05/2017 uutiset

Nuorten Reserviläisten päivä Santahaminassa

Nuorten reserviläisten päivä järjestettiin 23.9.2017 Kaartin jääkärirykmentin ampumaradalla Santahaminassa. Vetovuoro oli Helsingin Reserviläispiireillä. Päivän johti Helsingin Reserviupseeripiirin toiminnanjohtaja Tomi Alajoki. Tilaisuuden avasi Helsingin Reserviupseeripiirin puheenjohtaja Caspar von Walzel. Puolustusvoimat ja MPK tukivat tilaisuutta.

Osallistujat jaettiin neljään osastoon, jotka kiersivät päivän mittaan neljällä eri rastilla. Rastien aiheet olivat kivääriammunta 150 m ampumaradalla, ilmatorjuntakonekiväärin ja käsiaseiden esittely ja käsittely, perinneaseet sekä inforasti, jolla oli myös ekoaseammunta ja puristusvoiman mittaus. Perinneaserastin toteutti Helsingin Reserviupseerien Autokerho. Esittely oli jaettu neljään Helsingin ja Uudenmaan upseeri- ja aliupseeripiirien kesken. Aseiden esittelyrastin vetivät piirien aktiivijäsenet.

Tapahtuman kutsut lähtivät keväällä noin tuhannelle 2 – 5 vuotta sitten kotiutuneelle reserviläiselle Uudenmaan aluetoimiston kautta, jonka ylil Petri Ylä-Mella edusti tapahtumassa puolustusvoimia. Päivään osallistui yhteensä yli sata henkilöä.

Päivän tavoitteena oli palauttaa mieliin henkilökohtaisella aseella ampuminen sekä jakaa tietoa alueidemme reserviläistoiminnasta.  Syksyn 2018 nuorten reserviläisten päivä on Uudenmaan reserviläispiirien vetovastuulla. Kutsutus on tarkoitus hoitaa yhteistyössä Uudenmaan aluetoimiston kanssa. Kutsutus kohdennetaan alle viisi vuotta sitten kotiutuneisiin reserviläisiin. Alustavana paikkana on Upinniemi.


Jaa uutinen: