02/2018 uutiset

Niksula 2018 -harjoitus 7.–.9.2018, Niinisalo

NASTA-harjoitukset ovat valtakunnallisia naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka järjestetään vapaaehtoisten naisten voimin. Osallistuminen ei edellytä aikaisempaa kurssikokemusta, ennakkotietoja tai -taitoja valitun kurssin aiheesta tai minkään järjestön jäsenyyttä. Koulutus on luonteeltaan kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta.

Niksula 2018 -harjoitus järjestetään 7.–9.9.2018 Niinisalossa. Porin prikaatissa pidettävän harjoituksen käytännön järjestelyistä vastaa Naisten Valmiusliiton Turun ja Porin alueneuvottelukunta ja harjoituksen johtaja Riitta Heikkilä. Harjoitus toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kursseina.

Harjoitukseen osallistuu noin 350 naista. Toiminta ei ole sotilaallista.

NASTA-harjoituksen yleiset tavoitteet

 • Antaa osallistujille arjen turvallisuusvalmiuksia sekä varautumistaitoja
 • Harjoituttaa naisia toimimaan johto-, organisointi-, huolto- ja kouluttajatehtävissä

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika ilmoitetaan myöhemmin.

Ilmoittautua voi vain yhdelle kurssille. Omilla tunnuksilla ei voi ilmoittaa muita osallistujia.

Ilmoittautumista varten tulee olla rekisteröitynä Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) järjestelmään. Mikäli rekisteröitymistä ei ole vielä tehty, kannattaa se tehdä jo ennen ilmoittautumisajankohtaa.

Rekisteröityminen onnistuu MPK:n sivuilla osoitteessa www.mpk.fi. Sivun oikeasta yläkulmasta valitaan ”KIRJAUDU” ja sen jälkeen avautuvalta sivulta vasemmasta laidasta ”Luo tunnukset >>”.

Rekisteröitymisen jälkeen on mahdollista ilmoittautua Niksula 2018 -harjoituksen kurssille myöhemmin ilmoitetun aikataulun mukaisesti. Jokainen ilmoittautuja saa vahvistuksen, että ilmoittautuminen on tullut perille, mutta tämä ei tarkoita, että ilmoittautuja on vielä hyväksytty kurssille. Ilmoittautuja saa sähköpostiin erillisen viestin, mikäli on tullut hyväksytyksi. Suuresta ilmoittautumismäärästä johtuen viesti hyväksymisestä, tai siitä että on jonossa, voi saapua viiveellä.

Kurssit

Harjoitus koostuu kymmenestä kurssista, joista osallistuja valitsee yhden. Lisäksi on organisaatiolle tarkoitettu JohdaNASTA III -kurssi. Harjoitukseen osallistuminen edellyttää normaalia terveyttä ja kuntoa sekä maastossa yöpyviltä säänkestävyyttä.

 1. Kouluttajakoulutus
 2. Viestintä
 3. Maastotaidot
 4. Toiminta väkivaltaisessa ääritilanteessa
 5. Maastoajotaidot ja liikenneturvallisuus
 6. Turvallisesti vesillä
 7. Kenttälääkintä
 8. Suomalainen nainen maanpuolustajana
 9. Kansainvälinen kriisinhallinta
 10. Selviytyminen sähköttä

Osallistumismaksu

Osallistumismaksu (75 euroa) sisältää:

 • opetuksen ja opetusmateriaalin
 • muonituksen
 • majoituksen kasarmin tuvissa ja/tai teltoissa
 • varusteet

Osallistumismaksu lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä käytössä olevista yhteystiedoista riippuen kolme viikkoa ennen harjoitusta.

Yleisiä ohjeita

Harjoitukseen ilmoittautuneille lähetetään postitse noin kuukautta ennen harjoitusta tiedotelehti, jossa kerrotaan tarkemmin mm. jaettavista varusteista, aikataulusta ja ajo-ohjeesta.

Ennen harjoitusta lähetetään sähköpostitse tai e-kirjeenä ilmoittautuneille maksuohjeet osallistumismaksun suorittamista varten. Osallistumisen peruuttaminen 21 päivää ennen harjoitusta ei aiheuta kustannuksia.

Yhteiskuljetuksia harjoitukseen

Naisten Valmiusliiton alueneuvottelukunnat voivat järjestää yhteiskuljetuksia harjoitukseen eri puolilta Suomea.

Lisätietoja

Harjoituksen johtaja Riitta Heikkilä, niksula2018 (at) gmail.com

JohdaNASTA-koulutus harjoituksen järjestäjille

JohdaNASTA III  -kurssi on tarkoitettu kaikille harjoituksen organisaatioon nimetyille.

Jaa uutinen: