06/2021 uutiset

Paluu normaaliin

Länsi-Vantaan Reserviupseerien (LVRU) toimintakeskusta on korona-aikana vuokrattu viranomaismääräysten vuoksikin rajoitetusti. Tänä aikana toimintakeskusta on peruskorjattu, putkistot ja mm. keittiö on uusittu. Nyt palataan normaaliin elämään. Kun vastaavanlaisia paikkoja ei reserviläiskerhoilla ole paljoakaan erityisesti pääkaupunkiseudulla, tilasta on kyselty aika paljon. Niille, joille paikka ei ole tuttu, ohessa lyhyt esittely.

Toimintakeskus sijaitsee puiston reunalla lähellä Variston tenniskeskusta Frisbeegolfradan vieressä Länsi-Vantaalla osoitteessa Rystypolku 4. Toisessa siivessä on varsinainen keskus, joka on n. 150 m2. Siellä on sali, jossa on kalusteet n. 50-60 ihmisen kokoontumisille, kabinetti 10-15 ihmisen kokouksille, keittiö ja WC-tilat. Toisen siiven koko on n. 50 m2 ja siellä on saunaosasto sekä varastotilaa. Toimintakeskus valmistui vuonna 1989 kerhon omien ponnistelujen avulla. Sen jälkeen tilaa on kehitetty mm. piirin, RUL:n ja säätiöiden tuella.

Toimintakeskusta käyttää LVRU omissa toiminnoissaan sekä Vantaan maanpuolustusnaiset ja Länsi-Vantaan Reservin aliupseerit ja siellä on näiden tarvitsemat varastotilat. Siellä pidetään kokouksia, koulutustilaisuuksia (esim. MPK), esitelmätilaisuuksia, juhlia ja monia muita toimintoja. Rakennuksessa on varastot myös Vantaan maanpuolustusjärjestöjen yhteisissä hankkeissa tarvittaville välineille.

Toimintakeskuksen ylläpito rahoitetaan vuokraamalla tilaa ulkopuolisille. Tämänlaisessa tilassa rahaa kuluu kunnossapidon lisäksi lämmitykseen, vesimaksuihin, kiinteistöveroon ym. melkoisia määriä. Tyypillinen tilaisuus on vantaalaisten syntymäpäivät, häät, ristiäiset, valmistujaiset, muistotilaisuudet ym. juhlat, joissa on 30-50 osanottajaa. Monet lähiseutujen asukkaat tuntevat tilan oltuaan mukana tällaisissa juhlissa. Viikonloput on yleensä varattu melko tarkkaan ja kiinteistön omistajankin pitää ennakoida ja varata omat viikonloppujuhlansa jo aikaisin. Viikonlopuksi otetaan vain yksi tilaisuus.

Arki-iltoina vapaata on enemmän kuin viikonloppuina. On koulutustilaisuuksia, esitelmiä, yhtiökokouksia. Keskellä päivää on tyypillisesti koulutusta ja kokouksia, myös maanpuolustusjärjestöjen tapahtumia.

Tilat on muutettavissa koululuokasta juhlatilaksi. Verrattuna ravintolatilojen käyttöön juhlakäyttö on hyvin edullista. Paikasta löytyy esimerkiksi astiat 50 hengen juhlatilaisuuteen ja niiden pesuun astianpesukone.

Juttu jatkuu kuvien jälkeen


Sali


Kabinetti

Millaista vuokraa ulkopuolisilta peritään tilasta? Viikonlopun vuokraajalta peritään 390 euroa (sauna 100 euroa lisää), arkipäivä 200 euroa. Arkipäivien kokouksista (muutama tunti) peritään 80 euroa. Jäsenistöllämme on tietenkin joitakin erityisetuuksia. Tarkempia tietoja järjestelymahdollisuuksista saa varauspuhelimesta 050 552 3534 tai kerhon kotisivuilta www.rul.fi/lansivantaa. Tämä vuokraustoiminta on aluekerholle myös yksi keino pitää yhteyttä paikkakuntalaisiin ja levittää maanpuolustusaatetta. Viini ja hyvä ruoka maistuvat useille Mannerheimin kuvan alla tai tutkiskelemalla karttalehdestä Mainilan laukausten väitettyjä tapahtumapaikkoja.

Teksti: Olli Pusa
Kuvat: Miika Koistinen

Jaa uutinen: