01/2017 uutiset

NUKU RAUHASSA – Kokonaisturvallisuuden Suomi 100 -juhlahanke käynnistynyt

Nuku rauhassa-hanke on käynnistynyt nettisivujen avaamisella osoitteessa www.nukurauhassa.fi. Sivustolle on koottu monipuolisesti tietoa maanpuolustuksesta ja kokonaisturvallisuudesta.

Vapaaehtoista maanpuolustus- ja turvallisuustyötä sekä kokonaisturvallisuutta esittelevä Nuku rauhassa –kampanja on käynnistynyt nettisivujen avaamisella. Nettisivut on suunniteltu informatiivisiksi ja osallistaviksi.

– Mielestä yksi hienoimmista osioista nettisivuilla on kurssihakuvalikko. Siihen on koottu kaikki vapaaehtoiset maanpuolustus- ja pelastusalan kurssit. Ensimmäistä kertaa turvallisuusalan kurssit löytyvät samasta paikasta, hankekoordinaattori Kaisa-Maria Tölli kehuu.

Hakuvalikon kysymyksiin vastaamalla saa listan itseään kiinnostavista kursseista. Valikkoa on tarkoitus kehittää jatkossa ja sisällyttää siihen laajemmin muitakin turvallisuusalan kursseja. Lisäksi nettisivuilta löytyy mm. perustietoa kokonaisturvallisuudesta, juhlavuoden tapahtumakalenteri, turvallisuustoimijoiden esittelyjä sekä tunnettujen suomalaisvaikuttajien näkökulmia turvallisuuteen. Kampanjan korkeimpana arvolähettiläänä toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Nettisivujen tarkoituksena on tehdä vapaaehtoista maanpuolustusta ja kokonaisturvallisuutta helpommin ymmärrettäväksi. Toivomme, että kampanja myös motivoi kansalaisia ja erityisesi nuoria osallistumaan turvallisuustyöhön, Tölli sanoo.

NUKU RAUHASSA fb kuva

Ole aktiivinen ja nuku rauhassa

Kokonaisturvallisuus on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Tähän heräsi Maanpuolustuksen Tuki ry:n hallitus, kun pohdittiin, miten vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt voisivat yhdessä juhlistaa Suomi 100 -juhlavuotta.

– Vapaaehtoisissa maanpuolustusjärjestöissä haluttiin vahvistaa yhteistyötä paitsi järjestöjen välillä myös laajemmin muiden turvallisuustoimijoiden kanssa. Lisäksi hanke nähtiin mahdollisuutena välittää veteraanien perintöä nuorille, Tölli kertaa lähtötilannetta.

Hankkeen slogan on Nuku rauhassa, jotta jokainen suomalainen voisi nukkua rauhassa. Mitä se tarkoittaa?

– Sloganin takana on ajatus, että vapaaehtoinen maanpuolustus ja kokonaisturvallisuus takaavat sen, että jokainen voi nukkua rauhassa. Tarkoituksena on herätellä kansalaisia maanpuolustusvelvollisuuteen, joka lain mukaan koskee jokaista suomalaista sukupuolesta riippumatta. Samalla tuodaan esiin, ettei maanpuolustus ole pelkästään sotilaallista, vaan kattaa myös kaiken kriisi-, valmius- ja varautumistoiminnan. Nettisivuilla tuomme esiin järjestöjen monipuolista koulutussisältöä ja tarjoamme erilaisia osallistumismahdollisuuksia turvallisuustyöhön, Tölli kertoo.

Nuku rauhassa-hanke koostuu viestintäkampanjan ohella 10 kokonaisturvallisuustapahtumasta ja neljästä asiantuntijaseminaarista, jotka järjestetään eri puolilla Suomea. Hanke huipentuu Helsingin Kansalaistorilla järjestettävään päätapahtumaan elokuussa 2017. Tilaisuuksien yleisötavoite on 300 000 ja laadukkaalla viestintäkampanjalla tavoitellaan kahta miljoonaa suomalaista.

Lisätietoja:
www.nukurauhassa.fi
Hankekoordinaattori Kaisa-Maria Tölli
kaisa.tolli@maanpuolustuksentuki.fi tai 050 4112911
www.maanpuolustuksentuki.fi

Jaa uutinen: