06/2015 uutisetkuva lahnus 20150930_162645

Uuden 100 metrin kivääriradan rakennusvaihe käynnissä. Maalikontti häämöttää vastapäässä ja ampumapaikka rakennetaan metalliputkeen meluntorjunnan vaatimuksesta. kuva lahnus20150812_184948

Pienoiskivääriammunta on käynnissä ampumajuoksussa kaatuviin ampumahiihtotauluihin 50 metrin matkalta. Luodit jäävät maalikontin sisään, eikä lyijyjäämiä jää maastoon lainkaan. Maalilaitteet pysyvät hyvinä säältä suojassa kontin sisällä ja ne voidaan pimeällä valaista.

Lahnuksen radalle pääsee ampumaan läpi talven

Lahnuksen ampumaradalla on läpi talven mahdollista harrastaa ammuntaa, tosin paljon rajoitetummin kuin kesällä. Pienoispistooli ja -kivääriradalla valvojan läsnä ollessa pääsee ampumaan muutkin kuin jäsenseurojen omat jäsenet 10€/käynti hintaan. Kiväärien kohdistukset ovat myös mahdollisia joka toinen torstai.

Päivien pimennyttyä tuntuu että kaikki ulkoaktiviteetit loppuvat myös, mutta se ei pidä paikkaansa. Toki pimeys ja viileys vaikuttavat, mutta eivät lopeta harrastusta kokonaan. Lahnuksessakin radat ovat siirtyneet talviaikaan, jolloin on ampumavuorot ovat eri aikataulun mukaan. Katso yksityiskohdat Espoon ampumaratayhdistyksen sivuilta:

www.espoonampumarata.fi

Pienoiskiväärillä ja -pistoolilla on mahdollista ampua niinä aikoina, jolloin valvojapoolin ihmisiä on radalla valvomassa. Ratamestari Tuomo Telama koordinoi valvojapoolia. Kysy milloin radalla on valvojia: 22rata@espoonampumarata.fi Lahnuksentie 37:n risteyksessä on parkkipaikka, josta on 200 metriä radalle. Käytössä on Regupol laatikko tauluammuntaan sekä kaatuvat ampumahiihtotaulut.

Lahnuksen ampumarata elää jatkuvaa kehityksen aikaa. Parin viime vuoden aikana alue on muuttunut edukseen. Valaistus on tulossa pienoiskivääriradalle, joka mullistaa ammunnan näin syyspimeiden aikaan. Alueelle ollaan rakentamassa uutta 100 metrin rataa johon kiväärien kohdistus keskitetään, näin hirviradan kapasiteetti voidaan pyhittää liikkuvan hirven ammuntaan ja ampumakoetilaisuuksiin.

Lumitilanteen salliessa Espoon kaupunki ylläpitää latuja ampumaradan maastossa: www.mski.fi. Alueella kannattaa käydä tutustumassa viikonloppulenkillä ja talvella hyödyntää haastavaprofiilisia latuja. 14.2.2016 järjestetään ampumahiihtotapahtuma. Sinne kannattaa tulla kokeilemaan lajia ja ottamaan tuntumaa latuihin ennen kevään aktiivista ampumajuoksukautta, jolloin hyvin monena keskiviikkona kisataan puolitosissaan ja nautitaan ammunnasta.

Teksti ja kuvat

Heikki Valkonen

Tapiolan Reserviupseerit

Jaa uutinen: