03/2020 uutiset

RESUL:n ansioristiä ja -mitaleita voi nyt kantaa sotilas- ja virkapuvussa

Puolustusvoimien pääesikunta on tänä keväänä vahvistanut, että Reserviläisurheiluliiton ansiomerkkejä voi tästä eteenpäin kantaa suomalaisessa sotilas- ja virkapuvussa. Puolustusvoimat antoi uuden normin ansioristien ja -mitalien kantamisesta huhtikuussa.

Maanpuolustusjärjestöjen (mukaan luettuna Reserviläisurheiluliitto) ansioristejä ja -mitaleita voidaan kantaa sotilas- ja virkapuvuissa, kuten virallisia kunniamerkkejä, mikäli niillä on kanto-oikeus. Jos henkilö on saanut samalta järjestöltä useampia ristejä tai mitaleita, hän voi kantaa niitä siten, mitä niiden kantamisesta samaan aikaan on kustakin erikseen säädetty.

Yleisperiaatteena on, että kotimaiset kunniamerkit kannetaan aina ennen ulkomaisia ja sodan ajan ansioista myönnetyt ennen rauhan ajan ansioista saatuja. Puolustusvoimien ja suomalaisen sotilaspuvun arvostuksen ylläpitämiseksi tulee kunnia- ja ansiomerkkien kantamisessa virallisten määräysten lisäksi ottaa huomioon tilaisuuden luonne ja kohteliaisuusperiaate.

Vuonna 2001 Reserviläisurheiluliitto (RESUL) otti käyttöön oman ansiomerkkijärjestelmänsä. Siihen kuuluvilla ansiomitaleilla palkitaan Reserviläisurheiluliiton päämäärien ja tavoitteiden saavuttamista huomattavasti edistävää, ansiokasta, aktiivista ja pitkäjänteistä toimintaa. Järjestelmä on pääpiirteittäin samantapainen kuin Reserviläisurheiluliiton jäseninä olevien muiden maanpuolustusliittojen perinteiset, kunkin omaan järjestötoimintaansa kohdistuvat ansiomerkkikäytännöt. RESUL:n ansiomerkkijärjestelmä täydentää niitä erityisesti vapaaehtoisen maanpuolustusurheilun yhteisissä toimintasektoreissa.

Reserviläisurheiluliitto voi myöntää ansioristin tai kultaisen-, hopeisen- tai pronssisen ansiomitalin.

HQ69 PVHSMK Kunniamerkkien kantaminen asiakirja

HQ69 PVHSMK Kunniamerkkien kantaminen liitteet

Lähde: www.resul.fi

Jaa uutinen: