03/2020 uutiset

Padasjoen koulutuskeskus aukesi 14.5.

Padasjoen koulutuskeskus on jälleen avattu ampumaharrastajien käyttöön. Keskus on ollut suljettuna maaliskuun puolesta välistä lähtien koronaepidemian vuoksi. Padasjoki sijaitsee Päijät-Hämeessä noin 50 kilometriä Lahdesta pohjoiseen Lahti – Jämsä tien varrella ja on ollut maanpuolustusjärjestöjen koulutus- ja harjoitusalueena vuodesta 1996 lähtien.

Koulutuskeskus avataan käyttöön 14.5. alkaen tiukoin ehdoin. Sen varaavat yhdistykset vastaavat itse omista toiminnoistaan keskuksella ja niiden on otettava huomioon voimassa olevat kokoontumisrajoitukset. Yhdellä radalla saa olla enintään viisi ampujaa samanaikaisesti turvavälit huomioiden. Siviilitoimijat eivät saa olla kontaktissa alueella mahdollisesti olevan puolustusvoimien henkilöstön kanssa, eivätkä puolustusvoimien käyttämät tilat ole siviilien käytettävissä. Ampujien on myös huolehdittava riittävästä käsihygieniasta esimerkiksi taululaitteita käyttäessään.

Erityisesti tulee huomioida se, ettei alueella synny vuoroaan odottavista ruuhkaa.

Padasjoelle aikaisemmin tehdyt varaukset ovat lähtökohtaisesti voimassa, mutta omat vuorot kannattaa tarkistaa liiton toimistosta toimisto@rul.fi.

Padasjoen koulutuskeskus

Puolustusministeriö luovutti helmikuussa 1996 korvauksetta maanpuolustusjärjestöille koulutus- ja harjoitusalueen Padasjoelta. Padasjoki sijaitsee Päijät-Hämeessä noin 50 kilometriä Lahdesta pohjoiseen Lahti – Jämsä tien varrella.

Alueella on kunnostettu puolustusvoimien 150 m:n ampumarata ja siellä on myös Padasjoen Riistanhoitoyhdistyksen hirvirata sekä Padasjoen reserviyhdistysten pistoolirata ja sovelletun reserviläisammunnan rata. Eri radoilla on rajoituksia käytettävien aseiden ja maalien osalta. Ampumaratojen käyttöohjeen saa RUL:n toimistosta: toimisto@rul.fi

Alueelle on pystytetty Tielaitoksen lahjoittamat kaksi majoitusparakkia, yksi varastoparakki ja kaksi saunaa. Parakeissa on yhteensä noin 40 hengen majoitustilat, luokka- ja ruokailutila sekä keittiö- ja kuivaustilat. Saunoihin sopii vain viisi – kuusi henkilöä lauteille kerrallaan, mutta alueella oleva puolustusvoimien joukkuesauna on tarvittaessa reserviläistenkin käytössä.

Maastotoimintaa varten on varastoparakissa sissitelttoja, ahkioita, louevaatteita, metsäsuksia, lämpöastioita jne. Alueella voidaan järjestää ampumatoimintaa, suunnistusta, maastotoimintaa ja erilaista koulutusta kuten esim. MPK:n kursseja.

Varauksen tulee sisältää seuraavat tiedot: 1) varaava yhdistys ja liitto johon kuuluu, 2) päivämäärät, 3) tilaisuuden aihe, 4) vastuuhenkilön yhteystiedot, 5) mitä ampumaratoja tarvitaan  ja ammunnan johtajat 6) tarvitaanko koko keskus käyttöön, vai mahtuuko toinenkin käyttäjäryhmä samaan aikaan paikalle.

Ajo-ohjeet:

Lännestä (Hämeenlinna-Tuulos suunnasta)

Tuuloksesta tietä 53 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) tielle 24. Käännytään etelään ja ajetaan 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Etelästä (Lahden suunnasta)

Lahdesta tietä 24 Vääksyyn ja siitä jatketaan tietä 24 vielä n. 22 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.

Pohjoisesta (Jyväskylä-Jämsä suunnasta)

Jämsästä tietä 24 Taulun/Padasjoen risteykseen (ABC-asema) ja siitä jatketaan tietä 24 vielä 5 km risteykseen, jossa kyltti Iso-Tarus länteen ja Nyystölä itään. Käännytään Taruksentielle. Aja hiekkatietä 3 km, joka risteyksestä vasemmalle ja olet 150 metrin ampumaradan vallin päädyssä. Majoitusparakit ovat tästä noin 50 metrin päässä.


Jaa uutinen: