Yleinen

Suomen Sosiaalidemokraatti 20.3.1940

Sota on päättynyt – rakennustyö alkaa

Toverit,

Kolme ja puoli kuukautta jyrisivät tykit maamme rajoilla ja vihollisen lentokoneet kylvivät kuolemaa ja hävitystä rintamantakaisille alueille. Armeijamme ja sen taakse keskittynyt pieni kansamme taisteli jättien voimalla ja menestyksellä suunnatonta ylivoimaa vastaan. Monet joukostamme jäivät taistelutantereille eivätkä koskaan enää palaa keskuuteemme, ja suuri on aineellisten arvojen summa, jotka sota kansaltamme vaati.

Sota oli ankara ja ankarat olivat myös ne ehdot, joilla se päätettiin. Meille saneltiin rauhanehdot suuremman oikeudella, mutta meitä ei silti voitettu, silla armeijamme on lyömättä ja kansamme elää ja tulee jatkamaan elämäänsä itsenäisenä ja vapaana, kovien taistelujen kouluttamana ja puhdistamana. Nuorisomme elämän usko ja elinvoima ovat lannistumattomat ja me tulemme rakentamaan entistä ehommaksi sen, minkä sota hävitti.

Nyt alkavassa uudelleen rakentamistyössä tarvitaan kaikki työhön pystyvät kädet ja kaikki kansamme käytettävissä olevat voimavarat. Puolustaessamme vapauttamme ja itsenäisyyttämme sodassa tarvitsimme yksimielisyyttä ja pienen kansamme kaikkien voimavarojen keskittämistä taisteluun. Edessä olevassa rakennustyössä, sodan tuhojen poistamisessa ja lievittämisessä vaaditaan meiltä samoja ominaisuuksia.

Sos.-dem. Työläisnuorisoliiton Toimikunta

Jaa uutinen: