05/2019 uutiset

Nuorten reserviläisten päivä Santahaminassa 21.9.

Nuorten reserviläisten päivä järjestettiin 21.9.2019 Santahaminassa VEH-harjoituksena. Tilaisuus järjestettiin nyt jo yhdeksännen kerran Helsingin ja Uudenmaan reserviupseeri- ja reserviläispiirien yhteishankkeena. Vetovuoro oli Helsingin reservipiireillä, tapahtuman johtajana toimi Tomi Alajoki Helsingin Reserviupseeripiiristä. Puolustusvoimat ja MPK tukivat tilaisuutta. Tapahtuman kutsut lähtivät keväällä noin tuhannelle reserviläiselle Uudenmaan aluetoimiston kautta. Saanto oli noin 100 osallistujaa.

Päivän tavoitteena oli palauttaa mieliin henkilökohtaisella aseella ampuminen sekä jakaa tietoa alueidemme reserviläistoiminnasta. Reserviläisiä ei voida käskeä niin usein kertausharjoituksiin kuin olisi tarve. Lähivuosina sotilaallisten taitojen ylläpitäminen perustuu siksi pitkälti vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan. Todella moni osallistuja kertoikin, että kutsu tapahtumaan oli ensimmäinen yhteydenotto puolustusvoimista kotiutumisen jälkeen. Kertausharjoituskäskyjä ei ole monellekkaan tullut.

Lauantaina ohjelma alkoi 08.30 Santahaminan keskusampumaradalla, jossa saapujat kirjattiin harjoitukseen. Väki jaettiin kahteen osastoon, joista toinen siirtyi ampumaan ja toinen rastikoulutukseen. Rastien aiheina olivat kalustoesittelyt sekä reserviläistoiminnan esittely piireittäin. Kalustoesittelyssä olivat esillä seuraavat: SRA-esittely, Apilas, kranaattipistooli, ITKK, PKM-konekivääri, miinat, Eko-aims harjoituspistoolit ja NOPTEL- kivääriharjoittelulaitteisto. Osallistujille kerrattiin kivääriammunnan perusteet: turvallisuusohjeet, ampuma-asento, laukaisu, tähtäimien säätö. Osumat olivat kauttaaltaan hyviä. Parastulos oli 96 pistettä RK62- kalustolla. Ammunnassa tarvittavat aseet, patruunat ja muut välineet olivat järjestävien tahojen puolesta.

Talo tarjosi myös kenttämuonituksen. Ruokaa oli riittävästi ja sää loistava. Ruokatauolla kävi kova puheensorina päivän tapahtumista ja ampumatulosten vertailusta. Ilmeet olivat tyytyväisiä. Moni tapasi armeija-aikaisen tuttunsa. Tilaisuuden päätteeksi palkittiin parhaat ampujat ja jaettiin evääksi kassilliset tietoa piiriemme reserviläistoiminnasta. Kiitos osallistujille, ja erityiskiitos piirien aktiiveille ja Aluetoimistolle päivän järjestämiseen osallistumisesta.


Jaa uutinen: