2022-04

Mielenkiintoisia tehtäviä ja ainutlaatuisia kokemuksia tarjolla kesälle 2023

RUL järjestää CIOR:n kesäkongressin ja sotilasmoniottelun 2023

Reserviupseeriliitto järjestää vuoden 2023 juhannuksena ja sen jälkeisellä viikolla NATO:n reserviupseerijärjestön CIOR:in suurtapahtuman, kesäkongressin Helsingissä. CIOR:in kesäkongressin ohjelmaan sisältyy CIOR:in sotilasmoniottelukilpailut. Nyt tarvitaan vapaaehtoisia päteviä reserviupseereita sitoutumaan toimimaan kilpailun järjestelyissä monissa eri tehtävissä. Yhteensä kilpailussa tarvitaan noin 40–60 henkilöä. Kilpailut järjestetään Helsingin Santahaminassa 24.-30.6.2023. Tehtäviä on päiväksi ja koko ajaksi, sekä vielä pidemmäksi ajaksi. CIOR:in kesäkongressiin muihin tehtäviin aukeaa myöhemmin mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoisena.

Järjestelytehtäviin osallistuville vapaaehtoisille tarjotaan sotilaspuku M05 (lainaksi), RUL kisapaita (omaksi) ja ruokailu. Jos tarvitset majoitusta, tullaan se järjestämään puolustusvoimien tiloissa Santahaminassa. Jos olet järjestelyissä mukana useamman päivän (väh. 3), niin matkat korvataan ja tarjotaan mahdollisuus osallistua muihin kongressintapahtumiin. Muu huomioiminen, esimerkiksi mahdollisuus korvaaviin kertausharjoituspäiviin selviää myöhemmin.

Joka tapauksessa tarjolla on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua muihin NATO:n reserviupseereihin ja saada kokemusta toiminnasta kansainvälisessä ympäristössä. Unohtamatta uusia kontakteja ja tuttavuuksia osallistuvista maista (todennäköisesti mukana esim. BEL, BGR, CAN, DEN, EST, FRA, GER, GRE, ITA, NED, NOR, POL, ROM, UK, USA lisäksi AUT, SUI, SWE, ZAF. Osallistuvat maat tarkentuvat vasta kesäkuussa 2023).

Jos tunnet, että sinulla on aikaa, osaamista ja tahtoa tulla mukaan, niin laita viestiä mihin pestiin haluat. Lähetä itsestäsi hiukan tietoa: reserviläis- ja työkokemus, osaaminen, kielitaito, aikataulu käytettävyyden suhteen, kiinnostus johtotehtäviin tai rukkasvoimaksi, yhdistys yms.). Mikään ei myös estä keräämästä autokunnallista nohevia toimijoita yhdistyksestäsi/piiristäsi viettämään kesälomaa toiminnan parissa Helsingin alueella. Tapahtuman järjestelytoimikunta ja liiton toimisto tekevät lopullisen päätöksen, miten pestit täytetään halukkaiden joukosta. Koska kyseessä on kansainvälinen tapahtuma, eri kielien osaaminen suomen lisäksi on suuri plussa. Kilpailun virallisena kielenä käytetään englantia. Koulutus tehtäviin järjestetään vuoden 2022 ja kevään 2023 aikana.

Tarjolla olevia tehtäviä

Alustava lista, tarkentuu pitkin matkaa ja osan hoitaa sama henkilö.

Logistiikkapäällikkö, vastaa kuljetuksista Helsingin alueella. Käytössä PV:n ja vuokra-ajoneuvoja sekä julkinen liikenne. Henkilö mielellään pääkaupunkiseudulta tai henkilö, joka tuntee Helsingin alueen liikennejärjestelyt. Eduksi katsotaan englannin kielen taito.

Päämajoitusmestari, vastaa majoitustilojen pyörittämisestä ja muista fasiliteeteistä. Kokemus esimerkiksi vääpelin tehtävistä ja Santahaminan tunteminen eduksi. Osattava englantia.

Toimistopäällikkö, vastaa kilpailutoimiston pyörittämisestä ja muista tukitehtävistä. Vastaavasta tehtävästä kokemus eduksi. Osattava englantia.

Tuloslaskennan johtaja, vastaa tuloslaskennan sujuvuudesta ja tulosten julkaisusta. Osaa pyörittää exceliä/tietokantoja.

Tiedotusvastaava, vastaa kilpailun kotimaisesta ja kansainvälisestä tiedottamisesta. Englannin kieli ja some osattava hyvin.

Esteradan johtaja. Osattava englantia.

Uintiesteradan johtaja. Osattava englantia.

Esteratatuomareita (20 kpl) 1-4 päivää. Näkee 5 m päähän, ymmärtää säännöt, jaksaa nostaa lipun pystyyn ja viheltää pilliin rikkeen sattuessa.

Uintiesteratatuomareita, osaa uida ja ottaa aikaa sekä tarkkailla suoritusta.

Maastoradan/suunnistuksen päällikkö, vastaa maastoradan eri tehtävien kokonaisuudesta. Sisältää lajit: suunnistusmarssi, kranaatinheitto, paikanmääritys ja etäisyydenarviointi. Oltava kokemusta CIOR:n maastotehtävistä. Eduksi katsotaan hyvä englannin kielen taito.

Suunnistusmarssin ratamestari, oltava aiempi kokemus CIOR:n suunnistuksesta. Mielellään läheltä pääkaupunkiseutua.

Kranaatinheiton johtaja. Osattava englantia. Etuna kokemus vastaavasta tehtävästä.

Paikanmäärityksen johtaja. Osattava englantia. Etuna kokemus vastaavasta tehtävästä.

Etäisyydenarvioinnin johtaja. Osattava englantia. Etuna kokemus vastaavasta tehtävästä.

Lääkintävastaava, vastaa ensiavun järjestämisestä yhdessä PV:n kanssa kilpailujen ja harjoitusten aikana. Englannin kielen taito on eduksi.

• Kaikille nohevia alaisia (1–5 kpl). Järki päässä ja auttavainen mieli plussaa.

Kivääriammuntojen johtaja. Ammunnat 25.–27.6. sisältää harjoitukset ja kilpailun. Aiempaa kokemusta ammuntojen vetämisestä ja osattava englantia. Eduksi tuntemus Santahaminan radoista ja infrasta.

Pistooliammuntojen johtaja. Ammunnat 25.–27.6. sisältää harjoitukset ja kilpailun. Aiempaa kokemusta ammuntojen vetämisestä ja osattava englantia. Eduksi tuntemus Santahaminan radoista ja infrasta.

Kivääri ja pistooliammuttajia (20 kpl) ammunnat 25.–27.6. sisältää harjoitukset ja kilpailun. Aiempaa kokemusta ammuntojen vetämisestä.

Joka paikan höyliä (X kpl), moninaisia tehtäviä 1–7 päiväksi.

Ranskan kielen osaaja OTO-yhteysupseeriksi ja tulkiksi. CIOR on kaksikielinen (ENG/FRA) organisaatio.
Kaikki päällikkö- ja johtaja- sekä vastuutehtävät vaativat sitoutumista suunnitteluun ja kouluttautumiseen vuosina 2022 ja 2023.

Kilpailun säännöt löytyvät liiton nettisivuilta.

Merkatkaa päivät kalenteriin ja ilmoittautukaa innolla mukaan. Tehdään yhdessä hyvät kilpailut ja näytetään kuinka hienosti Suomen reserviupseeristo järjestää asiat.

Tiedämme, että tapahtuman osuminen juhannuksen kanssa päällekkäin ei ole paras mahdollinen, mutta pääyhteistyökumppanilla oli osoittaa vain noina päivinä vapaata tilaa kasarmilla. Tähän on nyt vain mukauduttava ja juhlittava juhannusta nyt 2022 ensi vuodenkin puolesta.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja tehtävistä: Saku Liehu (saku.liehu @ gmail.com), Antti Laalahti (antti.laalahti @ disroot.org). Saku ja Antti ovat vuoden 2023 kesäkongressin järjestelytoimikunnan MILCOMP -edustajat.

P.S. Tapahtumaa on alettu suunnitella jo 2018, joten osuminen turvallisuuspoliittisesti mielenkiintoiseen aikaan on puhdas sattuma ja nyt politiikassa tapahtuvilla rauhan ajan päätöksillä ei ole ollut mitään tekemistä tämän kanssa, eikä tule olemaan.

Teksti ja kuva: Suomen Reserviupseeriliitto

Jaa uutinen: