04/2015 paakirjoitus

Pistooliampumajuoksun SM-kilpailut

Reserviläisurheiluliiton pistooliampumajuoksun SM-kilpailut pidettiin Espoossa Lahnuksen ampumaradalla lauantaina 5.9.2015. Vastaavia kilpailuja ei Helsingin piirien alueella ole järjestetty sitten 1980-luvun.

Kilpailijat saapuivat pääkaupunkiseudun lisäksi Uudeltamaalta, Hämeestä, Varsinais-Suomesta ja Pohjanmaalta. Olipa myös Keski-Suomen ja Etelä-Karjalan piirin edustajia mukana kisoissa. Yksilökilpailun lisäksi kilpailtiin myös parisprinttiviesti.

Pistooliampumajuoksu on lajina monipuolinen. Ensin juostaan lenkki, minkä jälkeen ammutaan rasituksen alaisena viisi laukausta, juostaan uusi lenkki, ammutaan ja juostaan kolmannen kerran. Jokainen ohilaukaus tuo tulokseen sakkominuutin. Rasituksen alainen ammunta mittaa fyysistä kuntoa ja ampumataitoa huomattavasti monipuolisemmin kuin tavallinen rata-ammunta. Parisprinttiviesti eroaa yksilökilpailusta siten, että jokainen ohilaukaus tarkoittaa juostavaa sakkokierrosta.

Yleisen sarjan mestaruuden voitti Ville Häyrinen Keski-Suomen piiristä. Eniten mestaruuksia sai Varsinais-Suomi, jolle kertyi peräti neljä kultamitalia. Kilpailun ikänestori oli Uudenmaan Johannes Ijas, joka voitti H80-sarjan. Yhteensä kilpailuissa oli parisenkymmentä osallistujaa.

Lahnuksen ampumarataa on viime vuosina kehitetty voimakkaasti. Aluetta hallinnoi Espoon ampumaratayhdistys ry, jonka puheenjohtaja Ville Maijanen toteaa Urlus-säätiön avustaneen ampumaradan kehittämistä merkittävästi. Lahnuksen ampumarata-alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet vastaavien kilpailujen järjestämiseen Helsingin seudulla myös tulevaisuudessa. Kilpailun johtaja Toni Kallio-Könnö oli kilpailujen jälkeen tyytyväinen mies. ”Vuoden kestäneet valmistelut saivat viikonloppuna huipennuksensa, kun kilpailut vietiin onnistuneesti läpi. Kilpailijoilta saatu palaute on ollut ainoastaan positiivista”, tuumii Kallio-Könnö.

Kilpailun tulokset on julkaistu Reserviläisurheiluliiton nettisivuilla.

Jaa uutinen: