2023-05

Sadat naiset harjoittelivat turvallisuustaitoja Dragsvikissa

Joka naisen selviytymispakki

Kuinka toimia onnettomuustilanteessa tai tulipalon syttyessä? Miten suojautua lisääntyvältä informaatiovaikuttamiselta? Esimerkiksi näitä kysymyksiä käsitellään Naisten Valmiusliiton NASTA Tyyni 2023-harjoituksessa 22.–24.9. Uudenmaan prikaatissa Dragsvikissa, johon saapuu noin 350 naista harjoittelemaan turvallisuus- ja varautumistaitoja.

– Tarjolla on jälleen korkealaatuista turvallisuus- ja varautumiskoulutusta. Kansainvälinen ja kansallinen yhteiskunnallinen tilanne edellyttää, että jokainen mahdollisuuksien mukaan päivittää omaa kokonaisturvallisuusosaamistaan. Tervetuloa Naisten Valmiusliiton harjoituksiin ja muihin koulutuksiin, toivottaa puheenjohtaja Paula Risikko.

Turvallisesti vesillä

Harjoitus koostuu yhdestätoista kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Ensikertalaisille sopii hyvin esimerkiksi Jokanaisen Selviytymispakki -kurssi, jossa opetellaan toimimaan erilaisissa arjen häiriötilanteissa. Kurssi järjestetään sekä suomen-, että ruotsinkielisenä.

Erityisen ajankohtaisia aiheita ovat informaatiovaikuttaminen ja kyberturvallisuus. Informaatiovaikuttamisen kurssilla lisätään medialukutaitoa ja ymmärrystä informaatiovaikuttamisesta sekä annetaan valmiuksia suojautua vaikuttamispyrkimyksiltä. Kyberturvallisuuden kurssilla opitaan infranhallinnan ja ylläpidon parhaita käytäntöjä, ja miten välttää yleisimpiä sudenkuoppia.

Joukkomuonitus maastossa

Muut harjoituksen kaikille avoimet kurssit ovat; Henkinen kriisinkestävyys, Intti tutuksi naisille, Joukkomuonitus maastossa, Turvallisesti vesillä ja Väestönsuojelun perusteet.

Lisäksi järjestetään Etä- ja verkkokoulutuksen kouluttajakoulutus, jonka suorittaneet voivat jatkossa toimia Naisten Valmiusliiton kursseilla kouluttajina sekä JohdaNASTA III -kurssi, johon osallistuvat harjoituksen johto ja organisaatioon kuuluvat. Harjoitus toimii myös koulutusalustana sen toteuttaville vapaaehtoisille naisille.

– NASTA-harjoituksissa parasta on se, että kaikki me olemme täällä oppimassa ja opettamassa toisiamme. Organisaation tehtävät opettavat meille paljon tiimityöskentelystä, sekä varautumisesta. Aina ei kaikki mene kuin Strömsössä, mutta vahvuutta on löytää yhdessä luova ratkaisu hankalaan tilanteeseen, samoin kuin poikkeusoloissa. Harjoitusta on valmisteltu vapaaehtoisten voimin noin vuoden verran ja on tällä hetkellä enää toteutusta vaille valmis, kertoo harjoituksen johtaja Tiia Impivaara.

Aluetoimiston päällikkö evl Jämsä puhuttaa Intti tutuksi naisille -kurssin osallistujia

Teksti: Suvi Aksela
Kuvat: Naisten Valmiusliitto

Lisätietoja:
Naisten Valmiusliiton pääsihteeri Pia Lindell, p. 040 561 1655
Naisten Valmiusliiton viestintä- ja järjestösihteeri Suvi Aksela, p. 040 017 5223

NASTA Tyyni 2023-harjoitus
NASTA Tyyni 2023-harjoitus Facebookissa
Naisten Valmiusliitto
Naisten Valmiusliitto Facebookissa

Jaa uutinen: