05/2018 uutiset

Panssarijotos 2018 liikutti lähes 400 ihmistä Hämeessä

Suomalaiset edelleen kiinnostuneita luonnossa liikkumisesta

Teksti ja kuvat: Panssarijotos 2018

Reserviläisurheiluliiton valtakunnallinen syysjotos PANSSARIJOTOS 2018 järjestettiin 14.–16.9.2018 Kanta-Hämeen alueella. Tapahtuma keräsi noin 400 aktiivista luonnossa liikkuvaa suomalaista.

”PANSSARIJOTOS 2018 -tapahtumasta päällimmäisenä jäi mieleen, että tällainen aktiivinen luonnossa liikkuminen kiinnostaa edelleen vahvasti suomalaisia. Pyrimme tarjoamaan virkistävän kokemuksen syksyisessä luonnossa yhdessä tekemisen ja haastavan toiminnan myötä”, sanoo kilpailunjohtaja Timo Mörsky.

Jotos käsittää suunnistusosuuden sekä pakollisia ja valinnaisia rastitehtäviä. Rastien tehtävät liittyvät reserviläistietoihin ja -taitoihin, ammuntaan, suunnistukseen ja kartanlukuun, ensiapu- ja pelastuspalveluihin, luonnontuntemukseen sekä yleistietoihin.

Jotoksella on tarkoitus olla mukana myös perinteisiä erä- tai jokamiehentaitoja, mutta välittömän palautteen perusteella kilpailijat toivovat enemmän sotilaallisia elementtejä ja suunnistamista.

”Välittömän palautteen mukaan onnistuimme varsin hyvin tavoitteissamme. Tiesimme etukäteen, että reitti tulee olemaan haastava, koska Vanajavesi jakaa kilpailualueen. Myös se, että reitti kulki osaksi päällystetyllä tiellä, oli odotetusti kilpailijoita harmittava puoli. Kaikki saatu palaute käydään huolellisesti läpi ja annamme sen seuraavan jotoksen organisaatiolle, jotta he osaavat ottaa asiat huomioon”, Mörsky jatkaa.

Mörsky korostaa sitä, että sekä kilpailijoiden että organisaation toiminnasta välittynyt tekemisen ilo ja positiivinen asenne palkitsivat järjestäjiä suuresti.

”Osallistujien ja toteuttavien tiimien ilo näkyi selkeästi, vaikka väsymys painoi ja kelikin välillä harmitti. Onneksi pääsimme aloittamaan ja lopettamaan hyvässä kelissä, mistä varmasti jäi kaikille hyvä fiilis. Toinen iso positiivinen kokemus oli ampumarastiemme saama erittäin positiivinen palaute”, sanoo Mörsky.

Tukijoiden roolin jotoksen onnistumisessa Mörsky näkee sellaiseksi tekijäksi, jota ilman tämän kaltaisia tapahtumia ei voida toteuttaa.

”llman rahallista ja materiaalista tukea sekä laajaa vapaaehtoisten työmäärää tällaisia tapahtumia ei pysty toteuttamaan. Olemme erittäin kiitollisia kaikille tukijatahoille, joista keskeisimpiä olivat Panssariprikaatin vahva materiaalinen tuki, mahdollisuus heidän tilojensa käyttöön, MPK:n vankka rooli sekä erittäin merkittävät yrityssponsorimme”, Mörsky kiittää.

Lopuksi Mörsky ojentaa viestikapulan seuraavan valtakunnallisen syysjotoksen PÄÄMAJAJOTOKSEN järjestäjille Mikkeliin.

”Päätoiveenamme on saada tulevaa reserviläispolvea aktivoitua jo nyt tulevaisuutta varten. Tämä on varmasti meidän kaikkien tahojen yhteinen ja painava toiveemme”, Mörsky päättää.

PANSSARIJOTOS 2018 -tapahtuma järjestettiin 14.-16.9. Hattulan ja Hämeenlinnan maisemissa. Tapahtuman toteuttivat Etelä-Hämeen reserviläisjärjestöt, Reserviläisurheiluliitto, Panssariprikaati ja Maanpuolustuskoulutusyhdistys (MPK). Reitin pituus oli lähes 40 kilometriä ja osallistujien ja organisaation yhteenlaskettu määrä oli noin 400. Tapahtuman suojelijana toimi Panssariprikaatin komentaja, eversti Kari Nisula.

Jaa uutinen: