05/2019 uutiset

Padasjoen parhaat puolet – kunnostetut radat taas käytössä

HRU:n Pioneeriosasto kutsui Viestiosaston ja Pioneerikillan viettämään ruskaista lokakuun viikonloppua PV:n Padasjoen koulutuskeskukseen. Mies- ja naisvoimin nautittiin ampumaharrastuksen vapaudesta perjantaista sunnuntaihin. Kuten kutsussa rohkaistiin, oli osallistujia käymässä myös pelkästään lauantaina tai sunnuntaina. Kimppakyyditkin antoivat siihen hyvän mahdollisuuden. Kävijöistä jopa neljä oli ensikertalaisia!

Viikonlopun aikana ehdittiin kokeilemaan montaa asiaa; neljä rataa, seitsemäntoista erilaista asetta, kahdeksan eri kaliiperia, 1800 laukausta. Pistooli-, hirvi- ja kiväärirata ovat olleet viime aikoina paljon käytössä, mutta viimein päästiin myös sovelletun ammunnanradalle eli toimintamonttuun! Sinne oli hyvä pystyttää erilaisia, enintään 150 cm korkeita maaleja. Haulikolla ei tosin toimintamontussakaan saa ampua, mikä on harmillinen rajoite, kun halutaan pitää yllä erilaisten aseiden käsittelytaitoa. Itselleni ehdoton kohokohta oli Viestiosaston jäsenen pitämät SRA-rastit! Viimeistään hillitty, hallittu, mutta vauhdikas toiminnallinen pistooli- ja MP5-ammunta sai arjen paineet unohtumaan.

Alueella oli tehty paljon raivaustöitä, minkä vuoksi mm. saunalta oli taas näkymä järvelle. Paikat olivat muutenkin aikaisempaan verrattuna paljon siistimmät, siellä on totisesti pistetty toimeksi. Vaikka Padasjoki onkin parin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta, on sinne ajaminen sen väärti, että saa varaamisen vaivalla viettää hyvällä porukalla viikonlopun niin monipuolisessa paikassa. Iso kiitos niille, jotka ovat sitkeästi vieneet jatkuvuutta eteenpäin!

Timo Lukkarinen
Kapt res
Puheenjohtaja
HRU:n Pioneeriosasto

Padasjoen ampumaratojen käyttöohje 2019


Jaa uutinen: