01/2019 uutiset

Miten toimia aggressiivisen henkilön uhatessa tai saadessasi tiedon kadonneesta henkilöstä? Miten selviytyä sähköttä?

Näihin ja moneen muuhun kysymykseen saa vastauksen Naisten Valmiusliiton NASTA Revontuli 2019 -harjoituksessa maaliskuun lopussa Rovaniemellä. Turvallisuus- ja varautumiskursseja täynnä oleva viikonloppu houkuttelee paikalle yli 300 naista.

Osallistuja valitsee yhden kymmenestä kurssista

Revontuli 2019 -harjoituksessa kurssilaiset saavat valmiuskoulutusta kolmen päivän aikana katu-, kyber- tai liikenneturvallisuuden ja kadonneen etsinnän lisäksi muun muassa selviytymisestä sähköttä ja maastotaidoista. Harjoituksessa toteutetaan myös moottorikelkan käyttö ja maastoajokurssi. Ajankohtainen ja vaihtuva kurssitarjonta on kiinnostanut osallistujia jo vuosikymmenien ajan.

– Naisten Valmiusliitto kehittää koko ajan kurssitarjontaa, jotta se vastaisi mahdollisimman hyvin toimintaympäristön muutoksiin ja kansalaisten turvallisuustarpeisiin. Sekä koulutuksen sisältöä että aiheita on arvioitava koko ajan, toteaa liiton pääsihteeri Kaarina Suhonen.

Kaikille naisille avoimia harjoituksia

Valtakunnalliset suuret NASTA-valmiusharjoitukset järjestetään kahdesti vuodessa, aina keväällä ja syksyllä. Lisäksi eri puolilla Suomea järjestetään PikkuNASTA-harjoituksia, jotka ovat nimensä mukaisesti pienempiä eli kurssivaihtoehtoja on tarjolla kolmesta viiteen. NASTA-harjoitusten kurssit ovat kaikille naisille soveltuvaa peruskoulutusta eikä ennakkotietoja tai -taitoja vaadita. Tiedot tulevista harjoituksista löytyvät Naisten Valmiusliiton kotisivuilta.

Lisätietoja

https://naistenvalmiusliitto.fi/koulutukset/

Jaa uutinen: