05/2020 puheenvuoro

Reserviupseerien varapuheenjohtajalta

Kuinka moni huomasi, että 14.10. vietettiin Tarton rauhan 100-vuotisjuhlaa? Minua hämmästytti valtiovallan vaikeneminen itsenäisen Suomen ensimmäisen rauhansopimuksen suhteen. Ja tässä rauhassa Suomi sentään useimmista muista rauhoista poiketen sai maa-aluetta, nimittäin Petsamon ja sitä kautta pääsyn Jäämerelle. Onneksi Vapaussotiemme Helsingin seudun perinneyhdistys järjesti näyttävät seppeleenlaskut Mannerheimin, Paasikiven ja Ståhlbergin patsaille. Kuva on jälkimmäisestä, jossa olin seppelpartion johtajana.

Piirin syyskokous järjestetään tuttuun tapaan isänpäivää seuraavana maanantaina eli 9.11. hieman poikkeusjärjestelyin ja minimimäärällä läsnäolijoita. Kokouksessa on nyt ensimmäistä kertaa käytössä kevätkokouksessa hyväksytty vaaliohjesääntö ja siksipä ehdokkaat puheenjohtajistoon ja piirihallitukseen ovatkin tämän lehden ilmestyessä jo selvillä. Olen jo ilmoittanut aiemminkin mutta vahvistan vielä olevani ehdolla piirin ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Kokouksessa käsitellään tietysti myös hallituksen esitykset vuoden 2021 toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi. Toivottavasti saamme kaikkien kerhojen edustajan paikalle Kasinolle!

Lokakuun puolivälissä saimme RUL:sta tuoreen jäsenmäärätilanteen. Meidän piirimme maksaneiden jäsenten määrä verrattuna viime vuodenvaihteeseen on noin 40 jäsentä pienempi. Jäsenmaksu on rästissä peräti 320 jäseneltä! Kehotankin kerhoja soittamaan heidät kaikki lävitse ja kertomaan samalla loppuvuoden toiminnastaan ja muistuttamaan, että jäsenmaksun maksaminen on isänmaallinen ja reserviupseeriston etuja palveleva teko, vaikka ei ehtisi toimintaan osallistumaankaan. Seitsemällä kerholla on jo nyt vähintään saman verran jäseniä kuin vuoden vaihteessa. Prosentuaalisesti parhaimpina ovat Jääkärikerho, Töölö ja Itä-Helsinki. Hieno suoritus!

Piirimajalla Spjutsundissa tapahtuu nyt loppuvuoden aikana ja ensi keväänä todella paljon! Ensi kesänä siellä on aika erinäköistä kuin nyt. Lähettäkää kerhonne edustaja kuulemaan tästä ja monesta muusta ajankohtaisesta asiasta piirin puheenjohtajapäivään 24.11. Nimestään huolimatta sinne saa osallistua muukin kerhon edustaja kuin puheenjohtaja.

Ja lopuksi tuttuun tapaan: LIIKU – AMMU – KOULUTTAUDU ja omana lisäyksenäni: KOULUTA myös muita!

Jukka Rusila

maj res

piirin 1. varapuheenjohtaja

Jaa uutinen: