05/2016 uutiset

Nuorten Reserviläisten päivä

penttila_ampumassa
Heikki Penttilä keskittyy suoritukseensa kivääriradalla.

Upinniemen varuskunta, MPK ja reserviläisjärjestöt järjestivät yhteistyössä 10. syyskuuta Nuorten Reserviläisten päivän Upinniemen varuskunnan ampuradoilla. Päävastuun järjestelyistä kantoivat Raaseporin maakuntakomppania sekä paikalliset reserviläis- ja reserviupseeriyhdistykset.

Aamu-usva leijaili vielä alavilla paikoilla, kun lähes sata nuorta reserviläistä saapui harjoituspäivään. Harjoituksen johtaja Marko Leppävuori piti elokuvateatterissa lyhyen alkupuhuttelun, jonka jälkeen päästiin varsinaiseen asiaan. Kouluttajat olivatkin jo valmiina rasteilla. Näissä harjoituksissa pääpainona oli ammunta. Puolustusvoimien VEH-harjoituksen osuus oli RK1-ammunta. Muu osuus harjoituksesta, eli pistooliammunta 9mm Glockilla sekä SRA-näytös ja sen aseisiin tutustuminen ja ajoneuvon tarkastuspiste olivat MPK:n osuutta.

lipas_viidella_patruunalla
Lipas viidellä patruunalla täytä!

Tuoreita reserviläisiä

Matias Wikström saapui harjoituksiin mielihyvin ja odottavin tunnelmin. – Kutsu tuli aika yllättäen, mutta mielellään tänne lähti, kertoo Wikström. Oma palvelusaika on vielä tuoreessa muistissa, sillä hän pääsi reserviin viime jouluna. Vanhoihin varusmiestovereihin hänellä on säilynyt kiinteät yhteydet. – Kaveripiirini on melko kahtia jakautunut. Suurin osa on suorittanut varusmiespalveluksen. Näistä toiset lähtevät vapaaehtoisiin harjoituksiin innolla, toiset osallistuvat vain käskettyihin harjoituksiin, pohtii Wikström. – Odotan eniten ammuntaa. Sain intissä RK:lla loistavia tuloksia. Nyt on kiinnostusta nähdä, onko taso säilynyt. Myös pistooliammunta tulee olemaan kiinnostava, sillä en päässyt ampumaan intissä, kertoo Wikström.

Nurmijärveläinen Heikki Penttilä oli päässyt Vekaranjärveltä reserviin vuonna 2010. Tämä oli hänelle ensimmäinen vapaaehtoinen harjoitus. – Tässä ensin tavoitteena on, että osuisi tauluun, pohti Penttilä ennen aseiden kohdistamista. Hän ei silti ollut aivan untuvikko RK-ammunnassa. – Pääsimme ampumaan paljon Vekaranjärvellä ja suoritin siellä ampujamerkin, tunnusti Penttilä. Kohdistuksen jälkeen oli helppo hymyillä, eli iskemät taululla istuivat siistissä kasassa.

korpela_nurmi_sra
SRA-esittelyrastin toimintaa.

Pistooliammunta uusi kokemus

Pistooliammunta oli suurimmalle osalle osallistujia uusi kokemus. Joillakin oli kokemusta ilmapistoolista. Esko Kaappolan varmassa ohjauksessa varomääräykset ja ampumisen tekniikka tulivat selviksi. Kohdistuslaukausten jälkeen tuntuma aseeseen alkoi syntyä ja taulun valkoinen alue saada iskemiä. Hilla Peromaa oli toista kertaa elämässään ampumassa pistoolilla ja osumat kymppialueella saivat hymyn irtoamaan herkästi.

x_peromaa_taululla
Hilla Peromaalla oli pistoolirastin taulua tutkittaessa hymy herkässä.

Teksti ja kuvat: Seppo Vahasalo

Jaa uutinen: