2022-01

Liikuntaa LVRU:ssa

Länsi-Vantaan Reserviupseerit (LVRU) järjestää jäsenilleen säännöllistä liikuntaa. Sen lisäksi monilla on liikuntaharrastusta muualla. LVRU:n järjestämässä koulutuksessa käytetään hyväksi kerhon toimintakeskuksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Krav Maga on israelilainen itsepuolustustekniikka. Siitä on kehitetty myös siviilitekniikoita samaan tarkoitukseen. Koulutusta asiassa järjestävät aiheeseen erikoistuneet yhdistykset.

LVRU järjestää jäsenilleen ensisijaisesti Krav Magan siviilitekniikoita hyödyntävää koulutusta. Kouluttajina toimivat yhdistyksen lajin harrastajat, sekä ulkopuoliset, Krav Maga -kouluttajat. Osallistujat ovat pääasiassa LVRU:n jäseniä, vaikka mitään jyrkkiä rajoja ei olekaan vedetty.

Viimeisen 1,5 vuoden aikana useat harrastuspaikat ovat olleet suljettuna, mikä on vaikeuttanut harrastustoimintaa. Pienryhmissä on harjoiteltu toimintakeskuksen tiloissa ja kesällä harjoituksia järjestettiin toimintakeskuksen pihanurmella. Suurimmillaan ulkona järjestettyihin koulutuksiin osallistui n. 20 henkilöä.

Toinen järjestetty liikuntamuoto on jokaviikkoinen kuntopiiri, jonka vetämisestä vastaa liikuntaupseeri. Liikunnan muodon päättävät kullakin kerralla osallistujat. Talvella suosittu liikuntamuoto on hiihto, johon toimintakeskuksen vierestä lähtevät ladut tarjoavat hyvät mahdollisuudet.

Kesällä perusliikuntamuoto on lenkkeily kunkin tason mukaisella suorituksella. Vaihtelua tarjoavat mm. jalkapallo ja frisbeegolf. Molempiin on mahdollisuus toimintakeskuksen vieressä. Viime kesänä tehtiin myös vaelluksia mm. Nuuksion maisemissa. Kuntopiirin tilaisuuksiin osallistuu keskimäärin 5 henkilöä-

Liikuntaharjoitusten jälkeen on tarjolla sauna.


Jaa uutinen: