03/2021 uutiset

Maaottelumarssi 2021

Suomen Reserviupseeriliitto haastaa Reserviläisliiton marssitapahtumaan toukokuussa 2021. Haaste mukailee 80 vuotta sitten järjestettyä Maaottelumarssin ideaa.

Vuonna 1941 Ruotsi haastoi Suomen maaottelumarssiin.  Suomalaiset vastasivat haasteeseen ja ottivat marssille osallistumisen kansalaisvelvollisuutena. Marssi tuli suorittaa 4.-25. toukokuuta välisenä aikana ja osallistujiksi kelpuutettiin kaikki yli kymmenen vuotiaat kansalaiset.

Tuolloin käveltävät matkat olivat miehillä 15 kilometriä ja naisilla ja nuorimmilla lapsilla 10 kilometriä.

Koronapandemian aikana niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa on nähty erilaisia etämarssitapahtumia. Poikkeusolojen vaatimukset sopivat myös Maaottelumarssin 1941 muistomarssin toteuttamiseen.

Suomen Reserviupseeriliitto haastaakin Reserviläisliiton Maaottelumarssin hengessä Muistomarssille toukokuussa 2021. Tavoitteena on saada molempien liittojen piirit ja yhdistykset mukaan haastekampanjaan ja siten mahdollisimman moni liiton jäsen marssimaan.

Marssin ajankohta on Maaottelumarssin mukaisesti 4.-25.5.2021. Tällä aikavälillä haasteeseen osallistuvan tulee suorittaa yhtäjaksoinen vähintään 10 kilometrin mittainen marssi, toki pidemmänkin matkan saa kävellä. Marssille ei aseteta vaatimuksia kantamusten tai muun varustuksen suhteen. Muistomarssin suoritukset tullaan keräämään erillisellä verkkolomakkeella ja jokaiselle marssisuorituksen tehneelle ja siitä ilmoittaneelle lähetetään tapahtumaa varten suunniteltu velcromerkki ja diplomi. Lisätietoja marssisuorituksen ilmoittamisesta täältä. Osallistujien kesken arvotaan myös tavarapalkintoja.

Marssitapahtuman suojelijaksi on lupautunut puolustusministeri Antti Kaikkonen.

Lisätiedot ja ohjeet: https://www.rul.fi/etusivu/maaottelumarssi-2021/

Jaa uutinen: