02/2016 uutiset

Paikallispuolustusharjoituksessa kehitettiin osaamista

Länsi 1- paikallispuolustusharjoituksen kokonaisvahvuus oli noin tuhat sotilasta. Harjoitus järjestettiin 7.-11. maaliskuuta.

Maavoimien paikallispuolustusharjoituksia pidettiin Suomessa kaikkiaan kolme, ja niihin osallistui yhteensä 2 100 henkilöä. Pääkaupunkiseudun Länsi 1 -harjoituksen avulla pyrittiin kehittämään reserviläisten, varusmiesten ja henkilökunnan osaamista paikallisjoukkojen tehtävissä.

Paikallispuolustusharjoituksessa kehitettiin osaamista. Kuvituskuva.
Paikallispuolustusharjoituksessa kehitettiin osaamista. Kuvituskuva.

Paikallispuolustus Länsi 1 -harjoituksen kokonaisvahvuus oli noin 1000 henkilöä, ja siihen osallistui sotilaspoliisijoukkoja Kaartin jääkärirykmentistä, Porin prikaatista, Panssariprikaatista, Satakunnan lennostosta ja Rannikkolaivastosta. Lisäksi harjoitukseen osallistuu reserviläisiä Itä-Uudenmaan, Keski-Uudenmaan ja Raaseporin maakuntakomppanioista sekä Helsingin poliisilaitoksen henkilöstöä. Harjoitukseen osallistyi runsaasti myös Helsingin Reserviupseeripiirin jäseniä eri tehtävissä.

Harjoitusta johti Kaartin pataljoonan komentaja, everstiluutnantti Ari Lehmuslehti. Paikallispataljoonan kokoonpano suunniteltiin alueen erityispiirteiden ja tehtävän mukaan. Joukkojen tehtäviin sisältyi viranomaisten tukemisen lisäksi esimerkiksi aluevalvontaa ja kohteiden suojausta.

Paikallisjoukkoihin sijoitetaan toiminta-alueen hyvin tuntevia reserviläisiä, ja heitä koulutetaan kertausharjoituksissa, vapaaehtoisissa harjoituksissa sekä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseilla. Paikallisjoukkoihin kuuluvien maakuntakomppanioiden vapaaehtoisia reserviläisiä voidaan käyttää myös rauhan aikana muille viranomaisille annettavaan virka-apuun.

Jaa uutinen: