2024-01

KHRU:n Winter Camp 2024

Kanta-Helsingin Reserviupseerit järjesti helmikuun alussa jäsenilleen ensimmäisen Winter Camp -ampumaleirin Lopen ampumaradalla.

Yhdistyksen viikoittaiset vuorot ovat sisäradoilla ja tyypillisesti harjoittelu tapahtuu lyhyellä kalustolla. Kiväärikalustolla ampuminen jää monesti jäsenten oman aktiivisuuden varaan. Siksi talvileirin teemaksi valittiin pitkät aseet.

Leiriä edeltävät päivät olivat säiden puolesta hyvinkin vaihtelevat, mutta osallistujia (32kpl) tervehti Lopella miellyttävä pieni pakkaskeli. Kokoonnuimme aikaisin aamulla ampumaradan tilavaan “mökkiin” ja nautimme aluksi aamukahvit ja tukevan aamupalan. Puhuttelun ja turvamääräysten läpikäynnin jälkeen leiriläiset jaettiin kolmeen ryhmään, joiden voimin rakennettiin SRA –tyyppiset rastit toimintamontuille.

Leiriä varten oli varattuna kolme monttua, joista yhdellä käytettiin AR-15- ja AK-kalustoa, toisella kahta eri pistoolikarbiinia ja kolmannella haulikkoa sekä pistoolia. Rastien rakentamisen jälkeen kaikki ryhmät kiersivät kolme monttua ja vähemmän ampumakokemusta omaavat saivat opastusta kalustoon. Hernekeittolounaan jälkeen rasteja muutettiin iltapäiväksi ja rastikierros toistettiin.

Kuuden ammutun rastin tulokset laskettiin IDPA-tyylillä, jolloin toiminnassa korostui tarkkuus ja lisäksi tulokset oli helppo ynnätä aikasakkoperusteisesti. Vaikka pisteitä laskettiin, oli pääpaino turvalliseen asekäsittelyyn ja rastitoimintaan tutustumisessa.

Nostona rasteista voi mainita iltapäivän haulikkorastin, jossa ammuttiin SRA –tauluihin ensin täyteisillä ja jatkettiin toimintaa pistoolilla. Monelle haulikko on vieraampi ase, joten leirin ainoa yhdistelmärasti sai paljon kiitosta ja haastoi myös kokeneempia ampujia.

Rastikierrosten jälkeen leiriläisillä oli iltapäivällä mahdollisuus kokeilla yhdistyksen kalustoa sekä jäsenten omia aseita monipuolisesti. Erityisesti Mosin-Nagantin eri mallien suosio yllätti järjestäjät. Isokaliiberinen pulttilukkoinen kivääri on ergonomialtaan hyvin erilainen itselataaviin nykyaseisiin verrattuna. Ja vaikka klassikko onkin, monelle silti täysin uusi tuttavuus.

Päivän lopuksi kokoonnuttiin majalle keskustelemaan tapahtuman kulusta ja kokemuksista. Kolmen kärki palkittiin Helsingin Reserviupseeripiirin lahjoittamilla upeilla 80-luvun hiihtomitaleilla ja Winter Camp’24 -diplomeilla. Päivän paras ampuja oli Juho Leinonen ja seuraaville sijoille tulivat Henrik Sarimo ja Juha Kallahti.

Päivän järjestelyistä iso kiitos lähtee Vantaan Reserviläisille, joiden rastitarvikkeita saimme lainata. Tämä helpotti suuresti päivän järjestämistä, koska taulukehyksiä ja sermejä ei tarvinnut kuljettaa Helsingistä asti päivää varten.

Winter Campista saimme niin hyvän kokemuksen, että siitä tulee jatkossa KHRU:n toinen vuosittainen ampumaleiri. Padasjoella yhdistys on järjestänyt ampumaleiriä vuosittain ja elokuussa Padasjoen leiriperinteemme täyttää jo 20 vuotta.

Teksti: Janne Isosävi ja Pekka Suominen
Kuvat: KHRU

Jaa uutinen: