2024-02

Kuukausi verenluovutuskampanjaa takana

Reserviläisliiton ja Veripalvelun Reserviläinen ei luovuta – paitsi verta -verenluovutuskampanja käynnistyi maaliskuussa. Ensimmäisen kuukauden aikana kampanjaan on lähtenyt jo mukaan 69 reserviläisyhdistystä ja kampanjan nimissä on luovutettu verta 84 kertaa.

Onko sinun paikallisyhdistyksesi jo mukana kampanjassa omalla Luovuttajaryhmällään? Entä oletko sinä jo käynyt luovuttamassa?

Yhteisen hyvän tekemisen lisäksi kannustimena ovat aktiivisimmin osallistuneille piireille ja yhdistyksille jaettavat rahapalkinnot.

Verenluovutus on helppo ja turvallinen tapa tehdä hyvää

Vuosittain noin 40 000 potilasta tarvitsee verivalmisteita. Yhdellä luovutuskerralla voit auttaa jopa kolmea potilasta. Ojentamalla kätesi ja luovuttamalla verta säännöllisesti olet osaltasi turvaamassa suomalaista huoltovarmuutta, sillä verivalmisteita tulee olla saatavilla aina muutaman päivän tarvetta vastaava määrä. Verenluovutuksen jälkeen saat tietää myös oman veriryhmäsi.

Veripalvelun sivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa verenluovutuksesta ja siihen valmistautumisesta. Tutustu esimerkiksi alla oleviin linkkeihin ennen verenluovutusta:

Teksti: Reserviläisliitto
Kuva: Suomen Punaisen Ristin Veripalvelu

Jaa uutinen: