Siirry sisältöön

Toimintakalenteri 6/2022

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

Senioriupseerien kerho
https://www.rul.fi/senioriupseerit/

Hyvät Senioriupseeriveljet !

Senioriupseerien kerhon 27.10.2022 järjestetty Syysseminaari ”Globaali voimapolitiikka muutoksessa” keräsi kaikkiaan 128 kuulijaa, joista merkittävä osa kerhomme jäseniä. Kiitos teille aktiivisuudestanne ja tuestanne, joka auttaa ja rohkaisee meitä ensi vuoden seminaarin järjestelyissä.

Muutoin kerhomme syyskauden toiminta kaartuu kohti vuodenvaihdetta seuraavasti:

24.11.2022
Syyskokous Töölön auditoriossa klo 18:00. Kokouksessa esillä sääntöjen määräämät asiat, joiden käsittelyn jälkeen pitää kokousesitelmän professori emeritus Ohto Manninen aiheesta ”Jatkosodan rauhaan tähtäävät salaiset kontaktit”. Toivomme mahdollisimman monen jäsenen osallistuvan tilaisuuteen paikallaolijana, mutta sitä voi seurata myös Teams-sovelluksella. Istuntolinkki lähetetään hyvissä ajoin ennen kokouksen alkua.

7.12.2022
Senioriupseerien kerhon pikkujoulu Katajanokan Kasinolla. Tilaisuudessa esitelmöi Sotilaskotiliiton toiminnanjohtaja Satu Mustajärvi. Tarkemmat tiedot tilaisuuden pitoajasta, ilmoittautumisesta, pysäköinnistä ja muista järjestelyistä ilmoitetaan jäsenistölle lähipäivinä erillisellä sähköpostiviestillä.

Haluamme ystävällisesti vielä muistuttaa, että kerhomme julkaisema artikkelikirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan” on saatavilla kaikkien tapahtumiemme yhteydessä tilaisuuden pitopaikalla käteishintaan 20 €/kpl (tasaraha tai sähköinen maksu) kainaloon annettuna sekä Suomen Reserviupseeriliiton toimiston kautta hintaan 29 €/kpl kotiin kannettuna.

Hyvää syksyn jatkoa toivottaen

Hallitus

Kanta-Helsinki

Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/khru/

Munkkivuori

Munkkivuoren Reserviupseerit ry

Urheilutalon 22-vuorot jatkuvat parittoman viikon perjantaisin klo 18.00 – 19.30. Radalle mahtuu, joten osallistukaapa harjoituksiin ahkerasti. Kerhon 22-vuorot jatkuvat Urheilutalon pistooliradalla parillisen viikon perjantaisin klo. 18:00-19:30. Kokoontuminen ennen vuoron alkua hallin kassalla. Jos sinulle ei ole omaa asetta tai haluat muutenkin ampua kerhon aseella, ota yhteyttä viikkoa ennen vuoroa Risto Koskinen 0452258880 kerhon aseen ja patruunoiden tuomiseksi käyttöösi. Seppälä ulkoratavuorot ovat päättyneet tältä syksyltä, jatkuu ensi vuoden maaliskuussa, ilmoitetaan hyvissä ajoin päivien vahvistuessa

Seppälän radalla ammuttiin perinteisin kuvioin vuoden viimeinen kerta 12.11.22. Tämän jälkeen seuraava vuoro maaliskuussa 2023.

Jos et ole sähköpostilistalla, ilmoita se osoitteeseen mauri.routio@sci.fi.

Itä-Helsingin Reserviupseerit

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/ihru/

Tikkurilan Reserviupseerikerho

Tikkurilan Reserviupseerikerho – Dickursby Reservofficersklubb ry
http://www.tiruk.fi/

Syyskokous 24.11.2022 klo19.00 alkaen ja sen jälkeen reserviupseeri-ilta ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa.
Syyskokouksessa käsitellään sääntöjen 11. pykälän mukaiset asiat eli mm. vahvistetaan vuoden 2023 toimintasuunnitelma, jäsenmaksun suuruus ja talousarvio sekä valitaan yhdistyksen hallitus vuodelle 2023. Kahvitarjoilu!
Kokouksen jälkeen reserviupseeri-ilta ja esitelmän pitää Rolf Karlsson ja aiheena on ”Suojeluskunnat sotilaskouluttajana” Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen.

Ti 6.12. Itsenäisyyspäivänä:
klo 9.00 lipunnosto ja kaupunginjohtajan tervehdys kaupungintalon edessä.
klo 9.20 kukkatervehdys Tikkurilan veteraanipuistossa
klo 10.00 kaksikielinen jumalanpalvelus Pyhän Laurin kirkossa ja n klo 11 seppeltenlasku Pyhän Laurin sankariristille ja välittömästi sen jälkeen Ruskeasannan sankarimuistomerkille.

Vantaan maanpuolustusjärjestöjen Yhteistyötoimikunta YTT, Vantaan kaupungin tukemana, järjestää Vantaan Itsenäisyyspäivän juhlan 6.12.2021 klo 15 Martinlaakson koululla, Martinlaaksonpolku 9, Vantaa. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää kenttärovasti, sotatieteentohtori Janne Aalto. Tumma puku, kunniamerkit. Vapaa pääsy.

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00-21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla.
13.12 on prosenttiammunta. Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh. 050 560 2047.

Itsenäisyyspäivän juhla 6.12.22 klo 15.00 Martinlaakson koulu

Käsiohjelma 2022

Alkumarssi
Puhallinorkesteri Louhi, johtaa Okko Kivikataja
Muistoja Pohjolasta Sam Sihvo (sov. Artturi Rope)

Tervehdyssanat
Mikko Maunuksela, puheenjohtaja Tikkurilan Reserviupseerikerho – Dickursby Reservofficersklubb

Musiikkia
Puhallinorkesteri Louhi, johtaa Okko Kivikataja
Sotilaspoika sarjasta Suita 3 Jukka-Pekka Lehto

Juhlapuhe
Janne Aalto, kenttärovasti, sotatieteen tohtori

Yksinlaulua
Juha Riihimäki, oopperalaulaja
säestys Jussi Miilunpalo, pianisti
Oi muistatko vielä sen virren Oskar Merikanto (san. Eino Leino ja Juha Railio)
Kesäyö kirkkomaalla Toivo Kuula (san. V.A. Koskenniemi)

Nuoren puheenvuoro
Luka Saxelin, Sotungin lukio
Vaskivuoren lukion Kamarikuoro
Tuplakvartetti
Tomas Takolander: Jos mun tuttuni tulisi
San. Kanteletar
Aino Kinnunen: Kiven alla kieltäjäni
San. Kanteletar
Jean Sibelius: Finlandia-hymni
San. V. A. Koskenniemi

Yksinlaulua
Oopperalaulaja Juha Riihimäki, säestys pianisti Jussi Miilunpalo
Elämälle Oskar Merikanto (san. Ernst V. Knape, suom. Jussi Snellman)

Maamme
Orkesteri ja juhlayleisö

Kahvitarjoilu
Vantaan Maanpuolustusnaiset

Tapiolan Reserviupseerit

Tapiolan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/tapiola2/

Töölön Reserviupseerit

Töölön Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/toolo/

Viestiosasto

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto ry
https://www.rul.fi/viestiosasto/

Arvon viestiupseeri, ohessa Helsingin Reserviupseerien Viestiosaston jäsenkirje. Tervetuloa toimintaan mukaan!

1. Kerhon syyskokous 29.11.
2. Avoin esitelmä 29.11.: Reserviupseeri Ralf Sirénin kokemuksia ja oppeja Ukrainan sodasta
3. Viestiosaston illallinen 29.11.
4. Viestikoulutus ja kurssit
5. Ampumakilpailu Pioneeriosastoa vastaan
6. Viestiosaston ampumavuorot 2022
7. SRA-ammunnat 17.12.2022
8. Ammunnan harrastajien jäsenryhmät

1) Kerhon syyskokous 29.11.

Kerhon syyskokous pidetään tiistaina 29.11. kello 16:30 Suojeluskuntatalon auditoriossa, Töölöntorinkatu 2 B Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen syyskokouksen sääntömääräiset asiat.

Kokouksessa valitaan hallitus vuodelle 2023 – suosittelemme lähtemään mukaan hallitustyöhön! Hallituksessa pääsee vaikuttamaan kerhon asioihin ja näkee toiminnan uudesta näkökulmasta. Tarvitsemme myös toimihenkilöitä, jotka toimivat hallituksen apuna erilaisissa asioissa ja tehtävissä.

Kahvitarjoilu ja pientä purtavaa.

Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen sekä paikalle tulijoille että Teams yhteyden kautta osallistujille 26.11. mennessä Viestiosaston sihteerille Raimo Nikkaselle.

Osoite: sihteeri @ viestiosasto.net Ilmoitettava: Nimi ja tuleeko Auditorioon vai Teams yhteys. Kirjoita viestin otsikoksi “Syyskokous”.

2) Avoin esitelmä 29.11.: Reserviupseeri Ralf Sirénin kokemuksia ja oppeja Ukrainan sodasta

Esitelmä pidetään tiistaina 29.11.2022 klo 18:00 Suojeluskuntatalon Auditoriossa. Esitelmän pitää Ukrainassa taistellut Ralf Siren (ltn res) aiheena “Kokemuksia ja oppeja Ukrainan sodasta”. Esitelmän kesto on n. 60 minuuttia mahdollisine yleisön kysymyksineen. Esitelmä on avoin kaikille HRUPn kerhojen jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen on pakollinen, ohjeet alla. Paikkoja on rajoitetusti, joten toimi ripeästi!

Ralf Sirén palveli Ukrainan kansainvälisessä legioonassa yli 4 kuukautta, toimi siellä joukkueenjohtajana ja osallistui taisteluihin Harkovan suunnalla venäläisiä hyökkääjiä vastaan. Hän tulee kertomaan meille kokemuksistaan Ukrainan sodassa ja opeista, joita sieltä sai, ja jotka voivat olla meille suomalaisille reserviläisille arvokkaita.

HUOM: Ei Teams yhteyttä. Tilaisuudessa käsiteltävät asiat on tarkoitettu ainoastaan läsnä olevalle yleisölle eikä tilaisuudessa esim. saa kuvata tai siellä käsiteltäviä asioita julkaista.

TILAISUUS ON TÄYNNÄ. Voit kuitenkin ilmoittautua ao. ohjeen mukaisesti jonotuslistalle, mahdollisien peruutuksien toivossa.

Esitelmä on tarkoitettu kaikille HRUP kerhojen jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen Viestiosaston sihteeri Raimo Nikkaselle sähköpostilla 26.11. mennessä. Osoite: sihteeri @ viestiosasto.net Ilmoitettava: Nimi, HRUP kerho, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Kirjoita viestin otsikoksi: “Esitelmä”.

3) Viestiosaston “jouluillallinen” 29.11.

Viestiosaston perinteinen illallinen on tarjolla esityksen jälkeen ravintola Mamma Rosassa tiistaina 29.11. klo 19:30. Tarjoilu on omakustanteinen, jota Viestiosasto sponsoroi (kts jäsenkirje!). Tarjottavat annokset ovat nähtävissä ravintolan nettisivuilla: http://mammarosa.fi/ruoka

Tilaisuus on tarkoitettu vain Viestiosaston jäsenille. Ennakkoilmoittautuminen Viestiosaston sihteerille Raimo Nikkanen sähköpostilla 22.11. mennessä. Osoite: sihteeri @ viestiosasto.net Ilmoitettava: Nimi.

4) Viestikoulutus ja kurssit

Kannattaa seurata MPK:n sivuja ja katsoa koulutuskalenterista itseään kiinnostavia kursseja: www.mpk.fi

Muistathan, että kerhomme voi sponsoroida osallistumismaksua! Tee anomus hallitukselle (hallitus @ viestiosasto.net). Huomaa, että Useimmille MPK:n kursseille on kahden viikon ennakkoilmoittautumisaika. MPK tarkastaa yhdessä PV:n kanssa kursseille ilmoittautuneiden taustat.

5) Ampumakilpailu Pioneeriosastoa vastaan

On jälleen se aika vuodesta, kun valmistaudumme kohtaamaan Pioneeriosaston PA4-kilpailussa, johon otetaan mukaan 6 ampujaa kummastakin kerhosta. Kisassa on sekä yksilö-, että joukkuesarja, jossa huomioidaan kummankin osaston kolme parasta tulosta. Kilpailu järjestetään Viestiosaston vakiovuorolla tiistaina 22.11. klo 19-21. Koronasta johtuen ammunta suoritetaan alustavan tiedon mukaan 2 erässä, klo 19:00 ja 19:30 alkaen. Kilpailun jälkeen on tarjolla kahvit ja palkintojenjako Suojeluskuntatalolla.

Ilmoittautumiset 2. ampumaupseerille osoitteeseen ampumaupseeri2 @ viestiosasto.net, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerrothan puhelinnumerosi sekä toivomasi erän kellonajan mukaan (19:00 tai 19:30).

6) Viestiosaston ampumavuorot 2022

Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Vuoroille voivat osallistua kaikki Viestiosaston jäsenet taitotasoon katsomatta. Huomatkaa kuitenkin, että osallistujilla tulee olla omat suojalasit ja kuulosuojaimet.

Ampumavuoroja järjestetään parittomien viikkojen tiistaisin klo 19:00-21:30 Töölön ampumaradalla. Tämän vuoden jäljellä olevat vuorot ovat 6.12. ja 20.12. (HUOM! 22.11. vuorolla on kilpailu Pioneeriosastoa vastaan, johon on erillinen ilmoittautuminen!)

Ampumaan ei saa tulla kipeänä. Radalla pyritään noudattamaan turvavälejä mahdollisuuksien mukaan. Mikäli tarvitset laina-aseen, lähetä sähköpostia ampumaupseerille ennakkoon, jotta voimme varata kaluston ja kalustolle sopivat desinfiointivälineet. Ilmoittautuminen nettisivuilla, sähköpostitse ampumaupseeri2 @ viestiosasto.net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873.

7) SRA-ammunnat 17.12.2022

Pioneeriosaston, Töölön reserviupseerien ja Viestiosaston SRA-ammunnat jatkuvat lauantaina 17.12. klo 12-14:30:

● HUOM! Omat suojalasit ja kuulosuojaimet mukaan!
● Ammutaan SRA-rasteja pistoolilla ja karbiinilla. Kaikki rastit on ammuttavissa pistoolilla.
● Käytettävissä rajallinen määrä lainapistooleita ja –koteloita, ilmoita tarve ilmoittautumisen yhteydessä.
● Osallistuminen edellyttää suoritettua SRA-ampujatutkintoa sekä voimassa olevaa vakuutusta (joko RUL Plus tai Suomen ampumaurheiluliiton kilpailulisenssi).
● Osallistujamäärä on rajattu ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
● Ilmoittautuminen 15.12. klo 18 mennessä nettilomakkeella: https://forms.gle/ZLsh8zKRvNhMorVL9

SRA-vuorot jatkuvat myös ensi vuonna. Vuorojen tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta toivottavat Pioneeriosaston, Töölön RU:n ja Viestiosaston SRA-vetäjät!

8) Ammunnan harrastajien jäsenryhmät

Reserviläisen ampumaturva on poistunut 31.1.2021. Tilalle ovat tulleet Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton uudet jäsenryhmät, joihin kuuluu ampujan toimintaturva. Muutos on seurausta Finanssivalvonnan uusista määräyksistä.

Suomen Reserviupseeriliiton RUL Plus -jäsenryhmään voi liittyä maksamalla normaalin RUL:n jäsenmaksun maksamisen yhteydessä lisäksi 25 eur.

Jäsenyys uudessa jäsenryhmässä antaa osallistumisoikeuden Reserviläisurheiluliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisliiton liitto-, piiri- ja yhdistystason kilpailu- ja muihin tapahtumiin, joissa ammunta on keskeisessä roolissa, sekä Puolustusvoimien tai muiden tahojen yhteisiin tapahtumiin, joissa vaaditaan vakuutusturvaa.

Perusjäsenmaksunsa maksanut jäsen voi liittyä tähän jäsenryhmään myös kesken jäsenmaksukauden. Käytä maksamiseen samaa tili- ja viitenumeroa, jota olet käyttänyt tämän vuoden perusjäsenmaksun maksamiseen.

Uusi jäsen voi liittyä ja maksaa tähän jäsenryhmään kuuluvan lisäjäsenmaksun samalla, kun hän maksaa varsinaisen jäsenmaksun.

Mikäli jäsenyytesi on alkanut 1.10. tai sen jälkeen etkä saa jäsenmaksulaskua loppuvuoden osalta, voit tilata itsellesi vakuutusturvan sisältävän lisäjäsenmaksulaskun vapaamuotoisella sähköpostilla Maanpuolustusrekisterin (=reservijärjestöjen yhteinen jäsenrekisteri) jäsenpalvelusta osoitteesta: jasenasiat @ reservilaisliitto.fi

Vakuutusturva pysyy katkeamatta voimassa, kun seuraava jäsenmaksulasku (perus- ja lisäjäsenmaksu) maksetaan viimeistään laskuun merkittynä eräpäivänä. Vakuutusturva vaaditaan Töölön radalla ja piirin ampumavuoroilla Santahaminassa. Vaihtoehtona ovat RUL:n ja RES:n uudet jäsenryhmät tai SAL:n lisenssi.

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry Esbo-Grankulla Reservofficerare rf
https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Esitelmä / Föredrag

29.11. klo 19.00 – Antti Kaikkonen (Villa Junghans)
Puolustusministeri / Försvarsminister

Villa Junghans
Leankuja 4, Kauniainen
Leagränden 4, Grankulla

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry
Esbo-Grankulla Reservofficerare rf

Helsingin Reservimeriupseerit

Helsingin Reservimeriupseerit ry
https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto ry
https://www.rul.fi/pioneeriosasto/

PUHEENJOHTAJALTA: PIONEERIOSASTO MENESTYKSEKÄS MARSSILIIKUNTA-AKTIIVISUUDESSA

Maaottelumarssin 2022 I-sija ja 500 eur palkinto Pioneeriosastolle suurten yhdistysten sarjassa. Hyväksyttyyn suoritukseen vaadittiin yhtäjaksoisesti suoritettu 10 kilometriä kävellen tai juosten. Tarkan ajankohdan, seuran ja paikan sai valita itse. Pioneeriosastossa suorituksia kertyi 86kpl eli keskimäärin joka toiselle, parhaan päästessä yli 15 suorituksen. Pioneeriosasto lahjoittaa puolet palkintosummasta Ukrainaan hyväksi miinanraivaukseen. Kiitos kaikille osallistujille!

ResULin neljän päivän marssissa (ResUL Four Day March, R4DM) sijoituimme toiseksi keskisuurten yhdistysten sarjassa toukokuussa. Ero Nokian Reserviupseereiden hyväksi oli vain 56km eli muutaman jäsenen minimisuorituksen verran. Seuraava R4DM kävellään 18.-21.5.2023 helatorstaista alkaen pitkänä viikonloppuna. Tarkan ajankohdan, seuran ja -paikan saa taas valita itse. Pioneeriosasto tulee haastamaan kaikki jäsenet osallistumaan yhteen 10km suoritukseen. Lisää lähempänä.

Syyskokousterveiset:

Pioneeriosaston syyskokous järjestettiin keskiviikkona 26.10.2022 klo 18 Döbelninkatu 2 kokoustilassa. Syyskokouksen alussa yhdistyksen pitkäaikainen toiminnantarkastaja, Ilkka Kokko, palkittiin RULn pronssisella ansiomitalilla. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2023 talousarvio ja toimintasuunnitelma. Yhdistyksen puheenjohtajaksi ensi vuodelle valittiin Juha Vatanen, varapuheenjohtajiksi Jukka Rusila ja Jukka Kuusala.

Ammunta:

Pioneeriosaston seuraavat ratavuorot Töölössä keskiviikkoisin 30.11. ja 28.12. klo 19-21:30.

Pioneeriosasto tarjoaa maksaneille jäsenilleen patruunoita 50 kpl/kerta/.22cal ja 10 kpl/kerta/9mm, kullekin enintään viideltä kerralta vuodessa. Paikalla on tarvittavat välineet ja kouluttaja. Et tarvitse aiempaa kokemusta, joten tule tutustumaan yksin tai kaverin kanssa.

Ota omat kuulonsuojaimet ja suojalasit mukaan, jos löytyy. Ilmoittaudu keskiviikkovuoroille maanantai-iltaan mennessä ampumaupseereille matti.mahonen @ pp.inet.fi, tommi.laakkonen @ porvoo.fi. tai sampo.j.remes @ gmail.com.

Sovellettu reserviläisammunta:

Pioneeriosaston ja Viestiosaston yhteiset SRA-harjoitukset jatkuvat. Seuraavat vuorot 19.11. ja 17.12. Lisätiedot sampo.j.remes @ gmail.com

Padasjoen pikkujouluammunnat 3.12.2022

Mitä: Kivääri- ja pistooliammuntaa viikonloppuna Padasjoella. Mukana kestosuosikki Mp5
Missä: Padasjoen koulutuskeskus. Tarkka osoite ilmoittautuneille.
Milloin: Ajankohta perjantaista 2.12.2022 lauantaihin 3.12.2022. Sunnuntaihin asti voi majoittua mutta silloin ei suunniteltuja ammuntoja.

Mahdollisuus myös osallistua vain osaan viikonlopusta, ilmoita tästä etukäteen.

Ruokailut: Lauantain lounas, pientä iltapalaa ja glögitarjoilut Pioneeriosaston puolesta. Omaa syötävää ja saunajuomat kannattaa varata tämän lisäksi.

Fasiliteetit: Majoitus parakeissa, omat lakanat tai makuupussit ja pyyhkeet.

Kyydit: suositellaan osallistujien kesken kimppakyyteinä.

Hinta: Patruuna- ja ruokamaksu 20EUR sisältää tarjoilujen lisäksi kiväärin ja pistoolin patruunoita. Oman patruunankulutuksen mukaan mahdollista lunastaa myös lisää.

Ilmoittautumiset (myös järjestelyyn vapaaehtoiset): sampo.j.remes @ gmail.com

Tiedotus:

Pioneeriosasto tiedottaa toiminnastaan kattavammin sähköpostilla. Jos et ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, ole yhteydessä sihteeriin niin tarkistetaan, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja ylil Juha Vatanen, 040 579 1857, puheenjohtaja @ pioneeriosasto.org
Sihteeri, tiedotusupseeri ltn Antti Korhonen, 040 559 7026, antti.j.korhonen @ gmail.com
Ampumaupseeri evl evp Matti Mähönen, 040 570 3718, matti.mahonen @ pp.inet.fi
http://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerho ry
https://www.rul.fi/ilmailukerho/

LOPPUVUODEN TAPAHTUMAT

Maanantaina 12.12. klo 11:30 perinteinen joululounas Helsingin Suomalaisella Klubilla, Kansakoulukuja 3 A, 5. krs. Lounaan jälkeen esitelmä: Jouko Jahnukainen, aiheena Tiger Moth -lentokone. Esitelmään voi osallistua erikseen n. klo 12:30. Hinta 62 € sisältäen jälkiruokapöydän. Ilmoittautumiset pe 9.12. mennessä kerhon sihteerille tekstiviestillä p. 050 46212 74.

JÄSENASIAT

Ilmailukerhon verkkosivuilla https://www.rul.fi/ilmailukerho mm. kuukausiesitelmien aiheet ja puhujat sekä tiedot mahdollisista muutoksista. Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi jäsenvastaava/sihteeri Juha-Matti Lauriolle jmlaurio(at)gmail.com tai 050 462 1274 Oletko muuttanut tai vaihtanut sähköpostiosoitettasi? Ilmoitathan uudet tiedot RUL:n jäsenrekisteriin tai kerhon sihteerille.
Toivotamme kerhon jäsenille mukavaa vuodenvaihteen aikaa.

Hallitus

Jääkärikerho

Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho ry
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

Länsi-Vantaan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/lansivantaa/

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f.
https://hsrk.fi/wp/

Bästa officerare,

Först en kort påminnelse om klubbens höstmöte tisdagen 22.11.2022 kl. 18:00 på Döbelnsgatan 2 (5. vån.). På mötet behandlas stadgeenliga ärenden, och deltagande kräver inte förhandsanmälan.

HSRK ordnar klubbmästerskap i skytte torsdagen 24.11. kl. 17-19 i Tölö, alltså under normal skyttetur. I tävlingen ingår olika pistolskyttemoment, som meddelas åt deltagarna vid skytteturens början. Eget vapen får användas, men även lånevapen finns att tillgå. Anmälan sker till skytteofficer Axi Holmström senast må 21.11. kl. 12 per epost (axi@hsrk.fi) eller genom Nimenhuuto (gäller aktiva skyttar).

Klubben deltar på julafton i den traditionsenliga vakten vid hjältegravarna i Helsingfors. Samling vid Sandudd ”Nya kapell” i god tid före vakten som genomförs 13.30-14.00. Omklädning till snödräkt sker i utrymmet med ingång från kapellets baksida. Tag gärna med egna svarta landstigningsskor och handskar. Övrig utrustning kan lånas på platsen. För militärer i uniform gäller reglementet för bärande av uniform vid dylika tillfällen. Meddela om din närvaro till klubbens traditionsofficer Dick Lundell (dick.lundell@edwards.fi) senast 19.12.2022.

Officersbalen ordnas igen under våren 2023, festen ordnas preliminärt på Svenska Klubben lördagen 14. april.

Mvh
Styrelsen

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/pohjois-helsinki/

Autokerho

Helsingin Reserviupseerien Autokerho ry

Pikkujoulun vietto 9.12.2022, kello. 12.00 Ravintola Kaarti.

Kiinnostuneet kerholaiset voivat osallistua myös AJHK:n toimintaa.

Autokerhon luolavuoro 5.12.2022 klo 19 – 21:30.

t. Autokerhon Hallitus

RT-kerho Johtorengas

Rannikkotykistökerho Johtorengas ry
https://www.rul.fi/rannikkotykisto/

Ilmatorjuntakerho

Helsingin Reserviupseerien Ilmatorjuntakerho ry
http://itkerho.net/

KRH-kerho

Helsingin Reserviupseerien Kranaatinheitinkerho ry

Rautateiden Reserviupseerit

Rautateiden Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/vrhki/

Reservin lääkintäupseerit

Reservin lääkintäupseerit ry
https://www.reservinlaakintaupseerit.fi/

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry
https://merireservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus ry
https://kokonaismaanpuolustus.reservilaisliitto.fi/

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläiset ry
https://s-ryhman-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset

Espoon Reserviläiset Ry
https://espoon-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksemme on Töölön sisäampumaradalla vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Vuorot tulevat nimenhuuto.com:in sivullemme, jonka kautta niihin ilmoittaudutaan. Huomio:
Jos haluat peruuttaa ilmoittautumisesi vuorolle ilman hyväksyttävää ja perusteltua syytä, tulee se tehdä viimeistään kyseistä vuoroa edeltävänä keskiviikkona espoonreservilaiset.nimenhuuto.com:in kautta.

Maanantaimarssit: lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21 @ gmail.com

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset verkkosivujemme www.esres.fi toimintakalenterista ja Uutiset-sivulta.

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Helsingin Reservin Ilmailuosasto ry
https://helsingin-reservin-ilmailuosasto.reservilaisliitto.fi/

JOULUKUUN TAPAHTUMA

Ti 12.12. klo 11.30 Perinteinen joululounas Helsingin Suomalaisella Klubilla. Hinta 62 € sisältäen jälkiruokapöydän. Lounaan jälkeen esitelmä: Jouko Jahnukainen, aiheena Tiger Moth -lentokone. Esitelmään voi osallistua erikseen n. klo 12:30.

Ilmoittautumiset pe 9.12. mennessä kerhon sihteerille tekstiviestillä p. 050 46212 74.

Noudatamme Klubin pukukoodia, joka on nykyään miehillä pikkutakki, kauluspaita, siistit housut ja kengät, mutta ei lenkkitossut.

JÄSENASIAT

Tiedotamme tapahtumista ja mahdollisista muutoksista vuosikalenteriin myös sähköpostitse. Mikäli haluat tiedotusta sähköpostilla ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedotusvastaava Jari Helanderille helander.jari @ gmail.com

Oletko muuttanut? Ilmoitathan uuden osoitteen Reserviläisliiton jäsenrekisteriin tai osaston tiedotusvastaavalle.

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry
https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yleisohjeet yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville:

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille.

Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin.

Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva), Reserviläisliiton jäsenkortti sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Omilla aseilla ampuvilla tulee olla aseluvat mukana.

Patruunamyynti vain yhdistyksen laina-aseilla ampuville.

Ratamaksut suoritetaan valvojalle paikan päällä MobilePay tai käteisellä.

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 – 21.00

21.11 ja 19.12.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti, p. 050 385 1313.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti @ lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti vuoroa edeltävänä päivänä alkaen klo 14.00 -> maanantaina klo 14.00 mennessä. Mainitse laina-aseen (.22LR pistooli) tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseeseen sisältyy 50 kpl .22LR patruunoita ampumavuoron aikana. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00 – 19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.
Vuoroja on varattuina seuraavasti:

28.11.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: ratavuoro @ gmail.com.

Käyntimaksun 10 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksun 25 € hintaan sisältyy
ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita sekä taulu.

Radalla saa ampua käsiasekaliiberisilla aseilla (kts. tarkemmin radan ohjeet https://ruutisavu.fi/). Mainitse laina-aseen tarpeesta, kun ilmoittaudut. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

Lopen ampumatapahtumat:

To 1.12. klo 17:30 – 21:00, pimeäammunnat 150 m radalla, vain omilla aseilla mukaan.

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostilla juhani72 @ protonmail.com. Käyntimaksu on 15€ johon sisältyy ratamaksu ja taulu.

Mainitse laina-aseen tarpeesta kun ilmoittaudut. Laina-aseet tapahtuman ja ratojen mukaisesti. Laina-aseella ampujia otetaan max. 4 henkilöä.

Lisää Lopen ampumatapahtumista ilmoitamme nettisivullamme https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Yhdistyksen hihamerkin (Velcro -pohjalla) voi hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä. Varaa tasaraha 5 euroa.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko @ gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada yhdistyksen tiedotteita sekä ilmoituksia ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres @ gmail.com tai helsinki @ helresp.fi.

Itä-Helsingin Reserviläiset

Itä-Helsingin Reserviläiset ry
https://ita-helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry
https://vantaan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit ry
https://pohjois-helsingin-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit ry
https://huoltoaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Joulukuun ensimmäisen tiistain pirttisauna siirtyy keskiviikoksi 7.12, jolloin myös joulujuhla. Alkaen n. klo.16.00. Ruoka- ja juomatarjoilua. TERVETULOA!

Hallitus

Helsingin Yawara

Yawara ry
https://yawara.reservilaisliitto.fi/

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry
https://www.ajhk.fi/

AUTOJOUKKOJEN HELSINGIN KILLAN JÄSENPÄIVÄN LOUNAS 30.11.2022

Autojoukkojen Helsingin kilta järjestää jäsenpäivän lounastilaisuuden 30.11. ravintola Kaartissa alkaen klo 12.30 edulliseen Kaartin hintaan. Kilta tarjoaa alkupalana glögin. Ilmoittaudu 27.11. mennessä joko toimisto @ ajhk.fi tai 0405643295. Vapaata keskustelua ajankohtaisista aiheista.

ITSENÄISYYSPÄIVÄN KAHVITILAISUUS 6.12. klo 11.00 SANTAHAMINASSA PERINNETALOLLA

Kaartin Jääkärirykmentin killan organisoimaan itsenäisyyspäivän perinteiseen kahvitilaisuuteen Santahaminan Perinnetalolla ovat myös kaikki Autojoukkojen Helsingin killan jäsenet tervetulleita aiempien vuosien tapaan. Kahvitilaisuus alkaa 6.12. klo 11.00. Tilaisuus kestää reilun tunnin. Kaikkien killan jäsenten nimet ovat tiedossa Santahaminan kulunvalvontapisteessä. Ota mukaan henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi tai muu virallinen todistus). Kulunvalvontaportilla mainitse sotilaspoliisille, että olet Autojoukkojen Helsingin killan jäsen. Näin sotilaspoliisi löytää nimesi nopeammin oikeasta nimilistasta. Tumma puku ja kunniamerkit. HUOM Jotta tarjottavaa pystytään varaamaan oikea määrä, ilmoittaudu suoraan Kaartin Jääkärirykmentin killan sähköpostiin: markku.s.virtanen @ gmail.com 27.11 mennessä. TERVETULOA.

JÄSENTUOTTEET

Muistathan killan jäsentuotteet. Uusimpana jäsentuotteena on myytävänä jäsentarra. Se on pyöreä, halkaisija 10 cm ja osittain läpinäkyvä. Niitä on kiinnitystavaltaan kahta eri versiota. Tarrapinta on joko etu- tai takapuolella. Hinta on 2 euroa/kpl. Jäsentuotteiden kuvat ja lisätiedot löydät killan kotisivuilta jäsentuotteiden kohdalta.

Autojoukkojen Helsingin kilta – Vahvasti nykyajassa – Autojoukkojen perinteitä kunnioittaen.

Stadin Sissit

Helsingin Sissikerho ry
https://stadinsissit.fi/

Helsingin Sissiosasto ry
https://helsingin-sissiosasto.reservilaisliitto.fi/

KOTISIVUT: Stadin Sissien kotisivut löytyvät osoitteessa www.stadinsissit.fi. Sivuilta löytyy mm. tämän vuoden toimintakalenteri, Sissisanomien nettiversiot ja lisätietoa tapahtumista.

AMPUMATOIMINTAA: Ampumavuorot Töölön radalla pyörivät normaalisti

Jos haluat mukaan ampujien sähköpostitiedotuslistalle, ota yhteys ammunta @ stadinsissit.fi

Ikisissien ampumavuorot Töölön radalla; Katso ajankohtaiset ohjeet. Ilmoittautuminen christer.mikkonen @ elisanet.fi.

SALITOIMINTAA: Töölön harjoitussalilla salitoiminta jatkuu normaali vuorojen mukaisesti. CJJ lyhytkurssi järjestetään tammikuussa. Jos haluat mukaan treeneihin, ota yhteys sali @ stadinsissit.fi

MAASTOTOIMINTAA: Maastotoimikuntamme järjestää vuoden mittaan erilaisia tapahtumia ja harjoituksia. Jos haluat mukaan, ota yhteys maasto @ stadinsissit.fi

KAUKOPARTIOILTA: Elokuvaesitys ja esitelmä ”Kohtalokas kaukopartio” 22.11.2022, klo 18-21, Bio Grand, Kielotie 7, Vantaa. Liput 15€. Ennakkoilmoittautuessa ota yhteys tapio.jaakkola@kolumbus.fi, lippuja saa myös ovelta.

YHTEYSTIEDOT SISSIEN TOIMINTAAN: Sissikerho pj: Vesa Vepsä 040 5687 009 / puheenjohtaja @ stadinsissit.fi; Sissiosasto pj: Henri Tourunen 040 847 8121 / puheenjohtaja @ stadinsissit.fi.

Jäsentietojen muutokset: Käytämme RUL- ja RES-jäsenrekisteriä, jonne voit itse päivittää muuttuneet tietosi www.rul.fi / www.reservilaisliitto.fi tai vaihtoehtoisesti ota yhteyttä jasenasiat @ stadinsissit.fi

Onhan sähköpostiosoitteesi ajan tasalla? Samassa paikassa voit päivittää sen ja näin saada tiedotteita Sisseiltä suoraan sähköpostiisi.

SEURAA MEITÄ SOSIAALISESSA MEDIASSA:

Instagram: @stadinsissit
Facebook: Stadin Sissit

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerho ry
https://www.rul.fi/ktkerho2/

Uudenmaan Tykistökilta ry
https://uudenmaan-tykistokilta.reservilaisliitto.fi/

Uudenmaan Viestikilta

Uudenmaan Viestikilta ry
http://uudenmaanviestikilta.fi/