2023-03


Maanpuolustuskoulutus MPK hankkii uusia kivääreitä Sako Oy:lta

Maanpuolustuskoulutus MPK ja Sako Oy allekirjoittivat yhteistyösopimuksen 11.4.2023 Sakon tehtaalla, Riihimäellä.

Maanpuolustuskoulutusyhdistys MPK on allekirjoittanut 11.4.2023 sopimuksen kiväärihankinnasta Sako Oy:n kanssa. Hankinnan kokonaisarvo on noin 1,6 miljoonaa euroa, joka sisältää aseiden lisäksi mm. aseiden varusteita ja varaosia.

Kiväärien kaliiperi on 5.56×45 / 223Rem. Aseissa voidaan käyttää molempien kaliiperien patruunoita.

Kivääreitä käytetään pääasiassa Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sotilaallisia valmiuksia palvelevissa koulutuksissa, jotka perustuvat Puolustusvoimien ampumaohjelmistoon. Koulutuksiin osallistuvat vapaaehtoiset reserviläiset ja muut vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen osallistujat.

”Olemme tyytyväisiä, että saatoimme kilpailutuksessa tehdä valinnan useiden laadukkaiden tuotteiden joukosta. Tämän hankinnan myötä saamme käyttö- ja soveltuvuustestien perusteella tarpeitamme erinomaisesti vastaavan tuotteen. Pystymme jatkossa entistäkin paremmin vastaamaan suureen ase- ja ampumakoulutuksen kysyntään koko maan alueella”, sanoo Antti Lehtisalo, MPK:n toiminnanjohtaja.

Aseet toimitetaan MPK:lle pääosin vuonna 2024 ja koulutus uusilla kivääreillä käynnistetään kevään aikana.

Toimitettavat kiväärit perustuvat samaan AR -konstruktioon kuin Suomen ja Ruotsin Puolustusvoimille toimitettavat uudet aseet, josta uutisoimme edellisessä lehdessä:

https://reservinsanomat.fi/art/suomen-ja-ruotsin-puolustusvoimat-hankkivat-yhteisen-kasiaseperheen/

Kuva: Sako Oy, kuvankäsittely MPK/Pasi Lindroos

Jaa uutinen: