2022-06

Taistelukoululle verkkomuseo

Sotien jälkeinen upseerikoulutus avautuu yleisölle verkossa

Taistelukoulun Perinneyhdistys ry on julkaissut Maanpuolustuskorkeakoulun tukemana uuden palvelun internetissä 10.10.2022 alkaen osoitteessa www.taistelukoulu.fi. Se on portaalimuodossa oleva “verkkomuseo”.

Taistelukoulun Verkkomuseo esittelee Tuusulan Rantatiellä sijainneen Taistelukoulun tekemää työtä suomalaisen upseerikoulutuksen hyväksi. Taistelukoululla koulutettiin mm. kapteeni- ja esiupseerikursseilla puolustusvoimien upseeristoa sodan ajan tehtäviin 50-luvulta alkaen. Nykyinen Maanpuolustuskorkeakoulun maisteriosaston antama koulutus on jatkumoa näihin kursseihin tämän päivän metodeilla.

Lisäksi sivusto kertoo ennen sotia Suojeluskuntain Päällystökoulussa järjestetystä suojeluskuntien upseerikoulutuksesta sisältäen lottien koulutustilaisuudet. Aineistossa on ennen julkaisematonta materiaalia. Verkkomuseoon kootaan lisäksi tietoa nykyisen Puolustusvoimien Kurssikeskuksen alueella Tuusulassa toimineiden muiden organisaatioiden toiminnasta.

Tämä ainutlaatuinen historiallinen sivusto on tarkoitettu niin puolustusvoimien henkilöstölle, sotahistorian harrastajille kuin aina lukioikäisten historian opetukseen. Materiaalissa on mielenkiintoisia artikkeleita, kuvia, videoita ja muuta aineistoa. Lisäksi siellä on interaktiivisia tehtäviä, joita lisätään ajan kuluessa. Käyttäjillä on mahdollisuus antaa sivustolle kommentteja sisällön suhteen.

Verkkosivusto julkaistiin Maanpuolustuskorkeakoulun maisteriosaston perinnepäivän juhlassa 10.10. Santahaminassa. Samalla juhlistettiin Taistelukoulun Perinneyhdistyksen 30-vuotispäivää.

Teksti: Maanpuolustuskorkeakoulu
Kuva: Taistelukoulun verkkomuseo

Jaa uutinen: