04/2021 puheenvuoro

Reserviupseerien varapuheenjohtajalta

Hyvää syyskauden alkua kaikille lehden lukijoille!

Korona kiihtyy tai peräti leviää edelleen ja rajoituksia lienee tämän lehden ilmestyessä enemmän voimassa kuin tätä kirjoittaessa (9.8.). Kuitenkin MPK:n koulutukset pyörivät ja ammuntoja ja liikuntatapahtumia voidaan järjestää, kunhan pidetään järki päässä. Reserviläisyhteisö on vastuullista enkä usko, että tulemme meidän tapahtumistamme näkemään vastaavia kuvia kuin joistakin loppukesän konserteista.

Piirin syyskokouksessa valitaan piirihallituksen kahdeksan jäsentä, puheenjohtajiston jatkaessa vielä vuoden 2022. Kannustan kerhoja miettimään sopivia ehdokkaita ajoissa. Hallituksen jäseniltä edellytämme reipasta ja aktiivista otetta, kokouksiin osallistumista ja vastuun ottoa. Kullakin jäsenellä on oma ’salkkunsa’. Syyskokous on 15.11., joten ehdotusten on oltava piiritoimistolla viimeistään 28.10.

Piiri-ilta järjestetään tänä syksynä 12.10. Nämä ovat erinomaisia tilaisuuksia tiedonsaannin ja tiedonjakamisen lisäksi tutustua toisten kerhojen edustajiin ja piirihallitukseen. Olisi erittäin toivottavaa, että jokaisesta kerhosta olisi edustus paikalla. Ja jälleen muistutan, että tapahtumaan voi osallistua yhdistyksen hallituksesta kuka vain.

Reserviläisurheiluliitto järjesti tänäkin vuonna etämarssitapahtuman Resul Four Day March, jälleen peruuntuneen Nijmeigenin marssin päivämäärinä. Osallistujia oli oikein mukavasti, tuplaten viime vuodesta eli noin 1400 henkilöä. Piirimme jäseniä oli ilahduttavan paljon mukana. Vastaavalle tapahtumalle uskoisin löytyvät kysyntää pari kertaa vuodessa, oli koronaa tai ei. Järjestelyistä ansaitsee suurkiitoksen marssijohtaja Pekka Sillanpää. Myös keväiselle Maanpuolustusmarssin muistomarssille osallistui kiitettävän paljon väkeä, yli 5000 henkilöä. Absoluuttisesti piiristämme osallistui eniten väkeä res.ups.piireistä, mutta piirien kokoon suhteutettuna olimme kaukana kärjestä. Tässä meillä on parannettavaa! Pioneeriosaston jäsen evl evp Keijo Pennanen (90v) ainakin piti lippua korkealla, aivan kuten hän teki alkuperäisessäkin maaottelumarssissa kesällä 1941 ollessaan 10-vuotias!

Kaikkia jäseniämme koskee RUL:n toimeksianto Ammu – Liiku – Kouluttaudu! Näitä kaikkia pystyy tekemään tänä syksynäkin. Jaa osaamistasi ja tietämystäsi eteenpäin muillekin, niin piirin jäsenille kuin ulkopuolisillekin. Olethan mahdollisissa poikkeusoloissa vastuussa itsesi lisäksi oman joukkosi kouluttamisesta ja toimintakyvystä. Reserviupseerit ovat suunnannäyttäjiä – eivät perässähiihtäjiä.

Lopuksi toivon, että Suomen tulevaisuus on koroNATOn.

Jukka Rusila

maj res

HRUP 1.varapuheenjohtaja

Jaa uutinen: