01/2021 uutiset

Pioneerien talvipadis

Alkuvuodesta 2021 oli runsaasti vapaita viikonloppuja PV:n Padasjoen ampuma- ja harjoitusalueella. Päätimme pitää virkistävän toimintaviikonlopun lumisissa merkeissä.

Vaikka majoitus- ja kokoustila Hollolassa ei ole talvisin kuin peruslämpö päällä, sinne saavuttaessa oli etukäteisilmoituksella saatu hyvin lämpöä. Pari perinneulkonanukkujaa oli jälleen joukossamme. Vettä tuli ja meni sekä majoituksessa että puulämmitteisessä saunassa. Iso kiitos ylläpitäjälle! Lumityöt oli tehty juuri ennen saapumistamme, joten nelivetomaastureita tarvitsimme lähinnä leikittelyyn ei-auratuilla kohdilla ja ampumaradan logistiikassa.

Kukin toi mieleisiään herkkuja evääksi, yhteistä oli kahvitus ja lauantain hernarilounas, joka oli höystetty palvatulla hirvellä ja makuhermoja hivelevillä mausteilla.

Perjantaina ehdimme jo ampumaan runsaasti erilaisia valaistusolosuhteita testaten. Tähtäinkiikareiden ja oman silmän valotehoa oli helppo testata, kun käytimme vain akkukäyttöistä työmaavalaisinta, ja ampumatauluja oli siitä eri etäisyyksillä. Harvinaista herkkua! Ennakkoon ilmoitimme viranomaisille käyttävämme valopistoolia tuona iltana, joten sekin oli taas kokeiltava. Lauantaina ehdimme suunnittelemaan yhtä sun toista aktiviteettia pistooli- ja kivääriradalle sekä toimintamontulle. Aikaa riitti mainiosti kokeilla erilaisia aseita (n. 20 eri yksilöä), niin osallistujien omia kuin kerhon omistamia. Uutena tuttavuutena oli Mantis X, esim. pistooliin asennettava ja kännykkäsovelluksen kautta toimiva harjoittelulaite liipaisun harjoitteluun ja analysointiin. Sunnuntaina jatkoimme ratatoimintaa mukavan illanistunnan ja hyvin nukutun yön jälkeen. Sisäpiipullinen kevytsinko SS 55 SS (7.62x53R) tuli taas testattua, 15 cm kasa 150 metriltä on melkoinen saavutus!  Kaikki sallittu aika tuli käytettyä.

Meitä oli yhteensä kahdeksan osallistujaa HRU:n Pioneeriosastosta ja Pääkaupunkiseudun Pioneerikillasta. Pitkästä aikaa mukana oli myös uusia jäseniä, yksi nuorisojäsen ja yksi kenraalikunnan edustaja (evp). Tämä oli todella hieno asia, sillä saimme jälleen uusia ajatuksia toimintaamme ja vinkkejä, keitä voisimme pyytää uusiksi jäseniksemme. Verkottumista!  Koronapandemia ei juuri viikonlopun toimintaa haitannut. Sisätiloissa pidimme maskeja, turvaetäisyyttä ja hygieniaa. Saunominen suoritettiin yksitellen. Kun korona hellittää, lähdemme mielellään Padikselle jonkin toisen kerhon tai kerhojen kanssa yhdessä.

Teksti
Timo Lukkarinen
HRU:n Pioneeriosasto
Pääkaupunkiseudun Pioneerikilta

Kuvat
Jukka Rusila
HRU:n Pioneeriosasto


Jaa uutinen: