2024-02

Menneen talven lumia

Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä järjestettiin tänäkin talvena kaksi lumikenkäkävelyä. Kursseille voivat osallistua kaikki riittävän kunnon omaavat, terveet, 16 vuotta täyttäneet henkilöt. Kurssille voi osallistua joko MPK:n lumikengillä tai omilla lumikengillä.

Lumikenkäkävely Nuuksiossa 11.2.2024

Kurssille osallistui parisenkymmentä henkilöä. Kurssin alusta meni hieman aikaa kurssille kohdistuneen lehdistömielenkiinnon vuoksi. Kurssilla oli kuitenkin hyvin aikaa tutustua lumikenkäilyn salaisuuksiin. Osa käyttämistämme lumikengistä oli mallia puolustusvoimat. Kengät eivät toimineet aivan toivotulla tavalla kävelyn aikana ja syykin selvisi – lumikengät olivat enemmän mallia hyppää koneesta puuterilumeen ja löydä suksesi kuin mallia kiertele metsässä.

Lumikenkäkävelijöitä aurinkoisessa kelissä. Kuva Harry Sainio

Kommentteja kurssilaisilta:
-Hyvä reittivalinta, hyvä sää. Hauskat tietovisakysymykset vetäjältä. Kiva tunnelma.
-Opas mukava ja kokenut metsässä liikkuja. Kiva reittivalinta: vaihteleva maasto ja kauniita maisemia.

Lumikenkäkävelyreitti metsässä pienen kumpareen yli. Kuva Satu Virtanen, MPK

Iltalumikenkäkävely 28.2.2024

Tälläkin kertaa kävely suuntautui Nuuksion hienoihin maisemiin. Erikoisuutena oli, että nyt kävelimme pimeässä omien otsalamppujen loisteessa. Lumikenkäkävely ei ole mikään pikamaraton – kahden tunnin aikana pieni tauko kävelyyn sisällytettynä tuli matkaa reilu kaksi kilometriä. Jos haluttaisiin mennä pidempää matkaa, pitäisi aikaa varata pari päivää. Ripeästi kävellen päivärepun kanssa lumikenkien kanssa pystyy etenemään kolmisen kilometriä tunnissa.

Lumikenkäkävelijöitä pimeässä metsässä 28.2.2024. Kuva Birgitta Mitro, MPK
Iltalumikenkäkävelijöitä pimeässä metsässä tauolla kallion juurella. Kuva Birgitta Mitro, MPK

Kenttäkelpoisuusmarssi hiihtäen 2.3.2024

Hiihtomarssin alkua odottavia innokkaita hiihtäjiä. Kuva Matti Santtila, MPK

50 km kenttäkelpoisuusmarssi hiihtäen järjestettiin neljännen kerran Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä. Hiihtäjiä paikalle saapui lopulta kolmisenkymmentä kappaletta. Ensin suoritettiin viiden kilometrin lenkki Oittaan ladulla ja sen jälkeen vuorossa oli kolmen kierroksen suoritus Pirttimäen grillikatokselle ja takaisin. Tulta pidettiin yllä koko päivän ja lämmintä vettä / mehua oli tarjolla kummassakin päässä. Kenttäkelpoisuusmarssilla tavoite on, että hiihtäjä huolehtii itse omasta tankkauksestaan. Aikaisempina vuosina puolivälissä on ollut tarjolla hieman lämmintä keittoa. Harkittavaksi jää, jos keitto palaa kuvioihin.

Hiihtomarssin kääntöpaikka Pirttimäellä. Kuva Vesa Sundqvist, MPK
Hiihtomarssin kääntöpaikka ja maali Oittaalla. Kuva Vesa Sundqvist, MPK

Teksti: Birgitta Mitro

Jaa uutinen: