Siirry sisältöön

Toimintakalenteri 2/2024

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

 

Senioriupseerit


www.rul.fi/senioriupseerit

 

Hyvä Senioriupseeriveli

 

HUHTIKUUN KAIKILLE AVOIN esitelmätilaisuus järjestetään keskiviikkona 17.4.2024 alkaen klo 18:00 Ostrobotnian (osoite Museokatu 10) Topelius-salissa.

 

Esitelmöijänä toimii Puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston ylijohtaja Janne Kuusela aiheesta ”Vuosi NATO- jäsenyyttä – missä ollaan ja mihin mennään?”.

 

Kaikkien paikalle saapuvien pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon maanantaihin 15.4.2024 klo 18:00 mennessä sähköpostiosoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi.

 

Tämä tilaisuus välitetään myös Teams-palvelun kautta. Senioriupseerien kerhoon kuulumattomien etäosallistujien pyydetään ilmoittautumaan maanantaihin 15.4.2024 klo 18:00 mennessä sähköpostisoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi Linkki toimitetaan heille sekä kaikille sähköpostiosoitteisille Senioriupseerien kerhon jäsenille kokouspäivänä hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

 

TOUKOKUUN KAIKILLE AVOIN esitelmätilaisuus järjestetään torstaina 23.5.2024 alkaen klo 18:00 entisen Helsingin Suojeluskuntatalon auditoriossa (osoite Töölöntorinkatu 2 B).

 

Esitelmöijänä toimii dosentti, OTT Jukka Lindstedt aiheesta ”Rintamakarkuruus”.

 

Kaikkien paikalle saapuvien pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon tiistaihin 21.5.2024 klo 18:00 mennessä sähköpostiosoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi.

 

Tämä tilaisuus välitetään myös Teams-palvelun kautta. Senioriupseerien kerhoon kuulumattomien etäosallistujien pyydetään ilmoittautumaan tiistaihin 21.5.2024 klo. 18:00 mennessä sähköpostisoitteeseen senioriupseerit @ hrup.fi. Linkki toimitetaan heille sekä kaikille sähköpostiosoitteisille Senioriupseerien kerhon jäsenille kokouspäivänä hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua.

 

TORSTAINA TOUKOKUUN 30. PÄIVÄNÄ 2024 järjestetään kerhon jäsenille ja heidän aveceilleen tarkoitettu kevätretki Haminaan. Retkellä käymme Reserviupseerikoululla verestämässä muistoja ja kuulemassa nykyisestä reserviupseerikoulutuksesta sekä tutustumme koulun tuntumassa sijaitseviin kahteen museokohteeseen.

 

Retken kokonaishinta on 70 €/hlö. Retkiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät kerhon kotisivujen ”Matkat”-osiosta.

 

HALLITUS

 

Puheenjohtaja: Hannu Venäläinen, senioriupseerit @ hrup.fi

Kanta-Helsinki

 

Kanta-Helsingin Reserviupseerit r.y.
wwww.khru.fi

 

ALENNUS VARUSTE.NETISSÄ JA VIRANOMAISELLA: KHRU on neuvotellut jäsenilleen 10 % alennuksen suurimmasta osasta Viranomaisen ja Varuste.netin valikoimaa.

 

Iso kiitos Varuste.netille yhteistyöstä! Alennus myönnetään kassalla, kun esität RUL jäsenkorttisi, jossa näkyy yhdistyksen nimi.

 

Lisätietoja: Alennus lasketaan tuotteen normaalihinnasta. Tarjous-, outlet- tai kampanjahinnoista ei myönnetä lisäalennusta. Alennus ei koske niitä tuotteita, joissa lukee ”Tästä tuotteesta ei anneta alennusta VIP-asiakkaille”. Joissain valikoiduissa tuotteissa alennus voi olla pienempi, konsultoi myyjää, jos et ole varma.

 

KAVERIT MUKAAN -AMPUMATAPAHTUMA 31.4. TÖÖLÖSSÄ KLO 9–12: Tuo Töölön ampumaradalle reserviupseerikaverisi, joka 1) ei ole vielä jäsen tai 2) on jo jäsen, mutta ei-aktiivinen sellainen. Aamupäivän aikana ammumme tutustumisammuntoja yhdistyksen monipuolisella kalustolla. Tapahtuma on täysin maksuton, sekä jäsenelle että vieraalle. Ammuntoja on aamupäivällä kaksi kpl: klo 9:00-10:15 ja 10:30-11:45. Ilmoita oma ja kaverisi sähköpostiosoite, ja kerro kumpaan ammuntaan pääsette: ampumaupseerit @ khru.fi

 

SRA-KURSSI KEVÄÄLLE 2024? Loppusyksyn 2023 SRA-kurssimme oli suosittu, ja uutta kurssia on toivottua jäsenistöstä. Jos sinulla on kiinnostusta osallistua Sovelletun Reserviläisammunnan ampujakurssille vielä tämän kevään aikana, ilmoittaudu lähettämällä viestiä ampumaupseerit @ khru.fi. Kuvaile viestissä lyhyesti oma ampumakokemuksesi. Kurssi järjestetään, jos kiinnostuneita on tarpeeksi. SRA-kurssin käyneet voivat osallistua yhdistyksen SRA-vuoroille Omegan radalla.

 

VIRON PÄIVÄRETKI 7.6.2024: Lähde yhdistyksen päiväretkelle Viroon ajankohtaisessa maanpuolustushengessä! Kyseessä koko päivän reissu Tallinnaan pe 7. kesäkuuta: Lähtö Helsingistä Tallinkilla klo 07.30, paluu Helsinkiin klo 21.30. Kohteessa kuulemme uusimmat turpo-terveiset suurlähettiläältä ja puolustusasiantuntijalta, tutustumme vielä tarkentuvaan Nato-kohteeseen ja tapaamme virolaisia reserviupseereita. Merkkaa pvm 7.6. kalenteriisi jo nyt, ja odota tarkempia ohjeita ilmoittautumisen osalta!

 

TOIMITSIJAKSI UPINNIEMEN SRA:n SM-KARSINTAKILPAILUUN 15.-16.6.2024: Ilmoittaudu toimitsijaksi Upinniemessä järjestettävään Helsingin piirin SRA:n SM-karsintaan. Toimitsijana osallistut rastien rakentamiseen la, sekä varsinaisen kilpailun toimitsemiseen su. Et tarvitse osallistumiseen aiempaa kokemusta. SRA-statuksen omaavat toimitsijat pääsevät myös ampumaan maksutta lauantaina järjestettävän toimitsijakilpailun. Mahdollisuus käyttää yhdistyksen lainakalustoa. Sitova ilmoittautuminen toimitsijaksi nimenhuudossa tai ampumaupseerit @ khru.fi 16.4. mennessä. Ilmoittautuessasi mainitse onko sinulla SRA-status ja aiotko osallistua toimitsijakilpailuun.

 

PADASJOEN 20 v AMPUMALEIRI 9.-11.8.2024: Huomio! Padasjoen leiri täyttää vuosia. 20-vuotias leiri on tänä vuonna suurempi ja kauniimpi kuin koskaan! KHRU järjestää perinteisen ampumaleirin Padasjoella. Leiri on erinomainen tapa tulla mukaan toimintaan, ja päästä rauhassa tutustumaan erilaiseen kalustoon ja jäsenistöön. Tämän vuoden leiri on perinteiden ja uuden kohtaaminen, kun muistelemme ja juhlistamme leirin 20-vuotiasta taivalta. Kutsumme perinteisesti mukaan vierailijoita myös Viron reserviupseereista (EROK).

 

Lauantaina iltasauna ja maittavat ruokailut. Ampumaleirin hinta on 60 €/hlö, joka pitää sisällään ratatoiminnot, yöpymisen uusissa majoitustiloissa ja ruokailut. Ilmoittautuminen Nimenhuudossa tai sähköpostilla ampumaupseerit (at) khru.fi. Lisätietoja ampumaupseereilta samasta sähköpostiosoitteesta.

 

STADIN JOTOS 10.8.2024: Sotilastaitokilpailu Stadin Jotos järjestetään nyt toista kertaa, lähtöpaikkana Santahamina. Yhdistys etsii jäseniä kolmihenkiseen partioon. Kilpailuun osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta. Jos et pääse Padasjoen leirille, tämä on hieno mahdollisuus verestää sotilastaitoja. Ilmoittautumiset viimeistään 21.4. osoitteeseen tiedotus @ khru.fi.

 

Puheenjohtaja: Pekka Suominen.puheenjohtaja @ khru.fi

Töölö

 

Töölön Reserviupseerit r.y.
www.rul.fi/toolo

 

Puheenjohtaja: Emmi Aivola, info @ trups.fi

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

 

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb rf
www.hsrk.fi/wp

 

Bästa officerare,

 

Varmt välkomna på Officersmiddag lördagen den 20 april kl. 17:00. Middagen äger rum på Hotel Arthur, Berggatan 19. Supékort 59€/person. Anmäl er senast 8.4 genom att skicka epost till balen @ hsrk.fi. Information om klädsel samt betalning återfinns i inbjudan som skickats ut till medlemmar via e-post. Även försvarsvänner som inte är medlemmar i klubben är välkomna.

 

Klubben hade sitt vårmöte den 18 mars. Under mötet presenterades verksamhetsberättelsen och bokslutet. Kan noteras att klubbens medlemsantal stigit något under 2023. Föreningen har även under föregående år fortsättningsvis varit mycket aktiv inom skytteverksamheten. Klubben har haft ett nära samarbete med sin vänförening ROSIS i Sverige. Detta samarbete kunde förra året återgå till det normala efter några års uppehåll på grund av pandemin.

 

MPK (Försvarsutbildning) ordnar många kurser under våren. Flera kurser går även att utföra på distans via MPKMoodle. Flera av dessa kan genomföras då det passar dig bäst under året.

 

Skytte fortsätter udda veckors torsdagar kl17-19. Anmälning sker via klubbens nimenhuuto-sida eller i direkt kontakt med Axi Holmström (axi @ hsrk.fi, 040 773 3830). Nya skyttar är välkomna, egen utrustning krävs ej.

 

Styrelsen önskar alla en trevlig vår.

 

Ordförande: Caspar von Walzel, caspar @ hsrk.fi

Munkkivuori

 

Munkkivuoren Reserviupseerit ry
www.rul.fi/munkkivuori

 

ULKORATAVUOROT kevään osalta jatkuva lauantaina 6.4. klo 10–16 Iittalan Seppälän radalla. Tämän jälkeen muut lauantain vuorot ovat 27.4., 25.5. ja 8.6. (Huom. talvella ilmoitettu 18.5. on peruttu.)

 

Näillä vuoroilla voi käyttää sekä lyhyitä että pitkiä aseita 25–300 metrin matkoilla, huomioiden kuitenkin keväällä jatkuvien kunnostustöiden aiheuttamat mahdolliset rajoitukset. Ole ajoissa paikalla, niin saadaan ratapaikat ja taulut oikeaan järjestykseen.

 

Ampumapäivä on yhteistyönä Orionin ampumakerhon kanssa, joka vastaa järjestelyistä ja valvonnasta.

 

Grillikota on käytössä, joten omat eväät mukaan. Ratamaksu maksetaan paikan päällä käteisenä.

 

KEVÄÄN SISÄRATAVUOROT jatkuvat Urheilutalon 25 m cal .22 radalla vielä huhtikuun ajan parillisten viikkojen perjantaisin eli 5.4. ja 19.4. Aloitus klo 18, kokoontuminen 10 minuuttia aikaisemmin kahviossa. Lajeina sovellettu koulu- ja kuvioammunta.

 

Lisätiedot kerhon nettisivulta rul.fi/munkkivuori/toiminta/ammunta/. Jos tarvitset asetta ja patruunoita omakustannushintaan, niin asiasta on sovittava hyvissä ajoin ennakkoon. Ota tällöin yhteyttä ampumaupseeriin mvruinfo @ gmail.com. Tästä sähköpostiosoitteesta tavoitat myös muut hallituksen jäsenet.

 

Puheenjohtaja: Risto Koskinen, mvruinfo @ gmail.com

Pitäjänmäki

Pitäjänmäen Reserviupseerit ry

 

Puheenjohtaja: Juha Lastu, saara.lastu @ kolumbus.fi

Pohjois-Helsinki

 

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit r.y.
www.rul.fi/pohjois-helsinki

 

AMPUMAVUOROT parittomien viikkojen perjantaisin klo 16–19 Töölön luolassa. Kyselyt ja ilmoittautumiset ampumaupseerille Henrik Kiiskinen henrik.kiiskinen @ gmail.com.

 

6.4.2024 NUORTEN JA UUSIEN JÄSENTEN AMPUMATAPAHTUMA Töölössä klo 17–19. Pohjois-Helsingin Reserviupseerit ry järjestää uusille jäsenilleen ampumatapahtuman Töölön luolassa lauantaina 6.4.2024, klo 17–19. Tapahtumassa tutustutaan ampumatoimintaan ja päästään ampumaan eri aseilla (pistooleilla sekä 9 mm kiväärillä). Mukaan et tarvitse kuin henkilöllisyystodistuksen. Yhdistys tarjoaa osallistujille myös patruunat! Ilmoittautumiset ja lisätiedot 5.4. mennessä henrik.kiiskinen @ gmail.com. Tervetuloa!

 

13.4.2024 LOPEN AMPUMATAPAHTUMA. Pohjois-Helsingin reserviupseerit ry järjestää jäsenilleen ampumatapahtuman Lopen ampumaradalla 150 m radalla lauantaina 13.4.2024 klo 8:30 – 13:30.

 

Tapahtumaan et tarvitse aikaisempaa kokemusta tai omaa asetta. Laina-aseita on käytettävissä. Tapahtumassa tutustutaan erilaisiin aseisiin ja lopuksi kisataan pienimuotoinen (vapaaehtoinen) SRA-kisa.

 

Yhdistys maksaa ratamaksun, patruunat omakustannehintaan.

 

PHRU ei vakuuta osallistujia, vaan jokaisella tulee olla oma vakuutus, joko liitosta (RUL+) https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/ tai SAL-lisenssi.

 

Mukaan tarvitset:
– Henkilöllisyystodistuksen
– Vakuutuksen
– Kuulosuojaimet ja suojalasit
– Makuualustan

 

Kimppakyytimahdollisuus paikalle.

 

Ilmoittautumiset 7.4. mennessä henrik.kiiskinen @ gmail.com.

 

Tervetuloa!

 

10–11.5.2024 PE-LA AMPUMALEIRI PADASJOELLA, perinteinen kevään ampumaleiri Yhdistys tarjoaa patruunat, ruuat ja saunajuomat. Lisätietoja Petri Laakkoselta petri700 (at) gmail.com

 

14.5.2024 LIHASKUNTO- JA KESTÄVYYSTESTI SANTAHAMINASSA, hiukan punnerrusta ja liikuntaa. Ilmoittautuminen MPK:n kautta. https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/181011#46fcd13c

 

Ilmoittaudu 28.4.2024 mennessä. Tämä kuntotesti on juuri sopivasti ennen kevätsaunaa.

 

14.5.2024 KEVÄTSAUNA JA HALLITUKSEN KOKOUS Santahaminassa klo 18.30. Killan sauna. Ilmoittautuminen saunaan sihteerille 5.5.2024 mennessä: Peter Korvensyrjä, p.cossu @ outlook.com, puh. 045 674 8754. Kerro: nimi, synt.aika, auton rekkari. Mukaan henkkari.

 

Yhdistys tarjoaa saunaeväät.

 

Tämä saunominen on juuri sopivasti kuntotestin jälkeen.

 

10.8.2024 STADIN JOTOS 2024. Alkaen klo 18 Santahaminasta. Kolmihenkinen partiomme mukana taas, tietenkin. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Ilkka Airio, ilkka.airio @ gmail.com, puh. 040 506 9491 23.4.2024 mennessä

 

6–7.9.2024 PE-LA AMPUMALEIRI PADASJOELLA, perinteinen syksyn ampumaleiri Yhdistys tarjoaa patruunat, ruuat ja saunajuomat. Lisätietoja Petri Laakkoselta, petri700 @ gmail.com.

 

Yhteyshenkilöt: Puheenjohtaja: Jarkko Paananen, 040 723 9641, jarkko.t.paananen @ gmail.com. Sihteeri: Peter Korvensyrjä, puh. 045 674 8754, p.cossu @ outlook.com. Ampumaupseeri: Petri Laakkonen, puh. 050 412 9814, petri700 @ gmail.com.

 

Katso nettisivujamme: www.rul.fi/pohjois-helsinki/

 

Puheenjohtaja: Jarkko Paananen, jarkko.t.paananen @ gmail.com

Itä-Helsinki

 

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry
www.rul.fi/ihru

 

Puheenjohtaja: Joni Ijäs, joni.ijas @ ihru.fi

Espoo-Kauniainen

 

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
www.rul.fi/espoo-kauniainen

 

Tervetuloa esitelmätilaisuuteen tiistaina 23.4.2024 klo 19.00 Kauniaisten kaupungintalolle, Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen.

 

Eversti Aki Puustinen. Suomen Ilmavoimat osana Natoa ja Pohjoismaista ilmapuolustusta.

 

Ennen esitelmätilaisuutta pidetään sääntömääräinen kevätkokous klo 18.00.

 

Tilaisuuksiin ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

 

Puheenjohtaja: Mikko Leppänen, mikko.leppanen @ espoo.fi

Tapiola

 

Tapiolan Reserviupseerit ry
www.tapiolanreserviupseerit.fi

 

Puheenjohtaja: Jari Myllylä. jari.myllyla @ tapiolanreserviupseerit.fi

Tikkurila

 

Tikkurilan Reserviupseerikerho r.y.
www.tiruk.fi

 

HUHTIKUUN RESERVIUPSEERI-ILTA esitelmineen on 25.4.2024 klo 19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Esitelmän aihe selviää myöhemmin. Kahvitarjoilu! Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

 

TOUKOKUUN RESERVIUPSEERI-ILTA esitelmineen on 16.5.2024 klo 19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Esitelmän pitää Markku Salomaa aihe on Naton ja USA:n ydinasestrategia. Kahvitarjoilu! Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

 

AMPUMAVUOROT TIKKURILAN URHEILUTALON AMPUMARADALLA tiistaisin klo 19.00–21.00. Harjoittelemme pienoispistooleilla ja pienoiskivääreillä. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh. 0505602047.

 

AMPUMAVUOROT KLONDYKEN RADALLA Keravalla (Kumitehtaankatu 5) jatkuvat joka kuukauden 2. maanantaina klo 20–21. Radalla on mahdollista ampua pistoolikaliiberisilla aseilla aina 44mag/45ACP saakka. Ammunta on mahdollista myös saman kaliiberin kivääreillä.

 

Ratamaksu on 10 €/henkilö/kerta. Patruunat 50kpl 9×19 hinta on 15 €. Em. maksut suoritetaan käteisellä paikan päällä. Otathan tasarahan mukaan! Osallistuminen ammuntoihin vaatii ennakkoilmoittautumisen. Ilmoittautuminen tehdään s-postiin disketti88 @ hotmail.com. Kevään ampumavuorot ovat 8.4. ja 13.5.

 

MUUT KEVÄÄN AMPUMATAPAHTUMAT: perinnekiväärikilpailu 6.4., reserviläisasekilpailu 20.4. ja Padasjoen leiri 20.4., prosenttiammunta Tikkurilassa 14.5.

 

KANSALLINEN VETERAANIPÄIVÄ 27.4. Lipunnosto ja kaupunginjohtajan puhe veteraaniaukiolla Tikkurilassa klo 9.00. Hertaksentie 1, Vantaa.

 

MAAOTTELUMARSSI 15.5. klo 18–20. Lähtö on Heurekan P-paikalta pohjoispäästä. Matka on 10 km ja reitti on Keravanjoen eteläpuolta kohti Tammistoa ja sieltä takaisin joen pohjoista puolta pitkin kävely/pyöräilytietä. Reitti on hienoa joen reunamaisemaa. Omat eväät ja juomat mukaan.

 

TOIMINTAPÄIVÄ / HARJOITUSJOTOS yhdessä Länsi-Vantaan kanssa 18.5. Varaa aika kalenteriisi ja seuraa ilmoittelua.

 

KAATUNEIDEN MUISTOPÄIVÄ 19.5. Seppeleenlaskutilaisuus sankarihaudoilla klo 10:45. Helsingin Pitäjän kirkko, Kirkkotie 45 Vantaa.

 

Puheenjohtaja: Mikko Maunuksela, m.maunuksela @ hotmail.com

Länsi-Vantaa

 

Länsi-Vantaan Reserviupseerit r.y.
www.rul.fi/lansivantaa

 

Kevätkokous pidettiin 27.3.2024 toimintakeskuksessa. Kokouksen yhteydessä pidettiin esitelmä suomalaisten erikoisjoukkojen toiminnasta.

 

Majatalkoot toimintakeskuksessa ke 17.4.2024 klo 17 alkaen. Tervetuloa mukaan.

 

Kevään Padasjoen leiri pidetään pe 19.4 – su 21.4. Mahdollisuus ampua erityyppisillä aseilla, sekä omilla aseilla että kerhon järjestämillä aseilla. Leirillä järjestetään myös muuta koulutusta. Tarkemmista järjestelyistä tiedotetaan erikseen. Lisätietoja ampumatoimikunnalta.

 

LVRU ja TIRUK järjestävät jotostapahtuman Petikossa la 18.5.2024. Kohtuullinen reitti sekä mielenkiintoisia tehtävärasteja. Erinomainen tilaisuus tutustua jotostoimintaan matalalla kynnyksellä. Seuratkaa ilmoittelua ja ilmoittautukaa rohkeasti mukaan.

 

Jäsenille on tarjolla lisäksi erilaisia tapahtumia ja koulutuksia mm. MPK:n kursseilla. Tietoja saa hallituksen jäseniltä, Ottakaa rohkeasti yhteyttä.

 

Liikuntatapahtumista saa lisätietoa urheilu-upseeri Ville Arekalliolta, ville383 @ gmail.com puh. 050 405 9123.

 

Ampumatapahtumista tiedottaa ampumatoimikunta, jonka yhteyshenkilönä on Hannu Nisula (hannu.tapio.nisula @ gmail.com).

 

Töölön pistooliradalla on vakio ampumavuoromme parittomien viikkojen maanantaisin klo 16–19 ja parittomien viikkojen lauantaisin klo 14.30–17.00. Ilmoittautumiset Hannu Nisula, puh. 0400 567 098 tai Mika Ojanen, puh. 050 467 6802.

 

Tikkurilan Urheilutalon radalla oleva ampumavuoromme on muuttunut. Nyt vuoro on keskiviikkoisin klo 18–20. Ilmoittautumiset Joni Lehtikuusi puh. 040 352 7966 tai Miika Koistinen puh. 045 348 7377.

 

Seuratkaa myös kerhon kotisivuilla olevia tiedotuksia. Kotisivujen osoite on www.rul.fi/lansivantaa

 

Hallitus

 

Puheenjohtaja: Miika Koistinen, lvrury @ gmail.com

Bryssel

Brysselin reserviläiset ry

 

Puheenjohtaja: Kuisma Kinnunen, bryrery @ gmail.com

Autokerho

 

Helsingin Reserviupseerien Autokerho ry

 

Autokerhon kevätkokous pidetiin 27.3.2024 Töölössä ja etänä.

 

Autokerhon vuosipäivälounas perjantaina 10.5.2022 Ravintola Kaarti, avec tilaisuus, ilmoittautuminen Timo K. 040 564 3295.

 

Asekäsittelyharjoitus perinneaseilla 22.4.2024 klo.19.00 Luola.

 

Automiesten sauna 3.5.2023 AJHK:n kanssa, Villen sauna

 

Luolavuorot 22.4 ja 20.5.2024, alkaen kello 19:00. Kerhon ratapäivä sunnuntaina 5.5.2024.

 

Autokerhon hallitus

 

Puheenjohtaja: Timo Koukkari, tj.koukkari @ gmail.com

Ilmailukerho

 

Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerho r.y.
www.rul.fi/ilmailukerho

 

KEVÄTRETKI. Ilmailukerhon ja -osaston vuosittainen kevätretki tehdään tänä vuonna Lohjalle. Ajankohta: ke 12.6.2024.

 

Alustava aikataulu:
n. 10.30 Lähtö autokyydeittäin, yksi kyyti Helsingin ydinkeskustasta
12.00 Opastettu kierros sotamuseolla, os. Jägerhornintie 30
13.20 Siirtyminen Lohjan keskustaan
13.30 Lounas Lohjalla
14.30 Siirtyminen Tytyrin kaivosalueelle
Kahvi ennen tai jälkeen kaivoskierrosta
14.45 Opastettu kaivoskierros
16.00 Lähtö paluumatkalle

 

Museossa on esillä mm. kuvaus Mannerheim-ristin ritari, ltn Lauri Nissisen viimeisestä lennosta kesäkuussa 1944 ja lottakanttiini.

 

Oheiskohteeksi suunniteltu Tytyrin elämyskaivosta (os. Kuilukatu 42), joka on yli sata vuotta vanha toiminnassa oleva kalkkikivikaivos, joka toimii n. sadan metrin syvyydessä. Kierrokselle osallistumattomat voivat odottaa vierastuvan kahvilassa.

 

Hinnat: Museon pääsylippu 10,00 € (sis. opastuksen). Kaivoksen pääsylippu 13,05 € + opastus ryhmän koosta riippuen.

 

Matkat toteutetaan yhteiskyydein. Retki on omakustanteinen, mukaan lukien matkan kustannukset.

 

Ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä sihteerille osoitteeseen jmlaurio @ gmail.com tai 050 462 1274. Ilmoita voitko toimia kuljettajana ja montako mahtuu kyytiisi.

 

KERHOILLAT. Ti 9.4. klo 18 Esitelmä: ajankohtaista Finnairilta, viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist.

 

Esitelmissä noudatamme Chatham House -sääntöä ja mahdollista puhujan tarkentavaa ohjeistusta. Osoite: Helsingin Suomalainen Klubi, Kansakoulunkuja 3A, 5. krs.

 

AMMUNTA. Ammuntavuorot jatkuvat parillisen viikon torstaisin klo 13–15 eli vielä 4.4, 18.4. ja 2.5. Yhteyshenkilö: Markku Porkka.

 

Syyskausi alkaa perinteisesti haulikkokisalla ke 14.8. klo 13.30 Hyvinkään Ammuntakeskuksessa, Ridasjärvellä. Varaa aika jo nyt! Kutsu lähetetään toukokuussa.

 

JÄSENASIAT. Ilmailukerhon verkkosivuilla mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista. Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla, ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle jmlaurio @ gmail.com tai 050 462 1274. Oletko muuttanut tai vaihtanut sähköpostiosoitettasi? Ilmoitathan uudet tiedot RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.

 

Hyvää kesäkautta kaikille kerhon jäsenille!

 

Hallitus

 

Puheenjohtaja: Eero Haarla, eero.haarla @ proconsilium.com

Ilmatorjuntakerho

 

Helsingin Reserviupseerien Ilmatorjuntakerho ry
www.itkerho.net

 

Ilmatorjuntakerholla on seuraavia tapahtumia kevään aikana:

 

9.4. klo 18 Ilmatorjuntamuseon kuukausiesitelmä: Ev evp Ari Rautala & tietokirjailija Antero Uitto: Epäpyhä liitto. Kuvaus Saksan ja Neuvostoliiton välisestä sotilaallisesta, poliittisesta ja taloudellisesta yhteistyötä I MS:n ja 22.6.1941 (Barbarossa) välisenä aikana

 

11.4. klo 18 pidetään Ilmatorjuntakerhon sääntömääräinen kevätkokous Töölöntorinkatu 2 auditoriossa.

 

2.5 klo 14 ilmatorjunnan tilannekatsaus ajankohtaisista aiheista ja HELITR:n kalustoesittely pääkaupunkiseudun harjoituksen yhteydessä. Ilmoittautuminen MPK:n koulutusportaalin kautta osoitteessa https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Default.aspx?tabid=1054&id=182688#9149b279

 

7.5. klo 18 Ilmatorjuntamuseon kuukausiesitelmä: Ev evp Ahti Lappi: Miten torjutaan erilaisia drooneja? Esitelmässä käsitellään lennokkien viimeisintä kehitystä ja käyttöä Ukrainan sodan kokemusten perusteella.

 

18.5. Kansainvälinen museopäivä: Ilmainen sisäänpääsy It-museolle.

 

19.5. Ilmatorjuntayhdistys järjestää Ilmapuolustusharjoitukseen tutustumisretken Lohtajalle. Lisätietoja myöhemmin ilmatorjunta.fi

 

22.5. klo 18.00–19.30: Ilmatorjuntamuseon esitelmä Insinöörieversti Jyri Kosola, Puolustusvoimien tutkimusjohtaja: Tulevaisuuden sota koneiden kanssa.

 

It-kerho on ottanut käyttöön myös Ilmatorjunnan WhatsApp -yhteisön jäsenistön aselajihenkisen vuorovaikutuksen ja yhteisöllisyyden kasvattamiseksi.

 

Yhteisöön voi liittyä oheisen linkin kautta https://chat.whatsapp.com/JLUZyby3y4L4o7uB8ZWuafm

 

Muista liittyä myös yhteisön alta löytyviin ryhmiin oman mielenkiintosi mukaan. Voit ehdottaa myös uusien ryhmien perustamista. Kerhon ratavuoro jatkuu parillisina keskiviikkoina Töölön ampumaradalla. Pysy mukana kerhon toiminnassa seuraamalla päivityksiä tapahtumista kerhon sivuilla osoitteessa itkerho.net.

 

Puheenjohtaja: Tomi Lavonen, puheenjohtaja @ itkerho.fi

Jääkärikerho

 

Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho ry
www.rul.fi/jaakarikerho

 

Jääkärikerhon toiminta keväällä: Seuraava KERHO/SAUNAILTA Santahaminassa tiistaina 7.5 klo 17–19.00 ja siitä eteenpäin samaan aikaan joka kuukauden ensimmäisenä tiistaina, sekä AMPUMAVUORO pistoolilla Töölön radalla tiistaina 14.5 klo 16.30–18.30 ja siitä eteenpäin samaan aikaan joka kuukauden toisena tiistaina.

 

JÄÄKÄRIKERHON VUOSIJUHLA järjestetään jälleen Suomalaisella Klubilla Kansakoulukuja 3. perjantaina 12.4 klo 18.30. Pukukoodina tumma puku ja mahdolliset kunniamerkit. Ohjelmassa on vähintäänkin Jääkärihenkistä seurustelua ja maukas illallinen hyvässä seurassa Klubin arvokkaassa ympäristössä!

 

Klubin illallismenu á 59 euroa per ruokailija:

 

Sokerisuolattua siikaa, siianmätiä ja tilliemulsio
***
Vasikanseläkettä, Cafe de Paris-kastiketta ja Pommes Anna
***
Maitosuklaamoussea, tuorejuusto-kirsikkasorbettia ja pistaasikakkua

 

Juhla on luonnollisesti avec -tilaisuus, joten puolisot tervetuloa!

 

Ilmoittautumiset puheenjohtajalle 7.4. mennessä.

 

Kesäkuun kerhoillan 4.6. yhteydessä järjestetään YRJÖN PYTYN sotilaspistooliammuntakilpailun ensimmäinen osa Santahaminan pistooliradalla. Syyskuun Kerho/Saunaillan yhteydessä järjestetään kilpailun toinen osa. Asiasta lisätietoa kevään aikana jäsenkirjeessä. Töölön radan ampumavuorot ovat erinomaista harjoittelua kilpailua varten!

 

AMPUMAVUOROIHIN osallistuminen Töölön radalla on helppoa: Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus (esim. RUL Plus -jäsenyys), josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta ampumaupseerille jorma.nisula @ kolumbus.fi, puh. 0400 453 709.

 

KERHO-/SAUNAILLAT järjestetään tutustumisen arvoisessa paikassa, merellisellä Santahaminan Kiltasaunalla, noin 900 m Leipuriniementietä itään. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla ja kertomalla että nimesi on Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerhon vieraslistalla, pääset sisään. Epäselvyyksissä tai jos tarvitset lisäohjeita tai vaikka kyytiä, ota yhteyttä puheenjohtajaan. Mukaan kannattaa ottaa omat saunajuomat, makkarat ja eväät sekä pyyhe.

 

Kerholla on nyt saatavilla tyylikkäitä pinssejä, jossa on Jääkärikerhon logo. Pinssejä voi tilata varapuheenjohtajalta harri.koponen @ gmail.com hintaan 15 €+postitus. Niitä on saatavilla myös kerhon tilaisuuksissa.

 

Kerho on hankkinut myös testierän ryhdikkäitä t-paitoja logopainatuksella värillä khaki/oliivi. Erä osoittautui laadultaan hyväksi, joten paitoja on nyt tilattavissa hintaan 20 €/kpl kokoa S-XXL. Tilauksen voi laittaa vetämään varapuheenjohtajalle kuten yllä.

 

Kerhon toiminnasta jaetaan tietoa säännöllisesti jäsenkirjeessä, joka jaetaan sähköpostitse. Huom. Kannattaa varmistaa, että sähköpostisi on ajan tasalla. Mikäli olet Jääkärikerhon jäsen, mutta et ole saanut jäsenkirjettä, ota yhteyttä puheenjohtajaan pasi.rintamaa @ posti.com

 

MPK Etelä-Suomen maanpuolustuspiirin kurssit. Jääkärikerho kannustaa jäseniään kouluttautumaan maanpuolustustaitoja ja -tahtoa edistävillä erinomaisilla MPK:n kursseilla. Tutustupa ajankohtaiseen tietoon kursseista ja niille ilmoittautumisesta: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri?unit_id=72.

 

Aurinkoista kevättä!

 

Puheenjohtaja: Pasi Rintamaa, pasi.rintamaa @ posti.com

Pioneeriosasto

 

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto r.y.
www.rul.fi/pioneeriosasto

 

RUL AKTIIVISUUSPALKINTO. Pioneeriosasto on saanut Suomen Reserviupseeriliitolta 300 € palkkion aktiivisesta toiminnasta vuonna 2023. Sijoituimme suurten yhdistysten ns. A-sarjassa (yli 250 jäsentä) toimintapisteissä kuudenneksi. Hallitus kiittää jäseniään aktiivisesta toimintaan osallistumisesta.

 

RATAVUOROT 2024. Pioneeriosaston ratavuorot Töölössä jatkuvat vuonna 2024 keskiviikkoisin 17.4., 15.5., ja 12.6. klo 19-21:30. Ratavuorolla voi ampua omilla pistooleilla tai pistoolikarbiineilla, tai hyödyntää Pioneeriosaston kalustoa. Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/ 9 mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on tarvittavat välineet ja kouluttaja.

 

Et tarvitse aiempaa kokemusta, joten tule tutustumaan yksin tai kaverin kanssa. Suosittelemme pitämään ampumapäiväkirjaa ja ampumaupseeri opastaa mielellään myös oman aseen hankinnan lupaprosessissa.

 

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille maanantai-iltaan mennessä ampumaupseerille sampo.j.remes @ gmail.com.

 

SRA-VUOROT 2024. SRA vuorot Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston kanssa yhteisellä vuorolla jatkuvat 6.4. ja 4.5. klo 12-14:30. Vuorolle saa osallistua, kun on suorittanut SRA teoriakokeen ja on vakuutusturva voimassa. Lainavälineitä on käytettävissä, ilmoita lainaustarpeista samalla kun ilmoittaudut. Suosittelemme liittymään ammunta Signal-ryhmään. Ilmoittautuminen forms lomakkeella, jonka linkki jaetaan Pioneeriosaston Facebook-ryhmässä ja ammunnan Signal-ryhmässä ennen vuoroa. Myös suoraan ampumaupseerin kautta voi ilmoittaa osallistumisesta.

 

STADIN JOTOS 2024. Stadin jotos 2024-sotilastaitokilpailu järjestetään Helsingin reservipiirien toimesta lauantaina 10.8.2024 alkaen klo 8.00 Santahaminasta. Katso www.stadinjotos.fi, jossa perustietoa sekä juttuja viime tuoden tapahtumasta. Partion koko on kolme henkilöä. Pioneeriosasto kasaa jäsenistään joukkueen eli voit ilmoittautua yksinkin, lisätiedot robert.skog @ hotmail.fi. Ilmoittaudu mukaan tähän erinomaiseen tapahtumaan 21.4. mennessä samaan meiliin.

 

SIGNAL PIKAVIESTIRYHMÄT. Pioneeriosastolla on käytössään kaksi Signal-pikaviestiryhmää jäsentiedottamiseen, aiheina Ammunta ja Koulutus. Jos haluat liittyä jompaankumpaan ryhmään, ole yhteydessä osaston sihteeriin (antti.j.korhonen @ gmail.com). Ryhmien tarkoituksena on viestiä ja keskustella ryhmien aiheiden mukaisista aiheista ja näin mahdollistaa reaaliaikaisempi kommunikointi.

 

YHTEYSTIEDOT. Sihteeri, tiedotusupseeri ltn Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen @ gmail.com

 

Puheenjohtaja: Juha Vatanen, puheenjohtaja @ pioneeriosasto.org

Meriupseerit

 

Helsingin Reservimeriupseerit r.y.
www.rul.fi/hrmu

 

Hyvää kevään alkua! Yhdistyksen toiminta on tavoittanut yhä useamman merihenkisestä toiminnasta kiinnostuneen reserviläisen. Jäsenmäärä kasvoi viime vuonna jälleen selvästi – toivotamme kaikki uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi, nähdään tapahtumissa! Seuraathan sähköpostiasi!

 

Yhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous järjestetään tiistaina 16.4.2024 klo 18.00 Suojeluskuntatalon auditoriossa, os. Töölöntorinkatu 2. Myös etäosallistuminen on mahdollista. Kevätkokouksen ilmoittautumisohjeet ja kokousmateriaali toimitetaan myöhemmin jäsenkirjeellä. Merkitse kalenteriisi myös syyskokouksen ajankohta, tiistai 19.11.2024 klo 18.00. Erityisesti uusia jäseniämme ja jäsenyydestä kiinnostuneita varten järjestämme tutustumisillan kevätkokouksen jälkeen 16.4.2023 klo 19 alkaen.

 

Tilaisuus järjestetään samassa paikassa, Suojeluskuntatalossa Töölössä. Tutustumisilta tarjoaa erinomaisen tilaisuuden paitsi tutustua yhdistyksen aktiiveihin ja kanssajäseniin, myös kuulla vapaaehtoisen meripuolustuksen harrastusmahdollisuuksista ja saada vinkkejä mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Ilmoittautumisohjeet tulevat sähköpostitse!

 

Viikoittaisen toiminnan osalta meritoiminta käynnistyy keväällä jälleen linnakevene Lavansaaren vesillelaskun ja viikkoajojen alkamisen myötä. Sininen Reservi ry:n yhteysupseeriviirikkö tiedottaa jäseniään mahdollisista yhteysupseerikomennuksista viirikön sähköpostilistan välityksellä. Meritoiminnasta tai yhteysupseeritehtävistä kiinnostuneita kehotamme ottamaan yhteyttä verkkosivujemme hrmu.fi kautta. Meritoiminnan osalta voit viestiä myös sähköpostitse osoitteella meritoiminta @ hrmu.fi.

 

Yhdistyksemme ampumavuorot jatkuvat Töölössä parittomien viikkojen lauantaisin klo 12.00–14.30. Muista olla yhteydessä ampumaupseereihin (ammunta @ hrmu.fi) vähintään kahta päivää ennen vuoroa saadaksesi tarkemmat ohjeet ja pysyäksesi perillä mahdollisista muutoksista. Yhdistyksen aseet, varusteet ja patruunat ovat jäsentemme vapaassa käytössä lauantaivuoroilla. Muista myös Sinisen Reservin ampumapäivät (kevätkaudella vielä 11.5.) ja MPK:n ampumatapahtumat – näistä lisätietoa löydät mm. MPK:n Koulutuskalenterista.

 

Syyskokouksen valitsema vuoden 2024 hallitus on kokoontunut ja suunnitellut tulevan vuoden toimintaa. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Jere Kaiku ja varapuheenjohtajaksi Marko Vuorinen, joka toimii myös meritoiminnan johtajana. Hallituksessa nuorisoupseerina ja jäsenvastaavana toimii Henri Eskelinen, ampumaupseereina Ville Haapalinna, Aku Kaikkonen ja Harri Pakarinen, sihteerinä Ville Haapalinna, yhteysupseeritoiminnan johtajana Henri Havulinna, liikunta- ja lippu-upseerina Petri Lehikoinen, talousupseerina Lasse Mäki, perinneupseereina Pekka Niemi ja Yrjö-Pekka Rautalahti, viestintä- ja liikuntaupseerina Aki Reinimäki sekä hallituksen jäsenenä Petri Vänskä.

 

Hallitus toivottaa hyvää purjehduskauden odotusta!

 

Puheenjohtaja: Jere Kaiku, puheenjohtaja @ hrmu.fi

Rt-kerho Johtorengas

 

Rt-kerho Johtorengas ry
www.rul.fi/rannikkotykisto

 

Puheenjohtaja: Juha Nora, juha.nora @ gmail.com

Viestiosasto

 

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto r.y.
www.viestiosasto.net

 

VIESTIOSASTON KEVÄTKOKOUS. Viestiosaston kevätkokous pidetään maanantaina 29.4.2024 klo 16.30. Paikkana on Suojeluskuntatalon auditorio (Töölöntorinkatu 2 B, Helsinki). Tarkemmat tiedot kokouksesta jäsenkirjeessä ja kotisivuilla myöhemmin.

 

LIIKUNTA. Resul Four Day March 9.-12.5.2024. Reserviläisurheiluliitto järjestää jo viidettä kertaa suositun etämarssitapahtuman, johon voi osallistua marssimalla neljän päivän aikana vähintään kymmenen kilometriä. Viestiosasto järjestää kaikille HRUP:n kerhoille avoimen yhteismarssin helatorstaina 9.5.2024. Marssireittivaihtoehdot ovat noin 10 ja 20 km. Katso erillinen marssikäsky toisaalla tässä verkkolehdessä.

 

Viestiosaston oma liikuntakilpailu 2024 on jälleen tulossa. Kilpailuaika ja säännöt kerrotaan jäsenkirjeessä ja kotisivuilla.

 

Kesäyön marssien 2024 päivämäärät ja ensimmäiset reittikartatkin on jo julkistettu:
– Pori (Noormarkku) ja Jyväskylä 18.5.2024
– Liperi ja Mikkeli 25.5.2024
– Rovaniemi, Tampere ja Tuusula 8.6.2024
– Raasepori ja Vaasa10.8.2024
– Oulu 17.8.2024
Ilmoittautumiset MPK:n koulutuskalenterin kautta.

 

Stadin jotos 2024-kilpailu järjestetään Helsingin reservipiirien toimesta 10.8.2024 alkaen klo 8.00 Santahaminasta. Yhdistysten kilpailupartioiden ilmoittautumiset viimeistään 30.4.2024 osoitteessa www.stadinjotos.fi. Kilpailuun voidaan ottaa 20 partiota. Partion koko on kolme henkilöä. Vain yksi partio/yhdistys. Kaikki partion jäsenet ilmoittautuvat lisäksi henkilökohtaisesti MPK:n Stadin jotos 2024-kurssille. Ohjeet MPK-ilmoittautumisesta toimitetaan partion yhteyshenkilölle sähköpostitse myöhemmin. Mahdolliset kysymykset pyydetään osoittamaan jotoksen johtaja Pekka Sillanpäälle, pekka.sillanpaa @ hrup.fi, puh. 050 332 1991.

 

Maaottelumarssi on tulossa jälleen syyskuussa. Syyskuun aikana kerätään mahdollisimman paljon vähintään 10 km:n suorituksia. Seuraa Viestiosaston ilmoittelua.

 

AMPUMINEN. Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa kokeilla ja harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Ampumavuoroja järjestetään parittomien viikkojen tiistaisin klo 19.00–21.30 Töölön ampumaradalla. Vuoroille voivat osallistua kaikki Viestiosaston jäsenet taitotasoon katsomatta. Ampumaupseerimme opastavat niin ensikertalaisia kuin kokeneempia ampujia tarpeen mukaan. Ilmoittautuminen joko netissä tai poikkeustilanteissa sähköpostitse ampumaupseeri2 @ viestiosasto.net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873 (ilmoita nimesi, sposti, puhelinnumero ja tarvitsetko laina-aseen). Seuraava ampumavuoro on tiistaina 9.4.2024.

 

SRA-ammunnat. Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston seuraavat SRA-ammunnat järjestetään lauantaina 6.4. klo 12–14.30. Ilmoittautuminen 5.4. klo 18 mennessä. Katso ohjeet Viestiosaston kotisivuilta. Kevään viimeinen SRA-vuoro on lauantaina 4.5. klo 12.00–14.30 – kannattaa laittaa vuoro kalenteriin jo nyt! Kerromme lähitulevaisuudessa lisää kesän ja ensi syksyn vuoroista. Ilmoittautumisohjeet lähetetään lähempänä vuoroa.

 

Tulossa on myös jälleen Reserviläisliiton ”Tulta toukokuussa” eli toukokuun aikana kerätään ampumissuorituksia. Yksi 10 laukauksen sarja merkitsee yhtä suorituspistettä. Nyt myös ilma-aseet hyväksytään mukaan. Sähköinen ilmoituslomake tulee Reserviläisliiton nettisivuille. Kaikki mukaan keräämään suorituksilla, jos ei nyt aivan kultaa mutta ainakin kunniaa Viestiosastolle! Viestiosaston toukokuun ampumavuoroja kannattaa hyödyntää ja kymmenen laukausta ei liipaisinsormea kovin rasita.

 

VIESTIKOULUTUS JA KURSSIT. Kannattaa seurata MPK:n sivuja ja katsoa koulutuskalenterista itseään kiinnostavia kursseja: www.mpk.fi. Muistathan, että kerhomme voi sponsoroida osallistumismaksua! Tee anomus hallitukselle (hallitus @ viestiosasto.net). Huomaa, että useimmille MPK:n kursseille on kahden viikon ennakkoilmoittautumisaika.

 

VIESTIOSASTON PERINNETIEDON KERÄYS 75-VUOTISJUHLAA VARTEN JATKUU. Pyydämme jäseniä etsimään kuvia ja kirjallista materiaalia Viestiosastosta menneiltä vuosilta. Varsinkin vuodesta 1990 lähtien nykypäivään. Materiaalia kaivataan 23.9. 2024 pidettävään Viestiosaston 75-vuotisjuhlaan sekä historiikin käyttöön. Yhteydenotot: perinneupseeri @ viestiosasto.net.

 

TIEDOTUS. Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Signal-ryhmän kautta. Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”.

 

Puheenjohtaja: Antti Kuisma, puheenjohtaja @ viestiosasto.net

Rautateiden Reserviupseerit

 

Rautateiden Reserviupseerit ry
www.rul.fi/vrhki

 

Puheenjohtaja: Oiva Peltokoski, oiva.peltokoski @ kolumbus.fi

Lääkintäupseerit

 

Reservin lääkintäupseerit ry
www.reservinlaakintaupseerit.fi

 

Puheenjohtaja: Mikko Myllylä, puheenjohtaja @ reservinlaakintaupseerit.fi

Helsingin Seudun Reserviläispiiri

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry
helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi

 

Helsingin Reserviläiset ry:n kevätkokous pidetään tiistaina 23.4.2024 klo 18.00 osoitteessa Döbelninkatu 2, Helsinki. Tervetuloa! Lisätiedot puheenjohtajalta tai sihteeriltä.

 

YLEISOHJEET YHDISTYKSEN RATAVUOROILLE JA AMPUMATAPAHTUMIIN TULEVILLE: Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva), Reserviläisliiton jäsenkortti sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Omilla aseilla ampuvilla tulee olla aseluvat mukana. Patruunamyynti vain yhdistyksen laina-aseilla ampuville. Ratamaksut maksetaan mielellään MobilePay:llä suoraan yhdistykselle tai vaihtoehtoisesti käteisellä valvojalle.

 

MAANANTAIN RATAVUOROT TÖÖLÖN SISÄRADALLA klo 19.00–21.00: 8.4. 6.5. 3.6. 1.7. 29.7. 26.8. 23.9. 21.10. 18.11. ja 16.12. Vuorolle kokoontuminen klo 18.55. Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti. Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti, p. 050 385 1313.

 

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti @ lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti vuoroa edeltävänä päivänä alkaen klo 14.00. Mainitse laina-aseen (.22 Ruger) tarpeesta kun ilmoittaudut. Laina-ase ampujia otetaan max. 4 henkilöä vuorolle. Muista omat kuulo- ja näkösuojaimet mukaan.

 

RUUTISAVUN RATAVUOROT MAANANTAISIN klo 17.00–19.00. Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa. Vuoroja on varattuina seuraavasti: 29.4. 27.5. 24.6. 19.8. 30.9. 28.10. ja 25.11.

 

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ratavuoro @ gmail.com. Käyntimaksun 20 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Lisämaksusta yhdistyksen laina-ase + 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita 15 €. Radalla saa ampua käsiasekaliiberisilla aseilla (kts. tarkemmin radan ohjeet https://ruutisavu.fi/). Mainitse laina-aseen tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

 

KLONDYKEN RATAVUOROT KESKIVIIKKOISIN klo 18.00–21.00. Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja SRA-harjoituksia ja pistooli/karbiini-perusammuntoja (TA) Klondyke-talon tiloissa Keravalla osoitteessa Kumitehtaankatu 5, E-rappu. Vuoroja on varattuina seuraavasti: 10.4. (SRA), 24.4. (TA pistooli/karbiini), 8.5. (SRA, karbiiniteema), 22.5. (SRA), 5.6. (TA pistooli/karbiini) ja 19.6. (SRA) Syyskauden vuorot ilmoitetaan myöhemmin keväällä.

 

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset: Pistooli/karbiinivuoroille vuoroa edeltävänä sunnuntaina alkaen klo 14.00. SRA-vuoroille ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ilkka.rinne-rahkola @ pp.inet.fi.

 

Käyntimaksun 20 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Lisämaksusta yhdistyksen laina-ase + 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita 15 €.

 

Radalla saa ampua käsiasekaliiberisilla aseilla (pistooli/revolveri/karbiini). Mainitse laina-aseen tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4.

 

SRA-AMPUJAKURSSI. Helsingin Reserviläiset ry järjestää jäsenilleen SRA-ampujankurssin su 28.4.2024 alkaen klo 10.00. Lisätietoa nettisivullamme.

 

KIVÄÄRIPÄIVÄ 28.9. Perinteinen Helsingin Reserviläiset ry kivääripäivä 28.9.2024 Lopella, tapahtuma vain HELRES ry jäsenille. Lisätietoa tulossa nettisivullemme ja ilmoittautumiset alkaen 1.9.

 

LOPEN AMPUMATAPAHTUMAT:
ti 16.4. klo 17.00–21.00 150 m (kivääriammunta) ja M4 (SRA)
ti 14.5. klo 17.00–21.00 150 m (kivääriammunta) ja M4 (pistooli)
ti 11.6. klo 17.00–21.00 150 m (kivääriammunta) ja M4 (SRA)
ti 2.7. klo 17.00–21.00 100 m (kivääriammunta) ja M4 (pistooli)
ti 20.8. klo 17.00–21.00 150 m (kivääriammunta) ja M4 (SRA)
ti 3.9. klo 17.00–21.00 150 m (kivääriammunta) ja M4 (SRA)

 

Ilmoittautumisaika alkaa 1kk ennen tapahtumaa, ilmoittautumiset sähköpostilla juhani72 @ protonmail.com Ratamaksu on 20 €/henkilö, maksetaan radalla käteisellä tai MobilePay:llä. Laina-aseampujia mahtuu mukaan 4–6 henkilöä. Patruunat ainoastaan laina-aseella ampujille, 9×19/50kpl/15 € ja 7,62×39/50kpl/30 € ja .223/50kpl/30 €. Lisätietoja em. sähköpostiosoitteesta.

 

Lisää Lopen ampumatapahtumista ilmoitamme nettisivullamme https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

 

HIHAMERKKI. Yhdistyksen hihamerkin (Velcro -pohjalla) voi hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä. Varaa tasaraha 5 euroa.

 

FACEBOOK. Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja helsinki @ helresp.fi.

 

YHTEYSTIEDOT AJAN TASALLE: Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada yhdistyksen tiedotteita sekä ilmoituksia ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres @ gmail.com tai helsinki @ helresp.fi.

 

Puheenjohtaja: Juhani Kuusisto, helsinki @ helresp.fi

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare rf
www.reservilaisliitto.fi/hsru

 

Skytte i Luolan udda veckors torsdagar kl. 16-19. Följande skytten är 11.4, 25.4 och 23.5. Anmälningar till Axi Holmström, axi @ hsrk.fi.

 

Skytte i Klondyke huset, Kervo 27.4. Anmälningar till svenska @ helresp.fi

 

Ordförande: Markus Liesalho, svenska @ helresp.fi

Pohjois-Helsinki

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit ry
pohjois-helsingin-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Herkko Korhonen, herkko.korhonen @ welho.com

Itä-Helsinki

Itä-Helsingin Reserviläiset ry
ita-helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Aatos Ahlsten, itahelsinki @ helresp.fi

Espoo

Espoon Reserviläiset ry
www.esres.fi

 

Yhdistyksemme sääntömääräinen kevätkokous tiistaina 23.4.2024 alkaen klo 18. Käsitellään sääntömääräiset asiat, kuten viime vuoden toimintakertomus sekä tase & tuloslaskelma. Kokouspaikka: Kivimiehentie 1 auditorio (Otaniemi). Kokoukseen voi osallistua myös etänä Teams:in välityksellä. Ilmoittautumiset nimenhuuto.com:in sivulla tai sähköpostitse info @ esres.fi.

 

Varatkaa jo kalenteriin – Padasjoen kesäpäivät 19. – 21.7.2024.

 

Kansallinen veteraanipäivä LA 27.4. – tiedot päivän tapahtumista verkkosivuillamme.

 

Lapiokeräys Ukrainaan. Espoon Reserviläiset ja Vihdin Maanpuolustusnaiset järjestävät lapiokeräyksen Ukrainan hyväksi. Kaksi erää lapioita on jo toimitettu Ukrainaan ja lisää on pyydetty.

 

Osallistu keräykseen ostamalla uusi tai lahjoittamalla vanha ehjä lapiosi heille. Tarvetta on kenttä-, betoni-, pisto- ja muille metallisille lapioille. Tarkemmat ohjeet verkkosivujemme (www.esres.fi) Uutiset-sivulla.

 

Yhdistyksemme vuorot ovat Töölön sisäampumaradalla parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17 alkaen ja Omegan sisäampumaradan parillisten viikkojen torstaisin alkaen klo 18. Lopen ampumavuoromme palaavat talvitauolta huhtikuun lopulla. Vuorot tulevat nimenhuuto.com:in sivullemme, jonka kautta niihin ilmoittaudutaan. Huom. Mikäli olet varannut paikan vuorolla, mutta et pysty osallistumaan, vapauta paikkasi muiden käyttöön nimenhuuto.com:issa ja ilmoita kommentoi-toiminnolla vapautuneesta paikasta.

 

Maanantaimarssit: Lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21 @ gmail.com

 

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset verkkosivujemme www.esres.fi toimintakalenterista ja Uutiset-sivulta.

 

Puheenjohtaja: Hannu Kerovuo, hannu.kerovuo @ esres.fi

Vantaa

Vantaan Reserviläiset ry
www.vantaanreservilaiset.fi

 

Yhdistyksen ampumavuorot ovat nähtävillä nimenhuuto.com -sivustolla, jossa vuorolle myös ilmoittaudutaan. Patruunoita myydään radalla yhdistyksen laina-aseilla ampuville. Rata- ja patruunamaksut suoritetaan valvojalle paikan päällä MobilePay:llä. Sarjakortit on mahdollista ostaa myös Epassilla. Ratavuoroilla on oltava mukana voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Ampumaharrastuksen Toimintaturva), Reserviläisliiton jäsenkortti sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Muista ottaa myös ampumapäiväkirja mukaan radalle.

 

Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous järjestetään 17.4. klo 18.00 Klondyke-talon amfiteatterissa (os. Kumitehtaankatu 5, Kerava – käynti pääovesta). Huomioithan, että aiemmin Nimenhuutoon merkitty päivämäärä on vaihtunut (vanha päivämäärä oli 3.4.). Tervetuloa!

 

Muista yhdistyksen ajankohtaisia uutisia ja tiedotusasioita on luettavissa kotisivuilta Tiedotus -osiosta. Uutisia julkaistaan myös somessa Facebookissa ja Instagramissa sekä Signalin Tiedotteet ja Infot -ryhmässä.

 

Puheenjohtaja: Antti Kettunen, antti.kettunen @ vantaanreservilaiset.fi

Länsi-Vantaa

 

Länsi-Vantaan Reservinaliupseerit r.y.
lansi-vantaan-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Olli Savolainen, lansivantaa @ helresp.fi

EAPAK

EAPAK ry
eapak.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Antti Karkkolainen, eapakry @ gmail.com

Ilmailuosasto

Helsingin Reservin Ilmailuosasto ry
helsingin-reservin-ilmailuosasto.reservilaisliitto.fi

 

KEVÄÄN JA ALKUKESÄN TAPAHTUMAT. Ti 9.4. klo 18 Esitelmä: ajankohtaista Finnairilta, viestintäjohtaja Päivyt Tallqvist

 

Jäsenillat ja esitelmät pidetään Helsingin Suomalaisella Klubilla Helsingin Kampissa osoitteessa Kansakoulunkuja 3A. Kerhoilta alkaa mahdollisuudella ruokailuun klo 18. Noudatamme Klubin pukukoodia, miehillä pikkutakki, kauluspaita, siistit housut ja kengät, mutta ei lenkkitossut.

 

KEVÄTRETKI. Ilmailukerhon ja -osaston vuosittainen kevätretki tehdään tänä vuonna Lohjalle. Ajankohta: ke 12.6.2024.

 

Alustava aikataulu:
n. 10.30 Lähtö autokyydeittäin, yksi kyyti Helsingin ydinkeskustasta
12.00 Opastettu kierros sotamuseolla, os. Jägerhornintie 30
13.20 Siirtyminen Lohjan keskustaan
13.30 Lounas Lohjalla
14.30 Siirtyminen Tytyrin kaivosalueelle
Kahvi ennen tai jälkeen kaivoskierrosta
14.45 Opastettu kaivoskierros
16.00 Lähtö paluumatkalle

 

Museossa on esillä mm. kuvaus Mannerheim-ristin ritari, ltn Lauri Nissisen viimeisestä lennosta kesäkuussa 1944 ja lottakanttiini.

 

Oheiskohteeksi suunniteltu Tytyrin elämyskaivosta (os. Kuilukatu 42), joka on yli sata vuotta vanha toiminnassa oleva kalkkikivikaivos, joka toimii n. sadan metrin syvyydessä. Kierrokselle osallistumattomat voivat odottaa vierastuvan kahvilassa.

 

Hinnat: Museon pääsylippu 10,00 € (sis. opastuksen). Kaivoksen pääsylippu 13,05 € + opastus ryhmän koosta riippuen.

 

Matkat toteutetaan yhteiskyydein. Retki on omakustanteinen, mukaan lukien matkan kustannukset.

 

Ilmoittautumiset toukokuun loppuun mennessä kerhon sihteerille osoitteeseen jmlaurio @ gmail.com tai 050 462 1274. Ilmoita voitko toimia kuljettajana ja montako mahtuu kyytiisi.

 

JÄSENASIAT. Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla, ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille helander.jari @ gmail.com

 

Oletko muuttanut tai vaihtanut sähköpostiosoitettasi? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

 

Puheenjohtaja: Jaakko Larkka, ilmailu @ helresp.fi

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus ry
kokonaismaanpuolustus.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Timo Soininen, kokonaismaanpuolustus @ protonmail.com

Merireserviläiset

Merireserviläiset ry
merireservilaiset.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Mika Kuutti, merireservilaiset @ helresp.fi

Tarkka-ampujakilta

Tarkka-ampujakilta ry
www.takilta.fi

 

Puheenjohtaja: Mauri Österholm, puheenjohtaja @ takilta.fi

Tietoliikennereserviläisten Kilta

Tietoliikennereserviläisten Kilta ry
tietoliikennereservilaisten-kilta.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Marko Vuorio, mainio2 @ hotmail.com

Vääpelikilta

Vääpelikilta ry
www.vaapelikilta.fi

 

Puheenjohtaja: Hannu Taskinen, hannu.taskinen50 @ gmail.com

OP:n Reserviläiset

OPn Reserviläiset ry
opn-reservilaiset.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Lasse H. Koskela, koskela.lasse.h @ gmail.com

S-Ryhmän Reserviläiset

S-Ryhmän Reserviläiset ry
s-ryhman-reservilaiset.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Ari Karvonen, ari.karvonen @ sok.fi

Ammattilaisten Reserviläis- ja Maanpuolustusyhdistys

Ammattilaisten Reserviläis- ja Maanpuolustusyhdistys ry

 

Sähköposti: armyry2021 @ gmail.com

Helsingin Yawara

 

Helsingin Yawara r.y.
www.helsinginyawara.fi

 

Puheenjohtaja: Kai Ahotupa, kai.ahotupa @ lexactio.fi

Muut yhdistykset

Stadin Sissit

Helsingin Sissikerho ry
Helsingin Sissiosasto ry
www.stadinsissit.fi

 

Yhdistyksen verkkosivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

 

AMPUMATOIMINTAA. Ampumavuorot Töölön radalla pyörivät normaalisti, lisäksi vuoden mittaan järjestetään ampumapäiviä Lopella sekä Santahaminassa. Edellä mainittujen lisäksi uudet ampumavuorot Keravan Klondykessa parittomien viikkojen torstaina klo 18–20. Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys ammunta @ stadinsissit.fi. Ikisissien ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen christer.mikkonen @ elisanet.fi.

 

SALITOIMINTAA. Töölön harjoitussalilla salitoiminta jatkuu normaali vuorojen mukaisesti; maanantaisin ja keskiviikkoisin ohjatut harjoitukset klo 17:30-19:00 sekä vapaat harjoitukset lauantaisin klo 10:00-11:30. Jos haluat mukaan treeneihin, ota yhteys sali @ stadinsissit.fi.

 

MAASTOTOIMINTAA. Maastotoimikuntamme järjestää vuoden mittaan erilaisia tapahtumia ja harjoituksia. Jos haluat mukaan, ota yhteys maasto @ stadinsissit.fi.

 

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN. Sissikerho pj: Henri Nousiainen puheenjohtaja @ stadinsissit.fi; Sissiosasto pj: Kimmo Kaunisvaara puheenjohtaja @ stadinsissit.fi.

 

JÄSENTIETOJEN MUUTOKSET. Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä jasenasiat @ stadinsissit.fi. Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

 

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA. Instagram: @ stadinsissit / Facebook: Stadin Sissit

 

Sissikerhon puheenjohtaja: Henri Nousiainen, puheenjohtaja @ stadinsissit.fi

Sissiosaston puheenjohtaja: Kimmo Kaunisvaara, puheenjohtaja @ stadinsissit.fi

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

Kenttätykistökerho ry
Uudenmaan Tykistökilta ry
www.rul.fi/ktkerho2
uudenmaan-tykistokilta.reservilaisliitto.fi

 

Puheenjohtaja: Pekka Sillanpää, pekka.sillanpaa @ hrup.fi

Autojoukkojen Helsingin Kilta

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry
www.ajhk.fi

 

Puheenjohtaja: Timo Koukkari, toimisto @ ajhk.fi

Helsingin Suojeluskuntapiirin Perinnekilta

Helsingin Suojeluskuntapiirin Perinnekilta ry
www.perinne.fi

 

Sähköposti: info @ perinne.fi

Pioneerikilta

Pääkaupunkiseudun Pioneerikilta ry
mpkl.fi/guild/paakaupunkiseudun-pioneerikilta-ry/

 

Puheenjohtaja: Tommi Laakkonen, tommi.laakkonen @ porvoo.fi

Uudenmaan Viestikilta

Uudenmaan Viestikilta ry
www.uudenmaanviestikilta.fi

 

Puheenjohtaja: Jouni Salmi, jouni.salmi @ uudenmaanviestikilta.fi