06/2015 puheenvuoro


juha_parkkonen

Juha Parkkonen

yliluutnantti (res)
Helsingin Seudun Reserviläispiirin puheenjohtaja
puheenjohtaja@helresp.fi


Toivotan Timolle ja koko uudelle hallitukselle menestystä vaativassa tehtävässään pääkaupunkiseudun reservin hyväksi.Menestystä uudelle puheenjohtajalle

Elämme yhdistysten syyskokousten vilkkainta aikaa. Helsingin Seudun Reserviläispiiri ry järjesti oman sääntömääräisen syyskokouksensa 9. marraskuuta Katajanokan Kasinolla. Tilaisuuden järjestelyt ovat noudattaneet jo useamman vuoden ajan samaa kaavaa. Kokous järjestetään isänpäivän jälkeisenä maanantaina ja samanaikaisesti Helsingin Reserviupseeripiirin ry:n kanssa.

Kokouksia edeltää yhteinen kokousesitelmä, joka on avoin kaikille piirien jäsenille. Esitelmän jälkeen piirien viralliset kokoukset järjestetään eri huoneissa mutta niiden jälkeen molempien piirien kokousedustajat kokoontuvat jälleen samaan tilaan yhteiselle iltapalalle. Järjestely on toimiva ja vahvistaa piirien yhteistyötä vaikka viralliset osuudet järjestetään edelleen erillään.

Tällä kerralla kokousesitelmän piti eversti evp Ahti Lappi aiheesta ”Hävittäjiä vai ohjuksia”. Esitelmässään hän esitti oman, tykistö- ja ilmatorjuntaohjuksiin perustuvan vaihtoehtonsa vanhenevien Hornet-hävittäjien suorituskyvyn korvaamiselle.

Harmillista, että tälläkään kerralla kaikista piirimme yhdistyksistä ei ollut edustajaa paikalla seuraamassa mielenkiintoista esitelmää ja osallistumassa piirin päätöksentekoon hienossa kokousympäristössä.

Piirimme syyskokouksessa hyväksyttiin piirin ensivuoden toimintasuunnitelma, johon ei sisälly kovin suuria, uusia hankkeita.  Talousarvio on aikaisempia vuosia suppeampi koska Helsingin Reservin Sanomat –lehden talous hoidetaan nyt lehden kustannusvastuussa olevan Helsingin Reserviupseeripiiri ry:n kautta.

Piirille valittiin kokouksessa uusi puheenjohtaja ja uusi hallitus. Piirin säännöt rajoittavat hallituksen jäsenyyden kuuteen peräkkäiseen kauteen ja tämä raja tuli omalta kohdaltani nyt täyteen, joten en voinut enää asettua uudelleen ehdoille piirin puheenjohtajaksi. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Timo Soininen, joka on aikaisemmin toiminut piirimme varapuheenjohtajana. Hän on aikaisemmin toiminut Kokonaismaanpuolustus ry:n puheenjohtajana ja edustaa toisena jäsenenä piiriämme Reserviläisliiton hallituksessa.

Soinisen tekemän esityksen pohjalta valittiin piirille myös uusi hallitus, johon tuli ensimmäistä kertaa mukaan myös Tarkka-ampujakilta ry:n edustaja. Lisäksi kokous valitsi Soinisen ja allekirjoittaneen piirin ehdokkaiksi jatkamaan Reserviläisliiton hallituksessa vielä vuoden 2016 ajan.

Toivotan Timolle ja koko uudelle hallitukselle menestystä vaativassa tehtävässään pääkaupunkiseudun reservin hyväksi.

Jaa uutinen: