05/2017 puheenvuoro

Piirin vuosikokous

Piirin syksyn vuosikokous pidetään 13.11.2017 kello 18.00 alkaen Katajanokan Kasinolla. Kokousesitelmän tulee pitämään Kaartin Jääkärirykmentin apulaiskomentaja everstiluutnantti Rainer Kuosmanen. Esitelmäosuus on avoin kaikille Helsingin Seudun Reserviläispiirin ja Upseeripiirin jäsenille. Tervetuloa tapaamaan uutta apulaiskomentajaa!

Esitelmän jälkeen pidetään vuosikokous, johon olisi myös toivottavaa saada muutama edustaja per yhdistys valtakirjoineen. Oma kaksivuotinen puheenjohtajakauteni päättyy nyt syksyllä, joten kokouksessa suoritetaan myös puheenjohtajan valinta. Omalta osaltani olen valmis jatkamaan seuraavat kaksi vuotta. Viime vuosina nelivuotiset puheenjohtaja- kaudet ovat olleet piirissämme tapana. Tähän on nyt kuitenkin yhdistyksillä sanansa sanottavana ja mahdollisuus esittää muitakin ehdokkaita. Päätös tehdään kokouksessa.

Reserviläisliiton vuosikokous

Liiton Kymenlaakson liittokokous pidetään 18.11.2017 Kouvolassa yksipäiväisenä. Samalla vietetään Kymenlaakson Reserviläispiiri ry:n ja Kouvolan Reserviläiset ry:n 60 vuotisjuhlaa.

Kokouksessa valitaan molemmat piirimme edustajat liittohallitukseen seuraavalle kaksivuotiskaudelle. Piirin hallitus on esittänyt nykyisten edustajien, Seppo Siimeslehto ja (allek. ) Timo Soininen, jatkavan. Toivon, että aktiivinen osallistuminen liiton valiokunnan työskentelyyn on mahdollista myös ensivuonna. Olemme myös esittämässä piirimme jäsentä avautuvalle erilliselle naisten paikalle liiton hallitukseen.

Toimintaa Uudellamaalla ja piirissä

Viime viikonloppuna Uudenmaan reserviläis- ja upseeripiiri järjestivät perinteisen maanpuolustuspäivän ja -juhlan Järvenpäässä. Puolustusvoimat, MPK ja Aluetoimisto tukivat tapahtumaa ja juhla pidettiin Järvenpäätalon varsin edustavassa juhlasalissa. Kaartin soittokunta ja Nurmijärven reserviläiskuoro toivat tilaisuuteen isänmaallista juhlavuutta.

Pääpuhujana oli poliisiammattikorkeakoulun rehtori, Kimmo Himberg. Hän otti esiin varsin mielenkiintoisesti mitatun turvallisuuden ja turvallisuudentunteen eroavaisuudet tämän päivän Suomessa. Elämme tänään yhtä turvallisinta aikaa mitattuna henkirikoksina, itsemurhina tai onnettomuuksina. Samalla tunnistamme kotimaassa ja kansainvälisesti entistä paremmin turvallisuusuhkia ja turvattomuudentunne on kasvanut. Turun tapahtumien jälkeen tämä ei toki ole aiheetonta ja valmiuksia on syytä jatkuvasti kehittää. Himberg teki myös mainion katsauksen tilanteeseen sata vuotta sitten; syksyyn 1917 ja seuraaviin vuosiin, jolloin levottomuudet, väkivalta ja sodat vaivasivat merkittävästi nuoren valtion alkuhetkiä. Kuitenkin avoin demokratia ja keskinäinen yhteistyö nopeasti muuttivat Suomen yhtenäiseksi valtioksi ja nykypäivänä yhdeksi maailman vakaimmista yhteiskunnista. Uusimaalaisilla on kaikkiaan hieno maanpuolustuspäiväperinne vaalittavana. Onpa näistä kehittynyt jopa kansainvälinen vientituote; Harjun Kaitseliitin osasto tulee järjestämään vastaavan päivän myös Virossa.

Omassa piirissämme tapaa olla vuosittain valtakunnallisia maanpuolustuksen suurtapahtumia, joten olemme järjestäneet piireinä katutason tapaamisia ”Reservi tutuksi” -päivinä. Tämän lisäksi esim. Vantaan yhdistys on ansiokkaasti järjestänyt omassa kaupungissaan avoimia maanpuolustustilaisuuksia. En pidä poissuljettuna, ettemmekö myös piireinä voisi sopivana ajankohtana tarjota laajempaakin maanpuolustuspäivää jossain alueen kaupungissa.

Näin syyskaudella alkaa muun ahkeran reserviläistoiminnan ohella olla myös yhdistysten vuosikokousten aika; ilahduttavaa onkin, että yhdistykset ovat kutsuneet myös piirin edustajia kokouksiensa avoimiin osioihin.

Hyvää jatkuvaa syyskautta ja nähdään piirin vuosikokouksessa!

puheenjohtaja@helresp.fi

Jaa uutinen: