06/2017 uutiset

Rannikkosotilaskotiyhdistys ry 99 vuotta

3.11.2017 Rannikkosotilaskotiyhdistys juhli 99. vuosipäivää Katajanokalla. Paikalle saapui noin 70 vierasta. Puheenjohtajat ottivat vieraat vastaan. Yhdistyksen toimitila ja toimisto on Katajanokalla. Lähin yhdistyksen sotilaskodeista löytyy Suomenlinnan Merisotakoulusta.

Rannikkosotilaskotiyhdistys ry työskentelee Merivoimissa palvelevien varusmiesten ja reservin kertausharjoituksiin osallistuvien sekä vapaaehtoisessa maanpuolustuskoulutuksessa olevien henkilöiden vapaa-ajan viihtyvyyden lisäämiseksi ja myönteisten maanpuolustusasenteiden lujittamiseksi.

Yhdistyksen tavoitteena on myös lisätä jäsenistönsä maanpuolustusvalmiutta niin, että selviydyttäisiin puolustusvoimien kanssa solmitun yhteistoimintasopimuksen edellyttämistä poikkeusolotehtävistä. Poikkeusolotoimintaa harjoitellaan sotaharjoitusten yhteydessä.

Kuvassa RSKY:n puheenjohtaja Maritta Sariola (vas.) ja varapj, Sinisen Reservin hallituksen jäsen Sirkka Stolt.

Nykypäivän sotilaskotiharrastus on monipuolista työtä eri-ikäisten naisten kanssa. Sotilaskotityötä tehdään varuskunnissa, maasto- ja meriharjoituksissa, messuilla ja erilaisissa maanpuolustuksellisissa tapahtumissa. Toimintaa ohjaavia arvoja ovat vapaaehtoisuus, osaaminen, itsensä kehittäminen, luotettavuus, iloisuus ja yhteisöllisyys.

Sotilaskoti tarjoaa muutakin kuin kahvin ja munkin. Se on vapaa-ajanviettopaikka, jossa on tarjolla mm. kirjasto, lehtiä, pelejä, televisio, videot ja tietokoneita. Siellä varusmies voi tavata perhettään ja läheisiään.

Yhdistyksen vapaaehtoisia sisaria on noin 300 ja palkattua henkilökuntaa noin 25. Vakinaisesti toimivat sotilaskotimme ovat Merisotakoulu, Upinniemi ja Pansio. Leirikäytössä sotilaskoteja on kaksi ja lisäksi yhdessä laivassa on laivakanttiini. Rannikkosotilaskotiyhdistyksen kotipaikka on Helsinki, jossa sijaitsee yhdistyksen toimisto, mutta toimialuetta on koko rannikko Kotkasta Raumalle. Yhdistys on yksi maamme vanhimmista sotilaskotiyhdistyksistä, perustettu 3.11.1918.

Varsinainen sotilaskotityö tehdään seitsemässä paikallisosastossa, joita ovat Kyminlinna, Loviisa, Suomenlinna, Upinniemi, Hanko, Turku ja Selkämeri.

Rannikkosotilaskotiyhdisty tarjoaa monipuolista toimintaa sekä maissa että merellä.

Yhteystiedot: www.rannikkosotilaskotiyhdistys.fi

Jaa uutinen: