06/2018 uutiset

Sapeli 2 -taisteluharjoitus Uudenmaan alueella 26.11. – 3.12.

Kaartin jääkärirykmentin Sapeli 2 -taisteluharjoitus järjestetään 26.11. – 3.12.2018 Uudenmaan alueella. Harjoituksen kokonaisvahvuus on noin 1000 henkilöä, joka koostuu varusmiehistä, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoitukseen osallistuu joukkoja Rannikkoprikaatista ja Uudenmaan prikaatista.

Sapeli 2 -harjoitus on heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten sekä viime tammikuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesjohtajien pääsotaharjoitus. Harjoituksen päätavoitteena on valmiuden kehittäminen ja suorituskyvyn osoittaminen Uudenmaan puolustuksen osalta. Joukkoja harjoitutetaan toimimaan rakennetulla alueella ja metsämaastossa vaativissa olosuhteissa ja taktisissa tilanteissa sekä toimimaan yhteistoiminnassa muiden joukkojen ja Merivoimien kanssa. Harjoituksen johtaa Kaartin jääkärirykmentin komentaja eversti Petteri Tervonen.

Harjoitusjoukot toimivat Askolan, Espoon, Hangon, Helsingin, Keravan, Porvoon, Tuusulan ja Vantaan alueilla. Joukkojen varustuksena on taisteluvarustus, mukaan lukien rynnäkkökivääri. Henkilökunta käyttää keltaisia huomioliivejä. Harjoituksessa käytettävät harjoitusampumatarvikkeet saattavat aiheuttaa melua harjoituskohteiden lähistöllä päivittäin kello 07:00-22:00.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #sapeli

facebook.com/KaartinJR
twitter.com/KaartinJR

Lähde: Puolustusvoimat 19.11.2018

Jaa uutinen: