2023-04


Reserviläisten ampumaratahanke Keravalla on valmistunut

Siinä meni aika tarkalleen yksi vuosi ja seitsemän kuukautta. Vuosi ja seitsemän kuukautta suunnittelua, sopimista, nopeita ja rohkeita päätöksiä, sitoutumista, rakentamista, pettymistä, venymistä, luottamista, oppimista ja jonkin verran iloakin. Aika kului välillä nopeasti ja välillä tuntui, ettei mikään aika riitä hankkeen valmistumiseen. Talkootöitä on tehty vuoden 2022 elokuusta alkaen heinäkuuhun 2023 noin 5000 tuntia. Ja se on kohtuullisen paljon se. Talkootöihin ja oikeastaan koko projektiin liittyen tulen esittämään kiitokseni seuraavan paperisen Helsingin Reservin Sanomien puheenjohtajan palstalla. Tässä kuitenkin alustava ja tasapuolinen kiitos kaikille hankkeeseen millään tavalla osallistuneille henkilöille sekä tahoille.

Kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa saimme kuitenkin vietyä kaikki viranomaistarkastukset hyväksytysti ja kerralla läpi. Heinäkuun puolessa välissä Poliisihallitus myönsi radalle toistaiseksi voimassa olevan toimintaluvan ja tämän jälkeen aloitettiin radalla koeammunnat.

Heinäkuun lopussa ratayhdistyksen puheenjohtaja Mikko Lehtinen sai valmiiksi alustavat vuorolistat ratayhdistykseen kuuluville yhdistyksille, ja elokuun alusta alkoivat vakiovuorot radoilla. Ratayhdistykseen kuuluu tällä hetkellä 20 reserviläisyhdistystä ja kaksi kannattajajäsenyhdistystä. Viranomaistahojen kanssa käydään keskusteluja heille sopivista radankäyttömahdollisuuksista. Mukaan mahtuu vielä hyvin reserviläisyhdistyksiä, joten ne, jotka ovat odottaneet radan valmistumista, nyt on aika liittyä mukaan.

Ampumaratoja on siis kaksi, TA- eli tarkkuusammuntarata ja SRA- eli toiminnallinen rata. Tarkkuusammuntaradalla on kuusi ampumapaikkaa, joissa on pyörillä liikkuvat ja sermeillä jaetut pöydät. Radan pituus on maksimissaan 25 metriä ja taululaitteina toimivat Tuusulan Taistelukoulun vanhat kääntyvät taululaitteet. Tällä radalla voidaan ampua vain päätyseinän suuntaan.

SRA-radalla voidaan taasen ampua kolmeen suuntaan eli180 astetta. Taululaitteita on kymmenkunta ja ne ovat siirrettäviä. Radan koko on noin 20 x 20 metriä ja siellä voidaan toteuttaa erilaisia toiminnallisia ammuntoja taululaitteita siirtämällä sekä näköesteitä rakentamalla. Molemmilla radoilla on säädettävä valaistus, joten myös hämäräammunnat ovat mahdollisia.

Molemmilla radoilla itsekin jo ampuneena voin sanoa, että nyt on piiriemme jäsenistölle tarjolla monipuoliset, modernit, turvalliset, edulliset ja siistit sisäampumaradat vuoden- ja vuorokaudenajoista riippumatta.

Tervetuloa ampumaan!

Lisätietoja: reservilaistenampumarata@gmail.com tai puheenjohtaja@helresp.fi

Teksti ja kuvat: Marko Nikkanen

Jaa uutinen: