Yleinen

Pioneeriosasto menestyi Pioneerijotoksella

Valtakunnallinen Pioneeri- ja suojelujotos ”KARHU 2015” järjestettiin 15. – 16.8. Porin prikaatin harjoitusalueella Säkylässä komeassa auringonpaisteessa. Kilpailuun osallistui yhteensä 14 partiota eri puolilta Suomea. HRU:n Pioneeriosastosta mukana jotoksella oli yhdeksän kilpailijaa neljässä eri partiossa. Osaston jäseniä sisältäneistä partioista paras, Kaput(t), sijoittui kilpailussa toiseksi.

Kilpailun tukikohtana toimi Suomen kansainvälisten valmiusjoukkojen harjoitustukikohta Camp Mauri. Ensimmäinen kilpailupäivä alkoi rynnäkkökivääriammunnalla ja jatkui erilaisten pioneeri-, suojelu-, sotilas- ja kansalaistaitoja testaavien tehtävärastien kiertämisellä. Yö vietettiin rauhanturvaajatyyliin Camp Maurin konttimajoituksessa, mistä lähdettiin toisen kilpailupäivän suunnistusmarssille. Kellon käydessä suoritetuista tehtävistä viimeinen oli pikataival takaisin tukikohtaan.

Matkan varrelle osui muun muassa sotilasesteradan suorittaminen partiokoossa, kaasu- ja säteilytiedustelua, sirotemiinoitteen raivaamista räjäyttämällä sekä niin tavallista kuin suojeluensiapuakin. Suoritteita seurasi välitön palaute ja oikean suorituksen nopea kouluttaminen – jotoksen tarkoituksena oli paitsi mitata, myös ylläpitää ja täydentää pioneeriaselajin reserviläisten osaamista.

Kilpailuasetelmasta huolimatta jotoksella vallitsi hyvin positiivinen ilmapiiri, jota voisi sotilaallisuuden lisäksi kuvata paikoin jopa hilpeäksi. Osallistuminen tarjosi niin reilua reserviläishenkeä, onnistumisen ja oppimisen kokemuksia kuin arjesta tehokkaasti irrottavaa haastettakin.

Ossi Hietala

Helsingin reserviupseerien Pioneeriosasto ry.

Palkintojenjaossa Pioneeriosaston kapteenit Jari Kekkonen (vas), Jukka Rusila ja Tommi Laakkonen.

Jaa uutinen: