ampumavuorot pe HRUP:n ampumaradalla Töölössä kello 16.00 – 19.00 seuraavina päivinä: 21.8. (vk 34), 18.9. (vk 38), 16.10. (vk 42), 13.11. (vk 46) ja 11.12. (vk 50).

Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (p. 050 5344 181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00. Ampumisesta kiinnostuneet uudet harrastajat voivat sopia ampumaupseerin kanssa ampumisen kokeilusta. Pistooliradan omistaja HRUP, ja sitä kautta yhdistyksen hallitus edellyttävät, että yhdistyksen vuorolla ampuvat henkilöt hankkivat henkilökohtaisen ampujan vakuutuksen, joka korvaa pistoolivuorolla itselle tai muille aiheutuneet vahingot. Vakuutus on nimeltään ”Reserviläisten ampumaturva”, ja sen saa tilattua mm. netistä: http://www.reservilaisliitto.fi/ampumavakuutus

Ampumaturva tulee voimaan aikaisintaan vakuutuskauden alussa tai sen jälkeen maksettaessa maksupäivänä klo 24.00 ja on voimassa vakuutuskauden loppuun. Ampumaturva maksaa 25 euroa.

Helsingin Reserviupseeripiiri

Reservin lääkintäupseerit

Hyvät kollegat ja upseerit! Maailman tilanne on muuttunut selvästi siitä kun suunnittelimme Reservin lääkintäupseereiden vuoden 2020 kevään ohjelmaa. Joudumme valitettavasti perumaan tämän. Kokoontuminen isoissa ryhmissä ei ole suositeltavaa ja terveydenhuollon ammattihenkilöinä meitä tarvitaan nyt muualla! ”Ilomielin me riensimme sinnepäin, missä yhteinen kutsu soi!”

Syksyn ohjelmaa on jo lähdetty suunnittelemaan, mutta sen toteutus riippuu siitä miltä maailman tilanne näyttää silloin

Yhdistyksen hallitus toivottaa teille kaikille voimia tähän pitkään viivytystaisteluun!

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry, Sjöreservister rf.

Aurinkoista kevättä merireserviläisille,

Merireserviläiset ry:n, Sjöreservister rf, toiminnan tärkeimmät osa-alueet ovat edelleen meri- ja ampumatoiminta. Yhdistyksemme juhlavuosi etenee poikkeuksellisissa merkeissä. Koronavirus (COVID-19) vaikuttaa jokaisen arkeen ja näkyy myös yhdistyksemme toiminnassa. Maaliskuulle suunnitellut 60-vuotisjuhlavastaanotto ja juhlaillallinen siirtyvät myöhempään ajankohtaan, alustavan tiedon mukaan syksylle 2020.

Edelleen on voimassa päätös Merireserviläiset ry:n ruutiase- ja ilma-aseradan vuorojen keskeyttämisestä toistaiseksi. Lisäksi Rannikkoprikaatin liikkumisrajoituksien vuoksi ei ole jäsentemme ole mahdollista käyttää Upinniemen ulkorataa. Tiedotamme erikseen, mikäli olosuhteet mahdollistavat vuorojen aikaisemman aloittamisen. Pauli Nerg, pauli.nerg65@gmail.com,  vastaa tiedusteluihin.

MPK:n linnakevene Lavansaaren kunnostuksen aloittamisajankohta on 31.7.2020 jälkeen. Yhdistyksen Ahven 3-veneen kunnostus on loppusuoralla. Kunnostuksessa on noudatettu suojaetäisyyksiä ja turvallisia työskentelytapoja. Lisätietoja molempien osalta antaa Matias Kaivos, MATIAS.KAIVOS@CO.INET.FI.

Lisäksi Sininen Reservi ry:n vuosikokous siirtyy alustavan tiedon mukaan alkusyksylle.

Päivitetyt tiedot koronavirustilanteeseen liittyvistä virallisista rajoituksista:

Valtioneuvosto: https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta

Puolustusvoimat: https://puolustusvoimat.fi/covid-19

Muistetaan edelleen positiivinen mieli ja läheisten tukeminen. Sisätiloissa tehtävien töiden vastapainoksi kannustamme ulkoilemaan keväisessä luonnossa (turvavälit suositusten mukaisesti). Puolustusvoimien Mars-mars sovelluksella voi seurata oman kunnon kehittymistä ja halutessaan vaikka haastaa kavereita.

Yhdistyksemme kehittää uudenlaisia toimintamuotoja, tapahtuen ajan henkeä noudattaen verkossa. Näistä tiedotamme erikseen jäsenkirjeellä sähköpostitse ja Facebook-sivullamme.

Sähköposti johtokunnalle merireservilaiset@helresp.fi . Pidetään yhteyttä!

Johtokunta toivottaa aurinkoista ja turvallista kevättä kaikille. Pysytään terveinä!

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Kokonaismaanpuolustus

KokonaismaanpuolustusKokonaismaanpuolustus ry on akateemisen loppututkinnon tai muun ylemmän tutkinnon suorittaneiden reserviläisten maanpuolustusyhdistys, joka toimii valtakunnanlaajuisesti reserviläisten kokonaismaanpuolustusharrastuksen yhdyssiteenä.

Yhdistyksen nettisivut.

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Markus Liesalho

Ordförande

0400 421002

svenska@helresp.fi

www.reservilaisliitto.fi/hsru

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

S-ryhmän Reserviläiset

sok

Yhteystiedot/työnjako: Puheenjohtaja:  Ari Vieno,  ari.vieno@sok.fi, I varapuheenjohtaja ja sihteeri:  Teemu Mällinen  teemu.mallinen@sok.fi, II varapuheenjohtaja  Ari Karvonen  ari. karvonen@sok.fi, Toiminnanjohtaja/rahastonhoitaja: makinen.teuvo@gmail.com  050-3385636

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Itä-Helsingin Reserviläiset

IHRES jäsenmerkit

Pirtti-illat ja ammunnat peruttu toistaiseksi koronaviruspandemiasta johtuen.

HALLITUS

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Kevään tapahtumat

Koronavirustilanteen takia kaikki toiminta on toistaiseksi peruttu.

Seuraamme viranomaisten ja yhteistyötahojen tiedotusta koronavirustilanteesta. Tiedotamme erikseen seuraavien kerhoiltojen järjestämisestä.

RETKET, mikäli koronavirustilanne sen sallii.

Bussiretki Kauhava Air Show -ilmailunäytökseen 29. – 30.8.2020 päivä. Majoitus entisellä Lentosotakoululla.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille  helander.jari(at)gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Vääpelikilta

Kiltalogo_CMYK

Vääpelikillan kokoukset – mukaan lukien kevätkokous – on peruttu toistaiseksi vallitsevan tilanteen vuoksi. 

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Helsingin Reserviläiset

Yhdistyksen kevätkokous on alustavasti siirretty syyskuulle. Tiedotamme tarkemman ajankohdan myöhemmin.

 

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 -21.30

Kaikki Töölön ratavuorot on peruttu toistaiseksi.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti p.050 385 1313

 

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00-19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuna seuraavasti:

18.5., 14.9., 12.10., 16.11., 14.12.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com

Käyntimaksu 10€ hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksu 20€ ja hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50kpl 9x19mm patruunoita sekä taulu.

Patruunoiden ostoon käy vain käteinen, varaathan siis tasarahan verran käteistä mukaan.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45 ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22 LR).

Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mikäli sinulla ei ole patruunoita (9x19mm), niitä voi ostaa hintaan 10€/50 kpl.

Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ampumapaikkoja vuorolle on 9 kpl. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, yhtään flunssaoireisena ei saa radalle tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry on ampumatoimintaan erikoistunut reserviläisyhdistys.

Yhdistys on perustetty v.1958 ja sillä on pitkät perinteet reserviläistoiminnan sekä

aatteellisen maanpuolustuksen parissa. Varesiin on tervetullut kuka tahansa 18-vuotta

täyttänyt Suomen kansalainen sukupuoleen, varusmiespalvelukseen tai sotilasarvoon katsomatta.

KOTISIVUT

VaResin kotisivut löydät osoitteesta:

www.vantaanreservilaiset.fi

Sivuilta löydät tietoa yhdistyksen tapahtumista sekä muuta tarpeellista tietoa, kuten jäseneksiliittymislomakkeen.

SOME

Muista myös Varesin FB-sivu: facebook.com/vantaanreservilaiset joka toimii aktiviisena tiedotuskanavana!

AMPUMATOIMINTA

Syksyn sisäratakausi jatkuu Tikkurilassa, Töölössä ja Ruutisavulla! Käy tarkastamassa kotisivuilta ampumavuorot ja valvojat!

TIEDOTUS

Löytäähän sähköposti perille? Maanpuolustusrekisterin kautta hoidettu sähköpostitiedotus huomauttaa jatkuvasti epäkelvoista osoitteista ja monelta osoite puuttuu. Päivitäthän osoitetietosi RES/RUL:n jäsenrekisteriin tai yhdistyksen sihteerille!

YHTEYSTIEDOT

Missä tahansa yhdistystä koskevissa asioissa voit olla yhteydessä hallituksen jäseniin. Jäsenasioissa auttaa pj: Mikko Lehtinen tai sihteeri Toni Tammelin sekä ampumatoimintaan liittyvissä kyselyissä ase- ja ampumaratavastaavat Mikko Lehtinen/Panu Tamminen. Kaikki yhteystiedot löytyvät yhdistyksen kotisivuilta ja ovat muotoa etunimi.sukunimi(ät)vantaanreservilaiset.fi.

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Puheenjohtaja Jari Oksman bosphorus@kolumbus.fi

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit tiedottaa!

HAU:n tilaisuudet peruttu toistaiseksi koronaviruksen johdosta.

Vuosikokouksesta ilmoitetaan hyöhemmin.

Hallitus

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Helsingin Yawara

Helsingin Yawara on perinteikäs, vuodesta 1987 toiminut jujutsuseura, jossa harjoitellaan taistelulajitekniikoiden lisäksi myös

itsepuolustusta. Harjoittelu sopii kaikille ikään ja sukupuoleen katsomatta!

Liityimme reserviläistoimintaan mukaan parisen vuotta sitten, joten seuran toiminta sopii hyvin myös maanpuolustus-

henkiselle harjoittelijalle, harjoittelemamme tekniikat ovatkin hyvin käytännönläheisiä lähitaistelussa.

Tervetuloa treenaamaan perinteikkääseen seuraan omista lähtökohdistasi! Olemme juuri aloittaneet uuden kurssin ja halutessasi sinulla on

mahdollisuus suorittaa kurssin päätteeksi keltainen vyö. Harjoittelemme sekä Vallilassa että Töölössä.

Tarkemmat tiedot:

www.helsinginyawara.fi

Tiedustelut:

Kai Ahotupa, 6. dan jujutsu

majuri res.

puh.nro 040 041 8705

Muut yhdistykset

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

 

KILLAN KOTISIVUT

Killan kotisivuja ylläpidetään. Näin  toiminta jatkuu sosiaalisessa mediassa, kunnes virus- pandemia on saatu hallintaan.  Sivuille on lisätty historiallisia lehtiartikkeleita  sekä uusia valokuvia  Kaartin Jääkärirykmentin Kuljetuskomppanian koulutuksesta. Lisää dokumentteja on tulossa. Jos sinulta löytyy aineistoa, joiden arvelet kiinnostavan meitä kaikkia, ole yhteydessä joko sähköpostilla toimisto@ajhk.fi tai soita 0405643295.

SYKSYN TOIMINTAA

Osa kevään ja alkukesän tapahtumista pyritään järjestämään loppukesästä, mikäli tilanne sen sallii. Seuraa kotisivuja. Toivottavasti ainakin 9.9. suunnitelmissa oleva Hietaniemen hautausmaan opastettu erikoiskierros saadaan onnistumaan.

KILTATUOTTEET

Muistathan kiltatuotteemme. Kuvat ja hinnat tuotteista ovat killan kotisivuilla. Tuotteita voi tilata myös puhelimitse numerosta: 040 5045133. Kiitos.

 

Sinnitellään.

 

Autojoukkojen Helsingin kilta – Autopataljoonan ja Autolinnan perinteiden vaalija.

Muut yhdistykset

Stadin Sissit

SISSIOS

 

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

 AMPUMATOIMINTAA:  Kevään ampumavuorot peruutettu Töölön radalla toistaiseksi.

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle ampujat(at)stadinsissit.fi ota yhteys jarihartman(at)hotmail.com.

Ampumaharjoitukset Santahaminassa KAARTJR killan vuoroilla, MPK:n ja piirin ampumavuoroilla peruutettu toistaiseksi.

SALITOIMINTAA: Kaikki salivuorot peruutettu toistaiseksi.

Toiminta tutuksi -ilta: Stadin Sissien monipuoliseen toimintaan tutustuminen siirtyi viranomaisohjeiden/COVID-19 mukaisesti.  Uudesta päivämäärästä tiedotetaan myöhemmin.

KEVÄTVUOSIKOKOUS: Sissikerhon ja Sissiosaston kevätvuosikokoukset  siirrettiin viranomaisohjeistuksen/COVID-19 mukaisesti.  Uudesta ajankohdasta tiedotetaan erikseen.

KEVÄTSAUNA: Kevätsauna on peruttu viranomaisohjeistuksesta/COVID-19 johtuen.

 

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Tommi Saikkonen 050 5544 736 tommi.saikkonen(at)gmail.com; Sissiosasto pj: Aarne Björklund 050 382 1636 / baarne(at)gmail.com

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä tommi.saikkonen(at)gmail.com

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

Muut yhdistykset

Tapiolan Reserviupseerit ja Espoon Reserviläiset

Tarun_värilogo_2

ESRES-logo-L757-K760px

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT ja ESPOON RESERVILÄISET

www.tapiolanreserviupseerit.fi / www.esres.fi

TAPIOLAN RESERVIUPSEERIT

LAHNUKSEN AMPUMARATA AUKESI 8.4.

Huomaa PAKOLLINEN ilmoittautuminen viimeistään edellisenä päivänä!

Laita tekstiviesti valvojalle: nimi, kerho, vakuutus, tarve laina-aseelle, patruunatarve, saapumisaika. 31.5. asti max 9 osallistujaa valvojan lisäksi, joista max 5 ei-tarulaista. Valvojat löytyvät web-sivujen tapahtumakalenterista.

Vuorot ovat avoimia kaikille, eli ei vain Espoon ampumaratayhdistyksen (AMRY) jäsenille. Ratamaksu on TaRu:n jäsenille 0 €, muille 10 €. Maksut tapahtuvat käteisellä paikan päällä.

Ampumaradalla ampuvilla pitää olla ampumavakuutus: SAL-lisenssi, Reserviläisen ampumaturva (RAT) tai metsästäjäkortti – todistus on oltava mukana.

Sallittu patruuna on max .22LR.

Tässä vaiheessa vain pienoiskivääri- ja pienoispistoolirata ovat auki. Tarkista uusimmat tiedot aina ennen radalle menoa ampumaratayhdistyksen nettisivuilta (www.espoonampumarata.fi).

TÖÖLÖN PISTOOLIVUOROT SUNNUNTAISIN KLO 17–20

Töölön luolan rata on käyttökiellossa. Kielto on voimassa toistaiseksi ja sen päättymisestä tiedotetaan erikseen.

ESPOON RESERVILÄISET

Töölön sisäampumaradan vuorot ja maanantaimarssit on keskeytetty toistaiseksi. Seuraa ja tarkasta tapahtumien aikataulut ja mahdolliset muutokset uutissivuiltamme www.esres.fi/news/

Saathan kuukausittaisen jäsentiedotteemme sähköpostiisi?

Mikäli et, ilmoita uusi sähköpostiosoitteesi meille osoitteeseen info@esres.fi.

MUISTA PÄIVITTÄÄ YHTEYSTIETOSI

Tee nyt Reserviupseeriliiton / Reserviläisliiton jäsentietojen tarkistus ja muutokset omatoimisesti liittojen web-sivujen kautta. Erityisen tärkeää on huolehtia siitä, että sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi ovat rekisterissä ajan tasalla. Ampuma- ja senioriturvavakuutuksen tilaus onnistuu myös samasta paikasta sähköisesti. Osoite http://www.rul.fi/reserviupseeriliitto/jasenrekisteri/ tai http://www.reservilaisliitto.fi/.

Huom.: Muuttuneesta postiosoitteesta ei tarvitse ilmoittaa. Poikkeuksena mahdollinen osoitetietojen luovutuskielto, tällöin muutokset on ilmoitettava omatoimisesti jäsenrekisteriin.

YHTEYSTIETOMME

Tapiolan Reservinupseerit ry

  • Puheenjohtaja kapt res Panu Korpela (panu.korpela (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 557 4747)
  • ltn res Hannu Valkonen (hannu.valkonen (at) tapiolanreserviupseerit.fi, 040 555 5388)

Espoon Reserviläiset ry

  • Puheenjohtaja alik res Juha Matikainen (juha.matikainen (at) fi, 044 206 1288)
  • Anne-Ly Stjernberg (anne-ly.koorberg (at) esres.fi, 050 550 4020)

Muut yhdistykset

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerhon ja Uudenmaan tykistökillan toimihenkilöt vuonna 2020:
Aki Mäkirinta – PJ (puheenjohtaja@ktkerho.fi) Puh:+0400 805 124