01/2016 uutiset

Tikkurilan Reserviupseerikerhon nuorisotapahtuma

Kuvat ja teksti: Ossi Ikonen

Tikkurilan Reserviupseerikerho järjesti helmikuun lopussa jo toisen nuorten upseerien tapaamisensa. Tilaisuuden tarkoituksena oli kertoa nuorille reserviupseereille, erityisesti vastikään kotiutuneille, reserviupseeritoiminnan mahdollisuuksista Tikkurilan Reserviupseerikerhossa ja muualla pääkaupunkiseudulla.

Tilaisuuden avasi Tikkurilan kerhon puheenjohtaja Ahti Pohjonen. Hän kertoi Tikkurilan kerhon toiminta-alueesta, toimintamuodoista, historiasta sekä perinteistä.  Vantaalla toimii kaksi reserviupseerikerhoa, Tikkurilan kerho itäisellä Vantaalla ja Länsi-Vantaan kerho lännessä. Seuraava puhuja oli Tikkurilan nuorisoupseeri Riku Kristersson, joka kertoi muun muassa kerhon tuesta MPK:n kursseille osallistumiseen ja Länsi-Vantaan kerhon kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

tiruk2

Ahti Pohjonen.

tiruk3

Riku Kristersson.

tiruk1

Ahti Pohjonen ja Saku Liehu vaihtavat ajatuksia.

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Etelä-Suomen uusi piiripäällikkö Timo Mustaniemi kertoi MPK:n toiminnasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. MPK:n kursseilla ja kouluttajatehtävissä on hyvät mahdollisuudet kehittää ja ylläpitää sotilaallisia taitojaan sekä kerryttää kertausharjoitusvuorokausia. Vapaaehtoinen maanpuolustuskoulutus on parhaimmillaan suoraa jatkumoa varusmiehenä saadulle koulutukselle.

Suomen Reserviupseeriliiton järjestösihteeri Saku Liehu kertoi liiton toiminnoista, painottaen erityisesti nuorten upseerien toimintaa. Liitto tarjoaa muun muassa vuosittain mahdollisuuden osallistua Naton reserviupseerijärjestön seminaareihin ulkomailla. Seminaarit ovat haluttuja tilaisuuksia.

tiruk4

Saku Liehu.

Helsingin Reserviupseeripiirin nuorten upseerien toimikunnan puheenjohtaja Kalle Murto kertoi toimikunnan tekemästä työstä. Toimikunta toimii nyt neljättä vuottaan ja siinä on edustus lähes jokaisesta Helsingin piirin kerhosta. Toimikunta järjestää, etsii ja kehittää nuoria reserviupseereita kiinnostavia maanpuolustustapahtumia ja markkinoi niitä keskitetysti nuorille jäsenille. Tarjonnassa on niin ammuntaa, liikuntaa, aatteellista toimintaa kuin koulutustakin.

tiruk5

Kalle Murto.

Jaa uutinen: