2023-02

Materiaalipäällikkö Timo Tuomi esittäytyy

Kuka: Timo Tuomi 48 v.
Harrastukset: Urheiluammunta
Sotilasarvo: Reservin kersantti

Varusmieskoulutukseltani olen UudJP:n sotilaskuljettaja mallia I/94 ja kotiuduin helmikuussa 1995 palveltuani 11 kk Esikuntakomppaniassa, joista viimeiset 4 kk korpraalina. Varusmieskoulutuksen jälkeen meni toistakymmentä vuotta ennen seuraavaa kosketusta maanpuolustukseen, jolloin kaksi hyvää ystävääni shanghaijasivat minut MPK:n yksikön vääpelikurssille. Minulta luonnollisesti kyseltiin vm-koulutustaustaa ja paljastettuani olevani kuljettaja minulta saman tien tiedusteltiin, olisiko kiinnostusta siirtyä niin sanotusti tiskin toiselle puolelle. Vääpelikurssin jälkeen liityin Vääpelikilta ry:n jäseneksi, jonka sihteerinä ennätin olla 10 vuotta. MPK:n toimintaan osallistuminen on osaltani ollut varsin nousujohteista ainakin määrällä mitattuna.

Tähänastinen työurani on mennyt lähinnä yhden pienyrityksen palveluksessa autoalalla, jonka palveluksessa olin yhtäjaksoisesti lähes 27 vuotta. Työtehtäväni sisälsivät kaikkea mahdollista toimistosihteeristä koneistaja-hitsaajaan. Radioniemen varusvaraston otin vastuulleni helmikuussa 2018 jolloin minut palkattiin suoritepalkkaiseksi varastopäälliköksi. Venäjän hyökkäyksen seurauksena kurssien ja kurssilaisten määrä lisääntyi merkittävästi mikä luonnollisesti aiheutti painetta myös varusteiden huoltokierron suhteen. Erinäisten vaiheiden kautta aloitin kokopäiväisenä materiaalipäällikkönä Etelä-Suomen maanpuolustuspiirissä vuoden alusta. Tärkeimpiä tavoitteitani on lisätä tiedonkulkua ja interaktiivisuutta kursseja tukevien KAARTJR:n varastojen ja kurssinjohtajien / kouluttajien välillä koulutusmateriaalin saatavuuteen liittyen. Tärkeimpiä työtehtäviäni on harjoitusviikonloppujen perustamisten ja purkujen suunnittelu ja toteutus, prosessi joka on jatkuvan kehitystyön alla. Tähän joukkoon tarvitaan aina lisää vapaaehtoisia. Raakaa työtä pelkäämättömille voin luvata hikeä, kahvia, loistavan työyhteisön ja talon tarjoamat ateriat!

Alla hieman tehtäväkuvaustani:
• Tukipyyntöjen käsittely ja välittäminen aluetoimistoon
• Materiaalihallinnosta huolehtiminen ja sen kehittäminen
• Valmistella ja toteuttaa materiaalihankintoja
• Materiaalihuolto ja -poistot
• Koulutustapahtumien varustamiset ja purkamiset
• Kouluttaa varusteiden ja kaluston huoltoa sekä varastokäytänteitä piirin varastohenkilökunnalle ja vapaaehtoistoimijoille

Timo Tuomi
Materiaalipäällikkö
Etelä-Suomen Maanpuolustuspiiri

Jaa uutinen: