Siirry sisältöön

Toimintakalenteri

Helsingin Reserviupseeripiiri

Senioriupseerit

seniori

Senioriupseerien kerho
https://www.rul.fi/senioriupseerit/

Hyvät senioriupseeriveljet !

Senioriupseerien kerhon kevätkauden ohjelma jatkuu 24. päivänä maaliskuuta klo 18:00 järjestettävällä sääntömääräisellä kevätkokouksella, jonka jälkeen FT, dos. Heikki Roiko-Jokela esitelmöi aiheesta ”Sotavankikysymys jatkosodan aikana – haasteita ja kohtaloita”

Toimintavuoden 2022 ohjelma jatkuu sen jälkeen seuraavasti:

28.4.2022
Kerhoesitelmä Töölön auditoriossa klo 18:00
Aihe: ”Suomalainen Waffen SS-vapaaehtoisjoukko Saksan riveissä”
Esitelmöijä: yrittäjä, majuri res. Pekka Kääriäinen

13.5.2022
Kevätretki (avec) Salpalinjalle, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet toisaalla tässä lehdessä

28.-31.8.2022
Senioriupseerien kerhon ja HelResSanomien lukijamatka (avec) Ahvenanmaalle, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet toisaalla tässä lehdessä

Korona-pandemiasta johtuvat kokoontumisrajoitukset saattavat edelleen vaikuttaa erityisesti esitelmätilaisuuksiemme järjestelyihin. Tätä kirjoittaessa on Töölön auditorio taas käytettävissä, mutta suositeltu paikallaolijoiden enimmäislukumäärä on 50. Kun muistamme, että ennen koronaa auditorion esitelmätilaisuuksiimme osallistui parhaimmilla noin 70 kuulijaa, tarvitaan paikallaoloon etukäteisilmoittautuminen viimeistään 24 tuntia ennen tilaisuuden alkua. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja saliin mahtumattomille ilmoitetaan tästä sähköpostitse viimeistään 20 tuntia ennen tilaisuuden alkua sekä sisällytetään heidät Teams-linkin jakelun piiriin.

Maaliskuun tilaisuuteen ovat oikeutettuja osallistumaan ainoastaan Senioriupseerien kerhon jäsenet, mutta huhtikuun tilaisuus on avoin niin paikalla ollen kuin etänäkin kaikille sotahistoriasta kiinnostuneille.

Senioriupseerien kerhon kaikille sähköpostiosoitteensa antaneille jäsenille ja huhtikuun tilaisuuden osalta myös kerhoon kuulumattomille etukäteisilmoittautuneille lähetetään Teams-linkki viimeistään 30 min ennen tilaisuuden alkua. Huhtikuun esitelmän Teams-istuntoon osallistuvien kerhoon kuulumattomien tulee jättää sähköpostiosoitteensa viimeistään 24 tuntia ennen tilaisuutta kerhon puheenjohtajalle osoitteeseen venalaisenhannu@gmail.com.

Mahdolliset muutokset ja täsmennykset ilmoitetaan tapahtumakohtaisesti sähköpostilla.

Artikkelikirja ”Sukelluksia Suomen sotahistoriaan” on saatavilla tapahtumailtoinamme auditoriosta käteishintaan 25 €/kpl sekä Suomen Reserviupseeriliiton toimiston kautta hintaan 29 €/kpl kotiin kannettuna.

Pitäkää itsenne terveinä !!

Hallitus

Kanta-Helsinki

Kanta-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/khru/

Yhdistystoiminta:

KHRU:n kevätkokous: Yhdistyksen kevätkokous pidetään keskiviikkona 23.3.2022 klo18:00 alkaen Maanpuolustusjärjestöjen talon auditoriossa (Töölöntorinkatu 2), ja kokoukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteyden kautta Microsoft Teams:lla. Pyydämme lähettämään ilmoittautumiset kokoukseen yhdistyksen sihteerille sähköpostitse sihteeri@khru.fi. Halukkaille lähetetään etäkokouslinkki ja ohjeet kokoukseen osallistumiseksi.

Esitelmä: kevätkokouksen jälkeen 23.3.2022 klo 18:30 Reserviupseerikoulun kurssinjohtaja, everstiluutnantti Tommi Sikanen, kertoo RUK:n koulutuksen nykytilasta ja vastaa kysymyksiin RUK:n toimintaan liittyen. Tilaisuuden arvioitu kesto 1h. Esitelmä toteutetaan etäyhteyden päästä Haminasta. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja ohjeet esitelmään osallistumiseksi. Ilmoittautumiset esitelmään: sihteeri@khru.fi

Ampumatoiminta:

Töölön pistoolivuorot: Piirin rata on jälleen avoinna. KHRU:n pistoolivuorot jatkuvat parittomien viikkojen keskiviikkoisin klo 16:30-19:00 Töölön sisäradalla. Radalla on mahdollisuus ampua useimmilla palvelusasekaliipereilla ja tarvittaessa myös laina-ase järjestyy. Kevätkauden vuorot järjestetään seuraavasti 16.3., 30.3., 13.4., 27.4, 11.5., 25.5., 8.6. ja 22.6. Lisäksi vuorojen päätteeksi ammutaan SRA-harjoitusrasteja. Lisätietoa ja ilmoittautumiset vuorolle etukäteen: ampumaupseerit@khru.fi.

KHRU tuotteet: Yhdistyksen nettisivuilta on mahdollisuus tilata paikkatarrakoteloita KHRU:n logolla. Tilaa omasi, tai anna kotelo lahjaksi ammuntaa harrastavalle.

KHRU lanseeraa SSI yhdistyssivut: Pyydämme jäseniä liittymään KHRU:n SSI sivuille. Sivusto toimii ampumakilpailualustana. Liittyminen on vapaaehtoista, ja sivusto on suunnattu aktiivisesti kilpaileville jäsenille. Liittyä voi suoralla linkillä https://shootnscoreit.com/organization/738/join-as-member/.

Kilpailu- ja koulutustuki: Yhdistyksen jäsenet voivat hakea tukea kilpailu- ja koulutuskustannuksiin. Tuki on 20€/kerta ja tukea voi saada kaksi kertaa vuodessa. Kilpailuissa pitää kilpailla KHRU:n nimissä ja koulutukseksi hyväksytään johtajakoulutus, esim päällikkö- ja esikuntakurssit. Tiedot, lyhyt kuvaus ja kuitti riittävät. Hyviä kisoja ja koulutuksia!

KHRU arkistointiprojekti: Olemme arkistoimassa yhdistyksen materiaalia lähes sadan viimeisen vuoden ajalta. KHRU pyytää jäseniltään kaikkea yhdistyksen toimintaan liittyvää materiaalia (esim. kuvia, mappeja, vanhoja kokoustiedostoja jne.) tulevia 100v juhlia varten. Erityisesti kuvamateriaali olisi erittäin tervetullutta.

KHRU:n yhteystiedot:

Puheenjohtaja@khru.fi, sihteeri@khru.fi, ampumaupseerit@khru.fi. Yhdistyksen kotisivut ja lisätietoja toiminnasta osoitteessa www.khru.fi.

Munkkivuori

MURU

Munkkivuoren Reserviupseerit ry

Kerhomme sääntömääräinen kevätkokous pidetään keskiviikkona 16.3.2022 HRUP:n auditoriossa kello 18 alkaen. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Osoite on Tölöntorinkatu 2B. Kokoonnutaan ulko-ovelle.

Urheilutalon 22-vuorot jatkuvat parittoman viikon perjantaisin klo 18.00–19.30. Radalle mahtuu, joten osallistukaapa harjoituksiin ahkerasti. Seuraava vuoro on 4.3. Ammunnat vetää Yrjö Alastalo, puh. 0400 306787.

Kalvolassa ammuntakausi alkaa maaliskuussa ellei tule lisärajoituksia.

Ampumapäiviä ei voida vielä ilmoittaa radan lupateknisten syiden vuoksi. Lisätietoja ampumaupseerilta.

Ilmoita sähköpostiosoitteesi tiedon saannin varmistamiseksi siltä varalta, että järjestetään muita tilaisuuksia. Tämä on entistä tärkeämpää, koska Reservin Sanomat ilmestyy paperilehtenä vain neljä kertaa tänä vuonna. Ilmoituksen voi tehdä: mauri.routio@sci.fi

Itä-Helsingin Reserviupseerit

itahki

Itä-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/ihru/

Tikkurilan Reserviupseerikerho

TiRUK-logo

Tikkurilan Reserviupseerikerho – Dickursby Reservofficersklubb ry
http://www.tiruk.fi/

Talvisodan päättymispäivänä sunnuntaina 13.3.2022 klo 09.00 on kunnianosoitustilaisuus Tikkurilan Veteraanipuistossa, Hertaksentie 1.

TiRUK: in kevätkokous on torstaina 31.3.2022 klo 19.00 alkaen ”Karjatalolla” Vantaan Hiekkaharjussa Urheilutie 6:ssa C-porras vanhassa talossa. Kevätkokouksessa käsitellään sääntöjen 12 §:n mukaiset asiat, mm. toimintakertomus ja tilinpäätös vuodelta 2021.
Kokouksen jälkeen kerhoesitelmä, jonka pitää Otto Aura ja aihe on ”Toimintavalmiuskoulutus 1959”
Kahvitarjoilu!
Hallitus kokoontuu klo 17.30 alkaen

Seuraa myös kotisivujamme www.tiruk.fi

Ampumavuorot jatkuvat tiistaisin klo 19.00- 21.30 Tikkurilan Urheilutalon ampumaradalla. Myös pienoiskiväärillä voi tulla harjoittelemaan. Rohkeasti mukaan! 15.3 on pienoiskiväärin asentokilpailu 10+10+10 ls. Lisätietoja antaa ampumaupseeri Henri Hölttä puh.0505602047.

Tapiolan Reserviupseerit

Tapiolan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/tapiola2/

Töölön Reserviupseerit

Töölön Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/toolo/

Viestiosasto

VOS logo_valkoinen tausta

Helsingin Reserviupseerien Viestiosasto ry
https://www.rul.fi/viestiosasto/

1. Viestiosaston ampumavuorot 2022

Viestiosaston ampumavuorot ovat loistava tapa harrastaa pistooliammuntaa turvallisesti ja edullisesti. Ampumavuoroja järjestetään parittomien viikkojen tiistaisin klo 19:00-21:30 Töölön ampumaradalla. Kannattaa laittaa vuorot kalenteriin koko loppuvuodeksi tältä istumalta, niin eivät pääse unohtumaan! HUOM! Koronaviruksen takia radalla on voimassa seuraavia rajoituksia:

Ampumaan ei saa tulla mikäli on hengitystieoireita!
• Radalla saa olla kerralla enintään 6 henkilöä
• Kaikilla tulee olla omat henkilökohtaiset suojalasit, kuulosuojaimet, suojakäsineet (esim. ampujankäsineet tai kerta/monikäyttöiset nitriilikäsineet) ja kasvomaski (vähintään kangasmaski, suositellaan FFP2- tai FFP3-luokituksen täyttävää maskia)
• Radalla tulee noudattaa 2 m turvavälejä koko radalla oleskelun ajan (tämä toteutetaan mm. käyttämällä vain 3 ampumapaikkaa kerralla)
Mikäli tarvitset laina-aseen, lähetä sähköpostia tai tekstiviesti ampumaupseerille (yhteystiedot alla) ennakkoon, jotta voimme varata kaluston ja kalustolle sopivat desinfiointivälineet
• Ilmoittautuminen joko netissä https://doodle.com/poll/gk8s6wnwee56be9z tai sähköpostitse ampumaupseeri2 ät viestiosasto piste net tai puhelimitse, Mikko Leskinen 050-4055873

SRA-vuorot vuonna 2022 ovat neljän viikon välein lauantaisin klo 12:00-14:30. Seuraavat vuorot 12.3., 9.4., 7.5., (HUOM kesätauko) 27.8., 24.9., 22.10., 19.11. ja 17.12.

2. Viestiosaston kevätkokous 27.4.2022

Viestiosaston kevätkokous pidetään alustavasti keskiviikkona 27.4.2022 klo 17:00. Kokouksen jälkeinen esitelmä alkaa kello 18. Paikkana on Suojeluskuntatalon auditorio (Töölöntorinkatu 2 Helsinki) ja kokoukseen voi osallistua myös Teams-yhteyden kautta etänä. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin.

3. Seminaari 22.3.: Informaatioympäristön tulevaisuus – politiikka, tekniikka ja talous

Viestiupseeriyhdistys järjestää seminaarin 22.3.2022 teemalla informaatioympäristön tulevaisuus – politiikka, tekniikka ja talous.
Seminaarissa käsitellään informaatioympäristössä tapahtuneita muutoksia politiikan, tekniikan ja talouden näkökulmasta tarkasteltuna. Seminaari on tarkoitettu erityisesti organisaatioiden tietoverkkojen toimintavarmuudesta, suunnittelusta, ratkaisuista ja tietoturvallisuudesta vastaaville.

Seminaari järjestetään osoitteessa Iso Paja, Radiokatu 5, Helsinki tai verkossa.

Puhujiksi ovat alustavasti lupautuneet mm. puolustusministeri Antti Kaikkonen, johtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta Instituutista, tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen F-Securelta, yksikön johtaja Maria Rautavirta Liikenne- ja Viestintäministeriöstä ja professori Lauri Paltemaa Turun Yliopistosta sekä toimittaja Laura Halminen Helsingin Sanomista.

Seminaarin alustava ohjelma, lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet: https://viestiupseeriyhdistys.fi/tapahtuma/seminaari-informaatioympariston-tulevaisuus-politiikka-tekniikka-ja-talous/

4. Viestikoulutus ja kurssit

Koronatilanne vaikuttaa edelleen kurssien toteutumiseen, kannattaa seurata MPK:n sivuja ja
katsoa koulutuskalenterista itseäään kiinnostavia kursseja. Tässä muutama keväällä alkava, viestintään ja johtamisjärjestelmiin liittyvä kurssi, joiden ilmoitttautumisaika päättyy lähiaikoina:

– Arjen välineet 1: Peruskäyttö
Karkialampi, Mikkeli 19.3.2022 – 20.3.2022 ilmoittautuminen 4.3.2022 mennesä

– Tukikohdan eri viestijärjestelmät
Tikkakoski 1.4.2022 – 3.4.2022 ilmoitautuminen 18.3.2022 mennesä

– Arjen viestivälineet (arjen viestivälineet joukkueessa), peruskurssi
Helsinki 22.4.2022 – 24.4.2022 ilmoittautuminen 24.3.2022 mennessä

– Tiedustelijan perustaidot (TIEDP 1)
Ylämylly 22.4.2022 – 24.4.2022 ilmoittautuminen 3.4.2022 mennessä https://mpk.fi/

MPK tarjoaa laadukkaan lähiopetuksen lisäksi verkko-opiskelumahdollisuuksia.
Mielenkiintoisia aiheita löytyy seuraavasta linkistä: https://mpk.fi/koulutukset/verkkokoulutus/

5. Liikuntatoimintaa

Saatujen tietojen mukaan Töölön reserviupseerien perinteinen kahdeksan sillan marssi järjestetään lauantaina 21.5.2022. Seuraa ilmoittelua.

Brandenstein-marssi Loviisassa järjestetään 16.4.2022. Ilmoittautuminen: https://koulutuskalenteri.mpk.fi/Koulutuskalenteri/Tutustu-tarkemmin/id/156975

RESUL four day march järjestetään 26. – 29.5.2022. https://www.resulfourdaymarch.fi/#/

Vuoden 2021 RESUL four day marchilta ei ikävä kyllä saatu eriteltyjä VOS:n osallistujatietoja, joten osallistujapalkintoa ei voitu arpoa. VOS:n kävelykilometrikilpailun osallistujista sen sijaan arvonta voitiin suorittaa. Arpaonni suosi Tapani Korppi-Tommolaa, johon ollaan henkilökohtaisesti yhteydessä. Onnittelut!

6. Sotilasradiopäivät Kouvola-talolla 23.4.2022

Lauantai 23.4.2022 klo 10.00 – 14.00 Kouvola-talo, Varuskuntakatu 11, Kouvola.

Alustava ohjelma:

Tapio Teittinen: Lapin sodan tietoverkot

Robert Brantberg: Reino Hallamaa

Ohto Manninen ja Lauri Lehtonen: Stella Polariksen perintö

Tilaisuus on avoinna kaikille. Osallistumismaksu 10 €. Sisältää väliaikatarjoilun. Ilmoittautuminen sähköpostilla: museo@putkiradiomuseo.fi
Ilmoittautuminen ei ole sitova. Se tarvitaan väliaikatarjoilun mitoitukseen.

Terveisin Kouvolan Sotilasradiomuseo www.putkiradiomuseo.fi/tapahtumat

Kymen Viestikilta ry

7. TIEDOTUS (Huom! Tervetuloa Viestiosaston Signal ryhmään)

Tietoa toiminnastamme ja yhteystietomme löytyvät verkkosivuiltamme www.viestiosasto.net. Tiedotamme tapahtumista myös sähköpostitse sekä Signal-ryhmän kautta.

Ohessa QR-koodi jota käyttämällä voi liittyä Signal-ryhmään, kaikki jäsenet ovat tervetulleita!

Muista pitää yhteystietosi ajan tasalla joko RUL:n sivuilla www.rul.fi tai www.viestiosasto.net, kohdassa ”Liity jäseneksi”!

8. Onko sinulla mielessä kiinnostavaa webinaarin aihetta?

Viestiosasto suunnittelee webinaareja, jotka pidettäisiin esimerkiksi kerran kuukaudessa. Onko Sinulla mielessä kiinnostavaa aihetta, josta haluaisit kuulla tai voisitko itse pitää webinaarin jostakin mielenkiintoisesta aiheesta? Ota yhteys viestiosastoon tiedotusupseeri2 ät viestiosasto piste net.

 

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit

eskauru

Espoo-Kauniainen Reserviupseerit ry Esbo-Grankulla Reservofficerare rf
https://www.rul.fi/espoo-kauniainen/

Helsingin Reservimeriupseerit

MERIRESUPS

Helsingin Reservimeriupseerit ry
https://www.rul.fi/hrmu/

Pioneeriosasto

PIONEERIOSASTO

Helsingin Reserviupseerien Pioneeriosasto ry
https://www.rul.fi/pioneeriosasto/

Ilmailukerho

ILMAILUKERHO

Helsingin Reserviupseerien Ilmailukerho ry
https://www.rul.fi/ilmailukerho/

Jääkärikerho

Helsingin Reservinupseerien Jääkärikerho ry
https://www.rul.fi/jaakarikerho/

Sääntömääräinen Kevätkokous pidetään maanantaina 28.3 kello 18:00 HRUP:n tiloissa Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki klo 18:00. Hallitus kokoontuu samoissa tiloissa klo 17:30. Kokouksen yhteydessä järjestetään esitelmätilaisuus auditoriossa klo 19:00. Tervetuloa!

Helsingin Reserviupseerien Jääkärikerhon 70. vuosipäivää juhlistetaan perjantaina 8.4.2022 alkaen klo 19:00 Suomalaisella Klubilla, Kansakoulukuja 3. Ilmoittautumiset (avec) 24.3 mennessä sähköpostilla pasi.rintamaa(at)posti.com. Tarkempaa tietoa päivän ohjelmasta tulee vielä mm. jäsenkirjeessä.

Vuosipäivän vastaanotto järjestetään 13.4 klo 16-19:00 HRUP:n auditoriossa. Tarkempaa tietoa ilmoittautumisesta tulee myöhemmin mm. jäsenkirjeessä.

Jääkärikerhon ensi kevään AMPUMAVUOROT pistoolilla ovat 8.3., 12.4., 10.5. ja 14.6. eli kunkin kuukauden toisena tiistaina klo 16:30–18:30 Töölön radalla koronarajoitukset huomioiden (maski, hansikkaat). Tulemalla mukaan pääset tutustumaan ampumiseen, vaikka et omista omaa asetta. Vakituisilla harrastajilla tulee olla ampumaturvavakuutus, josta on ohjeet RUL:n sivuilla. Ilmoittaudu viimeistään päivää ennen tilaisuutta jorma.nisula(at) kolumbus.fi, puh. 0400 453709.

Ensi kevään KERHO-/SAUNAILLAT ovat 5.4., 3.5. ja 7.6. eli kunkin kuukauden ensimmäinen tiistai klo 16–19. Paikkana Santahaminan Kiltasauna, noin 900 m Leipuriniementietä itään. Saareen sisäänpääsyä varten Santahaminan varuskunnan portilla on jäsenluettelo. Henkilöllisyyden todistamalla pääset sisään. Epäselvyyksissä ota yhteyttä puheenjohtajaan pasi.rintamaa(at)posti.com. Tarjolla on vapaamuotoista yhdessäoloa ja puukiukaan makoisat löylyt. Mukaan kannattaa ottaa omat saunajuomat ja eväät sekä pyyhe.

Jääkärikerhon toiminta on palautunut normaaliksi. Tule mukaan ja ota rohkeasti yhteyttä!

Länsi-Vantaan Reserviupseerit

lvru

Länsi-Vantaan Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/lansivantaa/

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb

hsrk

Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f.
https://hsrk.fi/wp/

Bästa officerare,

Vårmöte

Medlemmarna i Helsingfors Svenska Reservofficersklubb r.f. kallas till ordinarie vårmöte onsdagen den 16.3.2022 klockan 18:00 på Döbelnsgatan 2 (4. våningen). På mötet behandlas endast stadgeenliga ärenden.

Medlemmar kan delta både fysiskt och på distans via elektroniska medel, preliminärt Zoom. Distansdeltagande kräver förhandsanmälan senast söndagen den 13.3 per e-post till christian@hsrk.fi. Instruktioner skickas till de anmälda dagen innan mötet.

Skytte

Klubbens skyttetur i Luolan udda veckors torsdagar kl. 17-19 fortsätter som vanligt. Även restriktionen på antalet deltagare har upphävts. Användning av mask och handskar rekommenderas dock fortfarande. Anmälning sker via klubbens nimenhuuto-sida eller direkt kontakt till Axi Holmström (axi@hsrk.fi, 040 7733830). Även nya skyttar är hjärtligt välkomna, och egen utrustning krävs ej.

Skytteturer i Sandhamn ordnas under våren av både HRUP (distriktet) och MPK. Tidtabeller och anmälningsinstruktioner för dessa finns i distriktets infomail samt på MPK:s hemsida. På distriktets skytteturer är det även möjligt att skjuta med klubbens vapen, bara man kontaktar skytteofficer Axi i god tid före.

Övrigt

Pricka in Distriktets (HRUP) utbildningsdag i din kalender lördagen 7.5.2022. Utbildningsdagen erbjuder alla medlemmar en möjlighet att förbättra och bredda sina militära färdigheter och kunskaper. Mera information om utbildningsdagen har publicerats i senaste Helsingin Reservin Sanomat under ”Koulutustoimikunta tiedottaa”.

HSRK deltar i den gemensamma ”Reserviläinen ei luovuta! (paitsi verta)”-kampanjen. Kampanjen pågår tills 31.5.2022. Tid kan bokas på https://www.blodtjanst.fi/blodgivning/tjanster-for-blodgivare/tidsbeställning. Kom ihåg att nämna din grupp, ”HSRK – Helsingfors Svenska Reservofficersklubb rf”, då du donerar blod.

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit

POHJOISHELSINKI

Pohjois-Helsingin Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/pohjois-helsinki/

PHRU Kevätkokous

Sääntömääräinen kevätkokous pidetään 22.3.2022 klo 18:30 Malmin kirkon kokoustilassa, osoitteessa Kunnantie 1, Helsinki. Kokouksessa käsitellään yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös sekä esitetään toiminnantarkastuskertomus. Lisäksi päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä vastuuvelvollisille. Ennen kokouksen alkua kapteeni (res.) Jukka Mattila pitää luennon lotta puvun historiasta. Kokoukseen on mahdollista osallistua myös Teams etäyhteydellä. Paikanpäälle tulijat: Ilmoittautumiset sihteerille 6.3. mennessä, jotta osallistujien määrä voidaan huomioida kokoustilan valinnassa. Etäyhteydellä osallistuvat: Ilmoittautumiset sihteerille 21.3. mennessä, Teams linkin toimitusta varten.

Padasjoen ampumaleiri:

Perinteinen ampumaleiri järjestetään Padasjoella 8.4. – 9.4.2022. Kerho tarjoaa osallistujille patruunat, ruuat ja saunajuomat. Ilmoittautumiset sihteerille 1.4.2022 mennessä.

Kevätsauna:

Yhdistyksen kevätsauna järjestetään Willen saunalla Santahaminassa 17.5.2022 klo 17:30. Yhdistys tarjoaa iltapalan ja saunajuomat. Ilmoittautumiset sihteerille 10.5.2022 mennessä.

Ammunta

Yhdistyksen vakio ampumavuoro luolassa parittomina viikkoina, joka toinen perjantai, klo 16.00–19.00. Katso mahdolliset poikkeusvuorot yhdistyksen nettisivuilta. Ilmoittautumiset ja lisätietot ampumavuoroille: Henrik Kiiskinen (henrik.kiiskinen@gmail.com). Ennen ammuntaa, sinulla tulee olla hankittuna ampumaturva esim. RUL:n plusjäsenyys jonka kautta saat tarvittavan vakuutuksen. Katso lisätietoja: https://www.rul.fi/jasenille/rul-plus/.

Yhdistyksen kotisivut

Katso ajankohtaiset tiedot tapahtumista yhdistyksen kotisivuilta: http://www.rul.fi/pohjois-helsinki

Yhteyshenkilöt

Pj Jarkko Paananen (040 723 9641 / jarkko.t.paananen@gmail.com)
Sihteeri / tiedotusupseeri Eero Kujala (040 864 1417 / sihteeri.phru@gmail.com)

Autokerho

HUOLTOUPS

Helsingin Reserviupseerien Autokerho ry

RT-kerho Johtorengas

rt-kerho

Rannikkotykistökerho Johtorengas ry
https://www.rul.fi/rannikkotykisto/

Ilmatorjuntakerho

ILMATORJUNTAKERHO

Helsingin Reserviupseerien Ilmatorjuntakerho ry
http://itkerho.net/

Kerhon hallitus toivottaa hyvää uutta vuotta 2022 kerhon jäsenille. Tämä vuosi lähtee käyntiin kerhon toiminnan osalta keväällä seuraavilla tapahtumilla:

Tiistaina 22.3 klo 18.00 Eversti Ahti Lapin esitelmä ”Sotaa avaruudessa” vasta julkaistun ”Tähtien sotaa” kirjan pohjalta järjestetään hybridimallilla-fyysinen luento Suojeluskuntatalon auditoriossa Töölöntorinkatu 2 sekä etäyhteyksien välityksellä. Ilmoittautumiset etäosallistumiseen 19.3 mennessä osoitteeseen tlav0940@gmail.com.

Torstaina 5.5. klo 18.00 pidetään kerhon sääntömääräinen kevätkokous Vanhan Suojeluskuntatalon auditoriossa Töölöntorinkatu 2.

Ilmoittaudu kesän muistomerkkitykkien kunnostustalkoisiin! Lauttasaaren muistotykin onnistunut kunnostus saa jatkoa. Kesän kohteita ovat Tapiolan Tuulimäen tykki ja Kalastajatorpan tykki. Aikataulut valmistuvat kevään aikana ja niistä tiedotetaan ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset osoitteeseen jorma.lahtinen@pp.inet.fi. Seuraa tiedotuksia kerhon nettisivuilta itkerho.net!

KRH-kerho

krhkerho

Helsingin Reserviupseerien Kranaatinheitinkerho ry

Rautateiden Reserviupseerit

vr

Rautateiden Reserviupseerit ry
https://www.rul.fi/vrhki/

Yhdistystoiminta saavutti 60 vuoden merkkipaalun viime vuonna. Koronarajoitusten vuoksi juhlatilaisuutta ei voitu järjestää. Mikäli koronarajoitukset sallivat, niin 60 vuotisjuhlat pidetään Avec tilaisuutena 5.4.2022 alkaen klo 17.00.

Kokouspaikkana on Grand Scandic Central hotelli (entinen VR:n pääkonttori) Tarkempi ohjelma ja illalliskortin hinta varmistuu kunhan koronatilanne selviää.

Asiasta tiedotetaan sähköpostilla myöhemmin. Lisäksi puhelimitse voi tiedustella yhdistyksen hallituksen jäseniltä. (mm. puheenjohtaja Oiva Peltokoski 0453237333)

Yhdistyksen kevätkokousta siirretään koronatilanteesta johtuen.

Yhdistyksen ampumavuorot 2022 Töölön radalla klo 16.00 – 19.00 ovat seuraavat: 11.3; 8.4; 6.5; 3.6; 1.7; 29.7; 26.8; 23.9; 21.10; 18.11; 16.12. Ilmoittaudu ampumaupseeri Petri Kehälle (050 5344181) viimeistään ampumapäivää edeltävänä päivänä klo 12.00 mennessä.

Reservin lääkintäupseerit

Reservin lääkintäupseerit ry
https://www.reservinlaakintaupseerit.fi/

Merireserviläiset ry – Sjöreservister rf

merireservilaiset

Merireserviläiset ry
https://merireservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus

Kokonaismaanpuolustus ry
https://kokonaismaanpuolustus.reservilaisliitto.fi/

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare

Svenskatlogo

Helsingforsnejdens Svenska Reservunderofficerare
https://helsingforsnejdens-svenska-reservunderoff.reservilaisliitto.fi/

Skytte i Luolan, udda veckors torsdagar kl. 17.00-19.00.
Följande skytten är 3.3, 17.3 och 31.3.
Anmäl ditt deltagande till axi@hsrk.fi.

Markus Liesalho
Ordförande
0400 421002
svenska@helresp.fi
www.reservilaisliitto.fi/hsru

S-ryhmän Reserviläiset

sok

S-Ryhmän Reserviläiset ry
https://s-ryhman-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset

Espoon Reserviläiset Ry
https://espoon-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Espoon Reserviläiset ry:n sääntömääräinen kevätkokous järjestetään Espoossa keskiviikkona 27.4. alk. klo 18:00, os. Kivimiehentie 1 auditorio, 02150 Espoo. Kokoukseen voi osallistua myös etänä Microsoft Teams:in välityksellä.

Osallistujat ilmoittautuvat joko sähköpostilla osoitteeseen info@esres.fi tai https://espoonreservilaiset.nimenhuuto.com/ -sivumme kautta. Ilmoittautumiset 25.4. mennessä. Kerro mikäli osallistut etänä.

Kokouksessa käsitellään säännöissä mainitut asiat kuten käsitellään toimintakertomus ja vahvistetaan tilinpäätös.

Yhdistyksemme on Töölön sisäampumaradalla vuoro parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 17:00 alkaen. Seuraa sivuamme espoonreservilaiset.nimenhuuto.com. Huomio:
Jos haluat peruuttaa ilmoittautumisesi vuorolle ilman hyväksyttävää ja perusteltua syytä, tulee se tehdä viimeistään kyseistä vuoroa edeltävänä keskiviikkona espoonreservilaiset.nimenhuuto.com:in kautta. Perumattomista tai liian myöhään perutuista varauksista 20€ peruutusmaksu.

Maanantaimarssit: lähtö Pirkkolan urheilupuiston alaparkkipaikalta Pirkkolantien varressa klo 17:30. Kokoontumis- ja lähtöpisteenä toimii HSL pysäkki H2230. Marsseille ei vaadita ennakkoilmoittautumista, teemme n. 7,5 km reippaan lenkin. Varustus sään mukaan – haasta kaverisikin kuntoilemaan! Lisätiedot: juhamatikainen21@gmail.com

Yhdistyksemme Padasjoen koulutuskeskuksessa järjestettävä viikonlopun mittainen ampumaurheiluun keskittyvä tapahtuma Padasjoen Talvipäivät järjestetään 11. – 13.3.2022. Tapahtumaan ilmoittautuminen on auki espoonreservilaiset.nimenhuuto.com:issa.

Tarkasta tapahtumien tarkemmat aikataulut ja mahdolliset muutokset toimintakalenterista ja uutissivuiltamme www.esres.fi

Ilmailuosasto

ILMAILUOSASTO

Helsingin Reservin Ilmailuosasto ry
https://helsingin-reservin-ilmailuosasto.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Reserviläiset

Helsingin Reserviläiset ry
https://helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Reserviläiset ry:n kevätkokous pidetään maanantaina 25.4.2022 klo 18.00 osoitteessa Döbelninkatu 2, Helsinki. Tervetuloa! Lisätiedot puheenjohtajalta tai sihteeriltä.

Yhdistyksen uuden hihamerkin (Velcro pohjalla) voi jatkossa hankkia ratavuorojen yhteydessä vuoron vetäjältä. Varaa tasaraha 5 euroa.

Maanantain ratavuorot Töölön sisäradalla klo 19.00 – 21.30

14.3, 11.4, 9.5, 6.6, 4.7, 1.8, 29.8, 26.9, 24.10, 21.11 ja 19.12.

Mukana oltava voimassa oleva vakuutuskortti (esim. Reserviläisen Toimintaturva) sekä Reserviläisliiton jäsenkortti.

Lisätietoja: asevastaava, Tomi Sarilahti, p. 050 385 1313.

Ilmoittautumiset: tomi.sarilahti(at)lassila-tikanoja.fi tai tekstiviesti vuoroa edeltävänä päivänä alkaen klo 14.00 -> maanantaina klo 14.00 mennessä. Mainitse laina-aseen (.22 Ruger) tarpeesta kun ilmoittaudut. Muista omat suojaimet mukaan.

Ruutisavun ratavuorot maanantaisin klo 17.00 – 19.00

Yhdistys järjestää jäsenilleen johdettuja ammuntoja Ruutisavu Oy:n tiloissa Vantaan Koivuhaassa.

Vuoroja on varattuina seuraavasti:

21.3. ja 16.5.

Varmista vuoron toteutuminen ilmoittautumisen yhteydessä: esko.koskinen(at)gmail.com. Käyntimaksun 10 € hintaan sisältyy ratamaksu ja taulu. Käyntimaksun 20 € hintaan sisältyy ratamaksu, yhdistyksen laina-ase ja 50 kpl 9×19 mm:n patruunoita sekä taulu. Patruunamyynti vain laina-aseilla ampuville. Ratamaksut suoritetaan paikan päällä MobilePaylla tai käteisellä.

Ruutisavulla ampuvan muistilista: Radalla voi ampua 9 mm, .45ACP ja vastaavilla pistoolikaliiperisilla aseilla vaippaluoteja. Myös pistoolikarbiinit ovat sallittuja. Lyijyluotien ampuminen on kielletty (kielto ei koske kaliiperia 22LR). Mukaan tarvitset aina jäsenkortin, vakuutustodistuksen sekä omat silmä- ja kuulosuojaimet. Jos tarvitset laina-aseen, niin yhdistys lainaa aseen kyseiselle vuorolle. HUOM! Laina-aseita on rajoitettu määrä. Laina-aseen käyttäjillä hansikaspakko.

Vuorot ovat vain Helsingin Reserviläiset ry:n jäsenille. Muista ottaa myös ampumapäiväkirjasi mukaan radalle. Ilmoittautumiset aikaisintaan viikkoa aikaisemmin. Lisätiedot ja ilmoittautumiset ratavuorolle: esko.koskinen(at)gmail.com.

Helsingin Reserviläiset ry järjestää Lopen ampumaurheilukeskuksessa SRA-kilpailun sunnuntaina 10.4.2022. Kilpailemme Johtorengas ry:n ja Pöytyän Seudun Reserviläiset ry:n kanssa. Tapahtuma alkaa klo 11.00 (rastien rakentaminen klo 08:00 – 11:00). Joukkueeseemme kaivataan lisää osallistujia. Kilpailussa on 3 kiväärirastia ja 2 pistoolirastia, laukausmäärä noin 98. Lisätietoja antaa kilpailun johtaja Juhani Kuusisto, sähköposti: juhani72(at)protonmail.com.

Lopelta on varattu myös seuraavat ampumavuorot jäsenillemme:

• Ma 23.5. klo 17:30 150m (kivääriammunta) ja M1 (SRA)
• Ma 13.6. klo 17:30 150m (kivääriammunta), M1 (SRA) ja M2 (pistooliammunta)
• Ma 11.7. klo 17:30 150m (kivääriammunta) ja M1 (SRA)
• Ma 15.8. klo 17:30 150m (kivääriammunta) ja M1 (SRA)

Ilmoittautumiset viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa sähköpostilla juhani72(at)protonmail.com tai HelRes ry SRA WhatsApp-ryhmään. Ratamaksu on toistaiseksi 10€/henkilö, maksutapa ilmoitetaan myöhemmin. Paikkoja on rajoitetusti, lisäinfo juhani72(at)protonmail.com.

Yleisohje yhdistyksen ratavuoroille ja ampumatapahtumiin tuleville: Kasvomaskia ja suojakäsineitä saa käyttää, vähääkään flunssa- tai hengitystieinfektio-oireisena ei radalle saa tulla. Huolehditaan käsihygieniasta ja pidetään etäisyyttä muihin henkilöihin. Lainaseiden käyttäjillä hansikaspakko.

Yhdistys etsii Facebook-sivuilleen ylläpitäjiä, juttuja sekä kuvia. Lisätietoja uimonenjouko(at)gmail.com.

Yhteystiedot ajan tasalle:

Jos on sähköpostiosoite, johon haluaisit saada tietoa ”nopeista lähdöistä”, mutta et tähän mennessä ole saanut, ilmoita se yhdistyksen sihteerille: sihteeri.helres(at)gmail.com tai helsinki(at)helresp.fi

 

Itä-Helsingin Reserviläiset

Itä-Helsingin Reserviläiset ry
https://ita-helsingin-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

IHRes ry:n sääntömääräinen kevätkokous Pirtillä 8. 3.2022 alkaen klo 18:00.

Tervetuloa!

Vantaan Reserviläiset

vareslogo_v3

Vantaan Reserviläiset ry
https://vantaan-reservilaiset.reservilaisliitto.fi/

Pohjois-Helsingin Reservialiupseerit

Pohjois-Helsingin Reservinaliupseerit ry
https://pohjois-helsingin-reservinaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Huoltoaliupseerit

Huoltoaliupseerit ry
https://huoltoaliupseerit.reservilaisliitto.fi/

Helsingin Yawara

Yawara ry
https://yawara.reservilaisliitto.fi/

Autojoukkojen Helsingin kilta

pikkutorni

Autojoukkojen Helsingin Kilta ry
https://mpkl.fi/jasenyhdistys/autojoukkojen-helsingin-kilta-ry/

Stadin Sissit

Helsingin Sissikerho ry
https://stadinsissit.fi/

Helsingin Sissiosasto ry
https://helsingin-sissiosasto.reservilaisliitto.fi/

Kenttätykistökerho ja Uudenmaan Tykistökilta

KT Logo uudenmaantykist;kilta

Kenttätykistökerho ry
https://www.rul.fi/ktkerho2/

Uudenmaan Tykistökilta ry
https://uudenmaan-tykistokilta.reservilaisliitto.fi/

Uudenmaan Viestikilta

Uudenmaan Viestikilta ry
http://uudenmaanviestikilta.fi/